Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Felly a tie ase pravat kako kasi za so lazice taka li, ovoj obrok isto se pravi so voda ama ne e kako kasa tuku kako mleko za vo sise
Да, овие се кашички за со лажиче.
Znachi ili sum ja glupava ili mene stvarno ne mi izleguva gusto kako kasa...em staviv edno lazice povekje em probav i vo potopla voda...( iako tamu vika malku da se oladi) pak mi e tecno...ama kako i da e smufta edno 100g
Сите обично искачаат поретки. Јас ги правам во топло млеко/вода, и уопште не ни мерам со лажица, турам дирекно од кесата и мешам полека додека не ми се згусне колку што сакам
Исто и јас ...
Nie za nekoj den pravime 5 meseci, seuste sme samo na cicanje.. Planiram za nedela, dve za prvpat da pocneme so nova hrana t.e sokce pa me interesirase so sto se zapocnuva, so sok od jabolko i kako i kolku se dava?
Eve Natushke ja kako najtaze ( a i Ljubovce) da ti kazam nie kako pocnavme...po sovet na doktorka pocnavme so jabolko-kamilica ( sokce na frutek iako ona gi preferira na HIPP zatoa shto se najneutralni i bez sekjeri)...i toa 50-50 razredeno so voda..za pocetok ne povekje od 25 ml..ili na dvapati po tolku..postepeno namaluvaj voda....sekogas davaj pretpladne i ne povekje od 2 vkusa vo nedela...za eden vkus daj mu vreme da go nauci 2-3 dena...ama moj sovet e ako pocnuvas vaka poleka (kako jas) pocni uste sega za da imas vreme da probate povekje vkusovi zasto kaj i da e kje treba da pocnete so ovoshni kasi ( i tie za pocetok kje gi probuvate) a od polni 6 vekje kje mora da pocnes so zelencuk zasto ednostavno tvoeto mlekce nema da mu bide dovolno...pobornik sum za sto podolgo doenje...ama za da bide se vo red i da ne i dojde se oddednas so polni 5 mozes da pocnes so sokcinja...toa seuste nema da mu bide dohrana neli..samo kje probuva gospogjicata.. posle prodolzi so jabolce,banana,sliva,krusha praska kajsija...
< Поракaта ја уредил Andriance -- 13.3.2012 15:59:47 >
nie vcera napolnivme 4 meseca i mama nemozese povekje da izdrzi a da ne mu dade na Luka kasicka pa zatoa denes probavme nekolku lazicinja hipp kasicka od jabolka i na bebeto moe nekako mu se usladi , sega nana , se nadevam se kje bide ok, a i ne sum slushnala nekoe bebe da ima negativni reakcii od jabolkova kasicka .... utre pak jabolko , pa kruska pa...se kako shto ide, aaaaaa presrekjna sum
Zdravo Mamicki, citav nanazad vo forumov samo ne uspeav da najdam, a nemam vreme da go precituvam celiot pak, od kolku meseci pocnuvate so gluten, nie sme 7,5 meseci.
Zdravo Mamicki, citav nanazad vo forumov samo ne uspeav da najdam, a nemam vreme da go precituvam celiot pak, od kolku meseci pocnuvate so gluten, nie sme 7,5 meseci.
Vi blagodaram
So gluten definitivno ne pred polni 6 meseci...posle mozes..izborot e tvoj koga kje dades sekako vo konultacija so pedijatar
Zdravo Mamicki Nie imame 4 meseci i 1 nedela a od pred nekolku dena pocnav da mu davam na bebceto moe kasicka od jabolce od hipp no samo onaka za ucenje na vkusovi, a denes sokce od jabolce. No ne kako zamena za obrok, obrocite seuste ni se samo doenje. I taka planiram duri da gi proba site vkusovi sto se dozvoleni za negova vozdrast, pa koga malku ke mu bidi samo doenje da ne go tera so sila da jadi nesto sto toagas ke mu bidi novo, i mozebi nema da go saka. prvo planiram so ovosni kasicki i sokcinja, a posle so sokce ili kasicka od morkovce kako prv od zelencuk, pa natamu ke vidime
Vi blagodaram
Јас почнав од 7,5 со глутен, од 8 со месо.
Istiot slucaj sme i nie,na ad mleko 5 meseci,vcera go nosev kaj dr i mi kaza da mu davam od mlecnite na hipp,samo sto jas mnogu se mislam zosto od pred 4 dena jade kasicki i ima mnogu grcevi i denes mu dadov malku od banana,i mi strav i ova da ne mu dojde mnogu.
Inaku nema zosto da ne mu davas na tvoeto,barem jas taka mislam.
Nie imame 3 ipol meseci i vcera i zavcera mu varev orizova voda,imase prolivce i taka mi rece doktorkata,ama taa mi rece po nekoja lazica,ama alcnovo dete moe pie po 90 mililitri i fala Bogu nema nikakva reakcija,do 4 meseci ke mu davam a posle ke probam so kasicka od jabolko.
hahaha bas taka ni rekoa :),a dali bi bilo mnogu ako vo ist den mu dadam i kasicka pola da recime i mlecna kasa so oris ?ili da na denes cel den mi place od grcevi :( preteruvam,
Baby first pap?? mozes be...ja obicno ovaa ne ja davam cista...vo nea stavam ili nekoe ovoshje ili malku od gotova kasa.,.. a ti sakas sabajle da mu dades ovosna a posle da mu dades mlecna kasa ili?
Aman be Ljubovce...ja mislam deka mozes da mu dades kashicka od sabajle ovoshna...a ako sakas prikvecerta mozes i goodnightkashicki imas mnogu ubavi sto se 4+ na HIPP i mlecni plus so AD.... nie konkretno nemavme problem..naprotiv ni se regulira kakanjeto...sega kakame sekoj den...prethodno - ednas nedelno sreda - srekjen den
< Поракaта ја уредил Andriance -- 15.3.2012 20:11:19 >
Јас со млечните каши почнав да и ги дава дури откако ги проба сите овошја и зеленчуци мнг бев скептик за нив пошто читав овде во постовите наназад искуства со алергии и затоа ми беше страв. Јас ви ги препорачувам на милупа млечните каши тие ми се најдобри а и Л повеќе ги прифати тие отколку на Хип али секое дете е различно нели. Љубовче давај му го сирупот колик Б или чај од камилица нормално е да има грчеви од дохраната ,јас така правев после тоа откако помина месец не и давав повеќе сируп.
Pozdrav nie ute malku ke napolnime 6 meseci i od 5 mesec pocnav so dohrana no sega skoro pocnav da zamenam eden obrok mleko se dohrana sakam da ve prasa po kolku jadat vasite bebinja dali cela tegla od Hpp ili pola mojata kerka jade pola pa da ne e malku i dali veke od 6 mesec da zamenam i po dve obroci pr sabajle i ponavecer
Пробај дај му чај на бебето по оброкот , ако пие значи уште е гладно, а мислам дека може и цела тегличка да си ја јаде од тие 190 грама што беа, а можеш и постепено да воведуваш и втор оброк.
Ovoshnite davaj mu gi pretpladne..i bi trebalo vekje da jade cela teglicka bidejki mu zamenuvas obrok..poleka postepeno i sigurno kje bide