Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Beavo Andrijance,super e Andrej tvoj,ajde uste imenjakot negov da bide kako nego :) jas denes pravam pauza ne mu davam sokce,nokeska loso pominav,neznam dali od jabolko kruska sto izmesav ili nesto e so zabite znaci nemam poim od sto ama mi placese i se vitkase cela nok,prvo edvaj zaspa i obicno mi stanuva ednas na kaj 3 saat i posle tek sabajle u 8/30,e vcera so placenje nekolklu pati se razbudi i mn nemirno spiese,prdkase.....i taka...losa nok...ke go odmoram denes pa utre ke mu dadam samo kruska...
Mamicka77 bas mi e zal za sonceto tvoe,brzo da vi pomine backi do dvete :*
Ljubovce moevo pa obratno vcera mu dadov prv pat sokce od jabolko i krusa si go piese super i vecerta za prv pat spiese mirno i duri ne se ni razbudi za mleko,jas go zemev okolu 4 cas. da mu dadam mleko.Moze ne mu e od sokot,sepak kaj sekoe dete e individualno.Eve nie za edna nedela polnime 5 meseci i pocnavme so sokcinja i kasi i sega za sega e dobro.Pozz
Imas pravo Slagana najverovatno ne mu e od sokot,zasto i nokeska bese ista prikazna a vcera ne mu dadov nikakvo sokce,nie mesto da odime na podobro,obratno e. Ne mi e jasno dali moze da ima uste grcevi samo taka poblagi da ne vristi nego samo da se vitka?
Јас би ти рекла ако веќе имате проано овошје се и имате еден оброк заменски ,почни да воведуваш уште еден заменски оброк т.е ручекот да и е зеленчук а овошјето да и доаѓа или како појадок ,па ужина доење,па ручек зеленчук и после доеше натаму. Ако вече почнуваш вака почни пак компирче,па морковче,спањаќ .можеш и кисело млеко со спањакот па со ред натаму постепено други зеленчуци и нивно комбинирање.
Lele Mamicki, da vi kazam za kiseloto mleko i opshto za mlekoto shto mi rekoa denes na lekar - deka go vrzuvalo zelezoto - shto znaci - spanak so mlecni proizvodi ne - pred obrokot so meso i po obrokot so meso - doenje ne ..... ne znam ova nekako mi e cudno ..... nie od mali sekogash spanakot sme go jadele so jogurt ili kiselo mleko .... aj kazete vashi iskustva vo odnos na ova.....
Inaku mi rekoa deka zelezoto na Ilina i e slabo (110 - imame 7 meseci) i mi rekoa da vovedam zelencuk i meso .... a nie ushte si go imame problemot so jadenje na zelencuk ... ednostvno ne go saka ....
Е аман веќе од докториве, они нека јадат спанаќ без јогурт или к.млеко Во беби рецепти Dostickage и Calypso баш пред некој ден пишуваа дека спанаќот треба да се вари со млеко.Прочитај многу убаво имаат објаснето зошто. За хемоглобинот незнам зошто ти рекле дека и е низок.На моево му е 116 и никој др до сега не ми рекол дека му е низок.Уствари ние живееме во Велес па можеби за тоа.За нашиов град хемоглобин 110 е супер
Ljubovce grcevite mu se od voveduvanjeto na solid food sigurno. Ne mora da znaci deka toa sto denta ne si mu dala a pak imalo bebusceto grcevi deka ne e od sokcinjata. Kaj nekoi deca grcevite isceznuvaat do tretiot mesec megutoa se pojavuvaat povtorno otkako ke probaat nestoi poinakvo od majcino mleko. Zatoa sega pedijatrite preporacuvaat ekskluzivno doenje do 6 meseci odnosno najprvo crevniot sistem da sozree pa potoa (sekako dokolku e mozno i dokolku bebeto napreduva kako sto treba). Nie imame 3 meseci, denes bevme na kontrola super napreduva fala bogu, ja udvostruci rodilnata tezina taka da ke vidime do koga ke terme vaka. Na prvoto vo 5 mesec mu vovedov sokcinja i kasicki
Ljubovce grcevite mu se od voveduvanjeto na solid food sigurno. Ne mora da znaci deka toa sto denta ne si mu dala a pak imalo bebusceto grcevi deka ne e od sokcinjata. Kaj nekoi deca grcevite isceznuvaat do tretiot mesec megutoa se pojavuvaat povtorno otkako ke probaat nestoi poinakvo od majcino mleko. Zatoa sega pedijatrite preporacuvaat ekskluzivno doenje do 6 meseci odnosno najprvo crevniot sistem da sozree pa potoa (sekako dokolku e mozno i dokolku bebeto napreduva kako sto treba). Nie imame 3 meseci, denes bevme na kontrola super napreduva fala bogu, ja udvostruci rodilnata tezina taka da ke vidime do koga ke terme vaka. Na prvoto vo 5 mesec mu vovedov sokcinja i kasicki
potpolno si vo pravo ! ne brzajte be mamicki so tie dohrani, probuvanja na vkusovi..dodusa, sekoj si znae najdobro za svoeto bebe
Samo sto se vrativ od lekar pak sum fatila mastit i dr mi rece kaj so molzenjeto :( :( e tek sega so Gospod napred,so ad samo neznam kkao ke pominuvame....denes mu dadov 10 ml sokce od banana mesano so tolku vodicka i mi go povrati za 5 min :(
Ljubovce,kako fati mastit? Pa zasto ne go stavase na grada pocesto,mislam deka ne si trebala mnogu da mu davas od Ad mlekoto, dokolku si imala od tvoeto..off neznam sto da ti kazam, te bolea li pupkite pa se odmolzuvase, neznam ne sum vo tek..? Sepak toa e toa, ne se sekiraj,se ke se sredi.Sega ke prodolzite so ad mleko i ke go dohranuvas . Ne se jadosuvaj pa i dobro si go doela , kolku sto se sekavam vrsnici se so mojava, napravivte li 4 meseci?
