|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  61 62 [63] 64 65   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
25.3.2012 23:05:50   
zagrizena26
user posted image user posted image user posted image zal mi e mnogu ali toa e nema nazad, glavata gore i odime natamu.bidi jaka .pozdravce

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1551
25.3.2012 23:26:51   
Sajna
Jas od utre pocnuvam AGNES VITEX da gi pijam na prirodna baza bile...ima li nekoja od vas iskustvo?

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1552
25.3.2012 23:29:38   
zagrizena26
Sto apcinja se tie Sanja koj ti gi preporaca??????Pisi ni i nie ako ne da pocneme da pieme,vitamini li se???I kaj gi ima?

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1553
26.3.2012 10:50:31   
Sajna
Da ti kazam iskreno znaci samo kaj nas u skopjevo se vodat nekoj beezvrska forumi i muabeti okolu celava situacija dodeka vo edna srbija i ponataka zenive se stvarno nafrleni na problematikava, jas AGNES VITEX vsusnost od prijatelka od belgrad gi doznav 7 godini sto ne probaa i nakraj za 2 meseci so ovie si zavrsija rabota, pa i jas ke probam....kaj nas gi ima okolu 300 den se ama vo apteka ke te razubedat deka se za zeni vo klimakterium, tie se na prirodna baza sto e najvazno a pobaraj po stranskive forumi ili na google iskucaj ke ti pise deka tie apcinja vsusnot lecat amenhrea, neplodnost kaj zenata itn... prasanje i do proizvoditelot pisav dali pomagaat i kako mi odgovorija pomaga pri sreduvanje na ciklus, na nastanuvanje na prirodna ovulacija i leci neplodnost, pa ke probam ... zenine od belgrad gi naracuvaat od ovde specijalno za neplodnost ... ovde kaj nas samo pari da ni zemat so poskapi preparati...eve na kratko od upatstvoto sto go stavaat vo stranskite srpski i hrvatski kutii:

Usage of Vitex Agnus Castus

Medicinal Parts Used: The dried fruit, which has a pepper-like aroma and flavor, is used in herbal medicine preparations.

The Berries are used for:

Female Conditions

acne associated with menstrual cycle
amenorrhea
breast tenderness associated with menstrual cycle
dysmenorrhea (painful menstruation)
endometriosis
female infertility
fibrocystic breast disease
hormonal imbalances.
menopausal conditions
menorrhagia (heavy menstruation)
menstrual disorders
normalizing the reproductive system
pregnancy and postpartum support
premenstrual tension including irritability, mood swings, headache
progesterone deficiency
to suppress libido and inspire chastity (which explains one of its common names chaste tree)
Other Conditions

general weakness of the body
pains in the limbs
paralysis

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1554
26.3.2012 10:57:16   
Sajna
Jas izvinete na dolgiot post ama sto ke najdam za pomos za sebe i na vas sakam da vi pomognam dosta ne pravat budali ovde user posted image

Непосредна врска до пораките: 1555
26.3.2012 10:59:30   
Dreamline
Sajna. JAs pocnav da gi pijam Vitex agnus castus pred 3-4 nedeli. Jas gi kupiv vo stranstvo. Imam PCOS i vo poslednive dve godini imam ciklusi na 40-50 dena i toa bez ovulacija. Otkako pocnav da gi pijam na 12 den imav ovulacija sto za mene e naucna faktastika!!!  Jas ziveam vo skandinavija i ovde se mnooogu popularni tie apcinja. Jas na ovdesnive forumi citam deka zeni sto se obiduvale so godini da zabremenat po samo nekolku meseci ostanuvaat bremeni so Vitex. Od se srce gi preporacuvam ni site osobeno tie sto imaat PCOS. Kako znaete i umeete nabavete gi! Tie se broj eden za prirodno  balansiranje na hormonite, sto e i osnoven preduslov za bremenost. Ke bideme vo kontakt i ke spodelime iskustva od rezultatite od Vitexot. user posted image  Se najdobro vi posakuvam.

