|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
17.2.2012 17:02:49   
enaeci
Eva ne si sama i jas dobiv...znaev .....samo zdravje ke bide se ubavo ti pisala JovanaJ ne znaci deka ima problem obicno sami si gi pravime problemite.....te guskam i ideme dalje na sleden mesec :) pa moze ke se pofalime :)

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 1526
17.2.2012 19:26:17   
Eva8
enaeci, jas i ti imame mnogu zaednicki raboti:)))) vo isti den ovulirame i vo isti den dobivame:)))) ali ovoj mesec imame mnogu rabota (vodenje ljubov) ajde zaedno ke merime temperatura i ke se dogovarame za se:))))) ke se bodrime ovoj mesec i ke se konsultirame, pa sigurna sum deka ke bide:) golem pozdrav do site vas .ve sakam mnoguuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот enaeci)
Непосредна врска до пораките: 1527
18.2.2012 13:33:45   
enaeci
:) Evicka vcera i pokraj toa sto znaev deka ke dobijam sepak mi bese tesko zatoa srce ti kazuvam da ne se optovaruvas mn mn najiskreno...a i smetam deka toa e Bozja rabota ti kolku sakas meri sto sakas pravi Gospod za sekogo ima plancinja i ke ni dade user posted image ama koga on ke saka...zatoa mn da ne se optovaruvame da rabotme na slucajot a za toa on ke si se pogrizi ..jas srce imam prijateka na koja i kaza genekologot deka nemoze da ima deca a ona tvrdese deka ke ima i ostana trudna .....zatoa nekogas ne se znae daj Boze naredniot mesec da si docekame user posted image te guskam i se citkame kako i da i ke si se konsultirame zaedno pzodravce Eva

(Одговор на членот Eva8)
Непосредна врска до пораките: 1528
18.2.2012 13:34:07   
bebic
najnapred zdravo na site. jas sakam da prasam za simptomite za bremenost. kaj mene se javija bolki vo polovinata, bolki vo dolniot del t.e. kaj jajnicite, mi kasni veke 23 dena, gradite mi se osetlivi ama poinaku od koga treba da dobijam, imam glavobolki i nizok pritisok sto nikogas ne sum go imala, zgolemen apetit i mnogu mi se spie. napraviv test 10 den koga mi kasnesei mi bese negativen pa sega mi e strav da napravam uste eden da ne se razocaram kako porano. ako moze kazete mi go vaseto mislenje i kakvi simptomi ste imale. odnapred blagodaram user posted image

Непосредна врска до пораките: 1529
18.2.2012 13:54:33   
enaeci
bebic napravi pak test .....ako ne pokazalo prviot pat ne mora da znaci deka nema da pokaze 2 pat napravi odma test a ako ne vo ponedelnik idi preku krv neka ti kazat ...toa e mn 23 dena kasnenje :) znaci ima nesto daj Boze user posted image .......simtomite sekoj razlicno si gi ima taka da tebe simtomite sto si gi imas ti se dovolni :) napravi i ne se razocaruvaj mozno e da ne ti pokazuva tocno ...zosto ako ti pokaze negativen ne znaci deka e tocno......vidi vikendov toa a posle toa direktno na genekolog .....

(Одговор на членот bebic)
Непосредна врска до пораките: 1530
18.2.2012 14:07:11   
bebic
ke napravam test i ke vi pisam sto kako. mene mi kasnelo i porano ama najmnogu 10 dena. so maz mi se obiduvame veke godina i pol aMa nisto. toa vreme imav premnogu nervozi i stresovi pa moze da bilo i toa precka. ne znam dali se precka i policisticni jajnici ama znam deka toa nemora da znaci bidejki mn zeni sto gi znam go imaat toj sindrom pa imaat po dve deca. da napravam test pa so Bozja pomos user posted image

Непосредна врска до пораките: 1531
18.2.2012 14:15:03   
enaeci
Daj Bozeee da ne izraduvas .......ti posakuvam da gi vidis 2 crti i Gospod da ti podari edno malecko......napravi test...ne cekaj .....cekame pozitivni rezultati .....nikogas ne se znae......inace da mn zeni ostanale trudni so policisticni jajnici no im trebalo podolg period....samo opusteno Gospod e golem i ke ni ja podari na site taa radost eden den....ajde Bebic izraduvaj ne pozdravce

(Одговор на членот bebic)
Непосредна врска до пораките: 1532
18.2.2012 16:56:28   
Anonimen
Minatiot mesec dobiv na 29 den, denes mi e 31 den, dali da pravam test ili e rano?

Непосредна врска до пораките: 1533
19.2.2012 16:42:28   
ana_banana
Zdravo.Denes mi e 24 den od pocetokot na menstruacija.Za tie sto se zapoznaeni ovoj mesec bev na proverka na proodnost na kanalite,bese bolno no rezultatite ispadnaa vo red.Treba da dobijam user posted image na 22 ovoj mesec no nekako denes me boli stomakot vo dolniot del i grbot,sto moze da bide?Plodnite denovi mi pominaa eve i gradive sega mnogu me bolat.Imav eden spontan pred 2 god.Smaceno mi e od razocaruvanje user posted image Ako dobijam vo sekoj slucaj odam na inseminacija, Samo sto ovaa bolka me nervira.Ah zenski makiuser posted image

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1534
20.2.2012 20:10:57   
eca10
Lele luge jas neznam sto im e na testovite za bremenost eve mene mi docni veke 20 dena i pravev veke 2 testa i izlegoa deka se negativni, prv pat mi docni tolku vreme.Mi ima docneto po 2-3 dena najmnogu.Pred nekoe vreme imav bolki vo polovinata,me bolese glavata.bolki vo dolniot del na stomakot,mi se spiese,a sega nemam nisto od toa.Inaku eve veke 2 meseca kako se obiduvame da pravemeuser posted image ajde pisete ako znae nekoj da mi kaze sto da pravam,a mi e strav da odam na ginekolog za i toj da ne me izraduva.

