|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Кломифен
27.7.2011 15:33:25   
sharlot
draga mazule jas mislam nikako ne trrba da se igra so hormonski tableti na svoja raka.clomifenot treba se zema samo po preporaka na dokotr i pod negova kontrola i doza sto bi ja preporacal.nepravilnotot zemawe i ne sledenje na folikulite moze da dovede do sozdavanje na cisti i pokraj toa sto nemas problem so niv.jas iskreno ti preporacuvam da se konsultiras so doktor pred bilo kakvo zemanje na tableti.

(Одговор на членот mazule)
Непосредна врска до пораките: 351
3.11.2011 14:38:03   
liljak
piev klomifen eden mesec 2 po 1 ama bez uspeh, eve sega mi dojde i maticnata mi rece ke ja pojacame dozata 3 po 1...odnosno edno na sabajle , a dve navecer ...pa ke vidime, minatiot pat ako piev klomifen imav samo eden folikul, neznam zosto taka , se nadevam deka sega ke uspee....ajde rr sto drugo da zemam kazete za pogolemi sansi za bremenost, nemozam veke se izmaciv, ajde pisete mi toj sto ima iskustvo so klomifenot...pozzz

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 352
20.12.2011 17:29:34   
Zoja
zdravo devojki
jas dobiv denes ..i pochnuvam so Clomifen od 5ti-10ti den po edna dnevno , i plus si kupiv Pregnazon chisto da se pojacham so vitamini, a Doktorot na maz mi mu prepisha plus Well Men za da mu ja podobri spermata nego (iako mu e solidna) , inaku i kaj dvajcata e se TOP , mene duri sega ovaa ovulacija koja pomina mi izmeri folekul 24mm ama djabe.. se nadevam nema mnogu da se kljukame so hemii dodeka da dojdeme do sakanata cel .. pa spodelete iskustva na koja skoro i uspealo so Clomifen i po koja postapka?
Srekno do site koj go odat ovoj trnovit pat ..

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 353
20.12.2011 18:45:02   
Melanija RR
Зоја кај секого различно влијае кломифенот.Јас 5 пати со кломифен имав по 1 фоликул просек 20-21мм и пиев по 2 на ден.Последниов 6 пат дури две фоликули но со 3 на ден.
Да не те збунам тоа што не успеало кај мене,јас имам непрооден еден канал па 4 пати имав на другата страна фоликул.Ти посакувам многу среќа.Ако нешто друго те интересира прашај си.user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 354
20.12.2011 18:55:59   
Zoja
ti pishav PP... se nadevam kje se druzime..
sakav da prasham i dali mora da odam na eho za merenje na folekuli..poshto ne mi kaza doktorot da odam da mi gi meri, tuku samo da ja ispijam dozata i da se obiduvame vo plodni denovi.. a detali povekje ne mi dade...tuku samo ako ne biva sledniot mesec da odam i da mi ja pojacha dozata... user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 355
20.12.2011 19:05:07   
Melanija RR
Извини Зоја но неможе да знаеш кога ќе достигнат големина за да пукнат а тогаш треба да имате односи,како ќе можеш да знаеш.Значи некои доктори се чудо не видено.Не му ја мисли после 2-3 дена кога ќе звршиш одиму на мерење фоликули.
Сега ќе ја видам ппuser posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 356
20.12.2011 23:45:43   
liljak
zoja mila od kako ke ja ispies dozata so klomifen na pregled se odi 11 den od menstruacijata za da se vidi kako reagiral klomifenot mila...i nekade 13 - 14 den se plodni ama toa ke ti go kaze doktorot i da odis obavezno ...mene koga ja primav terapijata so klomifen otidov na 11 den oti togas me vikna i mi rece ovoj den i 12 den da nemam odnosi za da bide pojaka spermata i  mi kaza koj dena da imam odnosi...pozdravce

Непосредна врска до пораките: 357
21.12.2011 9:33:44   
Zoja
фала ви девојки за одговорите
јас добивам на 32-34дена и веројатно овулација ќе ми е на 16ти ден и минатата овулација ме виде на 4Д (сакаше да ме провери како стварам природно-па според тоа да ми даде шема за Кломифен) и виде дека имам голем фолекул 24мм и други мали .. и не ми спомна ништо за одење -мада ќе му се фукнам да ми ги мери user posted image . .. гледам некои РР наназад велат во овулација преку еден ден да се има односи ама од сабајле-ако не и така да пробам.. како и да е со Господ напред -сепак се е на крај во негови раце..па ве известувам што и како ..позз user posted image

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 358
21.12.2011 10:42:05   
Melanija RR
Кога се пие Кломифен овулацијата не е во исти денови како при спонтан циклус,зависи од кој ден се пие.Јас пиев од 3 до 7 а на контрола 12 ден од циклус.Што би значело фоликулите достигнуваат идеална големина 4-5 дена по пиење на Кломифенот.

