lindicka
|
Здраво на сите. Многу сум разочарана овие два дена бљак. Вчера бев кај матичната за Пап и се поминс во ред, раницката што ја имав е намалена, се изгледа ок, но....ме гледаше и на ехо и замислете што, не можеше да ми види ни еден фолекул, т.е. имаше малечки, ама немаше големи, а 18 ден ми беше, додуше мене плодни денови ми се 19-20-21, но барем кога отидов претходниот месец на фоликулометрија ми беа таман за овие денови. Што се случило овој месец, не знам, во четвртокот бев во ремедика, таму докторот ми виде фолекул 12 мм на левиот јајник, сега го немаше ...не ми е јасно......и плус матичната ми рече кломифенот да го пијам од 2ри до 6ти ден, а претходно докторот во Ремедика од 5ти до 9ти ден, може ли некој да ми го објасни ова?!! Првпат ќе пијам климофен. Докторите рекоа дека не е страшно што немам големи фолекули овој месец (може не е секој таков месец), се постигнувало со терапија, опасно поопасно била имплантацијата, но јас веќе имам една мисетирана бременост(неуспешна), значи немам проблем со имплантација на оплодена јајце клетка. Муабетот ми е знам дека има лек за ситуацијата, ама зошто мора се со лекови?!! И плус, да прашам, дали навистина важи она дека после 30тата година не сме секој месец плодни, може ова кај мене е доказ за тоа, (само што наполнив 32 години). (sorry долгиот пост, некако мислев ништо не може да ме изнервира или даунира, ама не било така, или може до денот ми е ,бљак уште еднаш )
|