|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
19.2.2012 16:41:11   
bebabeba
Fala MArijam dusho,jas bev na zimovanje i nemav otvoreno duri denes se vrativ i rekov da proveram,fala mila za odgovorto mi pomogna i toa kako,Do vcera odmarav i zatoa ne otvarav od tamu no od utre moram da se angaziram pa da resham dali da odam vo drzavna ili vo sistibna kaj mojot doktor.FAla milicka i ti posakuvam i tebe so poskoro da si stanesh mamicka,si pominala mnogu no glavata gore i misli samo na ubavi neshto mila.Tvojata debelina e hormonska,a milicka namali gi cigarite vo sekoj slucaj tie smetaat.Pozdrav mila i se pishime pak.

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 251
19.2.2012 19:04:50   
dafne1
mozeli nekoj da mi kaze za iskustvo prvoto ifv go pravev vo remedika a sega vtoroto ne sum sigurna dali tamu ili da odam vo sistina a tamu nemam nikoj poznat dr dali mozete da mi preporacate nekoj za taa oblast

(Одговор на членот bebabeba)
Непосредна врска до пораките: 252
19.2.2012 20:04:32   
ole2004
Благодарам белла80 на подршката,која ми е многу потребна.Ти посакувам набрзо да собереш сила и што поскоро да ги видиш посакуванитеuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dafne1)
Непосредна врска до пораките: 253
19.2.2012 20:11:53   
ole2004
Дафне1 јас одам во Систина кај др.Снежана Адамоска Клисарска.Со неа го правев првото ИВФ-успешно,се надевам и сега ќе заврши соuser posted image user posted image .Позз. 

(Одговор на членот dafne1)
Непосредна врска до пораките: 254
19.2.2012 20:49:04   
cika
goca 77 mnogu mi e zal milicka ti posakuvam se najubavo

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 255
19.2.2012 20:50:12   
cika
ole 2004 so sreka mila i da si vidis user posted image user posted image i site koi ocekuvame so poskoro da bideme user posted image user posted image user posted image user posted image kis4e za site

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 256
20.2.2012 11:02:36   
padme
goca77 bas mi e zal navistina, jas sum na programa na inf so donor t.e nemam donor mi otkaza sega sum vo potraga po donator, pa donor treba da si najdes sama ako imas sestra ili bratucetki drugarki da gi prasas ne treba da se postari od 35 god. i najubavo e da imaat barem edno dete rodeno, donatorot treba da napravi pap test, mikrobilogija, test za sida, treba izvod da izvadite ne postar od 6 meseci i kario test se pravi, site ovie raboti gi davate vo bolnicata na biologot kade sto go pravis inf i oni gi davaat na Drzavna komisija  i cekas odgovor od drzavna komisija, vo megju vreme moze da ja spremaat donorot taa i ti zaedno ke piete antibebi piluli  za da vi gi izednacat ciklusite a potoa na nea i stavaat stimulacii za da isfrli jajce kletki povise i gi oploduvaat i gi vrakaat kaj tebe ete GOCA77 toa e toa ZAMISLI JAS SETO toa go napraviv i donorot mi otkaza i sega sum na pocetok sega baram, pozdrav i se sto te interesira prasuvaj me sto znam ke ti kazam.

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 257
20.2.2012 14:21:43   
new york
padme a neli mozes da si izberes donator spored katalog? mislam deka toa go nudat nasive privatni kliniki. sigurno e poskapo ama barem znaes deka so sigurnost ke imas jajce kletka

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 258
20.2.2012 14:33:23   
padme
ney york nema kaj nas banka za jajce kletki ima samo za sperma, a ne nudat ni bolnicite ni za da platis ne at moras sam da si najdes, ima vo Praga, Solun, Bugarija, ama segde e od 5000 do 7000 evra jas nemam tolku pari, ili pak moze nekoja devojka sto ima zdravi jajce kletki a pravi inf i isfrla do 15 jajce kletki taa moze da mi pomogne da mi gi podari ama eve na forumot ne sum sretlana nekoja , uste pred dve tri godini odev na klinika da mi sledat plodni denovi i imas edna devojka sto isfrli 22 jace kletki i im gi nudese na devojkite ako im trebaat za da ne gi frlaat ama mene togas ne mi trebaa imav moj folikuli ama toa e mojata sreka

