Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 19.11.2011 10:37:00
Fiao
Jas i mojot soprug se obiduvavme mozebi bezmalku 2 godini. Moram da priznaam deka isto kako vas taka i mene cekanjeto na ednostavno me ubivase... Site mi vikaa deka ne treba da se opteretuvame so toa i treba da se opustime i sl. I jas sakav da mozeme da se opustime, ama toa sto ednostavno rabotata ne bidnuvase, samata mi se vsaduvase se povekje vo glavata i nekako bese posilno od mojata kontrola... Se resivme da napravime ispituvanja i negovite razultati bea relativno slabi... Togas veke toj sosema psihicki opadna... So trista muabeti i ubeduvanja, malku se podopravi, a i nasa srekja togas pocna nekoja sosema nova faza vo nasiot zivot "resavanje stanbeno prasanje". Togas nekako pocnaa i problemi okolu toa prasanje pa normalno i tie problemi baraa mnogu pogolemo vnimanie i posvetenost od nasa strana... Nekako realniot problem sega dojde vo vtor plan, barem privremeno. ...i samo sto se sluci toa, jas ostanav bremena! Sakam samo mnogu da ve pozdravam, da vi kazam nikogas da ne ja gubite nadezta, bidejki ima edno zivotno pravilo za slucuvanje na nestata - koga najmalku ke ocekuvas, tie sepak se slucuvaat! P.S. Sega sme veke vo 9tiot mesec i sme vo sekojdnevno ocekuvanje, bebceto se razviva odlicno, a nie sme prerodeni! Na site od se srce vi posakuvam sto poskoro da ja pocuvstvuvate ovaa srekja i stiskam palci za sekoja od vas!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 20.11.2011 11:58:06
klum
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao
Jas i mojot soprug se obiduvavme mozebi bezmalku 2 godini. Moram da priznaam deka isto kako vas taka i mene cekanjeto na ednostavno me ubivase... Site mi vikaa deka ne treba da se opteretuvame so toa i treba da se opustime i sl. I jas sakav da mozeme da se opustime, ama toa sto ednostavno rabotata ne bidnuvase, samata mi se vsaduvase se povekje vo glavata i nekako bese posilno od mojata kontrola... Se resivme da napravime ispituvanja i negovite razultati bea relativno slabi... Togas veke toj sosema psihicki opadna... So trista muabeti i ubeduvanja, malku se podopravi, a i nasa srekja togas pocna nekoja sosema nova faza vo nasiot zivot "resavanje stanbeno prasanje". Togas nekako pocnaa i problemi okolu toa prasanje pa normalno i tie problemi baraa mnogu pogolemo vnimanie i posvetenost od nasa strana... Nekako realniot problem sega dojde vo vtor plan, barem privremeno. ...i samo sto se sluci toa, jas ostanav bremena! Sakam samo mnogu da ve pozdravam, da vi kazam nikogas da ne ja gubite nadezta, bidejki ima edno zivotno pravilo za slucuvanje na nestata - koga najmalku ke ocekuvas, tie sepak se slucuvaat! P.S. Sega sme veke vo 9tiot mesec i sme vo sekojdnevno ocekuvanje, bebceto se razviva odlicno, a nie sme prerodeni! Na site od se srce vi posakuvam sto poskoro da ja pocuvstvuvate ovaa srekja i stiskam palci za sekoja od vas!
Fiao cestitki,me naezi so prikaznava ,bas mi e milo so se ispadnalo super,imaj lesno poroduvanje pa pisi ni koga ke go dobies bebenceto pozzzzz
RE: Колку време се обидувате да забремените? 20.11.2011 22:10:38
lindicka
Lugje, da ve prasam za edna bapska rabota...sum slusala nekoi postari zeni sto kazuvale deka ostanale bremeni na prv den od menstruacija, ili pak na tret den od mentstrucija. Ste slusnale li za ova? I kako bi odelo toa..? Dali ako imas odnosi na prv den, i ostanes bremena kje zapre menstruacijata ili ne? Isto i na treti den, bi zaprlela li ili ne? Ako slusala nekoja od vas za vakvo nesto, neka pise
RE: Колку време се обидувате да забремените? 21.11.2011 23:55:47
dopet
Ah maki maki....i jas imam problem so zabremenuvanjeto. Veke dve godini se obiduvame i nisto. navodno sega spermogramot ima slabi rezultati. Ve molam kazete mi dali nekoj ima iskustvo so zabremenuvanje so Inseminacija i kolku inseminacii obicno se pravat. Mojata doktorka voopsto ne preporacuva inseminacii i n everuva vo toa. Pobarav da mi dade upat i rece deka toa e samo zaludno macenje. Ve molam ako ima nekoj iskustvo so toa neka pise. Pozdrav
RE: Колку време се обидувате да забремените? 22.11.2011 23:00:15
Sweetheart
Драги Рингерајки, јас во месец април имав спонтан абортус, паузиравме со маж ми три месеци па почнавме повторно да работиме на случајот и еве веќе 5 месеци како ништо не се случило, незнам дали да се обратам на лекар или? Ги направив сите испитувања па се испадна ок никаква инфекција или нешто што ќе спречи евентуална бременост!!!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.11.2011 0:05:10
bella80
ИЗВОРНА ПОРАКА: lindicka
Lugje, da ve prasam za edna bapska rabota...sum slusala nekoi postari zeni sto kazuvale deka ostanale bremeni na prv den od menstruacija, ili pak na tret den od mentstrucija. Ste slusnale li za ova? I kako bi odelo toa..? Dali ako imas odnosi na prv den, i ostanes bremena kje zapre menstruacijata ili ne? Isto i na treti den, bi zaprlela li ili ne? Ako slusala nekoja od vas za vakvo nesto, neka pise
Sigurno nema da zapre, nema da dobies cikljus naredniot mesec dokolku ostanes ...