Непосредна врска до пораките: 1556
26.3.2012 11:18:56   
bella80
Sanja jas oddamna citam za niv i za Femisan A kapkite i tie se na bilna baza ama uste ne sum probala...Se mislam so koi prvo da probam...Pozz

Непосредна врска до пораките: 1557
26.3.2012 11:41:46   
bella80
Eve nesto poveke za Femisan A kapkite:

А FEMISAN
Билни капки
FEMISAN А најчесто се користи за лекување на следниве болести:
• оваријални цисти
• утерус на матката
• менструални циклуси
• болни mentruacije
• Ендометриоза
• PCOS - полицистични јајници синдром
• fibrocystic промени во градите
• женски стерилитет, неплодност
• ПМС

Состојки: Alchemillae folium, Millefolii herba, Petroselini fructus, Calendulae Flos, geranio robertiani herba, herba Polygoni.

Апликација:
Неправилни менструалниот циклус почетокот на пубертетот кај подоцна во животот, dismenoree (болна менструација), акутни и хронични воспаленија на јајниците, акутни и хронични воспаленија на грлото на матката, третиот и шестиот групи на вагиналниот секрет, бенигни оваријални цисти, утерус, цисти во градите предизвикана како резултат на хормонален дисбаланс, пред-менструален синдром ПМС.

Ефект:
FEMISAN во исхраната производ се базира на внимателно одбрани билки, без додавање на вештачки материјали, бои и хормони. Таа служи да се зачува здравјето и функцијата на репродуктивните органи кај жените од пубертетот до менопаузата. Нормализација на хормоналниот статус кога станува збор за neredonvni циклуси, целосно отсуство на циклуси, цистична или полицистични јајници, што придонесува apiol стимулира микроциркулацијата во јајниците и побрзо протокот на дроги од екстракти од лековити растенија. Овој ефект apiola robertcianum со Гераниум има исклучителни ефекти врз функцијата на јајниците, како и елиминирање на цисти и плодност. Повеќе растенија во Femisanu А има спазмолитично дејство, со што се намалува матката грчеви и ублажува болката циклус. Alchemie вулгарис е танинов билка која го зајакнува матката и матката лигаментите и сјајна е за да се спречи појавата на цисти и fibroids. А Femisan смири воспаление на јајниците и матката моќно влијание на етерични масла, танини и сулфур heterozida смета најмоќните билни антисептици.

FEMISAN А не содржи растителни хормони (фитоестрогени), кои често се користи за регулирање на женскиот репродуктивен систем. Дејствува врз хипоталамусот и хипофизата, жлездата во мозокот кои ги регулира сите други хормони во телото FEMISAN А доведува до создавање на балансирање естроген и прогестерон. Индиректно се зголемува прогестерон производство и нормализација на пролактин нивоа. Комбинацијата на ефектите предизвикани од FEMISAN А збор за воспоставување на рамнотежа помеѓу естроген и прогестерон.

Многу менструалниот проблеми се поврзани со намаленото производство на прогестерон во втората фаза од менструалниот циклус, исто така, повика на лутеалната фаза. Поради недостаток на прогестерон во оваа фаза од менструалниот циклус води кон естроген доминација, па таму е скратување на периодот на циклусот. Скратена лутеалната фаза, со премногу естроген и прогестерон не е доволно води кон различни проблеми кај жените: тешки периоди, премногу честите периоди, или комплетен недостаток од него. Друг хормон, пролактин (хормон што влијае на млечните жлезди) може да се зголеми во овој период, што доведува до болка во градите, што е карактеристика синдром ПМС.

Употреба:
се пијат три пати дневно пред јадење FEMISAN А 20-30 капки во 1 дл вода. Употребата на капки во период од 2-8 месеци, со две-недела пауза по секои 2 месеци.

Во dismenorea (болна менструација) капка да пијат за 3-5 дена пред циклус и циклус време, 3 пати на ден 20 капки.

Капките може да се користат и превентивно 1-2 пати на ден 20 капки.

Несакани ефекти: Нема познати

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 26.3.2012 22:15:19 >

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1558
26.3.2012 11:42:34   
Sajna
eeeeee Dreamline a kaj nas se strogo zabreneti :))) fala na iskustvoto jas pocnuvam od denes dva pati po edno i se nadevam ke s esredam dosta ne trujat so hormoni i inekcii veke

Непосредна врска до пораките: 1559
26.3.2012 11:59:37   
Dreamline
Ne gi znam tvoite poranesni postovi. Imas policisticni jajnici? Vo sekoj slusaj Vitexot pomaga pri regulacija na hormonite. A kaj nas lekarite samo za pari se... se ke napravat sto podolgo pacient da im bides...ova vazi za privatnite...za drzavnite bas im e gajle. Imam verba vo Vitexot i ke vidime sto ke bide user posted image  

Samo predupreduvanje bremeni ne smeat da pijat. Jas kolku sto imam citano zenite go piele do pozitiven test za bremenost. i posle se prekinuva...

