|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Царски рез
28.2.2012 19:19:39   
tattoo mama
zdravo zenski!jas sum 27 nedela ama imam praveno konizacija i sega celo vreme lezam zatoa sto nesakaa da mi pravat cerklaz zasto mi bilo amputirano grloto na matkata nemalo dovolno materijaluser posted image
kazete dali nekoj imal vakvo iskustvo i sto ste pravele i dali nekoj se ima porodeno so vakov slucaj i kako se porodivte,vo koja nedela?pozzzz

(Одговор на членот leo#)
Непосредна врска до пораките: 476
28.2.2012 20:02:40   
mamicki

tattoo mama imav drugarka sto bese vo ista situacija kako tebe. Celata bremenost ja pomina lezejki, bukvalno, i vo devetti mesec i rekoa deka moze da dvizi za da go podgotvi user posted image  za ragjanje. Setase, setase, setase.... terminot i bese na 4 maj, a rodi duri utroto na 19 maj so provokacii! Maliot tolku ubavo se smestil, sto ne sakase nadvor! A umre od strav cela bremenost.

(Одговор на членот tattoo mama)
Непосредна врска до пораките: 477
5.3.2012 0:55:38   
suzeto
carski rez so anestezija vo kicma i da si svesen.....kako e toa ve molam za brz odgovor sestami e na bolnica veke 24h

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 478
5.3.2012 8:45:27   
Lokica1
Ja se porodiv taka, i veruvaj nisto strasno, edno preubavo cuvstvo da si go vidis bepceto odma, i da slusnes vo kakva sostojba e. Anestezijata vo kicma voopsto ne boli, malku e cusno i jezivo koga ne si gi osekas nozete, davas komanda da se pomrdnat tie trup :). No veruvaj nema mesto za panika...ovaa procedura veke im stana rutina na doktorite.
Samo opusteno i se ke bide vo red.

Непосредна врска до пораките: 479
5.3.2012 11:10:53   
ketrin 77

ИЗВОРНА ПОРАКА: tattoo mama

zdravo zenski!jas sum 27 nedela ama imam praveno konizacija i sega celo vreme lezam zatoa sto nesakaa da mi pravat cerklaz zasto mi bilo amputirano grloto na matkata nemalo dovolno materijaluser posted image
kazete dali nekoj imal vakvo iskustvo i sto ste pravele i dali nekoj se ima porodeno so vakov slucaj i kako se porodivte,vo koja nedela?pozzzz

Zdravo tattoo mama,jas imam praveno konizacija i od 5ti mesec celo vreme lezev,i okolu 32 nedela se iznervirav nesto izlegov da kupam nesto za bebeto i koga dojdov doma prokrvarev,otidov vo bolnica gi primiv inekciite za zreenje na belite drobovi na bebeto i za edna nedela se porodiv t.e vo 33 nedela,sega malata ima 3,5 godini.Povtorno sum trudna i sega sum 30 nedela,no ovoj pat idev na rabota do 29 nedela ne lezev pa koga bev na lekar grloto na matkata veke pocnalo da se odmara pa sega pak moram da lezam i mi dadoa terapija pa ke vidime ovoj pat do koja nedela ke izdrzam.

Непосредна врска до пораките: 480
5.3.2012 12:59:28   
tattoo mama
pozdrav ketrin 77 neka ti e ziva kerkickata,kazi mi kako se porodi prirodno ili carski i bebeto dali bese se ok koga se rodi zasto mene mi e strav deka vikaat bilo rizicno predvreme rodeno bebe user posted image ne se mrdam od krevet sega sum 28 nedela i stanuvam samo do wc,a lezam od 4 mesec celo vremeuser posted image od vreme na vreme me fakaat nekoi bolki dole ama mi pominuvaat se nadevam ne e strasno toa

(Одговор на членот ketrin 77)
Непосредна врска до пораките: 481
25.3.2012 20:17:08   
mamicki
Me interesira mamickite sto se imaat porodeno so carski rez, kako se zadovolni so izgledot na rezot? Jas sum voodusevena, iskreno. Nisto ne mi se poznava, samo edna tenka linija svetlorozova, na pragot megju stomakot i veneriniot breg, dolga okolu 12-3 cm, siroka 2 mm i plus potpolno sokriena so vlaknenca. A mislev kojznae sto kje imam, deka unakazena i iskasapena kje bidam user posted image

Непосредна врска до пораките: 482
25.3.2012 20:23:34   
Ikana
И мене не ми смета воопшто раната, не ја ни приметувам. Тенка розева линија, под стомакот, одлично сошиена/залепена, без компликации.

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 483
26.3.2012 8:21:28   
AnnaMolly RR
Мене ми се направи келоидна лузна и речиси 22 месеци по пораѓање ми е иста како и 2 дена по пораѓање. Дебела, розова и долга. Таква и ќе ми остане, склона ми била кожата кон создавање келоидни лузни.
Ама не ме боли, не ми пречи... Едноставно лошо изгледа.

Live and let live

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 484
26.3.2012 8:38:05   
kikicka
Имам мислам пишано ,ама нема врска пак ке напишам.
Мојата е мала,бледа али на средина од резот е розево-лиљакова едно 5 цм незнам зоштоuser posted image ама само тоа се познава другото ништо ,ни ме боли ни ми смета само тоа розевото што ми се познава ме нервира .

