|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Првото запче
6.2.2012 14:01:52   
vodickata
aiiii radostiii :))))user posted image

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 626
13.2.2012 17:12:36   
Ljubovce
Neznam dali na ovaa tema treba da se obratam ama sakam mamicki da ve prasam...moeto bebce (za edna nedela ke pravime 4 meseci) mnogu cudno mi se odnesuva poslednite dve nedeli,prvo mnogu se ligavi,vtoro koga go hranam cuclata mi ja vrti samo vo ustata i mnogu pomalku mi jade i treto sto e najbitno so raceto celiot se kopa po liceto i glavceto,nokti nema ne se grebi ama so cela sila gi butka racete vo liceto,ocite,mnogu nervozno ne kontrolirano i toa go pravio po ce; den a posebno nokeska,mene mi e strav da zaspijam i non stop go gledam zosto se mislam deka moze ocite da si gi izvadi od tolku silno sto se trie po liceto.
celiiot e iskasapen,prvo mislev da ne slucajno pocnuiva da vadi zab,ama sega nesto se msialm da ne e drugo nesto rabotava,neznam sto da kazam.
Aj ve molam nekoj ako ima slicno iskustvo da me sovetuva sto bi trebalo da pravam,inace mu kombiniram moe i ad mleko,pa si vikam da ne e nekoja reakcija od mlekoto.stvarno neznam sto da mui pravam.

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 627
13.2.2012 18:34:43   
bocence

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Neznam dali na ovaa tema treba da se obratam ama sakam mamicki da ve prasam...moeto bebce (za edna nedela ke pravime 4 meseci) mnogu cudno mi se odnesuva poslednite dve nedeli,prvo mnogu se ligavi,vtoro koga go hranam cuclata mi ja vrti samo vo ustata i mnogu pomalku mi jade i treto sto e najbitno so raceto celiot se kopa po liceto i glavceto,nokti nema ne se grebi ama so cela sila gi butka racete vo liceto,ocite,mnogu nervozno ne kontrolirano i toa go pravio po ce; den a posebno nokeska,mene mi e strav da zaspijam i non stop go gledam zosto se mislam deka moze ocite da si gi izvadi od tolku silno sto se trie po liceto.
celiiot e iskasapen,prvo mislev da ne slucajno pocnuiva da vadi zab,ama sega nesto se msialm da ne e drugo nesto rabotava,neznam sto da kazam.
Aj ve molam nekoj ako ima slicno iskustvo da me sovetuva sto bi trebalo da pravam,inace mu kombiniram moe i ad mleko,pa si vikam da ne e nekoja reakcija od mlekoto.stvarno neznam sto da mui pravam.

sepak mislam deka bi trebalo da se konsultiras so lekar.
I na nas na 8mes.i 8 dena sabajleto imase 2 zapcinja samo sto pocnale da izleguvaat ama vazno grepkaatuser posted image user posted image user posted image

Koj ne go razbira tvoeto molcenje,nema da gi razbere ni tvoite zborovi.

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 628
19.2.2012 14:33:52   
Zivka*
Zdravo ringerajki,mojata Kaya ima 3ipol meseci i od vcera pocna da bide mnogu nervozna ,celo vreme racete i se vo usta ili sto ke potfati so racete (kebeto,tetra pelena,igracka) se stava vo usta,i kupiv takva gumena grizalka za da ja grize i taka pocna da ja stava vo usta,ama koga ke ja grizne pojako izgleda ja bolat nepcata i mnogu place ,edvaj ja smiruvam ,koga i davam da jade,ke se najade i posle ke ja grizne cuclata od siseto i samo ja vrti so jazikot levo desno .Jas se mislam deka ke pocne zapcinja da vadi ,poso drugo objasnuvanje nemam za ova sto e nervozna i sto place mnogu ,ama pa vikam da ne e rano za zapcinja?ima nekoj sto vadel zapcinja tolku rano ?pozdrav user posted image

(Одговор на членот bocence)
Непосредна врска до пораките: 629
19.2.2012 23:04:55   
Natuska85
Јас имам и претходно пишувано во темава дека исто од 3,5 месеци негде моето user posted image се лигави,пика се во уста и имаше еден период кога беше многу нервозно,па купив и гел за непца,килибарно ѓерданче и што уште не. Меѓутоа првото запче го извадивме дури на полни 9 месеци,така да мислам дека течењето лиги и пикањето се во уста не мора да значи дека за брзо време ќе излегува запче.

