Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
nie denes napolnivme 6 meseci i imame eden cvrst obrok vo tekot na denot, inace sme na doenje. E sega so ovosjeto imame probano dosta vkusovi i nemame gajle. Od zelencuk jademe samo morkovce i kompirce(samo ednas) i sega neznam sto bi dala nataka. Na temava ima dosta korisni soveti ama nekako nema vreme, pa ve molam da mi kazete sto ponatamu mozam da voveduvam na 6-mesecno bebe?
Јас би ти рекла ако веќе имате проано овошје се и имате еден оброк заменски ,почни да воведуваш уште еден заменски оброк т.е ручекот да и е зеленчук а овошјето да и доаѓа или како појадок ,па ужина доење,па ручек зеленчук и после доеше натаму. Ако вече почнуваш вака почни пак компирче,па морковче,спањаќ .можеш и кисело млеко со спањакот па со ред натаму постепено други зеленчуци и нивно комбинирање.
mamicki eve jas da vi ja kazam nasata golema maka so voveduvanjeto na prvite hrani od nisto ne vidovme problem samo od taa pusta brokula da znaev nikogas nemase da ja izgovoram ne pa na da davam od nea zakaci infekcija SOOR jaziceto i e ziva rana celoto so pluski i kako iseceno i od sto ja boli vriste plaka uglas se dere vnimavajte mnogu ako planirate da davate na vaite koga ke i dadete dadete vo mnogu mala kolicina epten malku i sledete go tie dva dena ne vnesuvajte nisto novo do togas ova ne znaci deka na site moze da se sluci se e do organizam ama eve nas ne zakaci i sega sudni maki imame dodeka da i pomine
mamicki eve jas da vi ja kazam nasata golema maka so voveduvanjeto na prvite hrani od nisto ne vidovme problem samo od taa pusta brokula da znaev nikogas nemase da ja izgovoram ne pa na da davam od nea zakaci infekcija SOOR jaziceto i e ziva rana celoto so pluski i kako iseceno i od sto ja boli vriste plaka uglas se dere vnimavajte mnogu ako planirate da davate na vaite koga ke i dadete dadete vo mnogu mala kolicina epten malku i sledete go tie dva dena ne vnesuvajte nisto novo do togas ova ne znaci deka na site moze da se sluci se e do organizam ama eve nas ne zakaci i sega sudni maki imame dodeka da i pomine
of bre mamicka77...ajde kje i pomine..ni prvo ni posledno... nie denes prv pat probavme kashicka - prvo jabolko za doence od HIPP i Andrej se potepa za nea...otvara usta,sam ja butka lazickata.abe moe..utre pak,sakam bananata da mu ja dadam posto kako sokce si ja sakase..planiram samo da ja ispasiram i vo nea da stavam ili dve tri kapki limon ili malku od moeto mlekce....a nekade procitav deka moze i da se vari malku na parea kolku da pushti sok..
nie denes prv pat probavme kashicka - prvo jabolko za doence od HIPP i Andrej se potepa za nea...otvara usta,sam ja butka lazickata.abe moe..utre pak,sakam bananata da mu ja dadam posto kako sokce si ja sakase..planiram samo da ja ispasiram i vo nea da stavam ili dve tri kapki limon ili malku od moeto mlekce....a nekade procitav deka moze i da se vari malku na parea kolku da pushti sok..
за Андреј, душичка мила. Бананче можеш и чисто да му дадеш или евентуално со твоето млекце, зашто би ставила лимон? Ќе му дојде киселкасто и може да ја одбие
Mamicka77 sigurno ne vi e infekcijata od brokula, sigurno e od nesto drugo. .Brokula jas ja vovedov megu prvite proizvodi .Ke go prasam pedijatarot pa ke pisam
Sekoe novo jadenje se dava po malku za pocetok edna cajna lazicka
и утре дај му јаболко па види како ке биде со каки,бананата дади му а чиста изблендирана ,таа ја стврднува столицата така да ако не се искака да знаеш,па после дај му слива еден ден не повеќе за дане го спотера ептен .Имам пишувано јас почнав исто со хип ама од праската од хип имаше запек баш забележав и не и давав дури на лето кога имаше праски почнав свежа директ во блендер и немаше запек.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77
of bre mamicka77...ajde kje i pomine..ni prvo ni posledno... nie denes prv pat probavme kashicka - prvo jabolko za doence od HIPP i Andrej se potepa za nea...otvara usta,sam ja butka lazickata.abe moe..utre pak,sakam bananata da mu ja dadam posto kako sokce si ja sakase..planiram samo da ja ispasiram i vo nea da stavam ili dve tri kapki limon ili malku od moeto mlekce....a nekade procitav deka moze i da se vari malku na parea kolku da pushti sok..
