|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
18.12.2011 0:18:32   
zagrizena26
Zdravo na site, eve me ve sledam sekojdnevno kaj mene nema nisto novo ovoj mesec ostaviv sami da se slucuvaat rabotite po sebe veke nemozam da se optovaruvame se ispitav se e vo red a nema nisto samo na psihicka baza ni e 100% ne e mozno drugo da e.Sakav da pravam povtorno insiminacija ama dr.Lazarevski ne bese bas minatata nedela i ovaa tuka i se otkazav a a kaj maticniot ne pravat i si rekov sto saka neka bide znam otprilika koga mi se plodnite denovi pa ce si rabotime spontano pa da videme sto bide se nadevam Dedo Mraz ce ne usreki so najgolema nagradauser posted image user posted image user posted image user posted image Pozdrav na site i dajde samo opusteno pa da videme dali toa e lek za nas.Kissss do site

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1176
18.12.2011 1:30:52   
dopet
Dragi prijatelki...Moze li da mi preporacate nekoj dobar ginekolog koj sto raboti so plavi kartoni. Sakam se da pocnam od pocetok oti ovaa mojava doktorka mislam deka bas i ne ja biduva. Me otru so klomifen 3-4 meseci a ne mi preporaca da napravime spermogram a ni HSG. Jas od tuka sto sledev vidov deka ima mnogu proceduri i cekori za zabremenuvawe. jas samo edna godina se obiduvam i zatoa seuste ne smetam deka imam problem. No sekako sakam da ja smenam doktorkava. Preporacuvajte nekoj kvaliteten ginekolog Ve molam...ne bi sakala da gubam vreme so nekoi neiskusni... pozdrav i izvinete sto malku sum gruba ama stvarno sum i luta na doktorkava.

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1177
18.12.2011 9:57:52   
Sajna
Jas sabajle user posted image si ja precekav gospozava user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dopet)
Непосредна врска до пораките: 1178
18.12.2011 10:51:19   
Melanija RR
zagrizena26 3 патиuser posted image user posted image user posted image за тебе за опуштеност и чекаме убави вести.
dopet види во темата гинеколози за предлог некој кој работи со п.картони.И јас изгубив 3 месеци со кломифен па на хсг се установи еден непрооден канал.Затоа потполно те разбирам,без доволно испитувања нетреба кломифен.
Sajna баш ми е жал,денот ќе ти биде тежок,но од утре собери сила и нова надеж за user posted image .Те гушкам user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1179
18.12.2011 18:12:25   
liljak
zdr ...of sanja bas mi e zal...ajde se ke bidi...
jas sakav da prasam denes sum na gosti so spienje i zaboraviv da zemam apce aspirin lele cela sum vo panika sto da pravam...ovdde nema nikoj takvo apce...dali ke ima nesto ako ne go ispijam?za so e toa apce?pozdravceuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1180
18.12.2011 18:25:40   
Sajna
liljak ic ne se sekiraj, aspirin e za cirkulacija..ne e strasno ako ne go ispies uzivaj i ubavo da si pomines

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1181
19.12.2011 0:46:18   
milasteve
zdr najmili,jas pocnav so merional inekciite vecerva ovaa so ja primiv ne da bolese me zdrvi,posle me bolese i dolu stomav normalno li e?user posted image

Непосредна врска до пораките: 1182
19.12.2011 12:27:33   
Sajna
jas od denes pocnav so peruvian maca ideme na prirodno...ima li neko iskustvo dali regulira ovulacija i ciklus??

