|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро!
13.4.2011 18:54:47   
maca83
ha ha user posted image user posted image user posted image vicot e ekstra. E kako moja svekrva dvolicna nema ,dovolno e samo da kazam deka kontaktira so na maz mi bivsata devojka....i kako da ja sakam jas svekrva mi....

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 151
14.4.2011 3:25:01   
ikki
а свеки моја слушала на работа фацебоок и скѕпе и доаѓа дома и ми вика уклучи се на скајп ке биде уклучена колешката, и ке седне до мене и ке ми кажува што да и  пишувам на колешката....
Еј а кога се породив и мајка ми и свекрва ми сакаа да гледат слики од мекици, а јас уште неопоравена од пораѓај неможам да станам, им кажувам како да ги вклучат сликите, абе 15 мин им објаснувам како да стиснат на десен клик, па ке проба едната незнае, па другата ке проба као демек повеќе знае, па си се смејат една на друга, па кога ке вклучат нешто се радуваат им викам јаки хакери сте вие 10 мин ве учам како глувчето да го мрднете... хухуххуху

Непосредна врска до пораките: 152
23.4.2011 0:02:45   
veckasr
mojata tie denovi me polude sto da vi kazam dzevrie vtor del se nesto i nedostigase duri deneska se smirivme so nea si vikam ajde post e pa da i prostam da se smirime  inaku uste ke se raspravav so nea zosto toa ne i bilo sredeno zosto drugo nervite mi gi sokina nemozam da ja trpam no sto e toa e koga ziveeme so stari morame da gi trpeme i da si oprostuvame eden na drug a za dvolicna mojta svekidvolicna e glumica sto moze da ja nominirame za oskar duri

< Поракaта ја уредил veckasr -- 23.4.2011 0:04:24 >

(Одговор на членот ikki)
Непосредна врска до пораките: 153
27.4.2011 12:06:53   
ferdunde
Se iznacitav iskustva eden ton i milo mi e sto ne sum sama na svetov....prv pat sum na forumov i navistina sakam da znam deka barem nekade imam srodni dusi....ne ziveam zaedno so sveki no taa prireduva horor sekako...ama mm e tuka 100% viniven, voopesto ne me poddrzuva mene za nego seuste se familija sveki , svekor mi i zolva mi. Zamislete vcera so dvete deca bolni vozam nakja doktorkata i go baram mm na tel za da mi donese plavi katoni i pari a toj ne mi kreva zaradi edna kavga uste od vkendov i i se javuvam na sveki zaosto oni ziveat vo istat zgrada vo koja e doktorkata kade gi nosam decata, i ja zamoluvam da mi simnat pari za da mozam da go idnesam decata na doktor a taa mi vika deka problemite so mm da si gi resavama ssami i nea ne ja interesira...jas i vika ne ti baram da mi resavas problem so mm tuku da mi dades pari za decata na doktor da gi odnesam i toa li ne te interesira i zamislete vika NE...denes decata mi gi cuva zenata sto ja imam doma za pomaloto dete i toa seto go plaka majka mi.( svekor mi i svekrvami se penzioneri a moite i dvajcata rabotat i ne ziveat vo ist gred so nas) ..stvarno nemozam veke i se mislam da i zabranam da gi gleda decata samo koga taa saka a koga ima potreba da ne mi kreva telefon ili da mi spusta slusalka i da vika deka ne ja interesira...se zanesov so pisuvanje no morase nekomu da kazam tesko mi e ke puknam

Непосредна врска до пораките: 154
27.4.2011 12:14:12   
Yummy Mammy
Iskreno, treba da mu zabranis pristap na sekogo sto taka necesno se odnesuva sprema tvoite deca, pa koj i da e toa. Ako taa/toj ne se grizi za sopstvenite deca dodeka se bolni, samo za da ti vrati tebe, ne zasluzuva da pominuva vreme so niv, a ti kako majka treba da gi zastitis.
Problemite sto si ti imate vie kako vozrsni sekako treba vie da si gi resavate, no koga se raboti za decata nesomneno treba da se nadmine sekakov bes i ego.
Jas sekogas veruva deka prikaznata ima dve strani, ako sveki bila tolku ljuta na tebe mora nesto da ja iznerviralo, i obratno, nikogas ne mozes da bides sigurna od kade pocnalo seto toa. No sto i da se slucilo, ke povtoram, treba da se nadmine koga se vo prasanje decata.