< Поракaта ја уредил Natuska85 RR -- 19.2.2012 23:05:26 >

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Zivka*)
Непосредна врска до пораките: 630
19.2.2012 23:24:15   
kikicka
Точно и ние така бевме и првиот заб на 9 ипол месеци го извадивме. и сега се лигави пика во уста некогаш на мометни али најмногу помага ова натушка што напиша гел за мачкање на непцата и може да се рече килибарното али гел си е гел
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Јас имам и претходно пишувано во темава дека исто од 3,5 месеци негде моето user posted image се лигави,пика се во уста и имаше еден период кога беше многу нервозно,па купив и гел за непца,килибарно ѓерданче и што уште не. Меѓутоа првото запче го извадивме дури на полни 9 месеци,така да мислам дека течењето лиги и пикањето се во уста не мора да значи дека за брзо време ќе излегува запче.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 631
19.2.2012 23:39:15   
Cvekelencule
Здраво мамички и нас ни никна првото запче точно на седум и пол месеци,и тоа без никаков проблем а сега и одма до него е спремно и другото запче да му прави друштво поздрав мили рингерајки незнам што би правела без васuser posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 632
20.2.2012 18:49:04   
kikicka
ауу јас сум се изненадила денес па мојава немала 7 заби туку 9 имала и тоа 5ките ги извадила од двете страни а 2,3,4ки сеуште нема нема ред со забитеuser posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Cvekelencule)
Непосредна врска до пораките: 633
20.2.2012 18:51:57   
majmunce
LELE i kaj mene 3i4 nema 5 od dvete strani niknaa se cudev i se isplasiv, ama ne sum bila samo jas so sum taka

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 634
27.2.2012 18:43:24   
majmunce
NEZNAM DALI TUKA DA PRASAM AMA KE PRASAM...... IMAME GODINKA VEKE (USTE EDNA NEDELA) I IMAME MALKU ZOLTO NA ZAPCINJATA GORE DVE IMA I DRUGI SEDUM ZABI NO IMA SAMO NA OVIE DVE KAKO KARIES I ZEDOV EDNA GAZICKA NA PRSTOT ZA DA MU GI ISCISTAM I VEDNAS SE ISCISTIJA NO NE DAVA ME KASA !!! NA KOJ NACIN POLESNO DA MU GI CISTAM ZA CETKA NEZNAM MISLAM DEKA E RANO I PLUS NEZNAJ KE PLACI STO POSTO TOJ I VAKA NE DAVA NE PA SO CETTKA KAKO VIE GI CISTITE ZAPCINJATA????

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 635
27.2.2012 18:59:41   
Bububebe

ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce

NEZNAM DALI TUKA DA PRASAM AMA KE PRASAM...... IMAME GODINKA VEKE (USTE EDNA NEDELA) I IMAME MALKU ZOLTO NA ZAPCINJATA GORE DVE IMA I DRUGI SEDUM ZABI NO IMA SAMO NA OVIE DVE KAKO KARIES I ZEDOV EDNA GAZICKA NA PRSTOT ZA DA MU GI ISCISTAM I VEDNAS SE ISCISTIJA NO NE DAVA ME KASA !!! NA KOJ NACIN POLESNO DA MU GI CISTAM ZA CETKA NEZNAM MISLAM DEKA E RANO I PLUS NEZNAJ KE PLACI STO POSTO TOJ I VAKA NE DAVA NE PA SO CETTKA KAKO VIE GI CISTITE ZAPCINJATA????

Не е рано за четка,ние од 10 месеци ги четкаме запчињата.

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 636
3.3.2012 18:39:50   
beybygirl
nie se konsltiravme so pedijatar deka ne mora da se vadat a inaku vistina e ako sAKATE CE VI POKAZAM SLIKA user posted image

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 637
8.3.2012 10:39:38   
tedicka
VE MOLAM ZA KONSULTACIJA!!!
Mojata kerka ima 4 meseci, nervozna e i tecat ligi se stava vo usta, pred nekoj den i se rastece noseto i pocna da kasla ama mnogu socno kasla. Ja odnesovma na doktor ni rece deka e od zapcinjata i ne ni dade nisto samo vitamin C. Ama ona prodolzuva da kasla i krvna slika pravevme i CRP se e ok. Ve molam za vasite iskustva dali vi se slucilo da kaslaat decata tolku od vadenje zapce ???
Tnx

