|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро!
28.10.2011 10:51:34   
Yummy Mammy

ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР

Еве баш у моментов се прашувам што и требало да ми дотура вода во течниот сапун? Дека немало мене да ми текне ако сакам да зашпарам у сапун???user posted image user posted image user posted image

Ahahahahhahahaaaaa... ke se prevrtam od stolce... user posted image user posted image user posted image

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 201
28.10.2011 10:51:42   
Палешка РР

Еве баш у моментов се прашувам што и требало да ми дотура вода во течниот сапун? Дека немало мене да ми текне ако сакам да зашпарам у сапун???user posted image user posted image user posted image

Аууу сега ми текна, она уствари ми „украла“ од сапунот за кај неа, па да не приметамuser posted image

хахахахаха, море паметна свекрва, ама уште попаметна снаа user posted image user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 202
28.10.2011 10:55:14   
Yummy Mammy
Vic:

Prodavam Vujaklija, komplet site deset toma, mnogu povolno... jas se omaziv i ne mi treba veke, svekrva mi ZNAE SE!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 203
28.10.2011 10:58:47   
temjana
хахаххаха мореее домакинкаuser posted image user posted image На мајка ми другарка исто имаше една таква шлакната свекрва, значи живееја заедно во стан и она им крадеше прашок за прење, јајца, колачиња се што ќе и дојде при ракаuser posted image Снаата фрикнуваше не и беше јасно зошто го прави тоа бидејки јадеа зедно, переа заедно, мислам навистина во стан што има да делиш а уште помалку да крадеш од сопственото дете, внучиња...Зошто????

Непосредна врска до пораките: 204
28.10.2011 11:22:26   
kikicka
e kaj mene sveki si kazuva ako i treba nesto,ili ako ne sum doma ke zemi ali ke mi kaze.a inaku za toa tatko ti(svekorot) i ona taka ee tatko ti de ,lelee ete gledas kako nesakajki nesakajki rekov taka ama taka treba.pa jas se sokapav vikajki tato tato a na nea uopshte ne vikam mamo,ednas rekov dodeka beshe vo prisustvo na majka mi za da ne se zali ,obicno koga si pravat muabet so nea se taka ide temata za toa MAMO isto nesakajki slucajno pocnale muabet na taa tema.a se sveki pocnuva.I 2 koga rekov mamo isto pred komshii a taa se poravi naudrena demek ne me slusa pa pak da viknam mamooo i od togas retko gleda samo pred ljugje za da nemoze da kaze nesto.skoroto i rekov deka ke ja vikam zdravo mace bidejki ima pizami so hello kittty user posted image user posted image user posted image i ona lele so ke recat ljugjeto svekrvata si ja vika mace,a jas i vikam ee pa moderni sme nie,i ona aaa ne ne ne e ubavo!!!

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 205
28.10.2011 11:31:48   
Bogdancanka
hehehe zakon vi se svekrviteuser posted image user posted image user posted image a da vi ja dadam mojata raat da si cinite,zenata e cudo kako ke i kazes taka ke e...ali kako sto imam nekolku pati napisano si ima ona zamena za svekrva(svekorot)user posted image user posted image user posted image na nego mi nema ramen covekot e car na cvekrviteuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 206
28.10.2011 11:32:04   
Џесика
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana

хахаххаха мореее домакинкаuser posted image user posted image На мајка ми другарка исто имаше една таква шлакната свекрва, значи живееја заедно во стан и она им крадеше прашок за прење, јајца, колачиња се што ќе и дојде при ракаuser posted image Снаата фрикнуваше не и беше јасно зошто го прави тоа бидејки јадеа зедно, переа заедно, мислам навистина во стан што има да делиш а уште помалку да крадеш од сопственото дете, внучиња...Зошто????

Е така де, заедно смеи ние, сеа уште повеќе се чудам, и онака све делиме (чук-чук, комшивке дај малку шеќер) немало потреба да маскира, имам резервен течен сапун ионака user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 207
28.10.2011 11:35:46   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

Аууу сега ми текна, она уствари ми „украла“ од сапунот за кај неа, па да не приметамuser posted image

хахахахаха, море паметна свекрва, ама уште попаметна снаа user posted image user posted image

Џесика а што не земеш денес еден течен сапун и да и одесеш и да и речеш еве мајче течен сапун како што ми побара да ти купам.! Па нека се чуди кога ти рекла user posted image user posted image прави се на тошо и ти убеди ја дека ти рекла па нека и текне колку е саат .