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот ferdunde)
Непосредна врска до пораките: 155
27.4.2011 12:21:33   
Maca25
Убаво вика Yummy Mummy, децата не треба да трпат затоа што таткото и бил налутен на мајката или пак мајката ила скарана со свекрвата. Кога се работи за децата па и да се разведени родителите треба да бидат еден до друг. Тоа лутење и некравње на моб. за мене искрено се детски работи. Е ај сега скар сум ти, не ти се јавувам и бап ми е гајле ти што правиш. Треба тие луѓе малце прстот на глава да го стават и да размислат убаво, за тоа како нивниот инат влијае на нивните деца. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 156
27.4.2011 12:45:36   
ferdunde
Vi blagodaram za poddrskata...mnogu mi znaci
Inaku i jas istoto im go rekov i na mm i na sveki duri i da sme razvedeni jas i mm koga se vo prasanje decata treba site vednas da pritrcaat a ne mene deteto so bronhit bolno da mi go cuva zena a baba mu i dedo mu lezat doma i uzivaat vo svojata beda i mizerija.
Inaku da za kavga se sekogas potrebni davjca se slozuvam so toa no problemot tuka e sto sekogas koga jas ke pobaram pomos okolu decata site se nakostresuvaat i me naogaat mene kriva za se.....zanci se e vo red dodeka jas sam trgnam se ( nosam dete vo gradinka, na lekar, na rodendeni, na priredbi, na fectivali) vo meguvreme odam na rabota od 08:00-16:00, i doma me ceka uste edno bebe od 16 meseci , i site obvrski doma,vklucuvajki i pazarenje....e koga jas ednas ke recam deka nemozam sama odma jas sum krva nesposobna i tuka puka kavga zosto i jas sum od krv i meso i nemozam a i ne treba da mozam se sama...ianku ne bi bila vo zaednica tuku bi nila samohrana majka...ama pak ke recam kolku se tie krivi tolu e mm kriv sto ne znae deka prioritet mu se decata i semejstvoto sto toj go sozdal a ne toa od koe sto izlegol...ama povtorno sto e postaro jajceto ili kokoskata-  toj e taka naucen od negovite roditeli tie so godini ziveat isto taka....eden psiholog mi rece: " toa se duso BAKSUZ luge"...pozdrav

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 157
27.4.2011 12:56:25   
Martins mom
Тоа за мене ти е незрел, детинест маж..Ако тој е семејство со мајка му и татко му, тогаш нека се запраша кое е семејството на неговите деца!!user posted image user posted image
А за таквите таканаречени баби - немам коментар! Ми се крева косата...Ма ги бришам скрос!

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 158
27.4.2011 13:09:04   
aleksandra90
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Тоа за мене ти е незрел, детинест маж..Ако тој е семејство со мајка му и татко му, тогаш нека се запраша кое е семејството на неговите деца!!user posted image user posted image
А за таквите таканаречени баби - немам коментар! Ми се крева косата...Ма ги бришам скрос!

Sekoja cest Martins mom, mnogu ubavo kazano..

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 159
27.4.2011 13:29:09   
Yummy Mammy
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Exactly!!

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 160
27.4.2011 15:56:27   
Axel
mnooooogu dobro poznata situacija!!!!!!!!

