|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
17.1.2012 13:53:15   
Emanuelapp
Grav , grasok ( normalno bez zaprska) pocnav da mu davam na 8 meseci dobro  gi prifati i saka da gi jade ne kolku blagite raboti ama si jade.

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 1676
18.1.2012 22:16:16   
tnade
Calypso riba veke mozes da dades, e sega stom ve macat bisercinjata pocekaj den dva pa probjte, Teodora narednata nedela polni 11 mes. ama riba ne sme probale, demek ne se davalo riba dodeka ne prozbori... user posted image aj ke pocekam uste malku

(Одговор на членот Emanuelapp)
Непосредна врска до пораките: 1677
21.1.2012 11:14:31   
barbi83
jas baram pomos pred dve nedeli i dadov na bebuska baby first pap na hipp i drugata den i se pojavija crveni tocki po meseto i grbot a istoto mi se sluci i pred tri dena koga i dadov karamelino i sega ne znam dali pak da probam da i dadam inaku imame 6 meseci dali e alergija ili samo reakcija na mlekoto oti ja dojam a kasata i ja napraviv so kravjo mleko razredeno

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 1678
21.1.2012 11:17:54   
kikicka
може да е од кравјото...пробај со твое млеко да ја направиш кашата измолзи се па стави може и така па види дали ке се појави.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот barbi83)
Непосредна врска до пораките: 1679
21.1.2012 13:08:04   
mamicka77
ova moe dete ne mozam da go svatam pocnavme so kasi pred nekoj den domasnite sto i gi pravam gi saka a kupeckite jok ne saka ni da pomirisa 

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1680
21.1.2012 13:13:51   
kikicka
оти бре мајко неможеш па детето знае што е поубаво домашно се знаеuser posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 1681
21.1.2012 13:18:28   
Pepelaska *

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

ova moe dete ne mozam da go svatam pocnavme so kasi pred nekoj den domasnite sto i gi pravam gi saka a kupeckite jok ne saka ni da pomirisa 

а зошто ти се, најубаво е дома ем стопати поевтино, е сега некогаш ако одите на пат подобро е купено да не и се мислиш ама па може и да си зготвиш дома в тегличка и папаuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 1682
21.1.2012 14:04:02   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

а зошто ти се, најубаво е дома ем стопати поевтино, е сега некогаш ако одите на пат подобро е купено да не и се мислиш ама па може и да си зготвиш дома в тегличка и папаuser posted image

e odi kazi i na babite osobeno na sveki aj majkami se razbira i zemala edna kako za proba merak me e samo ovaa vika i potoa ke i kupuvam ovosje pravi i ama na sveki odi i i dokazi cel zivot sum stedela pa i za deteto li da stedam ne bile isti kupeckite so ovie domasnite ne sum znaela da gi napravam za nejze jas kako sum 4 god vo ovaa kuka ne znam nisto samo taa znae i tugite snai  a sto filozofija ima vo toa ama ajde dokazi i na nejze ke puknese od maka koga go pravev sokot so jabolko i morkov ziva se jadese ama ne i popustiv i za kasite ne i popustam ke si pravam doma pa neka pukneeeeeeeeeeeeeeeeeee

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1683
21.1.2012 14:41:16   
Bethany
Му дадов на user posted image денес компирче прв пат, ама не е баш одушевен, му се гади, а јаболко и морков сака. Додуша малку се мрштеше и на морков кога му дадов сам, ама потоа ставив малце јаболко и баш му се бендиса. Е како сега да правам, да му нудам компирче денес цел ден по малку, или тек утре?
Инаку сокови не сака да пие, ама јас па само му имам давано сок од сливи, најбитно тоа ми е да сака да пие ако не фати запек понатаму, ама му е кисел, вода исто не сака... Чудо едно, тако мало а такви захтеви има user posted image
Му земав некои кашички на Хип од сливи, пишува дека се од 4 месец, е сега пишува дека во составот има оризов гриз, оризов скроб и шеќер?
Малку сум збунета, ќе можам ли да му давам, тој досега нема пробано ориз. И сега ова кашичка со сливи во што спаѓа во оброк или ужина? Оти, нели јаболко е само ужина, нема ништо додадено плус, не заситува, ама ова со сливи сигурно повеќе заситува штом содржи и ориз? Ваљда ќе ме разберете што прашувам user posted image

Непосредна врска до пораките: 1684
21.1.2012 14:51:46   
AnnaMolly RR
Ако денес првпат пробал компир, доволно е. Утре слободно пак понуди му.

А кашичките од сливи штом пишува дека се од 4 месеци, може да ги даваш. Оризот е еден од најбезбедните производи за новороденчиња, јас од 4 месеци и мелен ориз му давав.

А додека не ги воведете убаво сите намирници, кашичките и сокчињата му се како ужинка.
На пример мене ми требаа два месеци воведување овошје и зеленчук малку по малку додека не стасавме да замениме еден млечен оброк со зеленчукова или овошна кашичка.

