|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
14.12.2011 12:33:52   
dopet
Zdravo. Dali ima nekoj da mi kaze svoe iskustvo... Sakam da zakazam za inseminacija no nemozam da napravam HSG imam 15 sedimentacija. Kazete mi kako da ja namalam i dali postoi nacin da se napravi HSG so visoka sedimentacila?? Sedimentacijata mi e od cista na zab. neznam sto da pravam:((((

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1151
14.12.2011 12:34:23   
liljak
sanja ne se voznemiruvaj , i ne meri temperaturi jas nemam mereno dosega nikogas, a za simptomi nekoga i sami si gi sozdavame , jas veruvaj si milsev bremena sum eve kiselini mi dojdoja ama nisto, preokupacijata kon toa ne tera na takvo razmisluvanje, ajde so e za nas ke si dojdi....pozdrav4e

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1152
14.12.2011 12:55:29   
Sajna
dopet samo so antibiotik pozz

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1153
14.12.2011 14:05:39   
Melanija RR
Dopet консултирајсе и со стоматолог и со матичен,тие најдобро ќе ти кажат што да пиеш немој на своја рака

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1154
14.12.2011 14:51:27   
babyhope
Dopet и јас имав ист проблем. Мојата висока седиментација беше од синуси. Ако микробиолошките брисеви и ПАП се ок,си пробала со антибиотик а не иде, и знаеш дека е од стоматолошка природа,тогаш можеш да отидеши да им го објасниш тоа на докторите и тимот за ХСГ. За мене најдоа разбирање и со СЕ 18 јас направив. Поздрав

Непосредна врска до пораките: 1155
14.12.2011 14:54:39   
Iverka
Ви благодарам на сите за убавите зборови и желби, убаво е вака да имаш место кај да си ги кажеш маките, мило ми е што ве најдов. Инаку имам правено HSG ама претпоставувам треба да биде поново, моето беше пред две години скоро. И многу ми беше стресно, многу болеше, неиздржлива болка. На крај ренгенологот и гинекологот констатираа дека тубите ми биле многу тенки и долги, но веднаш проодни. И сега страв ми е пак да ја правам истата процедура, незнам дали ќе ми помогне една инекција Кетонал да си побарам пред да ми го прават HSGто?

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1156
14.12.2011 17:43:14   
Melanija RR
Iverka ти кажаа на лекар дека мора да направи повторно ХСГ?Прашај си сигурно можно да не треба,зошто да поминуваш низ истото.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Iverka)
Непосредна врска до пораките: 1157
14.12.2011 22:16:55   
nataly86
Iverka, slobodno pobaraj ako veke ne ti preporaca dokotorot inekcija... mene mi stavija spazmeks i apaurin i pak me bolese (ama izdrzlivo)...a mozam da zamislam koja bolka bi bila bez niv. pozdrav i ti posakuam proodni kanali user posted image

Непосредна врска до пораките: 1158
15.12.2011 8:58:23   
dopet
Eh dragi moi ringerajki , sto bi pravela jas bez Vas....Mnogu Vi blagodaram za sovetite. Uste vednas ke pocnam da gi primenuvam ... Toplo Ve pozdravuvam :))

(Одговор на членот dopet)
Непосредна врска до пораките: 1159
15.12.2011 12:41:40   
Iverka
Секако дека ќе се консултирам со гинекологот, само некаде на форумов прочитав дека не треба да биде постар од 6 месеци резултатот од HSGто, а плус и во април годинава правев миомектомија па сигурно после оперативен зафат ќе ми бараат да ги проверам тубите. И претходно кога правев HSG беше после оперативен зафат, имав чоколадна циста пукнато, па мораа да ја вадат, но тогаш се беше во ред, беа веднаш проодни тубите. Ќе чекам сега да добијам, па после одам кај гинекологот на консултација за ова, пред инсеминацијата.

(Одговор на членот dopet)
Непосредна врска до пораките: 1160
15.12.2011 14:02:06   
milasteve
moeto hsg bese pred 3 god,pa dr tase go prifati rezultatot,ne grizi se nema da ima potreba od novo,inaku mili moi od sabajlevo pocnav so klomifen pa so boga napred,sabota vecer so merional inekciite,gospod napomos na site nas

(Одговор на членот Iverka)
Непосредна врска до пораките: 1161
15.12.2011 14:16:26   
Melanija RR
milasteve со среќа па чекаме убави вести за фоликули па за user posted image user posted image .
Iverka и јас исто знам дека еднаш правено ХСГ е валидно,но никогаш не се знае со докторите.
Кај сте Лилјак,Сајна......user posted image

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1162
15.12.2011 22:35:00   
Sajna
Jas cekam da dojde 20 , ama sobrav sili i kupiv test i utre ke go pravam od sabajle sto da praam nestrpliva sum user posted image pa valjda ke izleze nekoja bleda barem da ne prelaze user posted image ke vi pisam pozdrav i na site vi pustam user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1163
16.12.2011 0:16:33   
lindicka
Sajna znaci nestrplivi sme :) i jas denes kupiv test a vsusost treba da go cekam 20ti :), ama od nestrplivost za malku kje go iskoristev i se predomisliv, mozebi sepk kje cekam barem do 18ti, da ne se razocaram povtorno, smaceno mi e od negativni testovi, ti posakuvam da vidisuser posted image i na site isto taka