Непосредна врска до пораките: 161
27.4.2011 21:41:53   
Nadezna
ИЗВОРНА ПОРАКА: ferdunde

Se iznacitav iskustva eden ton i milo mi e sto ne sum sama na svetov....prv pat sum na forumov i navistina sakam da znam deka barem nekade imam srodni dusi....ne ziveam zaedno so sveki no taa prireduva horor sekako...ama mm e tuka 100% viniven, voopesto ne me poddrzuva mene za nego seuste se familija sveki , svekor mi i zolva mi. Zamislete vcera so dvete deca bolni vozam nakja doktorkata i go baram mm na tel za da mi donese plavi katoni i pari a toj ne mi kreva zaradi edna kavga uste od vkendov i i se javuvam na sveki zaosto oni ziveat vo istat zgrada vo koja e doktorkata kade gi nosam decata, i ja zamoluvam da mi simnat pari za da mozam da go idnesam decata na doktor a taa mi vika deka problemite so mm da si gi resavama ssami i nea ne ja interesira...jas i vika ne ti baram da mi resavas problem so mm tuku da mi dades pari za decata na doktor da gi odnesam i toa li ne te interesira i zamislete vika NE...denes decata mi gi cuva zenata sto ja imam doma za pomaloto dete i toa seto go plaka majka mi.( svekor mi i svekrvami se penzioneri a moite i dvajcata rabotat i ne ziveat vo ist gred so nas) ..stvarno nemozam veke i se mislam da i zabranam da gi gleda decata samo koga taa saka a koga ima potreba da ne mi kreva telefon ili da mi spusta slusalka i da vika deka ne ja interesira...se zanesov so pisuvanje no morase nekomu da kazam tesko mi e ke puknam

богами за шукнување е

Непосредна врска до пораките: 162
31.5.2011 13:43:40   
blond
Конечно и докажав на свекрва ми дека не знае таа се!!!
И кажав дека варта од прозорците се чисти со оцет. И таа прво ме направи луда, ама ја гледам потоа пробува да чисти. И оп по саат време работа ми вели: леле Блонд не знаев за ова, супер се исчистија. Добро е барем си призна дека не знае се!

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 163
1.6.2011 11:03:05   
skorpijana
ee mi bese raat ovie dva meseca svekii svekorot se vo amerika kaj devermi ama vo sabota ke si dojdat i pak ista pesna ke nema mir sto ni bese ubavo vaka user posted image user posted image

zivej go sekoj dena kako posleden

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 164
14.6.2011 10:59:06   
Aleksandra 28
sekade ima po nesto veruvajte.Ve citam odamna ama prv pat pisuvam.Kaj nas na pr sevki mora da e centar paznja.taa mora da dovikuva, da prasuva, da ja drzi malata, da ja patka, da ja prasuva, vsusnost koga e tuka glavata me boli.taa znae najdobro.a tuka e koga nea i odgovara.ne si go znae zenata mestoto ocigledno.kolku sum poraat koga ne e tuka pojma nemate.:)Za da nema kavgi mazot mi  mudro molci...ii 

(Одговор на членот skorpijana)
Непосредна врска до пораките: 165
14.6.2011 11:15:34   
anedespo
I mojata skokase ama se smiri mnogu. Sega i mi se dopagja.
Na momenti znae da me iznervira mnogu ama voglavno mnogu se grizi za moite deca i se ima dosta zrtvuvano (karierata za da odi vo penzija i da go cuva moeto boleslivo since).
kolku za sporedba majka mi e uzasna svekrva. Za rabotenje raboti ama ima usta kako planina koja nonstop prefrla i pecka. Mislam deka i najsmirenata licnost pokraj nea ke pobudali.

