|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
12.1.2012 9:41:16   
Sajna
NATALY86 ti kaj nego pravese inseminacija sega?? ajde ne se sekiraj 2 nedeli ke projdat dur da trepnes odi zemi filmcinja setkaj negde uziiivaaj se ke bide pa da cueme ubavi vesti zdravje pozz

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1301
12.1.2012 17:41:03   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

mili moi zbuneta sum,se mislam...dr koga bev minatiot pat na folikumetrija mi spomna deka mozese in vitro da mi pravi super sum reagirala na terapijata,pa sega u nedela treba da odam na folikumetrija povtorno se spremam pa neznam dali da go prasam za in vitrouser posted image zs posigurno e

Milasteve neznam kolku god. imas ama te molam ne se brzaj,ko sto znam so vas dvejcata e se vo red,nema potreba od invitro,a i ko sto gledam od forumov za golema zal i invitroto ne e garancija...Probajte vaka uste nekoe vreme i ako nedaj boze ne biva invitroto ne bega...Nemas pojma jas kolku bi sakala da nemoram na invitro ,ama imam realen problem koj se vika namaleni ovarijalni rezervi i moram...Te guskam mila i ti posakuvam ovoj patuser posted image !!!!
zalam mila za tebe ke bide se vo red ne grizi se,mlada sum jas no pomisliv za in vitroto zs dr mi spomna,sepak za razlika od inseminacija  e malku pogolem procent za uspesno,,,

Непосредна врска до пораките: 1302
12.1.2012 18:21:52   
liljak
milasteve te molam za invitro ne pomisluvaj toa neka ti bide posledna opcija...jas mila ne mi fakase  ni na  inseminacii ni na nisto i se odluciv so invitro i na to mila ne fate si se fate prirodno no se ispustiv, inace posle invitroto barem kaj mene se se poremeti , i menstruacija i simptomi se mila...imam zamrznato embrioni ama ne pomisluvam sega da gi stavam sega odam od pocetnata terapija pa sto ke bide neka bide ....pozz

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1303
12.1.2012 20:35:56   
nataly86
Sanja ovaj pat pravev vo bitola vo plodnost... bidejki sum od bt i da ne patuvam za inaseminacija do sk... epten se izmaltretirav prviot pat... a deka brzo ke pominat ovie 2 nedeli tesko.... ovaa mi e 3 inseminacija i sekoja mi e se potesko... sekoe razocaruvanje potesko....ke vidime sto ke bide ovaj pat. Ti imas praveno inseminacija?

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1304
12.1.2012 21:03:37   
Bogdancanka
ajde Natali so pozitivna mislam i malku nadez ke pominat nabrzo dvete nedeli...stiskame palci nabrzo da si gi vidisuser posted image crtki...pozz mila

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 1305
12.1.2012 21:18:39   
temjana
Девојчиња без многу разочарувања, само позитивно гледање на иднината и ќе биде верувајте. Залудно е да ве убедувам дека треба да се опуштите и да не мислите кога ни јас не го правев тоа, кога едноставно легнував и станував со помислата на бебе. Но можам да ве советувам да си најдете некое хоби на кое од срце ќе му се посветите и барем малку од малку ќе ви дава надеж да продолжите да чекорите и посигурно и попозитивно да гледате на животот. Ве гушкам и ве чекам со најубавите вестиuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1306
12.1.2012 21:28:37   
Melanija RR
Темјана ти си првата РР трудница оваа година user posted image
Сите си знаеме низ што се си поминуваме но со само со нервоза ништо нема да направиме.Мене ич не ми е розово ама сум секогаш позитивна.Мора така.Ете и Темјана многу убаво пишала.А и ако сами не веруваме во успех тогаш зошто ни е се во животот.
Позитивен бран за сите исчекувалки на user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1307
12.1.2012 23:17:57   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

milasteve te molam za invitro ne pomisluvaj toa neka ti bide posledna opcija...jas mila ne mi fakase  ni na  inseminacii ni na nisto i se odluciv so invitro i na to mila ne fate si se fate prirodno no se ispustiv, inace posle invitroto barem kaj mene se se poremeti , i menstruacija i simptomi se mila...imam zamrznato embrioni ama ne pomisluvam sega da gi stavam sega odam od pocetnata terapija pa sto ke bide neka bide ....pozz
i jas draga moja pred 3 ipol god imav spontan i od togas eve nemozam ,a togas bese pritodno...ke vidime sega ovoj pat eve sega odam od inekcija..pozz

Непосредна врска до пораките: 1308
12.1.2012 23:19:47   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86

Sanja ovaj pat pravev vo bitola vo plodnost... bidejki sum od bt i da ne patuvam za inaseminacija do sk... epten se izmaltretirav prviot pat... a deka brzo ke pominat ovie 2 nedeli tesko.... ovaa mi e 3 inseminacija i sekoja mi e se potesko... sekoe razocaruvanje potesko....ke vidime sto ke bide ovaj pat. Ti imas praveno inseminacija?
i jas nataly prave 1 insminacija kaj tase ama neuspesna,eve se spremam za vtora.nedela odam na folkimetrija,ti posakuvam mnoguuuuuuuuuuuuu sreka i strplenie,zs jas go nemav ic....sekoe dobro cekam ubavi vestiuser posted image

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 1309
16.1.2012 17:54:55   
milasteve
zdravo najmili,vcera bev na folikumetrija i vaka:desen jajnik 4 folikuli,(18,18,16,15)i lev jajnik4 folikuli(18,16,15,14)endometrium 7,dobro li e ova?sreda odam na inseminacija bog napomos

Непосредна врска до пораките: 1310
16.1.2012 18:01:34   
Melanija RR
Мила user posted image user posted image user posted image на толку фоликули се надевам дека ќе успееш.За ендометриум искрено незнам.Прегнил инекција ќе примаш?

