|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
17.1.2012 12:10:53   
Ikana
luci vo pravo si, od vodata ima golemi sansi da bide!!!!

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 751
17.1.2012 12:18:12   
Annet
jas od start pravev so prevriena flasirana,i pak povrakase........................................i sega prevrivam non stop

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 752
17.1.2012 12:29:48   
Ljubovce
jas mu pravam so gorska prevriena,luci fala za sovetot ke probam so ladna samo stoplena.isto i kaj nas pravi se lom,nie uste na pocetok mu zemavme takva pernica pos agol,bas za bebce i na nea si spie.za ednaa nedela ke pravime 3 meseci.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 753
17.1.2012 14:09:07   
ana mari
А столицата каква ви е? Моето кога повраќаше како чешма и имаше пролив,имавме закачено ротта вирус .
imame tvrda stolica... ali bas sega ke idam vo prodavnica da zemam voda kako st vika luci pa ke vi pisam pozz

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 754
17.1.2012 14:11:05   
ana mari
ej zenski vie sto ke go probate sovetot na luci pisete ni da vidime dali kaj vas ima reakcija

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 755
17.1.2012 14:19:02   
AnnaMolly RR
Можно е да е до водата зашто од обичната вода од чешма се собира многу бигор. А флашираната вода колку и да се врие не прави бигор. И јас препорачувам флаширана вода за спремање АД млеко. 

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 756
17.1.2012 14:39:09   
kikicka
ЕЕ луци луци докториве тапа се и покрај се што ке кажат на никој не му текнува за водата а ете гледаш може и Л.од горската повраќаше јас едно време купував на хип бебешка вода да не до тоа ама сепак туширање како што викаш......не се сеќавам за ладната како беше ,али памтам дека повраќаше се додека не полна салам да јаде каши.
Љубовче чим бил на бебемил во болница снеми му го аптамилот е тежок малку .

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 757
17.1.2012 15:08:55   
Ljubovce
A vie prevrivate li flasirana voda?jas sekogas prevrivam ama ke probam po sovet od luci,malku mi e sube so neprevirena ama ke probam barem ednas da vidam kako ke reagira.uste denes ke go ostavam aptamilot ako nema promena od utre bebimil ke zemam.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 758
17.1.2012 17:40:58   
kikicka
јас до кај 6месеци превривав апосле само стоплував.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 759
19.1.2012 11:01:08   
Ljubovce
Neznam dali e od vodata ama Andrej veke dva dena ne mi povraka od Aptamilot,uste mi se grci dodeka pie ali najbitno e sto mlazovite gi nema,taka da site sto imate maka kako nasata probajte da jazamenite vodata so Ladna,jas sepak ja prevrivav.

Непосредна врска до пораките: 760
19.1.2012 11:51:26   
kikicka
еиии добро е барем од повраќање да се спасите ,ајде белкинема да почне пак ако почне смени го АД.

Непосредна врска до пораките: 761
19.1.2012 12:25:00   
Ljubovce
Da taka i planiram,utre imam zakazano pregled zasto i noseto ni grci mnogu pa ke vidime sto ke ni kaze dr.

Непосредна врска до пораките: 762
19.1.2012 16:48:34   
Natuska85
И јас му го спремам Ад млекото со Ладна или Горска некогаш,ако нема Ладна во маркетот.Сакав друго нешто да ве прашам.Водата веднаш врела ја ставате во шишето со дозерките од млекото  или чекате прво да се олади малку па ја мешате со АД млекото user posted image . Мислам ме разбравте што сака да каже авторотuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 763
19.1.2012 16:56:08   
bombica
Јас ја ладам (или загревам) водата до температура за пиење па после го ставам прашокот....ако тоа сакаше да прашаш Натушкеuser posted image
Инаку му го спремам АД со превриена Ладна

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 764
19.1.2012 17:10:11   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

И јас му го спремам Ад млекото со Ладна или Горска некогаш,ако нема Ладна во маркетот.Сакав друго нешто да ве прашам.Водата веднаш врела ја ставате во шишето со дозерките од млекото  или чекате прво да се олади малку па ја мешате со АД млекото user posted image . Мислам ме разбравте што сака да каже авторотuser posted image

Педијатарот ми кажаа да не се става во врела вода, бидејќи така се уништувале хранливи состојци.