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 208
28.10.2011 11:44:17   
Џесика
Да се разбереме, мојата свекрва нема срам, си кажува се што си мисли, ќе си каже дека ми земала и дека немала намера да купува за неа, и требало само то'цку... небитно, тоа не значи дека би ја мењала, ко другарка ми е, за смеење, за зафрканции ми е прва, со мајка ми толку мајтап не сме тргале ко со неаuser posted image ама ете... си има моменти кога не и се фаќа крајот user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 209
28.10.2011 11:54:52   
miana
Кај мене и кај свекрвами нема тоа - скришно земање .....Ако не е дома или ако не сум дома а ми затребало нешто - се симнувам слободно од кај неа си зимам, а и она од кај мене...На пример ке прави ручек и ке примети дека нема вегета- ке се качи ке си земе и кога ке си дојдам ке ми ја врати..Ке рече- ти земав вегета прееска еве качи ја нагоре....А ако сум дома ке ме праша -имаш ли течен детергент - ако имам ке ми рече -ај симними да пуштам една машина,немам дур да купам,или коцки за машина за садови...Или ако земе ке ми рече- јас денес ти земав 5-6 коцки за машина дур да ми купи - ( и го кажува свекорми по име ) ... Јас немам на пример се за домакинство и кога правам нешто се симнувам и нема ни потреба да ја прашам -ако е тука и кажувам - ке правам тоа и тоа ке ти ја земам тепсијата ( пример ) и така..Кај нас нема многу караници околу тоа а уствари нема воопшто..ОНа редовно с екачува кај мене го зима тостерот исл. Машината за чистење си ја земам кога и да ми треба само ја прашувам да не треба да чисти случајно она па да ја зезнам... А дека знае СЕ,знае ама еве јас сум реална и кажувам дека и мајками е СЕЗНАЈКА и многу ме нервира а ако и противречам па се лути ..Одма се лути ако не е по нејзино...уффф

Непосредна врска до пораките: 210
28.10.2011 12:05:48   
kikicka
ааа не мајка ми не е лутка јас дури ако нешто реце ја поправам дека не е у право и да се стави на нејзино место па после да каже нешто,и се поправа ,и она е свекрва али јас ја учам да биде добра а не како мојата она е добра ама ме нервира кога е сееезнајкаа ,уште ми текнува кога кажував нешто ѕа бебе и ми вика леле ти како 5 да си родила се знаеш ни ништо не знаеме.епа и не знаете уште зивеат во минатото на времетоо ниее ехеее

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 211
28.10.2011 13:04:30   
JovanaJ
Sekogas sum se plasela od vakov tip na svekrva, da se pravi najpametna. I sekogas sum mislela deka site se isti, i deka normalno e da mi se pogodi takva. user posted image
Ama za sreka, mozam samo da se pofalam od mojata ...se smeat site koga vikam deka imam super svekrva. Mnogu sme slicni vo karakter i se razbirame...normalno ne se soglasuvame za se, ama so nikoj nemozes vo se da se slozis...

Непосредна врска до пораките: 212
30.10.2011 3:15:38   
jagodica
Da se razbereme mora da postoi soodnos so svekrvite . Spored mene ne moze nikogas da te saka kako kerka i ili ti da ja sakas kako majka ti samo mora da se ima eden pocit.Jas uste od veridbata koga i viknav MAMO i den denes i da se skarame i se jas pak mu vikam MAMO .Ima denovi koga ne i e nesto pogodeno megutoa taa ke prekuti nekogas jas ke prekutam mora da se zivej koga veke se delime ista kuka zaedno rucame perime ... Lesno e da zemes nevesta ama koga ke dajs kerka za nevesta ke vidis dali ke ti bidi seedno . Pravi na drugiot onaka kako sto sakas da mu pravat na tvoeto . Megutoa se soglasuvam deka ima i takvi koi se smetaat za sovrseni KE IM DOJDI KRAJOT

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 213
28.11.2011 12:34:05   
nadica
кога ќе ме извади од контакт неможам да се смирам user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
еве сега само што го стори тоа
разговараме и имавме различни мислења и таа ми вика дека мајка ми била крива и дека ништо не ме научила како треба да се однесувам со свекрва ми (според неа постарите-свекрвите секогаш се во право)user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 214
28.11.2011 12:43:59   
miana

Oh leleeeee
Jas i svekrvami do sega sme nemale nekoja raspravija golema...Znaeme da si receme nesto ama onaka go kazuvas i begas odma za da ne navleguvas ponataka...Mnogu pati mi ima receno da ja vikam mamo ( ama pustoto nemozam da go izgovoram - i znam kriva sum)Nekogas ke mu recam pred nea na mm - majkati i ona ke rece : ne majkati,ke reces mama...A mene mnogu mi e ligavo da ja vikam mama,se sum tip sto pravi lice.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sakam da pocnam da gi vikam ama kako ???Kako koga ne mi izleguva od usta,poveke od sram ...I nekako zenava se grizi pomaga ok e ama ne ja osekam kako majka,poveke kako prijatelka pa za da i recam mamo...Po ime da ja vikam pa ic,tetka da ja vikam pa ic ic i sega ne sum na nisto...user posted image Uzasna sum

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 215
28.11.2011 14:11:08   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica RR

