|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Абортус - да или не?
12.4.2010 9:40:17   
caci_27
ne se sekiraj sandrin se ke bide ok so gloema volja i verba user posted image pa posle ke ne radvas pozzz 

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 126
6.5.2010 13:42:08   
Belo_Oblache
Драги Рингерајки,

Немам намера никого да напаѓам, ама се чудам зошто воопшто се дискутира на ваква тема. Ако намерата била да се разие некаква дискусија, или да се испита расположение по ова прашање, тогаш во ред. Но, воопшто не се сложувам со идејата самите жени да преиспитуваат едно со крв стекнато право.

Настрана од нашите лични религиозни/морални убедувања, ние жените мораме да бидеме единствени по ова прашање и да се бориме за нашите права. Едно од најосновните права на жените е самостојно да одлучат дали ќе имаат деца. И не само дали ќе имаат деца, туку и кога, и колку деца ќе имаат. Тоа право нам ни е загарантирано со Устав!

Пред некое време имаше анти-абортус кампањи, но за жал еве уште гледам на ФБ, се вртат грозоморни видеа кои ја оцрнуваат и ја ја омаловажуваат жената која решила да абортира. Дури се оди и до таму, каде што жените се нарекуваат чедоморки, убијци и слично... Овие кампањи конструираат атмосфера во која не се почитува основното право на секој поединец, или пар (еве, да не ги исклучиме и мажите) самостојно да одлучи дали ќе има деца. Друго е да се сака да се поттикне јавна расправа за контрацепцијата, или воопшто за репродуктивното здравје, но ваквите кампањи имаат за цел на агресивен начин да промовираат стереоптипни улоги за жените, што всушност значи ограничување на индивидуалната слобода.
Конечно, до оние кои побрзале да ги осудат жените со изјави во стилот: „Па штом не размислувала, нека си ги сноси последиците“, прашувам, а што е со мажите и со нивната одговорност во целата оваа приказна???
Па жените не забременуваат мирисајќи цвеќиња...

Јас како жена никогаш не би одбрала да абортирам, освен ако не морам. Но, реков, настрана од моите лични убедувања, никогаш не би се откажала од моето основно, со устав загарантирано право на абортус, а уште помалку, би ги осудила жените кои решиле да абортираат. Доста ни се „загрижените мажи“ и „христијанските“ бележења и осуди, ако ние самите жени не се штитиме и солидаризираме по ова прашање, нема кој друг да не разбере.

(Одговор на членот caci_27)
Непосредна врска до пораките: 127
6.5.2010 14:13:37   
Viktori
абортус-не.

прво ми падна на памет кога ја видов темата. Не, затоа што сум мајка и знам што значи бебе да ти мрда во стомак. Безразлика колку е мало или минијатурно, живо е. Јас не би абортирала.

абортус-да.

за секоја жена која мисли поинаку од мене.
+ кога абортусот би бил нелегален, сигурно би имало доктори-касапи кои ќе го прават во несоодветни услови што ќе резултира со компликации, стерилитет па дури и смрт.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Belo_Oblache)
Непосредна врска до пораките: 128
28.7.2010 9:44:41   
anedespo
Абортус- против. тоа право жените го добиле зашто они го носат бебето, но тоа не им дава право и да решат да го убијат, зашто не го создале сами. Абортусот го признавам само поради медицински причини и при силувања. Во спротивно е УБИСТВО. Жена сум и не можам да сфатам како некој може свесно да убие човечко суштество. Па луѓе живееме во 21 век, со контрацепција околу Вас на секој чекор. Ако не сакате да забремените, не чекајте партнерите да ја користат. Користете ја и Вие. А не најлесно, легни заврши работа и после уби едно живо суштество. Цццц зад какви работи се кријат женските права, зад правото да се убие. за тие што веќе родиле, нека користат спирала, за другите пилули и решена работа. 