da Natasa 4 polni,kaj mene voopsto ne fati iod grada i jas se izmolzuvav so pumpa pa posle si piese od sisence,prviot obid mn loso pominav samo na ad, pa go izleciv togas mastit i pak se vrativ na pumpa,e sega veke ne se vrakam ke pocnam i so apcinja da go prekinam mlekoto. Inaku od nokeska izgorev od temp i bolki vo levata grada,tvrda kako kamen edvaj ja dopiram od bolka... izbegavme od temata... ke ni prostat
Ljubovce probaj prvo so jabolko, morkov, krusa, ostavi ja bananata za podocna. Moram off topic da ti dadam sovet, i jas so P na 2 meseci me odbi od cicanje, ne sakase voopsto da fati grada a jas imav mnogu mleko. Se izmolzuvav i mu davav na sisence do 6 meseci. Bidejki nemav stimulacija od bebeto mlekoto pocna da se namaluva i na 6 meseci sekna. Znaci kako sto ti rece Natasa ne ocajuvaj, molzi se no postepeno namaluvaj, primer izmolzi se 4 pati vo denot posle edna nedela namali na i taka postepeno. Nemoj nikako naglo. Veruvaj nea da ti trebaat apcinja, ne zemaj hormoni vaka ti e podobro. Navecer davaj i AD i kasicki ti rekov jabolko, krusa morkov. Bananata e teska, zatoa ti ja povratila
Ina11 Ljubovce ne mu dava na Andrej kashicki uste,...tek sega pocnaa so sokcinja kolku za vkus...Ljubovce teraj si kako shto kaza nasa doktorka i kje nemas gajle...e sega so ova mastitov mozebi treba da se konsultiras i so nea da ti dade sovet a?? of mori majko taman opraivte edna raboti druga se pojavi ajde gushki i backi od mene i Andrej
Znam deka nanazad imate pishuvano ama nemam vreme sega da se vrakjam tolku imam edno prashanje..na kashickite na HIPP pishuva da se potrosat vo rok od 3 dena...dali gi cuvate tolku? ja jas probav denes i sosema e vo red a i bese tret den??? doktorka mi rece bez problem 2 dena..stoi vo frizider
Znam deka nanazad imate pishuvano ama nemam vreme sega da se vrakjam tolku imam edno prashanje..na kashickite na HIPP pishuva da se potrosat vo rok od 3 dena...dali gi cuvate tolku? ja jas probav denes i sosema e vo red a i bese tret den??? doktorka mi rece bez problem 2 dena..stoi vo frizider
Како што пишува на тегличето така, јас сум давал максимум 2 дена. Еднаш заборавив кашичка во фрижидер едно 5 дена и ништо не и беше, секако не му ја дадов
Od vcera sme veke na ad samo,zasega e dobro pa ke vidime,preeska mu dadov pak sokce od banana 20ml super go primi so slast go ispi :)e sega neznma kako odi toa,da ne treba da pocnam i so kasicki posto ke bideme na ad?ili nema vrska da si terame so sokce...inaku edvaj cekam da mu go vidam faculeto koga ke pocne so lazicka da rucka Andriance znaes kolku tesko moze da se dobie nasata :) treba da otidam do kaj nea ama zasto sum so temp bas ne sum vo sostojba..
Od vcera sme veke na ad samo,zasega e dobro pa ke vidime,preeska mu dadov pak sokce od banana 20ml super go primi so slast go ispi :)e sega neznma kako odi toa,da ne treba da pocnam i so kasicki posto ke bideme na ad?ili nema vrska da si terame so sokce...inaku edvaj cekam da mu go vidam faculeto koga ke pocne so lazicka da rucka Andriance znaes kolku tesko moze da se dobie nasata :) treba da otidam do kaj nea ama zasto sum so temp bas ne sum vo sostojba..
Zam Ljubovce...ja mislam deka bez razlika shto e na AD, si go gledas dali ubavo napreduva...ima vreme za kashicki...isteraj so nekolku vkusovi od sokcinjata...postepeno zgolemuvaj kolicina na sok namaluvaj voda....probajte gi barem osnovnite jabolko banana krushka sliva praska kajsija morkov...taka kje imas i izbor od kashickite...nie super sme so jabolceto i utre kje mu dadam bananka...
ti drzam palci i tuka sum za informacii
i nie pocnavme so kasicki pretezno ovosni i nema problem. Od zelencuk probavme kompirce i morkovce, a veke ke probame i nesto dr. pa ke vidime kako ke bide. A eve veke tri dena se macime so kiselo mleko mu dadov edno lazice izmesano so kompirce jadese. Sledniot den staviv poveke kiselo mleko ama nesakase da jade se mrstese. denes probav samo kiselo mleko razredeno malku so obicna vodicka ( kako jogurtce) ama ne bre nesaka i nesaka. Sakav malku da se osvezi posto sme so temperatura 3 dena ama nesaka. A plus sokce si piese od sise sega nejke mu davam so lazice ili so spric pie. Mooore vidi pocna da izveduva a jas mislev se ke odi kako podmackano so dohranata Malku off topic, sorry, tuku sakav da prasam kiseloto mleko dali moze da go izmesam so nekoe ovosje da mu bide povkusno Tenkju, tenkju