кога ќе ме извади од контакт неможам да се смирам user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
еве сега само што го стори тоа
разговараме и имавме различни мислења и таа ми вика дека мајка ми била крива и дека ништо не ме научила како треба да се однесувам со свекрва ми (според неа постарите-свекрвите секогаш се во право)user posted image user posted image user posted image

da spored svekrvite tie se sekogas vo pravo a majkite na snaite se za se krivi toa go ima i kaj mojata user posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 216
28.11.2011 14:24:11   
kikicka
Уште кога ќе ја прочитам темата свекрва неможам се ежам, реков џабе е многу ја сакав ама една мала грешка не една ама ајде многу ме повреди и неможам од тогаш и неможам и не ја викам ни мамо,неможам не ми дава срцето едни ми се мама и тато и тие ќе си ги викам така. Прв пат кога требаше да речам тато реков и се расплакав неможев ме потсетува на татко ми и тоа дека само тој ми е ТАТО леле и сега user posted image ....кој го измислил тоа МАМА И ТАТО на свекор и свекрва бе ....а мм да ги вика баба и дедо епа ако јас неговите мама и тато тогаш треба и тој моите мама и тато да ги вика!!!

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 217
3.12.2011 13:34:12   
jagodica
lele luge neznam so da recam user posted image Dali na nekoj drug mu se ima sluceno vaka ili mene mi e cudno neznam EEEEEJJJJ ZEMALA OD MLEKOTO VESTACKO SO MU RASTVORAM NA maloto i si piela :((((((( jas na kerkami (4 god.) ne mu pram od nego ko ke nema ne taa da mi go pie user posted image

Непосредна врска до пораките: 218
3.12.2011 14:56:17   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: jagodica

lele luge neznam so da recam user posted image Dali na nekoj drug mu se ima sluceno vaka ili mene mi e cudno neznam EEEEEJJJJ ZEMALA OD MLEKOTO VESTACKO SO MU RASTVORAM NA maloto i si piela :((((((( jas na kerkami (4 god.) ne mu pram od nego ko ke nema ne taa da mi go pie user posted image

hahahhaha jagodica e stvarno me nasmea epa mozebi se zamisluva mala:)))))))))))

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 219
3.12.2011 15:18:31   
kiki_riki

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: jagodica

pa nemas drugo tuku kupi i user posted image cucla i sisenceuser posted image

ne pravi go na drugite ona sto ne sakas tebe da ti go pravat

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 220
9.12.2011 18:12:20   
Палешка РР
Како ви се допаѓа денешната статија? Дали би и подготвувале зачинет ручек на свекрвата секојдневно?
КЛИК

user posted image user posted image user posted image user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот kiki_riki)
Непосредна врска до пораките: 221
9.12.2011 19:21:32   
mila mama
Баш сега ја прочитав статијата и, да си кажам право понекогаш треба и нешто повеќе од чисти мисли и љубов. Многу пати во животов ми се докажало дека некогаш ни љубов не помага за да имаш нормален однос со некого. Кај што има зло, нема љубов, за да дадеш љубов треба отспротива да има човек што може да ја препознае, да ја идентифицир и да ја прими правилно.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 222
9.12.2011 22:19:52   
anedespo
A denes mojava napravi karanica megju mene i maz mi i izbega kako puser posted image ka pod kosula. Pocna da zbori i i ja zatvoriv vratata i si otidov u druga soba da ne ja slusam. Soli pamet da sum go budela porano sin i za na rabota. Zasto ne sum go budela. Pa deteto da sumgo skornela saat vreme pred da ide u skolo, iako skoloto mi e lepenka do zgradata. I ne znam uste kakvi ne biseri od nejzinata pestera. A ovoj mojov se nadovrzo, go napali da se iskara so mene. Em posledna legnuvam, prva stanuvam nasabajle za da bide se cakum pakum sredeno, uste da go tintram kako malo bebe nemam namera. Toj treba da e moj bracen partner, a ne moj tovar,

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 223
9.12.2011 22:25:37   
Bububebe
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo

A denes mojava napravi karanica megju mene i maz mi i izbega kako puser posted image ka pod kosula. Pocna da zbori i i ja zatvoriv vratata i si otidov u druga soba da ne ja slusam. Soli pamet da sum go budela porano sin i za na rabota. Zasto ne sum go budela. Pa deteto da sumgo skornela saat vreme pred da ide u skolo, iako skoloto mi e lepenka do zgradata. I ne znam uste kakvi ne biseri od nejzinata pestera. A ovoj mojov se nadovrzo, go napali da se iskara so mene. Em posledna legnuvam, prva stanuvam nasabajle za da bide se cakum pakum sredeno, uste da go tintram kako malo bebe nemam namera. Toj treba da e moj bracen partner, a ne moj tovar,

А бе како не му е срам да прави кавги помеѓу синот и снаата.Боже какви има ,не можам да верувам

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 224
9.12.2011 22:31:11   
Bububebe
И мојава не е некое цвеќе за мирисање,ќе кажи некој бисер од време на време,ама не му замерувам.На простите луѓе не треба да се замери

(Одговор на членот Bububebe)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.