Live and let live

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1685
21.1.2012 14:56:22   
Calypso
Bethany, tie kasicki sega mu se obrok na bebeto, ama tvoeto e malecko. Inaku, site kasi sodrzat orizov griz, skrob ili sto i da e, za da se pogusti, ama i da zasituvaat. Sekako orizot e prvata zitarka sto se voveduva vo ishranata na bebinjata, nema gluten, lesen e za varenje. Koga se voveduva nova hrana uste nemas cisti obroci od ovosje i zelencuk, samo probuvate i se naivknuvate na vkusovite, a podocna ke mu zamenuvas mlecen obrok (cela teglicka ovosna ili zelencukova kasa, na primer).

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 1686
21.1.2012 15:10:50   
Bethany
Фала ви девојки. Ама вчера тој изеде околу 100 гр. кашичка јаболко со морков, домашно направена, и плус му дадов млеко после тоа. Тоа нели е еден оброк, бидејќи тој јадеше убаво.? За него се уште главен оброк треба да е млекце, ама како ќе знам кога ќе можам да му заменам млечен оброк? Леле, многу ми е компликовано ово user posted image

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 1687
21.1.2012 15:28:20   
bombica
Кога веќе изел 100гр. тоа му е оброк. Млеко би требало тек после 1,5- 2 саати да му дадеш

Непосредна врска до пораките: 1688
23.1.2012 13:38:08   
mamapi
Мамички сакам на user posted image навечер пред спиење да му давам житарки,ама не со вода приготвени туку со млеко!Што ми препорачувате?

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1689
23.1.2012 13:58:13   
kikicka
Ако вече има јадено житарки слободно дај му...инаку ние јадевме и за појадок со млеко и навечер исто со млеко и сеуште јадеме user posted image некогаш и со јогурт

(Одговор на членот mamapi)
Непосредна врска до пораките: 1690
23.1.2012 19:20:15   
mamapi
Ок ама што да и дадам незнам,оние кашички ги знам од хип или милупа,ама тие се подготвуваат со вода,а јас сакам со млеко да и правам житарки!Каде да најдам такви?

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1691
23.1.2012 19:30:47   
Natuska85
Мамапи на нестле кашите се прават со млеко.А можеш на пример оризови снегулки да потопиш во млеко(остави ги некое време да набабрат)а потоа да изрендаш јаболко.Се тоа изблендирај го убаво и имаш млечна каша со житарки.Ние таква баш денес за појадок имавме.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 1692
23.1.2012 19:32:35   
mamapi
Супер идеја,фала ти многу!

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1693
23.1.2012 20:08:31   
Bethany
Mamicki, kazete mi vie sto ja imate probano Baby first pap od Hip, kako ja prigotvuvavte. Mene mnogu retko mi izlaga, plus i dodavam poveke od pravot, ama pa ne smeam poveke, sto znam da ne mu bide nesto lose na user posted image ? Oti neli pisuva da se dozira kako e napisano?

Непосредна врска до пораките: 1694
23.1.2012 20:25:01   
libra.n
Jas taa hrana i ja davam vo sise ama malku ja podsekuvam cuclata za da i teci. Eve bas sega noknata i ja dadov od hipp so jabolko.

Непосредна врска до пораките: 1695
23.1.2012 20:30:31   
Bethany
Ама јас па баш сакам да е каша, да му давам со лажиче. Можам ли да додавам од правот додека да ја добијам посакуваната густина?

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 1696
23.1.2012 20:44:04   
bombica
Јас ставам снегулки до сакана густина према упатството многу ретка излегува.
Јас денес на user posted image прв паѕт му дадов гризолино 3 лажички и ми кака 3 пати течно плус некако чуден мирис ми има какатаuser posted image Дали да го пробам пак по 2-3 дена да видам дали е од гризолиното или да почекам подолго време на пр. 1-2 месециuser posted image Се надевам дека не е реакција на глутенот туку од крушата му дадов кашичка јаболко и круша и плус сокче од круша

Непосредна врска до пораките: 1697
23.1.2012 20:50:35   
Bethany
А какви снегулки ставаш? Можат ли за бебето од 4 месеци?

Мислам дека не е до гризолино, туку од крушата, ама пак јас се уште не стасав до тука. Нели реакција се покажува првин како осип по телото, или сум грешка? Јас би инаку пробала после 2-3 дена повторно, ако такви каки се само денес.

Непосредна врска до пораките: 1698
23.1.2012 20:51:09   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamapi

Ок ама што да и дадам незнам,оние кашички ги знам од хип или милупа,ама тие се подготвуваат со вода,а јас сакам со млеко да и правам житарки!Каде да најдам такви?

Сите каши без разлика и ги правам со млеко со вода не ги јади и затоа наместо вода млеко и ставам ..инаку на милупа 7корн што е можеш со јогурт позади пишува мислам.

Непосредна врска до пораките: 1699
23.1.2012 20:55:54   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Јас ставам снегулки до сакана густина према упатството многу ретка излегува.
Јас денес на user posted image прв паѕт му дадов гризолино 3 лажички и ми кака 3 пати течно плус некако чуден мирис ми има какатаuser posted image Дали да го пробам пак по 2-3 дена да видам дали е од гризолиното или да почекам подолго време на пр. 1-2 месециuser posted image Се надевам дека не е реакција на глутенот туку од крушата му дадов кашичка јаболко и круша и плус сокче од круша

како чуден мирис нормално кога јадат храна веќе каките се повеќе и повеќе смрдат....на Л.од 5метра и се осеќаат user posted image

Непосредна врска до пораките: 1700
Страница:   <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?