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 485
26.3.2012 8:51:32   
dostickage
jas nemam nisto.duri ni linija user posted image
samo stomakot mi e kako padnat te spusten.taka znam deka tamu sum presecena ...
linijata e bukvalno na krajot na veneriniot breg  i voopsto ne se poznava.samo stomakot e padnat vrz nea kako rolat user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 486
26.3.2012 12:10:33   
moni teo
јас сум правена царски рез пред 2 месеци и раната на десната страна ми е супер али на левата ми беше загноена и неубаво сошиена и сега неубаво изгледа user posted image

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 487
26.3.2012 12:16:08   
bombica
Кај мене е бледо розе резот речиси и не се познава.Е многу ме нервира стомакот што ми е ко свиснат и тоа само на левата страна пошто првиот царски ме исекле на косо и бас на лево резот е погоре накај стомакотuser posted image

(Одговор на членот moni teo)
Непосредна врска до пораките: 488
26.3.2012 12:46:26   
lukas
bombica i kaj mene e rezot na krivo i taka sum grozna koke se gledam deka mi e obvisnat bas nad rezot,pa uste i krivo,ama ajde toa e toa iscelo kupaci i svrsen cin,i seks po temnica,,hahhah.pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 489
26.3.2012 13:09:16   
Beatris
Мене после 10 месеци резот скоро и да не ми се познава user posted image  Имам една ептен бледа розева линија. Мислам дека после секоја депилација се помалку ми се познава, зашто како незнам, дали можеби затоа што се прави пилинг на кожата со депилацијата, не знам user posted image  Ама ми одговара user posted image  

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 490
26.3.2012 13:12:45   
Ikana
И ти си царски Беатрис? Немав поима!
Јас бев шокирана од тоа како ме залепиле, стварно, само мевот ми е проблем, а раната тип топ, освен што од тие дренчињата во првиот месец се цедеше малце, и после тоа скроз заздрави.

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 491
26.3.2012 13:17:17   
Beatris
Абе везат на клиника, нема грешка user posted image  До душа мене кога ми кажа д-рот дека мора царски му реков, што сакаш прај немој случајно да ми остане некоја лузна грозна оти тешко тебе user posted image  И човекот стварно алал да му е, ме залепи за сва времена user posted image user posted image user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 492
26.3.2012 13:18:30   
Ikana
user posted image user posted image user posted image
Гоблен на венерин брег а?? Хахаххаха user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 493
26.3.2012 13:30:20   
stela
I jas sum zadovolna od rezot i luznata, kako isprekinata na odredeni delovi a na drugite skoro nevidliva, no toa so prvoto, so vtorovo ke vidimeuser posted image btw da ve prasam eden carski dali e indikacija za vtor ili pak bi probale dok prvo dokolku moze prirodnouser posted image

Непосредна врска до пораките: 494
26.3.2012 13:33:41   
AnnaMolly RR
Stela, јас сум со царски, ама за второто сакам природно ако е се во ред. Првото беше карлично цеееела бременост и мораше царски. Ама мислам дека поради тоа што твоите ќе бидат помала разлика ќе мора царски.

Live and let live

(Одговор на членот stela)
Непосредна врска до пораките: 495
26.3.2012 13:46:00   
blond
Резот речиси и да не ми се познава.
Ана Моли, јас живи и здрави за второ, со закажан царски.Сакав природно во првата бременост, ама кога видов какви се болките, не фала. Царски и крај.
И ако евентуално пак се решам за природно, а на крај ме направат царски поради компликации, ќе треба да пукам некој. Ем да си трпиш болки за природен пораѓај цееееееееел ден ем да те сечат user posted image user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 496
26.3.2012 14:35:35   
mamicki
Сум пишувала, и двете деца беа карлични цело време, ама првото го родив природно, а второво со царски рез. Некако... во врска со вториов син се чувствувам како штркот да ми го донесол, многу поинтензивно е чувството кога природно ќе се роди user posted image , го чувствуваш како се обидува да излезе, комуницираш во мислите со него, и го видуваш истата секунда! Е, тоа е неописливо чувство на блаженство!

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 497
26.3.2012 14:48:19   
Beatris
И јас се согласувам со тоа, иако ја видов А веднаш штом ја извадија, бев со спинална, сепак сакав природно. И се уште не можам да сфатам како некој кој нема потреба одбира да оди на царски!

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 498
26.3.2012 15:11:08   
tattoo mama
Ikana fala ti mnogu za odgovorot,ama jas sega samo sto vlegov vo 31 nedela i kako ke izdrzam do 36 zdravje boze samo se da e ok so user posted image a tebe te porodija prirodno ili so carski?koj te poragase i vo koja bolnica bese pozzzzzz

Непосредна врска до пораките: 499
26.3.2012 15:21:53   
mamicki
Ne se plasi tatto mama, mozebi i ne e nisto strasno. Sega user posted image e pogolem, pa oti e so nozete nadolu go cuvstvuvas sekoe negovo dvizenje. No odi na lekar i vnimavaj mnogu na sebe.

Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

kako da se izleci toj pust bronhit
aerodrom

moeto dete pati od bronhit pneumonia i non stop e pod nekoi sirupi me interesira vasi mislenja preporaki i sl

apcinja (22%)

sirupi (22%)

priroda (56%)

Број на сите гласови: 100

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!