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1183
19.12.2011 14:25:11   
lindicka
Uste go nemam upotrebeno testot, se plasam od negativen rezultat. Denes mi e 31vi den. Obicno dobivam od 32-34, taka da uste kje cekam. Inaku, nemam nikakvi simptomi, ni za dobivanje, ni za trudnoca. Nitu gradi me bolat, nitu mi se losi, nisto. Samo da ne mi docni mnogu zaradi stres. Sajnam, ti posakuvam uspeh so ovoj caj, go nemam upotrebuvano, ako ima pozitivni rezultati kaj tebe, kje probame i jas sledniot mesecuser posted image . So srekja user posted image

Непосредна врска до пораките: 1184
19.12.2011 15:32:14   
Melanija RR
Сајна ни јас немам искуство со тој чај,но нели имаше некое друго име познато ми е.
lindicka стрписе од последиот ден за добивање (како што пиша до 34 ден) па ако касни 2 дена тестот би ти бил точен.Со среќа мила ррuser posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 1185
19.12.2011 15:37:31   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: lindicka

Uste go nemam upotrebeno testot, se plasam od negativen rezultat. Denes mi e 31vi den. Obicno dobivam od 32-34, taka da uste kje cekam. Inaku, nemam nikakvi simptomi, ni za dobivanje, ni za trudnoca. Nitu gradi me bolat, nitu mi se losi, nisto. Samo da ne mi docni mnogu zaradi stres. Sajnam, ti posakuvam uspeh so ovoj caj, go nemam upotrebuvano, ako ima pozitivni rezultati kaj tebe, kje probame i jas sledniot mesecuser posted image . So srekja user posted image

lindicka mnogu e rano za da imas simptomi ako si bremena i daj boze si samo 4 nedeli a tek od 6 pocnuvaat simptomi a se zavisi do organizam mozebi ke nemas simptomi mozebi nema da ti e nisto

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 1186
19.12.2011 23:36:27   
dopet
Draga Melanija te molam dokolku mozes da mi go pratis linkot,bidejki jas ne mozev da najdam forum za taa tema.. pozdravce

Непосредна врска до пораките: 1187
20.12.2011 1:18:08   
Melanija RR
Повели мила user posted image   клик

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 22.12.2011 21:40:05 >

(Одговор на членот dopet)
Непосредна врска до пораките: 1188
20.12.2011 14:10:34   
liljak
kako ste rr? jas nemam nikakvi simptomi ni dali sum bremena nitu da ne ne sum.....lele samo da ne se razocaram...mu se javiv na doktorot  i mi veli rano e za simptomi , veli ti oslobodi se i misli deka si bremena samo taka ke se postigni rezultat...kolku se teski ovie denovi na iscekuvanje...pozz 

Непосредна врска до пораките: 1189
20.12.2011 14:45:37   
Melanija RR
liljak во понеделиник ти се 15 дена,мислам дека не грешам?Немисли на разочарување.

Непосредна врска до пораките: 1190
20.12.2011 16:05:16   
liljak
da da melanija vo ponedelnik mi rece da napram test na 15 den...ama simptomi nemam mila nikakvi....ne ne se razocaruvam , so ke bidi neka bidi , nisto nemozam da smenam samo mozam da si nastetam  so voznemiruvanjata....
ajde nekoj sto pravel inseminacija i sto ostanala  bremena sto simptomi imala  posto sepak nie sme so utrogestan i red drugi rabotii na koj den go napravi testot..pozzzz

Непосредна врска до пораките: 1191
20.12.2011 17:41:28   
mimo
адраво не знаеф каде да напишам за ова што сакам да прашам, правеф хормонски испитувања и ми излезе рпогестеронот висок па гинекологот мој ми вика не трба да земам никаков лек оти добро било да биде висот !!!!!!!!!! ве молам која од вас имало вакво искуство

Непосредна врска до пораките: 1192
20.12.2011 18:40:38   
Melanija RR
Лилјак знаеш со симптоми никогаш на чисто не сме,незнам како влијае на симптомите утрогестанот.Ете јас по утрогестан допив 4 ден,а вообичаено е до максимум 3 дена.Така да правила нема.До кој ден треба да ставаш утрогестан (недела или)?
Мимо зависи каде си павела хормонално,која е вредноста и што е тоа висок?Имаш тема во овој форум Хормонална рамнотежа-услов за бременост  .