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 359
21.12.2011 13:58:22   
Zoja
Аха-е ова не го знаев -фала мн , значи јас секако ќе одам кај него на мерење , а за најсигурно со сопругот преку еден ден сакање преку цел месец а? user posted image

Непосредна врска до пораките: 360
21.12.2011 14:09:01   
Melanija RR
user posted image цел месец,и дење и ноќе.Но сепак се е индивидуално.Ако си имаш и редовна овулација ќе имаш секако фоликули,може едната да пукне порано од другата.Во се треба и малку среќа user posted image

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 361
21.12.2011 20:57:33   
kapina
jas od vcera pocnav da pijam klomifen i sakav da prasam otprilika koga ke nastapi ovulacijata kaj mene

Непосредна врска до пораките: 362
22.12.2011 9:46:45   
Zoja
Здраво Капина - како прво ајде да ни се посреќи овој пат
јас исто од сабота почнувам исто со Кломифен една дневно  од 5ти ден..
Него , како што разбрав од другиве рингерајки со Кломифенот настапува порано овулација него нормални циклуси...Најубаво е нели да те прати на ехо гинекологот , и да ти одреди кога ќе ти настапи овулацијата , кога ти се најголеми фолекулите и колку ги имаш..Најубаво било во овулацијата преку еден ден да имаш односи преку еден ден од сабајле за да се одморени и загреани телата , и обавезно да лежиш после одност некои 30мин минимум
што те интересира тука сме да разменуваме мислења и познавања
па ај да ни е Среќно user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 363
22.12.2011 11:01:25   
Melanija RR
Кломифенот најчесто го даваат да се пие или од 3 ден или од 5 ден.Зависи и од тоа кога ќе има овулација.Според тоа гинекологот одредува кога да се дојде на фоликуметрија.
Уште нешто како совет иако е индивидуално:јас имав наплив на топло-ладни бранови и чуство на подуеност.Чисто да не се секирате да знаете дека е нормално.

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 364
22.12.2011 11:29:35   
Zoja
фала Меланија а баш ќе прашував рекции кои се??
ја инака сум "подуена" од после свадбата набилдав 5-6кг никако да ги симнам user posted image значи сеа ќе се тркалам user posted image ..ај бар за арно да е...

Непосредна врска до пораките: 365
3.2.2012 0:13:06   
lindicka
Hi на сите! Денес бев на доктор, во Ремедика, пријатен впечаток ми остави докторот, и многу позитивен, и целатата сум позитивна сега. Одма ми рече-има лек за вас, ништо не е страшно!. Ми препиша Климофен, ќе почнам да пијам од следниот циклус, и друго што ми кажа дека десниот јајник ми е со полицистична структура, односно се создаваат многу фолекули, кои кога ќе достигнат до одредена големина се претискаат и нема простор за да растат, и затоа некогаш можно е да н е дојде и до овулација, затоа и всушност чувствувам болка во десниот јајник. Но, дека со климофенот ќе се среди ова. Фала богу што некој доктор ми ја објасни болката што ја имам некогаш на јајникот, а не прехлада, ова она ништо не ти е, а мене ме боли. Како и да е, добро е што почнавме од некаде :)) Многу сум среќна :)) (извинете што се занесов малку )

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 366
3.2.2012 10:21:33   
bojanaj
Здраво свима! Ја сам из Србије. И мени је преписан Кломифен јер имам полицистичне јајнике, али код нас га нема нигде да се купи. Јел га има у Македонији и да ли може да се купи без рецепта? user posted image

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 367
3.2.2012 10:37:13   
kleo
bojanaj кломифен има во Македонија и колку што се сеќавам јас, бидејќе го пиев пред една година, може да се купи и без рецепт

(Одговор на членот bojanaj)
Непосредна врска до пораките: 368
3.2.2012 10:55:27   
bojanaj
Хвала много!user posted image
Ја треба да почнем да пијем Кломифен за неколико дана јер овај месец идем на инсеминацију. Зато ћу морати да доћем до Скопља, и значи ми много да знам да може да се купи.