Непосредна врска до пораките: 765
19.1.2012 20:18:45   
kikicka
Јас ставав пола топла пола ладна и таман да биде.Врелата ми стоеше во термос и спремно беше нон стоп

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 766
19.1.2012 20:29:12   
ana mari
zenski mn sum razocarana kaj mene ne uspea so vodava eve sega kupuvam voda ama moevo bebence povtorno si povraka kako cesma, neznam vise sto da pravam pie po 150ml i sve povraka posle bara uste place da mu dada neznam dali e normalno taka pa go ostavam bar 2 saata da pominat i mu davam pak mleko a ona za toa vreme se utepuva od placenje pomos lellee ke puknam od nervoziuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 767
19.1.2012 21:23:23   
Bethany
Ana Mari, a kolkavo ti e bebeto? Mu davas 150ml, ako e pomalo, mozebi mu e mnogu, pa povraka, a e lakomo?
I plus mnogu cesto mu davas, na tolika kolicina treba naj najmalku da pomine barem 3 saata, normalno e deka povraka, se i se izmesa.

< Поракaта ја уредил Bethany -- 19.1.2012 21:25:28 >

Непосредна врска до пораките: 768
19.1.2012 21:31:46   
Annet
ana mari vistina,kolkavo e bebenceto? pie li drugo ,voda caj?? ako mu davas ad nemoj da na pomalku od 3 saati,barem 3.... ne smees da mu davas na 1,2 saati
nemoj, toa mleko ednoto se prerabotilo,a posle naednas so novo,ke povraka.......
gledaj da go ucis ,barem da izminat saati izmegu daj mu cajce,sokce(ako ima 4 mes),voda..za da se zasiti,poleka poleka ke si dojde na svoe mesto moajta kerkicka ima 5 mes i edna nedela pa pie po 150 nema vrska merkata,ke si pobara,ama ako pie po 150 gledaj da ima razmah od 3 saata

< Поракaта ја уредил Annet -- 19.1.2012 21:33:30 >

Непосредна врска до пораките: 769
19.1.2012 22:40:31   
ana mari
eve sega i go smeniv i davam aptamil ama i toa go povrati a na nego pisuva po 150 ml mleko´ i i davam na sekoj 3 saata... se plasam se prasuvam dali da ja nosam ve4erva vo bolnoca sto li i e sega uffff inace ima 8 nedeli

< Поракaта ја уредил ana mari -- 19.1.2012 22:43:48 >

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 770
19.1.2012 22:46:17   
Natuska85
Ана мари колкаво ти е user posted image ? Ако повраќа нонстоп после јадење јас не би го држела дома,однеси го на лекар,да не те плашам ама може да дехидрираuser posted image .

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 771
19.1.2012 22:54:00   
Bethany
8 nedeli? Moeto ima 4 meseci i pie po 120! Jas i ponatamu mislam deka mnogu mu davas mleko na bebeto. Toa mu dojde visok. Na kutijata pisuva, ama ne mora da znaci deka taka i treba. Probaj davaj mu pomalku mleko, i nema veza ako ispie skroz ne mu pravi poveke, pa vidi da li ke povraka i ponatamu. I nikako pred da pominat 3 saati.
Se nadevam se ke se sredi brgu. user posted image

Непосредна врска до пораките: 772
19.1.2012 22:58:17   
bombica
Ана Мари носи го на лекар ама и намали му го млекото.Мојот бебуш има 6,5 месеци па пие 150мл аптамил некогаш и помалку.Сабајле на пример испи 100мл.

Непосредна врска до пораките: 773
19.1.2012 23:13:01   
ana mari
o bre neznam vise koj da slusam, kol li e vo pravo tuka svekrvami me puka isto i majka mi davaj mu na dete gladno e ova ona lellepoluduvam, stvarno neznam sto da mu pravam na bebevo a sama sum doma maz mi e na teren neznam kako ke ja pominam nokva

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 774
19.1.2012 23:25:13   
ana mari
lelel znaete li sto mi vika sega doktorov kopga mu se javuv abe ne samo 150 ml daj mu ako treba i 250ml davaj mu se koga bara poa dali e normalen toj koj povraka jade povraka jade neznam vise sto da pravam ni sto da mislam ke poludam

Непосредна врска до пораките: 775
Страница:   <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?