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 129
3.8.2010 13:59:26   
Simonne
Mojot problem e sto ostanav bremena neocekuvano, a imam samo 19 god. Najprvo se resiv za abortus, no podocna pocnav da go menuvam mislenjeto.
Dokolku bi bila postara nikogas ne bi ni pomislila na takvo nesto, no mislam deka toa treba da bide odluka na samata licnost so ogled na situacijata vo koja se naoga.

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 130
3.8.2010 14:42:49   
mama26
abortus da ako-materialno ne si obezbeden ,nemas podrska od maz/momce-nemas od nikoj podrska celosno sama.abortus ne -ako vrskata prejde vo brak odnosno postoi ljubov.ako imas krov nad glava.ima mnogu gi ragaat po neznam kolku deca samo sto od nekoi svakanja mislat nema trudna da ostane [nema vrska so ova mislam gi lazele mazite za da gi zemat zenive i da nemaat izbor ]gluposti. i sekako abortus da ako doktorot kaze deka ima anomalii deteto koi ke si gi nosi cel zivot..zasto da go gledam takvo?da se maci li ke go ragjam?ne.drugarka moja rodi dete so anomalija i iako svesna za toa i doktorot i rece da abortira ona go rodi i preku stomak go ranese so cevki greota zalosno.

(Одговор на членот Simonne)
Непосредна врска до пораките: 131
3.8.2010 16:01:36   
jasmina 25
abortus-protiv osven ako ima problem nekoj...ako plodot  ne se razviva i sl...mislam deka nemame pravo da prekinime necii zivot...jas lani abortirav plodot bese mrtov i pak mi e tesko i den deneska ne mozam da se pomiram so toa a ne se da e vo red i da go napravam toa...NIKGAS...

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 132
8.8.2010 15:50:53   
Natasa981
Абортус - да. Имам право (заедно со партнерот) да одлучувам за потмоството. А не се случуваат планирано сите работи во животот. Не се сите бремености планирани и пожелни,морате да признаете. Јас мислам дека ниедна жена не абортира од ќеиф, мора да има добра причина, што во повекето случаи се потврдува. Но, ова е само мое мислење.

(Одговор на членот jasmina 25)
Непосредна врска до пораките: 133
22.11.2010 22:17:53   
veckasr
abortus ne nikogas majka mi ima napraveno i sega se kae cel zivot zatoa so go napravila

(Одговор на членот caci_27)
Непосредна врска до пораките: 134
22.11.2010 22:24:40   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

Абортус - да. Имам право (заедно со партнерот) да одлучувам за потмоството. А не се случуваат планирано сите работи во животот. Не се сите бремености планирани и пожелни,морате да признаете. Јас мислам дека ниедна жена не абортира од ќеиф, мора да има добра причина, што во повекето случаи се потврдува. Но, ова е само мое мислење.

Потпис.
Целосно се сложувам со тебе. Секој има право на свој избор и свои одлуки.
Без разлика дали се работи за абортус или која било друга поголема одлука, секој има право да решава што е најдобро за него, не е важно поради кои причини.

Live and let live

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 135
22.11.2010 23:38:51   
denim
Pred se najdobro e koga se  planira semejstvoto kako i zadolzitelna kontracepcija. No sepak dokolku se sluci - ne sum za abortus, odnosno go smetam za ubistvo.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 136
22.11.2010 23:47:30   
veckasr
i jas se soglasuvam so denim abortusot e ubistvo go odobruvam samo ako e od zdrastveni pricini 

(Одговор на членот denim)
Непосредна врска до пораките: 137
23.11.2010 11:16:40   
Anonimen
убиство да но ајде да ви раскажам една приказна...
пишувам како анонимна бидејжи сум активен член а за моето „убиство“ знаат само моите родители