Непосредна врска до пораките: 1535
20.2.2012 21:56:35   
bombica
Еца10 20 дена каснење не е малку затоа мој совет е да го посетиш твојот гиниколог да те прегледа и да види дали е во прашање бременост или од нешто друго ти касни.

(Одговор на членот eca10)
Непосредна врска до пораките: 1536
20.2.2012 23:25:33   
Melanija RR
eca10 нема друго чаре или преку крв и на гинеколог ,но најдобро на гинеколог но не чекај што поскоро оди да видиш што и како е.Со лесноuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1537
20.2.2012 23:41:55   
Grizlince

ИЗВОРНА ПОРАКА: enaeci

Eva ne si sama i jas dobiv...znaev .....samo zdravje ke bide se ubavo ti pisala JovanaJ ne znaci deka ima problem obicno sami si gi pravime problemite.....te guskam i ideme dalje na sleden mesec :) pa moze ke se pofalime :)

I jas da vi se pridruzam...posle 13 dena docnenje dobiv......zdravje Boze nareden mesec site da si docekame user posted image

Непосредна врска до пораките: 1538
21.2.2012 15:04:04   
Eva8
devojki, ima edna cudna rabota, site nie koi se obiduvame da zabremenime, ni docni:) pokraj toa sto gi imame site simptomi ni docni ciklusot:) mene mi docnese 3 dena i dobiv.vi posakuvam sto poskoro da si gi vidite vasite user posted image user posted image

(Одговор на членот Grizlince)
Непосредна врска до пораките: 1539
22.2.2012 13:20:52   
zaklina
нешто во последниве денови се чувствувам чудно, како да сум бремена. направив тест и ми покажа негативно. ако има шанса да сум бремена тоа би било 2 недели. може и затоа на тестот ми покажува така. сакав да ве прашам дали би можело да се види на крвната слика бременост од 2 недели? да знам дали да одам да правам или да си почекам? поздрав 

(Одговор на членот Eva8)
Непосредна врска до пораките: 1540
22.2.2012 13:27:40   
Beatris
На крвна слика ќе се покаже веднаш, тоа ти е и најсигурен метод. Ајде побрзај, чекаме убави вести user posted image user posted image user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот zaklina)
Непосредна врска до пораките: 1541
22.2.2012 13:38:20   
zaklina
на обична крвма слика може да покаже, онаа од прст, или мора венски? леле, ова ми беше непланирано ама ај така било пишано. фала ви многу

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 1542
22.2.2012 18:59:11   
bombica
Бременост се утврдува преку испитување на бета хцг а за неа се вади крв од вена. Обична крвна слика од прст нема шанси да покаже бременост....Планирано, непланирано јас стискам палци за висока бетаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1543
27.2.2012 12:35:55   
zaklina
еве јас да се пријавам дека не сум бремена. може и подобро вака во овој период. позз

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1544
28.2.2012 15:24:58   
slatkamala
Zdravo idni majki i cestitki, megutoa sakam da prasm dali moze dase zabremeni bez koristenje zastita, i pokraj sto mazot sekogas ejakulira nadvor fala pozz

Непосредна врска до пораките: 1545
29.2.2012 7:51:01   
Viktori
да слаткамала. Може. Прекинување на однос, не е контрацепција.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот slatkamala)
Непосредна врска до пораките: 1546
29.2.2012 22:20:59   
klum
zenski mene mi docni 3 dena , gradite malku me bolat a drugo nisto ne osekam, ne znam koga bi bilo najdobro da pravam test sto mislite?

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1547
29.2.2012 22:43:04   
bella80
Ako ima bremenost ke pokaze sigurno utre sabajle,zatoa ako ne sakas da si u neizvesnos pravi testuser posted image user posted image Ti pustam sreka i da ne sraduvas...

(Одговор на членот klum)
Непосредна врска до пораките: 1548
29.2.2012 23:38:58   
slatkamala
a od kade znaes za toa, imas nekoi iskustvo ili toa e sekogas taka, i te molam objasnimi ti ili drygite ako znaat kkao moze dase zabremeni koga mazot zavrsuva nadvor fala pozz

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1549
29.2.2012 23:44:36   
MamaOhrid
ИЗВОРНА ПОРАКА: klum

zenski mene mi docni 3 dena , gradite malku me bolat a drugo nisto ne osekam, ne znam koga bi bilo najdobro da pravam test sto mislite?

Klum, јас направив тест на третиот ден од задоцнувањето и излезе позитивен. Тоа ми се случи и со првата бременост, а еве и сега пак направив на 3 ден од задоцнувањето и беше позитивен. А бидејќи имав осип на лицето мораше да отидам на лекар и за да знам што да зборувам (сум или не сум бремена) истиот ден направив и тест преку крв и ми покажа бета > 1000. Од гинеколог уште не ми е потврдено. Сеуште е рано за срцева реакција.
Така да мој совет, утре науто направи го тестот. Ти ја праќам цела среќа на светот за user posted image  .

(Одговор на членот klum)
Непосредна врска до пораките: 1550
Страница:   <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?