Непосредна врска до пораките: 1560
26.3.2012 12:54:24   
Sajna
Jas imam amenhorea, odsustvo na menstruacija po 2- 3 meseci a so toa nemam ovulacija, pa se nadevam deka apcinjava ke mi pomognat da ja reguliram menstruacijata a so toa se nadevam deka ke se pojavi i ovulacija pozz

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1561
26.3.2012 13:02:42   
Dreamline
Togas garantirano ke ti pomognat.. jas imav ovulacija prv pat po dve godini... i toa samo dve nedeli otkako gi piev.. POzdrav i se citame naskoro so novi vesti user posted image

Непосредна врска до пораките: 1562
26.3.2012 16:51:54   
Sajna
Abe ovie FEMISAN A kapkive nekako po upatstvovo kako se pijat mnogu komplicirano pa so pauzi, da ne ne se bas prirodni???

(Одговор на членот Coci)
Непосредна врска до пораките: 1563
26.3.2012 21:29:57   
kapina
vitexot deluva povolno vrz hormonalniot sistem na zenite i pomaga i pri nekoi drugi ginekoloski problemi no ne se preporacuva za vreme na bremenosta zaradi moznite komplikacii isto taka pomagaat i pri PMS i ciklicni bolki vo gradite

< Поракaта ја уредил kapina -- 26.3.2012 21:33:03 >

Непосредна врска до пораките: 1564
27.3.2012 0:09:17   
bella80
ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna

Abe ovie FEMISAN A kapkive nekako po upatstvovo kako se pijat mnogu komplicirano pa so pauzi, da ne ne se bas prirodni???

Prirodni se 100%,od bilki se.Me interesira ako imas informacija dali vitexot moze da se pie zaedno so klomofen?Fala ti.

< Поракaта ја уредил bella80 -- 27.3.2012 0:10:35 >

Непосредна врска до пораките: 1565
27.3.2012 1:16:38   
Melanija RR
И јас барам нешто што ќе ми ја врати овулацијата user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1566
27.3.2012 8:45:23   
Sajna
Vitex DA mozes da go pies dodeka primas klomifen, samo sto mislam deka ako pies klomifen nema potreba od vitexot, zatoa sto veke hemiski deluvas hormonalno, vo sekoj slucaj ne se stetni toa se prirodna baza tableti...mene doktorot od sistina me povika utre vo 9 na razgovor...neznam zasto? user posted image mm vika zamisli ti naprai eho i opaa trudna si user posted image user posted image user posted image jas pocnav pijam edno sabajle edno vecer pa ke vidime so gospod napred user posted image

Непосредна врска до пораките: 1567
27.3.2012 8:53:27   
Dreamline
Jas kolku sto imam citano Vitex NIKAKO ne se mesa so vestacki hormoni. Ako zemas klomifen nesmees Vitex. Jas ne bi go piela so drugi lekovi.

Непосредна врска до пораките: 1568
28.3.2012 10:52:00   
Sajna
Denes bev pak eho i nema nisti oficijalno e sega na doktorov mu tekna HSg da pravam, citav sekakvi iskustva edno vikaat bolki nevidene ne se izdrzuvalo edni vikaat ne boli i se mislam dali da go pravam voopsto, jas veke imam edno detence mozno e da mi se zatnati posle toa??? nemam veke sila za nisto user posted image tolku sum razocarana strasno na site tie pari sto gi davame usluga nikakva vo sistina neznam sto da pravam veke user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1569
28.3.2012 11:16:16   
LUBA
Jas odamna ne sum pisala ama redovno ve citam sekoj den,Sanja za HCG uopste ne se misli i mene mi filozofiraa za toa ama ne e taka 5min rab e na privatno i ic ne e bolno kako sto vikaat se izdrzuva,a dodeka vo drzavna bilo postrasno i te vlecat eden den zatoa taka kazuvaat,jas go pravev vo sk kaj Tolovski 5min traese celata procedura i 4200den,zatoa vednas da si napravis da ne razvlecuvas vreme.POZZ