...бев средношлолка од 16години која мислеше дека „се што лета се јаде“, арно ама не било така.Имав дечко со кој се забавував околу 1 година и бев интимна со него по 2 месеци редовни односи мене ми доцни user posted image  
Бев избезумена ШТО СЕГА? Му кажав на дечко ми кој само што наполни 18 години и негово решение беше „супер ќе се земеме“ user posted image  Ја седнав мајка ми и и раскажав што и како стојат работите.Кога почна да ме потпрашува кои му се родители, што работат, дали ја прифаќаат нашата врска?... се откри една голема тајна user posted image  
Мајка му на дечко ми и мојот биолошки татко први братучеди user posted image user posted image user posted image
Незнаев кој пат да го фатам и што да сторам.Бев изгубена.
Со мајка ми и татко ми (очув ама не дозволил да го осетам тоа) решивме дека најмалку последици би имало со абортус user posted image
Така и се случи абортиравuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  и ги прекинав сите контакти со дечкото, а тој не се ни потруди да ме праша како сум user posted image
Болката и немирот ќе ги носам во моето срце засекогаш, но мислам дека пак би го сторила истото бидејќи тоа беше/е најпрактично но не и најбезболно решение.

Сега сум среќна сопруга, мајка, жена,- но тоа искуство ќе ме следи додека сум жива.

(Одговор на членот veckasr)
  Непосредна врска до пораките: 138
23.11.2010 21:22:06   
Idna mamica
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mila na mama

Дефинитивно сум за абортусот како мое неприкосновено право едноставно јас како жена сум доволно свесна и паметна да одлучувам за сопственото тело. Има многу причини и здравствени и социо-економски поради кои се донесува таква одлука. Плус убаво вели Андријана не е секој за родител, а да го дадеш на посвојување може да добие прекрасни родители а може и да заглави во системот по домови и како и да е траумата дека било напуштено ќе си ја носи и еден ден ќе те побара дали од љубопитност дали за да те обвинува итн синџирот продолжува. Не сум ни за тоа само роди го па нека расте во мизерни услови, а ако не си спремен за дете како ќе го воспиташ, што ќе му дадеш?твоите фрустации?

Што се однесува до компликациите и  да се изгребеш на рака можеш да добиеш инфекција така што нема гаранции.

А на што си мислела кога си имала односи?Дека децата штркот ги носи?Да си била свесна и паметна,и да си знаела за последиците од незаштитени односи(дека резултираат со user posted image ) немало да дојде до абортус.Оди купи си кондом,тој штити од несакана бременост!

(Одговор на членот Mila na mama)
Непосредна врска до пораките: 139
23.11.2010 21:24:33   
Idna mamica
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo

Абортус- против. тоа право жените го добиле зашто они го носат бебето, но тоа не им дава право и да решат да го убијат, зашто не го создале сами. Абортусот го признавам само поради медицински причини и при силувања. Во спротивно е УБИСТВО. Жена сум и не можам да сфатам како некој може свесно да убие човечко суштество. Па луѓе живееме во 21 век, со контрацепција околу Вас на секој чекор. Ако не сакате да забремените, не чекајте партнерите да ја користат. Користете ја и Вие. А не најлесно, легни заврши работа и после уби едно живо суштество. Цццц зад какви работи се кријат женските права, зад правото да се убие. за тие што веќе родиле, нека користат спирала, за другите пилули и решена работа. 

1 000 х LIKE

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 140
24.11.2010 9:23:00   
vesna1
Kolku luge tolku razlicni mislenja. Sega so ovoj pamet sum protiv abortus i smetam deka sekoja zena treba da ima zastiteni odnosi ako ne saka da ostane bremena. Abortus odobruvam samo od medicinski pricini bilo na majkata ili deteto.
No,.. koga bev studentka ostanav bremena i toa od MM togas beveme decko i devojka i abortirav demek ne sme zavrsile, nemame rabota i nikogas nemozam da si go oprostam. Cel zivot ziveam so griza na sovesta.
No bidejki ne ima sekakvi abortus ne treba da se zabrani bidejki odma ke cvetaat ilegalnite ordinacii kade ke se vrsat abortusi pod kojznae kakvi uslovi i ke umiraat i bebinja i majki.

(Одговор на членот Idna mamica)
Непосредна врска до пораките: 141
22.1.2011 8:35:09   
Maskara
Tokmu taka, se soglasuvam potpolno so tebe vezilka! 

