Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 14.2.2012 11:57:34
Andriance
Nie na 3 dena pred da napravime 5 meseci imame 6960kg i skoro 66cm sme dolgii...samo na cice e, a od pred nekoj den probuvame i vkusovi..koga treba da ja tripliraat kilazata?
< Поракaта ја уредил Andriance -- 14.2.2012 11:59:49 >
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 17.2.2012 15:57:12
MarilynMonroe
ИЗВОРНА ПОРАКА: MarilynMonroe
Мојата принцезичка се роди малечка, имаше само 2610гр и беше висока 48цм, од болница излеговме со 2520гр. На прва контрола бевме на 45 дена и ја измерија 54цм и 4340гр. Значи се поправила 1820гр и пораснала 6цм, што мислам дека е одлично а и не пофалија многу. Инаку е само на мајчино млеко. Дај боже да продолжиме вака.
Кога повторно бевме на вакцина на 30.01 (после две недели од претходниве мерења, со наполнети два месеци и три дена) не измерија 4900гр. и 57цм. Сега сме на 5-ти март на контрола и вакцина па ќе видиме колку сме напреднале и дали е се ок.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 19.2.2012 19:14:20
Natasa981
Nie vcera napravivme 4 meseci, ja merevme i teska e 6400 gr.. znaci za mesec dena kacila okolu 450 gr. Seuste sme samo na cicanje. Malku se nasekirav zasto prvite 3 meseci mi kacuvase po 1 kg mesecno. Dobra ni e kilazava ko za cetirimesecno bebe ili ..?
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 19.2.2012 19:24:33
Elce
На 8 месеци е 7600 г,за два месеци качила само 300 гр,според мене е малку,таа си јаде разновидно но многу малку јаде,на 3 месеци беше 6050,значи за 5 месеци само 1600г,матичната вика дека била добра килажа за нејзината возраст,демек немало слабеење,родена е 3200 г.Ако продолжи вака тешко дека ке ја триплира родилната тежина на година.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 19.2.2012 20:59:57
Calypso
Natasa, ne moze sekoj mesec da kacuva po kilo - kaj ke i e krajot ako po tolku kacuva, mnogu ke bide debela. Zatoa se znae deka na pet meseci treba da ja duplira rodilnata tezina, a da ja triplira na godinka. Baska kako sto ke raste, ke jade i druga hrana, ke stane poaktivna, ke trosi poveke.
Elce, super si e malata... ke ima 10kg na godinka, ne se sekiraj. Moze doprva ke i se otvori apetit, sin mi do kaj 8 meseci jadese kolicinski pomalku otkolku sto jade sega, na 11 meseci. I jas se sekirav dali ke ja triplira rodilnata tezina na godina (na 14 mart polnime godina), ama pobitno mi e da e zdrav, makar i malku poslabicok. Mojov dodusa mal se rodi, 2760g, ama sega gledam deka nema pricina za griza.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 20.2.2012 23:23:22
kremco
Bravo za site bebuski A i za bebceto na Ikana super ste iako neli predvreme rodeno bese znaci napreduvala... Nie na mesec ipol 5600 imavme,ama i se rodivme krupnicki.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 21.2.2012 10:12:32
ivoni4ka
bravo ikana i marina super ste se nadevam i taka i ke prodolzite ako dobro se sekavam marina na 40 dena bese 4 kg neli ? mislam deka i nie sme tuka nekade poz
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 21.2.2012 10:26:17
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981
Nie vcera napravivme 4 meseci, ja merevme i teska e 6400 gr.. znaci za mesec dena kacila okolu 450 gr. Seuste sme samo na cicanje. Malku se nasekirav zasto prvite 3 meseci mi kacuvase po 1 kg mesecno. Dobra ni e kilazava ko za cetirimesecno bebe ili ..?
