|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  2 3 [4] 5 6   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колачи за проступница
12.8.2011 11:42:43   
BILE.F
Е јас давав престапулки баш завчера, мајка ми ми ги направи и Димитар изеде една цела! Душа моја!
Сите дечиња што преодеа, да ни бидат живи , здрави, да ни трчаат па може и фудбалери да ни станат!

Пред да скокнеш, кажи оп!

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 76
12.8.2011 11:44:10   
Maca25
Уф, појма немам колку се печат. Едно 20 мин!?! нема никаде пишано колку време да се печат.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 77
12.8.2011 11:55:39   
AnnaMolly RR
Јас кога го правев рецептот од првата страна на темава, испеков 4 тави колачи за вкупно 40 минути. Ептен брзо ми се испекоа, а беа убави и меки. Мислам дека зависи од рерната. Мојава е многу јака.

Live and let live

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 78
12.8.2011 12:21:34   
Yummy Mammy
Da, da, za toj recept od prvata strana prasuvav... otprilika na kolku stepeni? 150, 180, 200?
Mozda zvucam glupavo, ama stvarno nikad u zivot testo ne sum pecelauser posted image

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 79
12.8.2011 12:28:05   
miana
eheee sega ima aparati sami sto mesat..ima u tehno market mislam i na top shop..I majkami razmisluva da si kupi takva zosto nefaka testo vo race..fala i na babami me nauci se!! Vcera i pravev na kerkami krofnicki :) Ako ima koj da ti pravi - ic da ne ti e gajle/

Непосредна врска до пораките: 80
12.8.2011 12:33:39   
AnnaMolly RR
На 200 степени јас ги печев. Ама рерната прво најјако загреј ја, па кога ќе ги ставиш намали ја на 200.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 12.8.2011 12:34:06 >

Live and let live

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 81
12.8.2011 12:44:48   
Yummy Mammy
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

eheee sega ima aparati sami sto mesat..ima u tehno market mislam i na top shop..I majkami razmisluva da si kupi takva zosto nefaka testo vo race..fala i na babami me nauci se!! Vcera i pravev na kerkami krofnicki :) Ako ima koj da ti pravi - ic da ne ti e gajle/

Imame nie takov aparat ama koj da go koristi... toj e za leb poveke, na internet ima milion recepti za lebovi, de so suvo grozje, de so semki, de so ovosje... stavas se vnatre, sam si mesa, sam si se programira dali treba da odmara nekoe vreme za da narasne testoto, i posle sam si se uklucuva i si go pece testoto sto veke sam si go zamesil user posted image  Pametnjakovic user posted image  Ama ne e za vakvi recepti kako ovaa...

Непосредна врска до пораките: 82
12.8.2011 12:49:57   
miana
Epa neka ti go zamesi i ne go stavaj da pece- izvadi go testoto i formiraj si kolacinja i OP demek ti si mesela user posted image

Непосредна врска до пораките: 83
12.8.2011 13:03:04   
Yummy Mammy
Mislam deka nema takva programa na nego user posted image

AnnaMolli - fala na odgovorot, ke se snajdam nekako

Непосредна врска до пораките: 84
12.8.2011 13:04:52   
miana
Epa upotrebija masinkata SVEKRVA user posted image neka mesi 

Непосредна врска до пораките: 85
31.8.2011 15:23:51   
kikicka
user posted image

Povelete

< Поракaта ја уредил kikicka -- 31.8.2011 15:27:41 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 86
17.1.2012 10:26:28   
vezilka RR
Да ве прашам..каде да најдам вакви калапчиња? Кај и да е, ќе треба да се прави user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 87
17.1.2012 10:30:49   
AnnaMolly RR
Имало во Рамстор. околу 500 денари. Јас сама си направив, ако сакаш ќе ти го позајмам.

Live and let live

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 88
17.1.2012 10:43:03   
vezilka RR
Их, браво..Ако не најдам да купам, ќе ти ѕвонам. Фала ти однапред user posted image

Непосредна врска до пораките: 89
22.1.2012 12:31:41   
penelopa

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka

Да ве прашам..каде да најдам вакви калапчиња? Кај и да е, ќе треба да се прави user posted image

Мене исто ме интересира околу калапчињата бидејќи тука неможам да најдам како се снајдовте тие што правевте без калап некој совет моламuser posted image и дали мора да бидат во форма на стапала незнам како ќе ми успее рачно секое колаче да го направам. И по кој рецепт ги правевте колачињаеа можеби по тој што го има на темава на првата страна?

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 90
22.1.2012 14:31:03   
AnnaMolly RR
penelopa jas go pravev toj recept, vkusni bea. testoto e kako za krofni, meki se kolacinjata. inaku ne moras kako stapalcinja, mozes kako kolacinja na primer so kakvo bilo kalapce ili kako pogacka. jas sama od pleh svitkav kalap :)

Live and let live

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 91
23.1.2012 12:36:01   
vezilka RR
Постапалките се направени..Ги направив по рецецепт како за обични кифлички и ги моделирав рачно без калапче.

Непосредна врска до пораките: 92
24.1.2012 10:07:28   
AnnaMolly RR
Везилка, ајде чекаме слика! А богами јас сакам и да пробам едно постапалче за Никола user posted image

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 93
24.1.2012 15:23:11   
vezilka RR
Слика ставив на ФБ овде немам поима као се става..Иначе комшике бујрум на „ноџе“..

Непосредна врска до пораките: 94
4.4.2012 16:51:18   
majmunce
Ние во неделата направивме постапалки рецептот е ист само јас што немав калап овде во приелп никаде неможев да најдам и зедов ги расукав во мали топчиња и со ноже исецкав напред 4 пати и се направија 5 прстинја ноктите ги намачкав со еурокрем може и со суво грозје или бони топ и супер излегоја
Важно дечково мој почна да одиuser posted image user posted image user posted image user posted image

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

Непосредна врска до пораките: 95
4.4.2012 16:56:38   
Beatris
Јас закаснив со постапалките user posted image  Ем не можам да најдам калап, ем немам време кога да ги направам. И секој ден викам утре утре. Затоа денес решив дека нема утре и нарачав да ми направат за во сабота user posted image user posted image user posted image  
А гарант мислевте ќе пишам - денес решив дека нема утре и сега ќе ги направам user posted image user posted image user posted image
Шала на страна, стварно немам кога, во 6 се прибирам од работа, подрагоцено ми е да си играм со А и да и посветам вниманите додека не заспие отколку да ја седнам во столче а јас да месам тесто

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 96
9.4.2012 9:58:19   
Beatris
Еве ги нашите, фајнли user posted image  Повелете
[img]user posted image [/img]

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 97
9.4.2012 10:56:46   
arh_diz
Mnogu se ubavi , A sigurno i lesno da cekori vo zivotot

Биди тоа што си

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 98
9.4.2012 11:34:38   
Felly RR
Многу се убави Беатрис. Ќе те прашував како ги правеше, ама после го прочитав постот погоре.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 99
9.4.2012 12:40:02   
Natuska85
Многу убави постапалките на снашкатаuser posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 100
Страница:   <<   < Претходна страница  2 3 [4] 5 6   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  2 3 [4] 5 6   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.