ито и ние брокула,целер,пашканат цвекло ,пченка се тука некаде воведов постепено по малку ,на пр. ако целерот и го дававза прв пат и го правев со компирче и целер,или морков целер ,компир ама ептен малку од новото и ја следев немаше ништо се убаво прифати и се варев напареа и мешав со малку од водата за да добијам посакувана густина.Така воведов и риба,и месо и јајце
mamicka77ne se plasi,slobodno daj krushka, pa krushata e edno od prvite ovoshja zaedno so jabolkata koi se voveduvaat kaj ..ja sum za toa se probaat povekje vkusovi...normlano ne povekje od 2 vkusa nedelano, i sekoj od niv se dava 3-4 dena.na pocetok moze razredeno so voda, a potoa postepeno se zgolemuva kolicinata na cist sok.. isto taka posebno treba da vnimavame da ne sluci posledovatelno da davame ovoshja koi imaat isto vlijanie na stolica,zatoa i na HIPP-ovite kashicki go pishuva vlijanieto na ovoshjeto na stolicata kaj pa taka ako denes ste dale banana,sledno dajde sliva
pozdrav,
и утре дај му јаболко па види како ке биде со каки,бананата дади му а чиста изблендирана ,таа ја стврднува столицата така да ако не се искака да знаеш,па после дај му слива еден ден не повеќе за дане го спотера ептен .Имам пишувано јас почнав исто со хип ама од праската од хип имаше запек баш забележав и не и давав дури на лето кога имаше праски почнав свежа директ во блендер и немаше запек.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77
andrijance nie imavme zapek od bananata i mnogu plakase em i ja davav zaedno so modra sliva mesano neli slivata e za da se iskaka a bananata e za tvrda stolica i toa zaedno vikam taman vo normala i toa banana dadov samo kako eden santim presekov od nea i veke ne i ni dadov tio vidi kako ke bide so A mozebi ke si prifati dobro
Mamicka77 sigurno ne vi e infekcijata od brokula, sigurno e od nesto drugo. .Brokula jas ja vovedov megu prvite proizvodi .Ke go prasam pedijatarot pa ke pisam
Sekoe novo jadenje se dava po malku za pocetok edna cajna lazicka
od toa e bidejki vo cetvrtokot i dadov vo petok sabajle celata bese lom toj den osven sok od praska so veke pie dva meseci nisto drugo ne primi kaza pedijatarot tie malite zrnca bile jaki i predizvikale do toa da dojde do organizam e tvojot M sigurno e otporen na toa eve jas moja snaa za bratucet i dava brokula vika ne i e nisto a na bratucet drug sinceto isto se isfrli od brokulata se e do organizam. Na nikoj ne posakuvam taka da mu se sluce bidejki znam kakvi maki teglime ovie 5 dena skoro
nie denes prv pat probavme kashicka - prvo jabolko za doence od HIPP i Andrej se potepa za nea...otvara usta,sam ja butka lazickata.abe moe..utre pak,sakam bananata da mu ja dadam posto kako sokce si ja sakase..planiram samo da ja ispasiram i vo nea da stavam ili dve tri kapki limon ili malku od moeto mlekce....a nekade procitav deka moze i da se vari malku na parea kolku da pushti sok..
за Андреј, душичка мила. Бананче можеш и чисто да му дадеш или евентуално со твоето млекце, зашто би ставила лимон? Ќе му дојде киселкасто и може да ја одбие
pa na dve tri mesta vidov takov recept pa duri i hipp-oviot sok od banana e so limon pa zatoa mislev
Андрианче нема потреба од лимов во бананата.Знаеш дека не се препорачува до годинка лимонот.Ние исто имаме пробано лимон само во сокчето на хип од банана и тоа додека имавме проливче инаку не му го давам баш тоа сокче,пошто многу сака да јаде банана па така на парченца му ја дробам чиста ја јаде.Ти за почеток можеш малку од твоето млекце да измолзиш или евентуално сокче од јаболко малку да помешаш да не е ептен пенеста.Ама ако е како другар му Кристијан ќе ја крка и чиста без проблем и уште ќе бара
Без разлика што пише позади на хипп кашичките се е до организмот на детето нели,еве на праската ви велам пишува ја нормализира столицата а кај нас запек ,така да да не тупам со праскава тое е тоа што скоро сите знаеме како за почеток најважно е постепено и следење и се ке биде во ред.И јас имам читано некаде за брокулата дека е зрнцата и се јаки и затоа давав парче и тоа само горниот дел без дршките.
Јас мислам дека секое дете си е различно мојата не фаќа запек од банана....и чиста банана ко ќе и дадам....но ретко е тоа! Најчесто и правам банана и цедам портокал во неа ептен е вкусно....читам погоре да не се дава цитрусни овошја јас до сега не сум знаела а сум и дала и фала на господ супер е самите ние си ги прави нежни децата не му давј ова не му давај она....!!!
mamicki, moeto bebe za 13 dena kje ima polni 4 meseci, znaci kje vleze vo 5, me interesiraat vasite iskustva, koga vie zapocnavte so dohrana na vasite bebinja, na polni 5 meseci, ili moze da pocnam koga kje ima polni 4 a kje vleze vo 5 ???
Мислам дека повеќето мамички почнуваат на 4 месеци, со сокчиња и овошни кашички, јас лично почнав на 5 и пол , од 4 му давав ама по сосема малку, сепак ти си знаеш најдобро, со среќа јадењето нека ви е