(Одговор на членот mimo)
Непосредна врска до пораките: 1193
20.12.2011 23:21:01   
mimo
melanija fala dali mozes da mi pustas nekoj link ne mozam sa se snajdam

Непосредна врска до пораките: 1194
20.12.2011 23:37:48   
liljak
jas utrogestanot go primam do kraj znaci i ponedelnik koga ke napravam test , otkako ke go napravam testot ke mi kazi sto da pravam...razgovarav so eden ginikolog i mi veli abe i utogestanot moze da te zalazi vo testot...go prasuvam zosto? i mi veli pa tie se hormonski i vo krvta ke pokazi deka postoi beta hcg , mi veli deka i mojot prv spontan abortus koga ispituvanjata  preku krv pokazaa 147, 5 beta mislam mi veli deka bese samo od apcinjata deka ne postoese bremenost ....i sega sum cela so prasalnici???????????drug ginikolog mi veli ako beta pokazi i najmalo znaci postoi bremenost i mi rece deka i sega i da napravam test na 15 den ke bide samo bleda linija poradi toa sto e mnogu rano....pozzz

(Одговор на членот mimo)
Непосредна врска до пораките: 1195
20.12.2011 23:50:48   
cvetce4

ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

da da melanija vo ponedelnik mi rece da napram test na 15 den...ama simptomi nemam mila nikakvi....ne ne se razocaruvam , so ke bidi neka bidi , nisto nemozam da smenam samo mozam da si nastetam  so voznemiruvanjata....
ajde nekoj sto pravel inseminacija i sto ostanala  bremena sto simptomi imala  posto sepak nie sme so utrogestan i red drugi rabotii na koj den go napravi testot..pozzzz

Liljak ti posakuvamuser posted image na sledniot test. Kolku sto se sekavam jas go pravev testot na 13 ili 14 den posle inseminacijata (mojata prva bremenost mi bese so inseminacija). Vtorata crta od testot mi bese mnogu bleda edvaj primetna pa sledniot den napraviv uste eden test i rezultatot bese ist. Posle 15/16 den od inseminacijtata napraviv test preku krv i bese positiven. user posted image Inaku okolu simptomite , znam deka cuvstvuvav poduenost vo stomakot , ama toa moze da e i od utrogestanot i blaga bolka vo gradite. Ama mislam deka simptomite kaj sekogo se razlicni. Vistinskite simptomi na bremenost se cuvstvuvaat pokasno vo narednite 2 meseci od bremenosta.

Непосредна врска до пораките: 1196
21.12.2011 1:06:26   
Olivia
Mimo eve ovde imame pisuvano za hormonalna ramnoteza-uslov za bremenost KLIK

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот cvetce4)
Непосредна врска до пораките: 1197
21.12.2011 10:47:51   
Melanija RR
Liljak јас не направив тест преку крв на 15 ден туку чекав да завршам со утрогестанот.Преку крв незнам дали влијае за да детектира бременост.Од друга страна скоро од близок слушнав дека е можна висока бета од преголема желба.Е па сега види.Тие работи никогаш неможат да се докажат.На крај според мене највалидно е да се чека без тест никаков.Ако се добие се добие.Мора да се биде трпелив,тоа е тоа.

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1198
21.12.2011 23:12:40   
milasteve
najmili moi sega samo so ja primiv pregnil inekcijata.denes bev bt kaj.dr tase mi pravese folikulometrija i vaka desen jajnik folikul 19 i 18mm.lev jajnik 3 po 15 endometrium 7mm.dali e ova vo red pisete nekoja so ima iskustvo,toj rece deka e super sabota mi zakaza za inseminacija,vozbudena sum istovremeno i sreknauser posted image se nadevam ke uspeeme site so cekame ovoj mesec

Непосредна врска до пораките: 1199
21.12.2011 23:19:58   
Melanija RR
milasteve одличноuser posted image user posted image user posted image .Ти праќам многу среќа и user posted image user posted image .

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1200
Страница:   <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?