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 142
22.1.2011 8:59:00   
rina13
procitav nekoi postovi demek alo 21vek postoi kontracepcija,pa ke recam alo 21 vek sekoj ima pravo da se resi dali ke rodi ili  ne.voopsto ne mi se sviga toa sto nekoi abortusot go narkuvaat ubistvo. mislam deka ne e vo red zenite koi resile da abortiraat da gi etiketirame kako ubijci i smetam e ludost da se zabrani so zakon abortus. normalna zena ne se resava da abortira od cista mira.ne se site bremenosti planirani i ocekuvani ne se site situacii vo zivotot rozevi.Ne sum abortirala ama toa ne mi dava pravo da osuduvam...

(Одговор на членот Maskara)
Непосредна врска до пораките: 143
22.1.2011 12:19:05   
mama ance
temava mi e nekako licno bliska pa da kazam i jas nesto okolu toa.mojot intimen stav e protiv abortusot no toa e licen izbor na sekoja zena i toa ne smee nikoj da i go zeme.jas ostanav trudna na 35 godini, ne bev vo brak nitu imav dete i nitu toa bese vrska sto mozese da prerasne vo brak. jas ja donesov mojata odluka vo momentot koga sfativ deka eden zivot se naoga vo mene,odluciv da go rodam,sama.deteto e bozji dar i takov podarok ne se odbiva.napraviv se za da go rodam i denes koga ke se set_am na toa pak bi ja donela istata odluka,mozebi bi sakala samo so drug da mi se slucese toa. jas rabotam i ziveam so roditelite pa ne znam sto bi se slucilo da bea poinakvi okolnosti,nekoi devojki nemaat rabota i krov nad glava pa da ne sum im vo koza koga ke treba da se odluci.zatoa i ne mozam i ne sakam da osuduvam,nemam pravo na toa.jas go napraviv mojot izbor i toa e najdobrata rabota sto mi se slucila vo zivotot. mam da ne se lazeme, tesko e. sama se grizam za moeto dete i odgovornosta e samo moja.negoviot bioloski tatko ne znae ni kako izgleda negoviot sega veke 3,5 godisen sin. imeto mu go znae samo od tuzbata za tatkovstvo i alimentacija,ja odrabotiv i taa bitka po sudovi,sekoe dete treba barem da znae koi mu se roditeli pa barem vo grafata tatko da stoi ime iako toj fakticki ne postoi vo zivotot na sin mi. a da? i ona prasanje zosto ne koristev kontracepcija? moj sovet, koga partnerot ke vi kaze:ne se sekiraj ,jas ke se grizam za toa ne veruvajte, koristete kondom, jas na 35 godini izigrav glupavo i naivno no toa e moj del od vinata i jas si ja prezemav. no toa i nekako ne mi e veke vazno, jas imam prekrasno dete, mozebi da ne bese taka kako sto bese nemase ni da go doziveam toa,go rodiv na36 godini i toa prva bremenost. da napravev abortus ne znam dali ke mozev da ziveam so taa odluka i dali ke imav vtora sansa. no sekoja prikazna e licna i posebna pa taka i odlukata, jas samo sakav so vas da go podelam moeto licno iskustvo.pozdrav