Natushke Lina e super.,..pa ja kolku shto znam posle 3 meseci vekje vo prosec kacuvaat od 450 do 750g..taka da super ste..Andrej vo 5-ti mesec kaci tocno 500g i odlicen e..uzivajte zenskata e top
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 21.2.2012 16:37:50
jana81
leleee a nie na mesebi bevme 7500 a dolgi okolu 70 cm. odtogas ne sme go merele sega na 6 meseci na vakcina pa ke go merime kolku ima ama od oko sigurno ima 9.5 pa i 10 kg.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 22.2.2012 14:08:01
Natasa981
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981
Natushke Lina e super.,..pa ja kolku shto znam posle 3 meseci vekje vo prosec kacuvaat od 450 do 750g..taka da super ste..Andrej vo 5-ti mesec kaci tocno 500g i odlicen e..uzivajte zenskata e top
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 22.2.2012 15:04:36
light
Natasa ne se sekiraj za kilazata imaat nekoj period koga malku napreduvat sega mozes da pocnes so vkusovi i mojata kerka na 3 mesec mnogu malku mi kaci na kilaza i od togas pocnav so dohrana so aptamil no za zal mi prestana da cica eve kveke mes i pol samo so AD sme i so kasicki jas da znav nemase da i davam aptamil ke pocnev se kasicki porano no sto bidna bidna za vtoro eke si znam pozdrav
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 24.2.2012 9:52:38
kremco
Zenski mozno li e bebce da kaci vo prviot mesec 2kg vcera edna rodnina mi rece deka kjerka i kacila 2kg vo prv mesec,rodena e so 3050 i kacila 2 i imala 5050... kjerka mi rodena so 4250 kaci prviot mesec do 5060,mislam zenava taka deka rece za da mi dade do znaenje deka nejzinata sto ako rodena positna ja stignala mojava 100% taka,sto mislite ima li slucai?? ajde 1500 ama 2 kg,kako da ne...
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 28.2.2012 14:45:56
Fiao
Nie se rodivme 3,550, od bolnica izlegovme 3,340, vo prviot mesec imavme 4,160, a na polni 2 meseci imavme 5,340 . Za 2 nedeli odime da se merime so polni 3 meseci pa ke ve izvestam za novata kilaza Inaku samo na majcino mleko sme.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 28.2.2012 14:59:22
Anicka82
Jas mislam deka e mozno. Moeto since se rodi pogolemko i prviot mesec krena 1250 gr., a vnuka mi se rodi pomalecka no prviot mesec dobi 1650 gr. znaci celi 400 gr. poveke.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 28.2.2012 15:04:07
ivoni4ka
mislam deka e mozno mojava za 1 mesec kaci 1600g na doenje i 1 dnevno ad mleko bidejki togas nemav mleko sega za 10 dena ke odime pak na kontrola ke videme kolku kacila sonceto mamino jas msilam deka tie sto se rodeni so pomalaa rodilna tezina napreduvaat poveke za da gi dostignat drugite eve so mene zenite st bea vo bolnica nivnite so normalna rodilna tezina isto na doenje so 1 ad mleko kacile po 1 kg
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 28.2.2012 15:10:32
Ikana
Mozno e mojava vcera ja merev, ama na obicna vaga so mene vo race, i vagava pokaza 6 kila. Pred 9 dena imase 5 kila. Poima neam, ke vidime na kontrola koga kje odime sto e tocno. Inaku jas sum se rodila 2400 gr i za prviot mesec sum kacila 1500gr, a i M taka napravi. Izlegovme od bolnica so 2700gr, toa bese na 18 dena, a na 40 dena imase 4 kg.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 28.2.2012 15:18:45
Beatris
Помалите напредуваат повеќе, исто беше и со ќерка ми, ама тоа само до кај 7 месеци, после почна да напредува нормално, не толку драстично. Пред тоа знаеше и по 1.6 кг да напредува месечно
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 29.2.2012 14:50:26
psiholog
ИЗВОРНА ПОРАКА: Elce
На 8 месеци е 7600 г,за два месеци качила само 300 гр,според мене е малку,таа си јаде разновидно но многу малку јаде,на 3 месеци беше 6050,значи за 5 месеци само 1600г,матичната вика дека била добра килажа за нејзината возраст,демек немало слабеење,родена е 3200 г.Ако продолжи вака тешко дека ке ја триплира родилната тежина на година.
Elce, eve nie denes na polni 7 meseci imame samo 7 kg. a isto se rodivme 3200g. Vo edna kniga procitav deka devojcinjata mesecno kacuvaat po 650 grama, taka shto nemoj da se sekirash vo normala e. Eve i mojava mnogu malku jade i plus cica, na obrok retko koga jade poveke od 50g. i jas smetam deka e malku, sega od denes pocnuvam nova taktika, so merenje na ona shto i go davam i sekoj den ke zgolemuvam za edno lajce poveke, pa ke vidime shto ke se sluci
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 29.2.2012 15:17:13
Annet
jas vcera ja merev na vaga so mene zaedno pokaza deka e 9kg?ima 6 ipol mes a se rodi 3550;-)))masala,kako i da e nemojte da se grizite site decinja ne se isti;-)neka se zdravi i zivi samo;-)