|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
29.4.2012 8:22:05   
Just baby
Cestitki na tie mamicki sto si gi videa svoite soncenca. jas eve od denes sum 32 nedela. za sega sme super, osven sto otekov vo nozete i od nemanje vreme ne u spevam da gi kacam na krevet da odmorat :) pritisokot mi e mnogu nizok pa zatoa ne se nerviram okolu nozete osven sto mi precat vo dvizenjeto. edvaj cekam da go vidam bebenceto :)

(Одговор на членот janevab)
Непосредна врска до пораките: 301
30.4.2012 11:30:29   
gabi11
janevab i kaj mene bese istiot slucaj.bebceto bese mn visoko i pominav 8 dena od termin.segde e individualno no vo mojot slucaj taka bese.posleniot den odnosno utroto pred da se porodam bebceto bese spusteno so porodilniot kanal za vecerta povtorno da se kaci gore i da moram na carski bidejki i vodenjakot mi bese puknat.pozdrav

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 302
1.5.2012 17:40:35   
Just baby
Imam edno prasanje, kako sto pisav pogore sega sum 32 nedela, no poslednive nekolku dena postojano imam bel iscedok, koj ne e bas gust i ne e mirizliv. neznam dali e toa normalno? mikrobioloski brisevi ke pravam duri vo 35 nedela. imal li nekoj isto iskustvo?

(Одговор на членот gabi11)
Непосредна врска до пораките: 303
1.5.2012 21:38:12   
Debora
Just baby, ne se sekiraj, normalno e da imas zgolemen vaginalen iscedok vo bremenosta. I jas isto imav cela bremenost, no na kraj na bremenosta uste poveke mi se zgolemi, a na mikrobiologija nemav kandida. Pozz

Непосредна врска до пораките: 304
2.5.2012 9:16:42   
cleo
Pozdrav na site user posted image . Se prefrlam vo ova tromesecie, veke sum 27ma nedela. Bebusot e super, si mrtka, si se prevrtuva vo meseto na mama, mnogu aktivno bebence e user posted image . Ama toa mene me raduva, mnogu mi e ubavo koga ja osekjam, uzivam vo tie migovi. Inaku, gi napraviv sega skoro mikrobioloskite brisevi, za srekja se e negativno, no mi se pojavi Escherihia Coli vo urina, a sega zemam antibiotik Pancef 10 dena.

Just baby i jas imam bel iscedok bez miris, no ne postojano tuku od vreme na vreme. Doktorot go zabeleza koga mi zemase bris i mi dade da stavam vaginaleti Polyginax, a sepak brisevite bea site negativni. Taka da smetam deka iscedokot e normalen, ne e nisto strasno.

Pozdrav i se najdobro na site. Se citame naskoro user posted image

(Одговор на членот Debora)
Непосредна врска до пораките: 305
2.5.2012 11:49:24   
Cipi Ripi
Zdravo mesinja. Eve jas da prijavam deka imam uste 2 dena do terminot, bev vo ponedelnikot na GAK i mi rere deka sum se otvorila 2 cm. Ja prasav dr dali toa znaci deka ke bide nabrzo, rece ne mora da znaci, nikogas ne se znae. posle pregledot mi potece kafeavko i eve veke dva dena imam kafeavo, ama mnogu malce. Me boli i sramnata koska. Hunny, debora kazuvajte vaka li vi bese???

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 306
2.5.2012 13:23:38   
gabi11
Ciriripi sekade e individualno.jas na pr 1 sm bev otvorena 2 nedeli a nedela i poveke imav kafeav iscedok.prvo bese krv po malku a posle toa kafeavo.od toa so imav citano od koga ke se pojavi toj iscedok odnosno od koga ke padne mukozniot cep poroduvanjeto sledi po 2-3 dena a kaj mene ne bese takov slucaj sto znaci sekade e individualno.ti posakuvam brz i lesen poragaj.sto poskoro da uzivas so tvoeto malecko.