< Поракaта ја уредил виктори -- 22.1.2011 12:20:50 >

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 144
22.1.2011 13:33:23   
humana
temava mi e nekako licno bliska pa da kazam i jas nesto okolu toa.mojot intimen stav e protiv abortusot no toa e licen izbor na sekoja zena i toa ne smee nikoj da i go zeme.jas ostanav trudna na 35 godini, ne bev vo brak nitu imav dete i nitu toa bese vrska sto mozese da prerasne vo brak. jas ja donesov mojata odluka vo momentot koga sfativ deka eden zivot se naoga vo mene,odluciv da go rodam,sama.deteto e bozji dar i takov podarok ne se odbiva.napraviv se za da go rodam i denes koga ke se set_am na toa pak bi ja donela istata odluka,mozebi bi sakala samo so drug da mi se slucese toa. jas rabotam i ziveam so roditelite pa ne znam sto bi se slucilo da bea poinakvi okolnosti,nekoi devojki nemaat rabota i krov nad glava pa da ne sum im vo koza koga ke treba da se odluci.zatoa i ne mozam i ne sakam da osuduvam,nemam pravo na toa.jas go napraviv mojot izbor i toa e najdobrata rabota sto mi se slucila vo zivotot. mam da ne se lazeme, tesko e. sama se grizam za moeto dete i odgovornosta e samo moja.negoviot bioloski tatko ne znae ni kako izgleda negoviot sega veke 3,5 godisen sin. imeto mu go znae samo od tuzbata za tatkovstvo i alimentacija,ja odrabotiv i taa bitka po sudovi,sekoe dete treba barem da znae koi mu se roditeli pa barem vo grafata tatko da stoi ime iako toj fakticki ne postoi vo zivotot na sin mi. a da? i ona prasanje zosto ne koristev kontracepcija? moj sovet, koga partnerot ke vi kaze:ne se sekiraj ,jas ke se grizam za toa ne veruvajte, koristete kondom, jas na 35 godini izigrav glupavo i naivno no toa e moj del od vinata i jas si ja prezemav. no toa i nekako ne mi e veke vazno, jas imam prekrasno dete, mozebi da ne bese taka kako sto bese nemase ni da go doziveam toa,go rodiv na36 godini i toa prva bremenost. da napravev abortus ne znam dali ke mozev da ziveam so taa odluka i dali ke imav vtora sansa. no sekoja prikazna e licna i posebna pa taka i odlukata, jas samo sakav so vas da go podelam moeto licno iskustvo.pozdrav

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image BRAVO sekoja cest

(Одговор на членот mama ance)
Непосредна врска до пораките: 145
20.7.2011 15:13:45   
Anonimen
Ringerajki, pomagajte se osekam mnogu loso. Imeno majka sum na 6 godisno dete i 7 mesecno bebence. Poradi toa sto mi kasnese 10 dena napraviv test i e pozitiven. Zakazav odma za abortus (zasto i so dvete sum carski, a i plus bebevo epten e malo) ke me izbrkaat i od rabota, a i ne mozam da im se posvetam na decata ako sega rodam treto (mozebi ponatamu). Se osekam epten neubavo so griza na sovest zaradi abortusot, no vo momentov ne gledam druga opcija.

(Одговор на членот humana)
  Непосредна врска до пораките: 146
20.7.2011 15:34:04   
miana
e cekajte sega...Znaci sekoj ima pravo da izbira.Jas i mm imavme vrska od mesec ipol i jas zatrudnev..Imase dilema okolu toa sto i kako ,no ete resivme da se zememe zosto se sakavme i nekako svesno go napravivme toa dete  ( se prepustivme na custvata)
Epa ima i majki koi od keif abortiraat veruvajte..Ednas koga bev na kontrola vo GAK imav moznost da vidam edna takva idiotka za koja sto doktorot rece - e nemozam veke da ja gledam ovaa sekoj mesec abortira...Bese mlada nekade okolu 22-25 godini i takva nikakva dreme nadvor i mu place na mazmi kako nemalo MAZI na svetov, a taa sekoj mesec -dva abortira..Pa koj i i pravi tie deca? Doktorot zgrozen ja leda i vika : e nemozam od ovaa vise,nemozam da ja gledam sekoj mesec mi doaga na abortus..Epa ajde sto ke kazete na ova?Ke ja opravdate? Ili onie decinja sto se bez roditeli?Imav iskustvo i takvo dete da vidam i srce mi se skina.Vo detska klinika lezev so kerkami  edno samicko vo krevet okolu 1 godinka,se klati se ljulja ( a ubavo sto da vi kazuvam -lepota) site doktorki ja kolnea taa sto go rodila.Od dom bese deteto bolno od bronhitis.Majkami go zema da go podrzi malce - ripase od radost luge - sum se uteala od placenje i jas i majkami..Epa ajde kazete sto bilo podobro?Da go abortira ili da go rodi i taka da go ostavi? Moze nemozela da se grizi ama mozela na vreme da go abortira i da ne se maci deteno taka..Dusice...Posle dojdoa od nekoe romso semejstvo da go zemat na cuvanje..Onie semejstva profatilista sto gi cucaat za nekoj mesecen nadomest.Zenata vika : jas sakav pogolemo ama koga go viodv koga mi go pokazaa si rekov mora da go zemam..Luge sekoj si ima pravo na izbor..Ajde edno go ostavila ama koga ke vidis po dve tri deca braka i sestricki gi ostavaat..Pa zosto gi ragale bre luge?