Непосредна врска до пораките: 1570
28.3.2012 14:36:19   
Conny
Sanja mnogu mi e zal sto inseminacijata ti bese neuspesna. Citav koga si napisala ama ne pisav bev prezafatena. A citam deka te prakaat na HCG, jas da ti kazam moe iskustvo bev i pravev vo Sistina, navistina me bolese i toa mnogu nesto slicno kako jaki menstrualni bolki ama za 10 min se se zavrsuva. Kaj mene fala bogu bea super bas taka kako sto treba da izgledaat, ama dodeka ne go napraviv mi bese vo misla, ako ima nekoj problem beskorisno ti e da odis na inseminacija. Zatoa ti preporacuvam da odis tie bolku se izdrzuvaat ama barem ke znaes na sto si.

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 1571
28.3.2012 17:40:40   
liljak
sanja no ti vege imas dete, znaci si ostanala ednas bremena , kako sega da odis za kanalite, ne mi e jasno, pa tie se vo red cim ednas fatilo ...neznam ne mi e jasno...mene doktorot me spremase za kanalite ama na prirodno si fati za zal ne uspesno i mi rece sega nema potreba od kanalite , znaci ne e do niv , spremta odi vo kanalot, ne se zatnati...ajde neka pisuva nekoj drug posto stvarno me zacuduvas...pozz

(Одговор на членот Conny)
Непосредна врска до пораките: 1572
29.3.2012 0:14:51   
Melanija RR
Нема чудно јас после 5=6 месеци обидување бев на ХСГ,а лапаро. и хист. по 1 година.Стварно лекарите се наопачки прават.Проодни канали не остануваат проодни канали засекогаш.Јас има со проширување и стеснување,причина не баш јасна.
Затоа на сите им кажувам обавезно ХСГ,ако има мал сомнеж одма на лапаро. ќе си заштедите и време и нерви,па НА КРАЈ ИНСЕМИНАЦИЈа.
Ова е од лично искуство,незборам на памет

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1573
29.3.2012 9:09:37   
Sajna
Da Melanija mila ti si vo pravo ama zasto ne maltretiraat i ni gi zimaat parite bezvrska, vcera maz mi lom se praese tamu , znaci na sekoj 6 meseci pravam PAP i mikrobiologija , eho na 1 nedela maltene so folikumetrijata, i sega posle 2 neuspesni inseminacii vcera Popovik i Lazarevski pa aj napraj HSG demek neznaeme moze da e toa pa ke vidime odmori ti 2 meseci dodeka gi pravis testovite, znaci jas od niv ne baram deteto 100 % da mi go napraat , ama nekoj jasen stav i redosled za tie pari sto gi davame treba da postoi...strasno sum razocarana ... baska so site vcera sto diskutirav istoto prasanje mi go postavija demek kako moze da se zapuseni kanalite koga imas veke edno dete??? Nie neznaeme sto se slucuva drugarkava zavcera sreka sto otide vo remedika na vtoro mislenje na CISTA i pravel Popovik inseminacija...!!! zamislete na cista nie si gleame neli krugce aha fin folikul super a ono cista epa zalnooo i sramnooo ...nemav komentar ... strasno sum razocarana i neznam veke ni kaj da odam ni sto da pravam ... pozdravce

Непосредна врска до пораките: 1574
29.3.2012 9:51:09   
Melanija RR
Те разбирам Сајна е затоа не ги сакам коментарите ех сешто читате на нет и форуми ,а ако не читаме кај ни е крајот.Фала на форумите и нетот иначе при очи слепи ќе бидеме.По мене направи си ХСГ и одмори малку,јас сум си баш опуштена сум си се помирила дека мора да се поминат сите маткања и џабе ни се нервози,само тоа ќе влијае на нашите животи затоа малку по смирено.ХСГ не е никаква посебна процедува и зафат за да не го направиш,барем ќе бидеш на чисто.
За тебе user posted image

Едит user posted image ќе пишам вечер што плус упати си земав за испитување,сама си барав сакам се што е до нас да си направм испитувања,и така има уште неколку па ние на раат па како ќе биде ќе каже господ

< Поракaта ја уредил Melanija -- 29.3.2012 9:53:21 >

Непосредна врска до пораките: 1575
Страница:   <<   < Претходна страница  61 62 [63] 64 65   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  61 62 [63] 64 65   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?