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1311
16.1.2012 18:08:22   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

Мила user posted image user posted image user posted image на толку фоликули се надевам дека ќе успееш.За ендометриум искрено незнам.Прегнил инекција ќе примаш?
minatiot pat imav po 3 folikuli i bea poslabi,sega mi izgleda podobro,vecerva primam pregnil u 23.00,tuku bas sega ke prasav pregnilo mi ja dade dr tase i na kutivceto piusva CHORIOMON vikam da ne napravi nekoja greska ili isto  etoa,pregnil e

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1312
16.1.2012 18:15:08   
Melanija RR
И кај мене така некако пишуваше а колку што ѕирнав на нет тоа е гонатрофин е состојката.
Со среќа user posted image

Непосредна врска до пораките: 1313
16.1.2012 18:22:06   
Melanija RR
Ова го најдов на нет,ужива си

In some countries hCG Pregnyl may also be known as: Dinaron, Endocorion, Gonacor, Ovidrel, Pregnyl, Profasi, Ovitrelle, Choragon, Choriomon, Profasi HP, Corion, Pubergen, APL, Gonic, Novarel, Choron, Oral HCG, Releana, Uni, Hucog, Organon, Lupi, Chorex..

Непосредна врска до пораките: 1314
16.1.2012 18:52:09   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

Ова го најдов на нет,ужива си

In some countries hCG Pregnyl may also be known as: Dinaron, Endocorion, Gonacor, Ovidrel, Pregnyl, Profasi, Ovitrelle, Choragon, Choriomon, Profasi HP, Corion, Pubergen, APL, Gonic, Novarel, Choron, Oral HCG, Releana, Uni, Hucog, Organon, Lupi, Chorex..

fala mnogu melanija vecerva ja primam pa sega so boga napred

Непосредна врска до пораките: 1315
17.1.2012 1:19:37   
bella80
Milasteve ne e los endometriumot ama ti preporacuvam utre da jades cveklo i ananas,go zgolemuvaat endometriumot,a sansite se pogolemi so endometrium >9mm.Od se srce ti posakuvam da si gi vidis user posted image !!!!!!user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1316
17.1.2012 18:28:58   
milasteve
ti blagodaram bella utre e mojot golem den kiss

Непосредна врска до пораките: 1317
17.1.2012 23:04:40   
liljak
milasteve ti drzam sreka ....mene denes mi e 13 den i me bolat gradite uzasno kako pred idenje menstruacija, prv pat mi se slucuva ova dali i vas ve imat boleno na plodni denovi?????????, ovoj pat ne odam da mi kazat koj mi se plodni denovi posto doktorot vika samo Dekortin zemaj go i od 10 do 18 den imaj odnosi , da ne te faka misla i panika lele plodniot den mi e denes , lele ova lele ona , samo opusteno i ke fati mi vika, deka jas imam probelm so mutiraniot gen, toj mi go otfrla plodot i nemozam da ostanam....pozzzz

Непосредна врска до пораките: 1318
17.1.2012 23:08:51   
Melanija RR
milasteve со лесно и убаво утре user posted image

Непосредна врска до пораките: 1319
18.1.2012 19:30:38   
milasteve
eve me mili moi i mene,bidna denes mojata inseminacija....sega ostanuva da cekam da pominat ovie teski denovi,dr bese prezadovolen demek sega tudna ke sum bila mi vika,pa daj boze ke vidime pozzzz

Непосредна врска до пораките: 1320
18.1.2012 20:23:48   
Melanija RR
Супер Мила сега уживај и позитивно user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1321
21.1.2012 21:54:54   
milasteve
zdravo ringerajki.da prasam nesto,dr mi dade crinone vaginalni inekcii,zs se tie?gi stavam navecer

Непосредна врска до пораките: 1322
22.1.2012 0:51:19   
Melanija RR
Јас не би знаела да ти кажам,јас ставав утрогестан.Но штом се по инсемунација веројатно се за подршка.
Ова го најдов на нет http://www.crinoneusa.com/patients/advantages.html
И за лекот - www.reglek.com.mk/.../upatstva/2320_1.wbk
И во Вештачко оплодување II во постот на Cleo http://www.ringeraja.mk/forum/m_143265/mpage_92/tm.htm

user posted image

Непосредна врска до пораките: 1323
22.1.2012 18:10:47   
milasteve
ti blagodaram melanija,sepak baram mislenje on nekoja ringerajka ako ima iskustvo.podobro bi bilo

Непосредна врска до пораките: 1324
22.1.2012 18:25:20   
sharlot
ne se sekiraj,vaginaletite posle inseminacija se davaat obavezno poradi podrska na bremenosta.tie se na baza na hormonot progesteron koj zapocnuva da se laci dokolku postoi bremenost,.jas do 12 nedela primav utogestan od 100 dvapati na den i piev aspiri od 100 za podobra cirkulacija.posle 12 nedela mi ja prekinaa terapijata.ne se sekiraj ,beruvaj mu na tvojot doktor:) so sreka!!!!

Непосредна врска до пораките: 1325
Страница:   <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?