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 147
29.7.2011 18:36:42   
Ananija

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

Ringerajki, pomagajte se osekam mnogu loso. Imeno majka sum na 6 godisno dete i 7 mesecno bebence. Poradi toa sto mi kasnese 10 dena napraviv test i e pozitiven. Zakazav odma za abortus (zasto i so dvete sum carski, a i plus bebevo epten e malo) ke me izbrkaat i od rabota, a i ne mozam da im se posvetam na decata ako sega rodam treto (mozebi ponatamu). Se osekam epten neubavo so griza na sovest zaradi abortusot, no vo momentov ne gledam druga opcija.

Nemoj sto i da se sluci so rabotata, podocna ke se sredi, no posle abortusot cel zivot ke se kaes, i majka mi imala abortus otkako me rodila mene i tolku mnogu godini imase koshmari se dodeka ne pojde da se ispoveda i cel zivot kaewe i maki , ne e lesno i ednostavno, pomisli deka ima lugje i so mnogu poteshka situacija pa imaat i treto dete, decata si rastat.

Najteshko e koga sovesta te osuduva!

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 148
30.12.2011 8:18:35   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sunny123

Zdravo na site slucajno go najdof forumot pa resiv da se zaclena ne znaev kade da pisam za mojot problem pa napisav tuka, imam 19 godina i sum 2-3 nedeli bremena, se misla dali da go rodam ili da abortiram :S deckoto ne saka da slusne za abortiranje a isto i negovite doma, no moite doma se obraten slucaj bidejci sum prva godina na fax , prven da sum go zavrsela faxot posle imalo vreme za se , i sega sum postavena pomegu deckoto i domasnite :S ve molam nekoe mislenje od vas

Биди тоа што си

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 149
30.12.2011 9:09:18   
bozjidar

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sunny123

Zdravo na site slucajno go najdof forumot pa resiv da se zaclena ne znaev kade da pisam za mojot problem pa napisav tuka, imam 19 godina i sum 2-3 nedeli bremena, se misla dali da go rodam ili da abortiram :S deckoto ne saka da slusne za abortiranje a isto i negovite doma, no moite doma se obraten slucaj bidejci sum prva godina na fax , prven da sum go zavrsela faxot posle imalo vreme za se , i sega sum postavena pomegu deckoto i domasnite :S ve molam nekoe mislenje od vas

Draga Sanny,koga jas doznav deka sum bremena nemav polni 19 god.i ne mi se dopagase idejata,a sekako i na moite doma.Megutoa so podrska na mojot partner a sega moj soprug,jas si go rodiv deteto i sega imam prekrasna 13 god.kerkicka koja e mnogu pametna,inteligentna i talentiran muzicar.(sviri na violina).Toj plod sto e vo tebe e veke formirana licnost iako seuste ne izgleda kako covek,veke gi ima genetskite informacii i e odredeno kako ke izgleda,koi darbi ke gi ima itn.Zemi si go ovoj podarok,zosto decata se Bozji dar.Mnogu zeni posle abortusot ne mozat da zabremenat,posle se kaat.Da ne zboruvame za psihickite traumi.Mnogu e vazno sto imas podrska od tvojot partner.Poznavam mnogu zeni koi rodile i pak go zavrsile fakultetot.Zadrzi go toa bebence i eden den koga ke bides gorda majka kako sto sum jasuser posted image ,ke bides zadovolna od odlukata sto si ja donela.pozz

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 150
Страница:   <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?