(Одговор на членот Aleksandra 28)
Непосредна врска до пораките: 166
7.7.2011 10:43:46   
blond
РР помагајте.
Мајка ми е овде оваа недела, да ми помогне малку додека застанам сама на нозе (сепак со царски се породив и тешко ми е се сама да правам дома). Свекрва ми прави ручек и најчесто таа е задолжена за перење на алиштата на мм (на бебето се трудам јас да ги перам).
Е сега, откако е тука мајка ми, свекрва ми се качува по 10 пати во денот да види што прави малиот, а претходно пред да дојде мајка ми кога ми беше најтешко со свежа рана јас сама да го гледам малиот, се качуваше 3-4 пати во цел ден.
Што и да земам да направам таа е постојано зад мој грб, постојано ми кажува како треба. Зарем јас не знам тоа да го направам? Оди по мене и кога пружам алишта, да ми каже каде да ги спружам user posted image
Сабајлево така тргна по мене и и одвратив да не оди постојано по мене, па она ми се развика.
Плус ја фатив дека стои на врата и прислушкува (си мисли дека со мајка ми сега ја оговараме).
Преска баш се случи нешто неверојатно. Доаѓа во соба и вели да ја смени навлаката на перницата ( а никој не и рече тоа да го стори). Она ја зеде навлаката, ја извади старата и и ја фрли на мајка ми перницата со навлаката и и кажа: Ајде сваќе стави навлаката.
Мислам глупости бе, веќе кога самоиницијативно го направи тоа, една навлака да е тешко да ставиш?!?
Не знам навистина не можам да ја сфатам. Можеби си вели сега еве ја дојде мајка и и се однесува како да е дома. Па мајка ми е дојдена кај ќерка и за да и помогне во закрепнувањето, а не кај некоја комшивка на кафе, нормално дека ќе се осеќа како дома.

Е сега сум на две. Не знам како да постапувам веќе со неа. Си ќутам не бива, зборам пак не бива.
Мм постојано ми вели да не се нервирам дека таква си е мајка му. Ама не можам а да не се нервирам. Некој постојано да ви кажува што како да направите, дури како и да го доите сопственото дете, е навистина оди на нерви.

И плус, не знам можеби само јас си замислувам дека е така, ама некако не чувствувам дека таа вопопшто се грижи за мене ни 1 %.
Пред да дојде мајка ми, она само ќе се качеше и ќе почнеше да ми кажува од тие бабините деветини (да не сум го вртела натаму да гледа на таа страна не било убаво, да сум ставала светена вода секое бањање и секое утро да се напивам јас на гладно (дури се качуваше секое сабајле да ме потсети да се напијам user posted image )). Зборот ми е дека се грижи само за оние бабините деветини да се по ред, а никогаш не ме праша дали сум јас добро. Користи ситуација само пред мм ме прашува дали сум добра и пред него кажува: Блонд ако не можеш ти да переш, да перам јас? И што да и кажам, не можам ајде ти земи?Се прашува такво нешто ??? Јас мислев дека се подразбира, исто ти е како да прашаш жеден - сакаш да ти купам вода?
Се плаши да го земе малиот во раце, а како планира натаму да го лува кога ќе тргнам на работа не знам.

И нешто што највеќе ми смета, си мие она заби наутро, ама на пладне кога ќе се качи кога јас го дојам малиот и кога ќе почне да зборува (дека се доближува до мене близу) мислам дека ќе се онесвестам, не знам како да и кажам за мирисот.

За сето ова пробувам околу од околу да разговарам со мм, ама не сакам директно да му кажам што се прави мајка му, еднаш му кажав така па ме сфати погрешно и малку се скаравме. Сега не знам како да постапам.
Помагајте зошто не бива вака.
Навистина ќе треба да почнам да се карам со неа и ич да не ми е гајле, нека се лутат сите околу мене, немам нерви повеќе.

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 167
7.7.2011 14:09:11   
AnnaMolly RR
Блонд, мила, ти за мене да не го напиша постов?  user posted image user posted image user posted image

Верувај, буквално од збор до збор исто се случуваше и кај мене. Мајка ми 2 месеци секој ден доаѓаше да ми помага, и јас со царски се породив. Значи да не повторувам, буквално се исто ми се случуваше како и тебе.