(Одговор на членот kleo)
Непосредна врска до пораките: 369
3.2.2012 10:58:20   
Melanija RR
bojanaj здраво,мислам дека ќе те чини околу 2-3 евра за едно кутивче,ти посакувам успешна инсеминација user posted image

Непосредна врска до пораките: 370
3.2.2012 11:00:12   
kleo
Нема на што, ти посакаувам успешна инсеминација

Непосредна врска до пораките: 371
3.2.2012 11:14:17   
bojanaj
Хвала! user posted image
Пробаћу са Кломифеном и Глукофажом два месеца, па ако не успе идем на ВТО. Мада, кломифен сам већ раније користила, али мислим да ми је била мала доза, 1x50 мг. Како ви пијете? Пред овулацију треба да примим и прегнил, али ни њега нема код нас у апотекамаuser posted image

(Одговор на членот kleo)
Непосредна врска до пораките: 372
3.2.2012 11:25:18   
kleo
Првиот месец пиев по пола таблета, значи 25 мг, наутро и пола навечер, фоликули имав 2-3 ама не забременив. Наредниот месец пиев по 50мг два пати на ден, е отгаш имав одвај еден фоликул и бев страшно разочарана, ама се забременив. Е сега јас прегнил не примав, така да за него не можам ништо да ти кажам, ама колку што знам и него можеш да го купиш тука

Непосредна врска до пораките: 373
5.2.2012 15:27:27   
Grizlince
Zdravo devojki....jas skoro sekoj den ve citam no prv pat pisam i se nadevam dobro ke se druzime...user posted image ....sakam da ve zapoznaam so mojata situacija......jas prv pat piev klomifen vo april mesec 2010 i na prvo imav pozitivni rezultati no za zal za kratko, imav spontan abortus od nepoznati pricini, nekolku meseci se oporavuvam i vo dekemvri 2010 pak piev klomifen no nisto,doktorot mi prepisa uste doza sega vo januari....znaci na 7 januari mi dojde i od 5 den piev klomifen, denes sme 5ti i nenzam dali bese rano no jas bev nestrpliva i napraviv test pokaza negativen....a ovie dena od vreme na vreme imam blaga bolka vo dolniot del od stomakot isto kako za pred mens.....razlikata e vo toa sto pred mens boli samo eden den do dva a jas ja imam taa bolka edna nedela.....neznam pojke so da mislam dali da si cekam ustenekoj ili da odam na pregled .....stvarno neznam so da pram posle sekoj negativen test mene mi se vrti vo glava toa sto mi se sluci pred nekolku meseci.............user posted image ........devojki ve pozdravuvam mnogu i se citame....user posted image

(Одговор на членот kleo)
Непосредна врска до пораките: 374
7.2.2012 23:01:25   
lindicka
Здраво на сите. Многу сум разочарана овие два денаuser posted image бљак. Вчера бев кај матичната за Пап и се поминс во ред, раницката што ја имав е намалена, се изгледа ок, но....ме гледаше и на ехо и замислете што, не можеше да ми види ни еден фолекул, т.е. имаше малечки, ама немаше големи, а 18 ден ми беше, додуше мене плодни денови ми се 19-20-21, но барем кога отидов претходниот месец на фоликулометрија ми беа таман за овие денови. Што се случило овој месец, не знам, во четвртокот бев во ремедика, таму докторот ми виде фолекул 12 мм на левиот јајник, сега го немашеuser posted image ...не ми е јасно......и плус матичната ми рече кломифенот да го пијам од 2ри до 6ти ден, а претходно докторот во Ремедика од 5ти до 9ти ден, може ли некој да ми го објасни ова?!! Првпат ќе пијам климофен. Докторите рекоа дека не е страшно што немам големи фолекули овој месец (може не е секој таков месец), се постигнувало со терапија, опасно поопасно била имплантацијата, но јас веќе имам една мисетирана бременост(неуспешна), значи немам проблем со имплантација на оплодена јајце клетка. Муабетот ми е знам дека има лек за ситуацијата, ама зошто мора се со лекови?!! И плус, да прашам, дали навистина важи она дека после 30тата година не сме секој месец плодни, може ова кај мене е доказ за тоа, (само што наполнив 32 години). (sorry долгиот пост, некако мислев ништо не може да ме изнервира или даунира, ама не било така, или може до денот ми е user posted image ,бљак уште еднашuser posted image )

(Одговор на членот Grizlince)
Непосредна врска до пораките: 375
Страница:   <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koe e najubavo ime?
sanimani85

koe e najubavo ime?

Nikola (38%)

Matej (29%)

Luka (21%)

Grigorij (12%)

Број на сите гласови: 146

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!