(Одговор на членот beybygirl)
Непосредна врска до пораките: 638
8.3.2012 10:50:20   
arh_diz
Tedicka dokolku mnogu kasla moze e nastinata nemora da e od zabite.Sepak odnesi ja ust ednas da ja slusnat , krvnata slika kaj deca se menuva mnogu brzo

Биди тоа што си

(Одговор на членот tedicka)
Непосредна врска до пораките: 639
10.3.2012 11:06:25   
ana mari
i kaj mene isto problem so zapcinja.... imame 3 ipol meseci i se ligavi nervozna e se saka vo race nave4er ne spie i sto uste ne ama nikako da najdeme lek protiv toa dali nekoj znae nesto sto da i davam so sto da ja mackam za da i pomine.... I USTE NESTO KADE IZLEGUVA PRVOTO ZAPCE GORE ILI DOLE

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 640
10.3.2012 11:40:32   
kikicka
кај нас првото испадна горе десно ,кај некои доле прво испаѓаат зависи нема ред во последно време user posted image инаку јас ја мачкав со гел за заби за бебиња има во аптеките побарај и мачај ја колку толку ке и олесни и давај и нешто да глода
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

i kaj mene isto problem so zapcinja.... imame 3 ipol meseci i se ligavi nervozna e se saka vo race nave4er ne spie i sto uste ne ama nikako da najdeme lek protiv toa dali nekoj znae nesto sto da i davam so sto da ja mackam za da i pomine.... I USTE NESTO KADE IZLEGUVA PRVOTO ZAPCE GORE ILI DOLE

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 641
10.3.2012 12:26:24   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

nikako da najdeme lek protiv toa dali nekoj znae nesto sto da i davam so sto da ja mackam za da i pomine

Ти го препорачувам Дентинокс гелот за мачкање, околу 200-300 денари е, не се сеќавам колку точно беше ама е одличен и многу ефикасен. Барем кај нас се покажа така. И како што ти каша кикичка, давај и глодалка претходно оладена во фрижидер/замрзнувач за да и држи ладно на непцата

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 642
10.3.2012 12:30:18   
kikicka
Ние во хр го зимаме Калгел љиљаково пакување е незнам дали во Мк го има и тој е добар Л.сама си се мачка ке и ставам на четката за заби и сама си се чешка каде сака.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 643
12.3.2012 1:30:35   
beybygirl
i kerkami od zabcinata mnogu se ligavi podkasluva citav jas deka decata kaslaat od ligavejneto ako doktorot vi rekol deka nema nisto togs sigurno e od ligavejneto user posted image

(Одговор на членот tedicka)
Непосредна врска до пораките: 644
12.3.2012 2:24:15   
jagodica
nie imame 7 i pol meseci i nemame zapce ama kaj i da e ke bide iako doktorkata na zdravo na 4 meseci mi vika eeee pa vie imate zapce i jas vcudonevidena i mi vika ela tuka grebi i eve uste nema aber od zapceto
Ah doktorke doktorke me natera pred vreme da mesam turte

Непосредна врска до пораките: 645
12.3.2012 9:23:41   
Felly RR
Ах, Јагодица, ме изнасмеа со докторкава.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 646
12.3.2012 13:47:30   
blond
Најверојатно ред е и Ј да вади запче, па редно е 8 и пол месеци е. Или можеби пак грешам. Нокако и да е, неколку ноќи прета во сон, спие многу немирно. Синоќа плачеше постојано, ќе заспие 5 мин и ќе почне да пиште. Кога му ставав мојот прст во устата, гризаше и заспиваше така. Се измачив цела ноќ со него. Редовно му ја мачкам жлабината. Му давам и глодалки изладени ама попусто. Еве сега едвај го заспав, се надевам ќе поспие барем 2 саати...

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 647
12.3.2012 22:33:21   
beybygirl
nie sega cecekame treto zapce nekoj da najdi pa za da pravam tortaposto prvite zapcina veke bea niknatiuser posted image user posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 648
12.3.2012 22:39:59   
mamicki
Prvoto zapce se pojavi na 6 m i 10 dena, vtoroto vednas po nego, sega e 7,5 m i vekje se na pat gornite dve zapcinja, ocnicite, tokmu napravivme pauza od ligi do kolena user posted image , denovive povtorno po cel den e so dvete race vo usta, se cudam samo kako uspeva da gi smesti user posted image

Непосредна врска до пораките: 649
12.3.2012 23:43:36   
beybygirl
isto i eva non stop racinata i se vo usta samo i gi trgam rakavcinata da se odvikniuser posted image

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?