Непосредна врска до пораките: 1164
16.12.2011 9:04:56   
Sajna
Sabajle si se iznaplakav su muz mi se ispokarav, nisto od mojot test, jas neznam i onaa edna linija zasto uopste izlaga user posted image ama ajde ima vreme do 20 moze ke se desi nesto a ? user posted image user posted image user posted image i temperaturata mi e 36.4 taka da nadez nesto mnogu nemaaaa tri godiniii nistooo kazuvajte lek luuuge preporacajte nekoj doktor sto da praime ne ide ova vaka user posted image

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 1165
16.12.2011 11:08:05   
liljak
zdr ...mene denes uzasno me bolat gradite??????neli e rano za bolki vo gradite koga do vcera mi bea plodnite denovi...
sanja ne se razocaruvaj cekaj rano e , znam deka veke poke vaka ne mozi se samo negativni testovi ama vozdrzise cekaj ima uste vreme znajs i sama deka rr pisuvaat deka i po 16 den pokazano bleda linija...a tebe koj den ti e denes? se cudam kako na nekoj mu uspeva odma , neznam zosto nie vaka se macime , zosto??????????pozdrav4e

Непосредна врска до пораките: 1166
16.12.2011 11:15:59   
Melanija RR
Ах мили мои рр
Патот кој мора да го поминеме ќе го поминеме ,мораме и сакаме.Борбата не е лесна,но мора да ја водиме.
Ако верувате за 2 години обидување само еднаш имам правено домашен тест и тоа после 2 месециобидување со каснење симптоми и една црта и добив на 35 ден првпат во живот.И од тогаш повеќе од 1,5 година тест не правам и не верувам на симптоми,кои рака на срце само два пати сум ги имала.Затоа на сите им советувам да не прават тест туку кога ќе касни повеќе дена да оди на проверка преку кирв.
Затоа Сајна,Линдичка и Лилјак ве молам не се оптеретувајте,преголемата желба си го прави своето.Незнам ни јас од каде и зошто сум позитивна,и покрај се,иако на 3 месеци ме фаќа криза ден за плачење но не кога ќе добијам туку отпосле.
Ви ја пуштам сета среќа,ве гушкам и праќам сила user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1167
16.12.2011 11:37:38   
liljak
i drugo da ve prasam rr ...me boli desniot jajnik , mozno e pak cista da se napravi , oti neznam ne mi stavija pregnil inekcija...a nesakam da odam na ginikolog da ne se razocaram...pozzz

Непосредна врска до пораките: 1168
16.12.2011 11:51:40   
Melanija RR
Liljak болката воопшто немора да знаци дека е циста.Мене ме болеа јајниците па немав циста.Не се секирај

Непосредна врска до пораките: 1169
16.12.2011 11:58:59   
Sajna
Liljak ne se sekiraj mene ic ne mi e dobro ovie denovi i neznam sto da pravam mocam na 15 minuti, jajnicite od vreme na vreme strasno me bolat, imam glavobolki po cel den, dole kaj stomakot me sece znaci SIMPTOMI koga ke vidis i previse a samo edna linija ama ajde moze e rano ima vreme ... i ne go sfakaj ti ova kako macenje user posted image jas tri godini si igrame so muz mi ama ke bide samo pozitivna misla ajde nekoj neka skrsi ledot neka ne izraduva so user posted image

Непосредна врска до пораките: 1170
17.12.2011 18:05:03   
liljak
zdr ...kako ste?mene denes ic ne mi e arno, izgleda pritisokot mi padna , neznam od so ?malku sum i bolna , nastinata ...no ke pomini....pozdrav4e

Непосредна врска до пораките: 1171
17.12.2011 18:41:24   
Melanija RR
Ајде мили рр издржете уште по некој ден user posted image

Непосредна врска до пораките: 1172
17.12.2011 21:55:46   
mandarin
Zdravo na site, nova sum na forumot, i sakam samo da ve pozdravam :-).

okolu merenje na folikuli i sluzokoza na endomertium, ve molam kazete mi dali toa go pravite kaj vasite maticni ginekolozi? za procena na den na ovulacija, odite na EHO nekolku dena po red za da ja merat goleminata na folikulite?
Mnogu vi blagodaram

Непосредна врска до пораките: 1173
17.12.2011 22:22:26   
Sajna
Jas izgleda ke si dobijam kicmava me rasturi isto kako za dobivanje .... ZAGRIZENA 26 ti sto napravi, bese li na inseminacija te nemaaa javi se user posted image

(Одговор на членот mandarin)
Непосредна врска до пораките: 1174
17.12.2011 23:45:51   
Melanija RR
mandarinдобре дојде user posted image
На мерење на фоликули се оди кај матичен гинеколог,а кој ден зависи на колку дена добивај.Отприлика за почеток околу 12-13 ден а потоа веќе ќе може да ти попрецизира матичниот.
Сајна ќе те карам,не брзај со заклучокот user posted image

Непосредна врска до пораките: 1175
Страница:   <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?