И мм си ја знае мајка му каква е, па ми вика да не се нервирам. Исто и јас еднаш му кажав што се се случуваше по дома, се налути. Се карав и со нејзе, ќе и кажев се што ми пречи. Ќе рече добро, не правам веќе така. Но тоа траеше по 2-3 дена и после иста песна. И така сто пати викаше дека нема да ми се  меша, а веќе следниот ден беше по старо.

Ама јас научив да не се нервирам и да си правам по мое. Ако ми рече на пример потопло да го облечам бебето а јас сметам дека не му е ладно, ќе речам Добро, ќе го пресоблечам. Ама кога ќе види дека не сум ја послушала си ќути.
Да не сум му ги бакнувала ноџињата, немало да прооди. А-ха, да. Добро. Ама јас пак по мое. И ништо не вика.

Верувај, не можеш да ја смениш, со тек на време ќе си сфати дека ти си мајка и ти знаеш најдобро, без разлика што ти е прво дете, мајчинскиот инстинкт е многу силен.

Мојот Филип има 13 месеци и дури сега свеки почнува полека полека да сфаќа дека не ја слушам, дека си терам по свое.

Мој совет за тебе е да не се нервираш, ќе си го изгубиш млекото и ќе биде под стрес и бебенцето. Ако ти досаѓа со бабини деветини, остави ја нека си зборува, ти климај со главата, нека си мисли дека ја слушаш. Нека прави што сака, нека пере, нека менува навлаки на перница... Тебе мува нека не те лази. Мене ми пречеше секој нејзин потег, и самото нејзино присуство ме вадеше од кожа. Ама како што реков, научив со тек на време да не ме нервираат нејзините глупости. Поради мене, а најмногу поради Филип. Не сакам детето да ми расте во напната околина.

Ти гледај си го бебето, друго ништо нека не те допира.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 168
7.7.2011 14:25:09   
kapina
mojata vcera si svari mleko  i svekorot i mm gi vikna da si stavat mleko a na mene ne i jas si gledam i si molcam taka li taka vikam jas utre ke si svaram samo za mene 1 kilo mleko ke si go ispijam a vie site ima dame gledate za mene bea go ostavile sam o tendzereto da go izmijam

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 169
7.7.2011 14:35:42   
zapce
Капина смешно е да се нервираш за такви работи, да сум јас можеби ке го забележам тоа, но чисто како забелешка а нема ниту приближно да го ставам при срце, ниту пак да си создавам непотребни нервози. Можеби те изнервирал гестот на свекрва ти, ама уживај, не се оптоварувај со госпогата, совет од менеuser posted image

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 170
7.7.2011 14:57:04   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

РР помагајте.
Мајка ми е овде оваа недела, да ми помогне малку додека застанам сама на нозе (сепак со царски се породив и тешко ми е се сама да правам дома). Свекрва ми прави ручек и најчесто таа е задолжена за перење на алиштата на мм (на бебето се трудам јас да ги перам).
Е сега, откако е тука мајка ми, свекрва ми се качува по 10 пати во денот да види што прави малиот, а претходно пред да дојде мајка ми кога ми беше најтешко со свежа рана јас сама да го гледам малиот, се качуваше 3-4 пати во цел ден.
Што и да земам да направам таа е постојано зад мој грб, постојано ми кажува како треба. Зарем јас не знам тоа да го направам? Оди по мене и кога пружам алишта, да ми каже каде да ги спружам user posted image
Сабајлево така тргна по мене и и одвратив да не оди постојано по мене, па она ми се развика.
Плус ја фатив дека стои на врата и прислушкува (си мисли дека со мајка ми сега ја оговараме).
Преска баш се случи нешто неверојатно. Доаѓа во соба и вели да ја смени навлаката на перницата ( а никој не и рече тоа да го стори). Она ја зеде навлаката, ја извади старата и и ја фрли на мајка ми перницата со навлаката и и кажа: Ајде сваќе стави навлаката.
Мислам глупости бе, веќе кога самоиницијативно го направи тоа, една навлака да е тешко да ставиш?!?
Не знам навистина не можам да ја сфатам. Можеби си вели сега еве ја дојде мајка и и се однесува како да е дома. Па мајка ми е дојдена кај ќерка и за да и помогне во закрепнувањето, а не кај некоја комшивка на кафе, нормално дека ќе се осеќа како дома.