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 259
21.2.2012 0:37:28   
goca 77
padme blagodaram na ponudenata pomos jas imam sestra i saka da mi pomogne ama ima 40 god na maticen gineolog bese i rekoa deka e se vored i deka ima jace kletki dovolno ama neznam dali ke moze ona da mi bide donator
jas imam svoi jajce kletki ama ne se delat po oploduvajneto i nema et toa se slucuva 4 pati na ivf i 2 pati na spontan ciklus imam punkcija praveno

Непосредна врска до пораките: 260
21.2.2012 9:46:39   
padme
goca77 prasaj go doktorot sto ke ti go pravi inf za sestra ti neznam dali ke ti dozvolat mene na brat mi zenata mi se ponudi da mi donira taa ima 38 godini ima tri deca rodeno i ne mi dozvoluvaat mi vikaat deka na 35 godini ima golem rizik od daunov sindrom a sestra ti ima 40 neznam dali ke ti dozvolat, mada jas imam 35 godini znaci i jas so moi da ostanam ke ima rizik neznam zosto ne dozvoluvaat.

(Одговор на членот goca 77)
Непосредна врска до пораките: 261
21.2.2012 13:58:50   
milasteve
mili moi mene me fati grip.....me boli glava grlo temperatura u pm,sinoka so mi ja stavija taa superfact me izgore od bolka mi pomodre i imam kako topcence na mestotouser posted image

Непосредна врска до пораките: 262
21.2.2012 20:53:58   
SOLE
zdravo na site, jas sum nova na forumov no stalno ve citam bidejki i jas go imam istiot problem so vas pa resiv da se zaclenam i jas da gi spodeluvam moite problemi i iskustva so vas. inace imam napraveno 2 neuspesni invitra vo rok od 6 meseci i mnogu sum tazna i razocarana user posted image user posted image , no odime ponataka, nadesta posledna umira... pozdrav do site...

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 263
21.2.2012 21:03:17   
SOLE
milasteve, i jas dodeka se bockav so superfaktot bev nasinata, kaslav ibev mn uplasena no doktorot mi rece deka dodeka da gi vratat embrionite vo mene da gledam da ozdravam i mi dade sumamed da piam toa e antibiotik no ne smetalo...pij mnogu tecnosti, caevi, vitamin C, i ke se opravis ne se sekiraj... inace moeto vtoro ivf mi bese pred nep.oln mesec vo Remedika

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 264
21.2.2012 22:46:19   
Bogdancanka
Sole mila dobredojde ti posakuvam prijatna druzbauser posted image user posted image user posted image od srce ti posakuvam nabrzo da si gi docekasuser posted image crtki...sekako nadezta posledna umira,nikogas ne se znae koga ke ni se nasmevne srekata...samo hrabro i prodolzuvame da se borime...pozz mila

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 265
21.2.2012 22:49:30   
Bogdancanka

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

mili moi mene me fati grip.....me boli glava grlo temperatura u pm,sinoka so mi ja stavija taa superfact me izgore od bolka mi pomodre i imam kako topcence na mestotouser posted image

milasteve najdobro konsultraj se so lekarot koj ti ja vodi celata postapka,sigurno ke ti dade nesto za da ti bide podobro

Непосредна врска до пораките: 266
22.2.2012 0:54:42   
bella80
MIilasteve se soglasuvam so Bogdancanka,utre odma da go pobaras Tase...
Drugo zenski me interesira dali dokolku apliciram za invitro preku fondot,mora li da imam napraveno histeroskopija i laparoskopija,ili ednoto,ili moze i bez niv da mi odobrat...Kaj nas ne e maski faktor problem...Ako imate nekoja informacija Ve molam pisete...Falaaaaa

