milijana -> RE: Абортус - да или не? (9.7.2009 16:06:36)
|
Mojata majka imase edna prijatelka koja ostana bremena.Deckoto nejzin i raskina.taa nemase pari za abortus pa se stegala doma, se vrzuvala i gi terala vnucite od 3 i 5 god da i ripaat na mevopt. Tesko krevala,ama ne se pustila.Rodila doma.Snai se preplasila, tatko i ke ja otepal..ama koga dosla brza pomos..ajde..se rodilo masko dete.Tatko i edna nedela ne i zboruval,posle od vnuceto ne se delel. Toj ergen denes e vo Kanada, so svoe semejstvo, ozenet.Majka mu potajno i rekla na majka mi..fala bogu sto ne abortirav..sega sama ke bev..eve ne dade gospod da se omazam..a vaka uteha mi e sinot.Razni prikazni po narodot..neli??Prijatelkata na majka mi denes zivee sama vo stanot od nejzinite roditeli.Ima mnogu prijatelki so koi se druzi i izleguva, vika bila srekna zena! Sinot ja posetuval ednas godisno od Kanada so zenata i decata.Vika..,,Mnogu lici na tatko mu..eden den on razbral deka e tuka, pa go pokanil da izlezat.Se prestavil prijatel na majka mu,ama sinot svatil..se videl sebe si.Ne mu rekol nisto.Ispiele po edno kafe..i prasal sto mu treba.Si dosol doma i i kazal na majka mu deka se videl so tatko mu.Taa nisto ne mu rekla.I rekla na majka mi..Eee..kolku go sakav toa gubre.I tuka se zavrsuva.Toj nabrgu pocinal ..ama barem mu priznal na sinot deka se kael cel zivot sto ne rastel so nego. Eve edna prikazna od zivotot.Ne e kritika protiv nikogo..samo ja napisav oti taa prijatelkata na majka mi e mnogu pozitivna zena..sekogas nasmeana, kazuva smeski, se smee..ama taka zarazno..i ti da se nasmees.Mnogu mi e mila..i koga i da dojde kaj majka mi..tolku mnogu zraci.Ima takvi luge?Neli?Pozzz do site...
|
|
|
|