Е сега сум на две. Не знам како да постапувам веќе со неа. Си ќутам не бива, зборам пак не бива.
Мм постојано ми вели да не се нервирам дека таква си е мајка му. Ама не можам а да не се нервирам. Некој постојано да ви кажува што како да направите, дури како и да го доите сопственото дете, е навистина оди на нерви.

И плус, не знам можеби само јас си замислувам дека е така, ама некако не чувствувам дека таа вопопшто се грижи за мене ни 1 %.
Пред да дојде мајка ми, она само ќе се качеше и ќе почнеше да ми кажува од тие бабините деветини (да не сум го вртела натаму да гледа на таа страна не било убаво, да сум ставала светена вода секое бањање и секое утро да се напивам јас на гладно (дури се качуваше секое сабајле да ме потсети да се напијам user posted image )). Зборот ми е дека се грижи само за оние бабините деветини да се по ред, а никогаш не ме праша дали сум јас добро. Користи ситуација само пред мм ме прашува дали сум добра и пред него кажува: Блонд ако не можеш ти да переш, да перам јас? И што да и кажам, не можам ајде ти земи?Се прашува такво нешто ??? Јас мислев дека се подразбира, исто ти е како да прашаш жеден - сакаш да ти купам вода?
Се плаши да го земе малиот во раце, а како планира натаму да го лува кога ќе тргнам на работа не знам.

И нешто што највеќе ми смета, си мие она заби наутро, ама на пладне кога ќе се качи кога јас го дојам малиот и кога ќе почне да зборува (дека се доближува до мене близу) мислам дека ќе се онесвестам, не знам како да и кажам за мирисот.

За сето ова пробувам околу од околу да разговарам со мм, ама не сакам директно да му кажам што се прави мајка му, еднаш му кажав така па ме сфати погрешно и малку се скаравме. Сега не знам како да постапам.
Помагајте зошто не бива вака.
Навистина ќе треба да почнам да се карам со неа и ич да не ми е гајле, нека се лутат сите околу мене, немам нерви повеќе.

blond duso ne se sekiraj sekade go ima toa nikade svekrva i snaa ne se se pogodile i mojata na pocetokot koga se ozenivme pocna da mi kazuva se po nejno ali ja si teram po moe i ne ja slusam samo i kazam ne moze toa taka i gotovo i celo vreme se zakoni davase,i pred 6 7 meseci koga da ja krstime nasata mala kumasinka i jas i kazav deka ke kupam i od onie banjarcinja so se so ogrtac za oblekuvanje deka takva sakam da mu zemam i gotovo ona ne taa ne bila prakticna trebalo kako pelena obicna da se zeme i otisla vo prodavnica i kupila mislela deka ako kupe takva kako sto i na nejze odgovara i deka jas ke ja zemam i ke si pretraam i koga ja vidov deka ide so kese i ja nose i gotovo mi pukna filmot i ona vika ja zema nesto i jas i vikam a koj ti rece da zimas ti ke go krstes bebeto ili jas koa si bila ti kuma i koga si go krstela nejzniot tatko na bebcto togas si imala pravo sto sakas toa da kupes a sega jas sum kuma i jas sto zemam toa ama ovaa e poevtina ne mi e mene bitno dali e evtina ili ne koga sum se nafanala da bidam kuma ke bidam so site mozni troskovi za imeto isto taka da sme go podnovile fakticki na bebeto na nejziniot dedo i jas samo i rekov vie koga ste krstele ste davale ime a sega jas ako sakam ke kazam ako sakam ke si gi prasam ne mozete vie da mi kazuvate i od togas mila veruvaj mi deka prestana so nejzinite zakoni taka po nekat pa znae nesto da kaze ama vide deka ne ja registriram i si pretrae i sega koga pocnavme da kupuvame za user posted image nisto sama ne e kupila vide i mi rece da idam da go vidam ako mi se sviga da go zeme ako ne ne oti znae deka nema da go vide iskoristeno za krevenceto isto taka zosto ne kupime drvno bilo po prakticno a jas samo im rekov vie ke go kupuvate krevenceto i vase e user posted image ili moite ke go kupat i moe si e user posted image kakvo sakam takvo ke kupam ako sakam i od najlom i veke tolku stama za krevenceto.Izvini za golemiot post teraj si po svoe i nemaj gajle