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 267
22.2.2012 14:49:28   
milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

milasteve, i jas dodeka se bockav so superfaktot bev nasinata, kaslav ibev mn uplasena no doktorot mi rece deka dodeka da gi vratat embrionite vo mene da gledam da ozdravam i mi dade sumamed da piam toa e antibiotik no ne smetalo...pij mnogu tecnosti, caevi, vitamin C, i ke se opravis ne se sekiraj... inace moeto vtoro ivf mi bese pred nep.oln mesec vo Remedika

ti blagodaram mila,i uspesni li bese?

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 268
22.2.2012 14:51:07   
milasteve
vi blagodaram mnogu srcki moi denes sum super,ozdravuvam za moja sreka....tuku iam edno nezgodno prasanje,smeam li da imam odnosi dodeka se bockam so superfact?user posted image

Непосредна врска до пораките: 269
22.2.2012 15:42:26   
Bogdancanka
Bella80 kaj nas e maski faktor i nemase potreba od histero i laparo,ali za sekoja informacija mozes da se obratis vo fondot,se sto te interesira slobodno prasaj si zasto sekoj pat ima po nekoja izmena pozz

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 270
23.2.2012 21:09:51   
bella80
Milasteve,

Bas mi e milo sto ti e podobro,sega cuvaj se i uzivaj:))
Sole dobredeojde!Zal mi e za neuspesnite in vitra,znam kako ti e i jas moeto prvo in vitro bese neuspesno...Tesko e ama mora da gledame napred...user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 271
23.2.2012 21:12:12   
bella80
Sole sto e kaj vas problemot,kaj nas e problemot kaj mene,imam namalena ovarijalna rezerva,iako imav jaka terapija imav samo cetiri folekuli,a samo 1 j.k...Pozz mila

Непосредна врска до пораките: 272
24.2.2012 21:05:35   
new york
Devojki..site sto ste pominale niz in vitro procedurata ve molam za sovet. Jas planiram da pravam invitro negde nakaj maj. Me interesira dali bi mozela da odam na rabota vo tekot na procedurata? Mnogu sum zagrizena i ne znam dali ke treba da ja napustam rabotata ili ne, osobeno bidejki e dobro platena. Podolg odmor nema sigurno da mi dadat, no dokolku zabremenam zdravje boze sprema sum i da si dadam otkaz. Dali moze da se odi na rabota i posle punkcijata kolku vreme ostanuvate doma?

Непосредна врска до пораките: 273
25.2.2012 11:32:22   
blue_blue
New York, za vreme na celata IVF postapka koja od momentot koga ke pocnes da primas suprefact pa do embrio transferot trae 1 mesec si teras najnormalen zivot, nikoj nemora ni da znae deka pravis IVF. Od denot na embrio transfer doktorot obicno sovetuva 3 dena da miruvas, znaci viglavnom da si lezis i da ne se bavis so fizicka aktivnost. Posle toa moses da si odis na rabota. Ima ovde iskustva na clenki koi lezele se do testot za bremenost, nekoi 12-14 dena ama jas licno mislam deka toa lezenje ne vijae na uspesnosta zosto ako e presudno site doktori bez isklucok ke sovetuvaat strogo lezenje. A ako ima bremenost zosto da davas otkaz? Ke ti otvorat boleduvanje za patoloska bremenost i ke sedis doma, dokolku ima potreba

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 274
25.2.2012 12:55:14   
ole2004
Јас вчера правев пункција,ми извадија 13јајце клетки,а денес ми јавиа дека 9се оплодилеuser posted image .Трансфер највероватно во понеделник(утре ќе ми кажат).Планирам да земам 15дена боловање,а за понатаму ќе видам.Позз.

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 275
Страница:   <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

mleko
cucamaca

Какво млеко му даватае на вашето дете после навршена 1 год.?

продолжувате со АД (18%)

кравјо (82%)

козјо (0%)

Број на сите гласови: 11

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!