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.11.2011 0:05:17
lindicka
Sweetheart, i jas sum istiot slucaj,vo mart imav spontan, gi naprvaviv site ispituvanja togas, isto taka se bese ok, tri meseci se pazevme, i eve vekje 6 meseci nema nisto od . Konecno se resiv da odam na doktor, eve bas denes zakazav za folukumetrija slednata nedela, si mislam da pocnam so klimofen ili sledenje na folikuli nekoj period, pa ako ne biva, moze na insemonacija da odam, makar sto ic ne mi se odi, koga kje mi tekne za poslednoto iskustvo so spontaniot i kiretazata-uf, ama koga ne biva vaka prirodno, mora da se bara care...Se mislev nekoe vreme dali da cekam ili da odam..i eve resiv da pocnam da barame care...pozdrav i se najdobro
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.11.2011 0:12:41
lindicka
Bella, fala na odgovorot, i mene mi e vaka pologicno, so ogled na toa sto treba 2 nedeli dodeka da se vgnezdi oplodenata kletka vo matkata. Samo malku mi e cudno da ostane nekoja bremena za vreme na ciklus, neli vekje jajce kletkata se isfra od teloto i e skoro mrvta denovite pred ciklus i ciklus koi se smetaat za neplodni..
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.11.2011 0:12:46
Melanija RR
Lindicka I sweet za pocetok nema da preci sledenje na folikuli.Daj boze brzo da si ostanete bremeni,da ne se sretneme vo temata inseminacija.poz
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.11.2011 0:28:15
lindicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija
Lindicka I sweet za pocetok nema da preci sledenje na folikuli.Daj boze brzo da si ostanete bremeni,da ne se sretneme vo temata inseminacija.poz
I jas taka mislam, mora da se pocne od nekade, pa da vidime kade kje zavvrsime, daj boze vo forumot bremensot naskoro. Tuku, za va prv den ciklus, go naterav mm da imame togas odnosno, ama bas na prv den, skoro i da nemav nisto, i eve sega dobiv, i zatoa si zakazav sledenje na folekuli, me zamisli sega postot na Bella80 deka ako sum zabremenila , kje mi docni sledniot ciklus, pa si misla sega da ne go uspropastam so odenjeto na lekar i nekoja terapija ako mi dadat , ama najverojatno nisto ne se slucilo, kje odam na doktor slednata nedela zatoa sto vekje nemam trpenie da gi cekam , s eopteretuvam i samo na toa mislam (sto ne e dobro, znam). Poz do site
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.11.2011 23:01:47
Sweetheart
Lindicka jas da ti kazam i ne veruvam mnogu vo toa deka moze da se zabremeni za vreme na ciklus zatoa sto togas veke folikuli nema, tie zapocnuvaat da se formiraat duri nekade 13 den od poslednata menstruacija (kako sto sum procitala). A jas iskreno da ti kazam veke nemam trpenie sakam sto pobrzo da zabremenam, ova cuvstvo veke go imam posle spontaniot abortus, neznam dali nekogas ke go osetam cuvstvoto kako e da drzis svoe detence vo race i da znaes zosto vsusnost i zivees. Dva tri pati sum otisla na pregled kaj ginekologot vo plodni denovi koga postoese folikul so sto mi dade upatstva za odnosot ama pak nisto. Mnogu sum razocarana!!!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.11.2011 23:46:53
Bogdancanka
Sweetheart mila samo opusti se,znam deka ne e lesno no veke si imala edna bremenost taka da znaci nema problem,bidi trpeliva i veruvaj deka site nie ke se raduvame na crtki....samo pozitivno ne se razocaruvaj....
RE: Колку време се обидувате да забремените? 24.11.2011 23:37:20
Pipi88
lindicka jas vcera nesakajki slusnav muabet deka edna moja komsivka (podalecna) zabremenila na 3ti den od menstruacija inaku i jas ovoj mesec cekam, pa da vidime dali ke gi vidam
RE: Колку време се обидувате да забремените? 5.12.2011 20:08:12
Pipi88
благодарам Темјана,но искрено да ти кажам страв ми е да правам тест за да не се разочарам од резултатот Но ветувам дека ќе ве известам први доколку излезат
RE: Колку време се обидувате да забремените? 6.12.2011 20:25:35
Pipi88
здравооо,веќе 2ри ден ми доцни и правев сабајлево тест и се покажа негативен.Незнам дали да почекам уште малку затоа што имам нередовен менструален циклус.Ќе ве молам за помош и совет!!!!!!!!!!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 7.12.2011 1:40:47
bella80
Dva dena se malku,osobeno ako imas neredoven ciklus...Ama ako ne ti se ceka i ako ti se davaat 410 den odi vo apteka i zemi go self clear testot,toj pokazuva 5 dena posle odnos.Pozdravce!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 22.12.2011 9:57:36
temjana
мене вчера вечерта ми пукнал фоликулот а немавме односи од завчера и сабајлево докторот ме искара не прати дома да си одиме и да работиме на случајот, ама ко за беља дома имам гости на спиење и неможевме да се вратиме па си продолживме на работа Кажете ми колку време од кога ќе пукне имам шанси за забременување? Башка што јас мислев дека треба да чекам па одкога ќе прсне фоликулот тогаш во акција да влеземе, а оно требало цело време претходно? УПМ ако заради ваква глуповштина си ја испуштивме шансата овој месец, ќе се отрујам
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.