Непосредна врска до пораките: 171
7.7.2011 16:46:02   
ikki
mojata vcera si svari mleko i svekorot i mm gi vikna da si stavat mleko a na mene ne i jas si gledam i si molcam taka li taka vikam jas utre ke si svaram samo za mene 1 kilo mleko ke si go ispijam a vie site ima dame gledate za mene bea go ostavile sam o tendzereto da go izmijam

Sovrseno te svakam, lele i jas za toa se nerviram, a porano pa sto mi pravea ohooo.   zna4i ke donese 4asi za site za mene  i za jatrva mi ne, ke donese tanjiri za site za mene ne, ama maz mi vide nevide i namerno ke re4e koja e tvoja 4asa ili 4inija? i ke stane ke mi donese sega gledam se smenila malku.
A inaku da e nekoj drug vo ovaa kuka nezz kako bi izdrzal, sveki mi vika da ne sum jadela da 4ekam svekor mi da dosol toj prvo trebalo da stavi vo tanjirot, a toj si sedi u dvor si mezi a jas da go 4ekam do 10 saat ve4er da RUCAME.  i porano koga dojdov jas budala gi 4ekam site da sednat pa togas i jas, zamislete bremena ejjjj da 4ekam uste od 3 saat za da ru4ame u 8.
E i do den denes ima vikanje, mrstenje, prerekuvanje, ako sedneme da jademe ama sega deka sme zaedno so jatrva mi i4 gajle nemame ako vika nekak vika kako da ne go slusame.
ama vi se veruva li luge bre za jadenje da se prerekuvalo.cccccccc
se iznervirav sega

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 172
7.7.2011 16:49:33   
ikki
za imeto isto taka da sme go podnovile fakticki na bebeto na nejziniot dedo i jas samo i rekov vie koga ste krstele ste davale ime a sega jas ako sakam ke kazam ako sakam ke si gi prasam ne mozete vie da mi kazuvate

Pa i mojava mu vika na maz mi, ako kumasinite imaat masko dete da go krstis Zoki. Alo breee ti li si kuma.. ccc
i jas vikam e kako ne zoki, kolku selsko ime, i koga se naduvaa i ona i svekor mi ke me izedea

(Одговор на членот ikki)
Непосредна врска до пораките: 173
7.7.2011 17:18:53   
kapina
sega luge od koga si svariv mleko me gleda samo se mrste i se tule samo i e krivo stoza mm ke nema 

(Одговор на членот ikki)
Непосредна врска до пораките: 174
7.7.2011 23:25:13   
Martins mom
Блонд, без навреда, ама твојата свеки е изгледа припроста, затоа го прави тоаuser posted image Не се нервирај, кога е во твое присуство, направи ја да биде дух...абе исто ко да ја нема.
А што е проблемот со ова свекрвите бе, кога ќе дојде мајката на невестата во „нејзината“ куќа одма прашина се креваuser posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 175
Страница:   <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.