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 307
2.5.2012 13:49:23   
Cipi Ripi
Fala ti gabi. Daj Boze da bide brzo i lesno.

(Одговор на членот gabi11)
Непосредна врска до пораките: 308
2.5.2012 14:06:05   
Annet
cipi ripii ajde so lesno mila samo hrabro,nemoj da se plasis te cekame da ni se pofalis;-))) da toa e znak deka kaj da e ke si go guskas deteto ;-))))))))))))))user posted image

Непосредна врска до пораките: 309
2.5.2012 15:11:21   
Hunny
Ципи Рипи немој да паничиш сега кога веќе си на чекор пред целта. За кратко ќе го имаш бебушот во раце. Кај мене беше поинаку: јас немав исцедок никаков, ниту болки, а на преглед докторката уште по стомакот забележа контракции, кои јас не ги чувствував. Затоа и ме прегледа вагинално и виде дека сум 3 прста отворена. Сакаше да ме задржи одма, не сакала да бидам долго отворена за да не дојде до некоја инфекција. Јас инсистирав да си одам дома, дури со цел памет и реков утре сум на работаuser posted image . Тоа беше во понеделник. Цела ноќ чекав болки, ама ништо немаше. Во вторникот истата приказна, само што бев 4 прста отворена. Докторката ме посоветува за мое добро , а и за user posted image да дојдам во среда.И така беше без болки отидов, а за 2 саати се породив со провокации. Мукозниот чеп не ми падна, бар немав никаков исцедок. Се е индивидуално, кај мене провокацијата делуваше одма, но затоа интензитетот на болките беше многу силен, а други трудници 2 дена се мачеа, исто со провокации, но и со поподносливи болки. Кај мене немаше слаби болки, веднаш почнаа јаките, значи нема правило.Поздрав и без паника. Имаш време, не оди тоа така брзо. Мене дури и водењакот не ми пукна, па таму ми го пукнаа. Ако и кај тебе биде таков случајот да не се плашиш кога ќе го видиш тоа металното стапче со кое го пукаат водењакот, зашто тоа не боли воопшто.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 310
2.5.2012 16:20:51   
Mum Care
konecno i jas da vi se pridruzam :). poleka i nie so lezanje stignavme do 28 nedela, sega malku sme poveke aktivniuser posted image . pozdrav do site trudnici, ke se druzime

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 311
2.5.2012 19:55:28   
Cipi Ripi
Тенк ју на сите за советите. Ме фаќа малку паника, ама мааалкуuser posted image , се надевам се ќе биде во ред. Во петок треба да одам на ГАК за да видат дали има вода, ако е ок ќе чекаме, ако не со провокација ќе биде.

(Одговор на членот Mum Care)
Непосредна врска до пораките: 312
3.5.2012 11:41:55   
Debora
Cipi Ripi, i jas isto kako tebe bev na pregled 2 dena pred termin, doktorot me pregleda vaginalno i rece za 2 dena ocekuvam da rodis, 2 cm bev otvorena, a na ctg nemav kontrakcii.E, posle pregledot pocnav da krvaram po malku i mi pocnaa poslabi bolki. Sledniot den otidov u gak, na ctg nemase nekoi jaki kontrakcii i uste bev 2 cm otvorena, pa mi kazaa da dojdam za 2h pak na ctg. posle 2h bev otvorena 3cm i me zadrzaa, mi stavija provokacija, vodenjakot mi pukna sam i pocnaa bolkite i traeja 5-6h.Ajde cipi ripi so lesno neka ti e, te cekam da se falis za nekolku dena user posted image

Непосредна врска до пораките: 313
3.5.2012 16:33:08   
pudingce
Cipi ripi ti posakuvam lesno poraganje i veruvaj se ke bide vo red.samo hrabro.dosega se pokaza kako navistina hrabra i silna majka pa sega konecno ke mozete da se gusnete so bebenceto tvoe. Naskoro ocekuvame dobri vesti od tebe.
P.s. Eve i nie se selime vo poslednoto tromesecje i se nadevam ke bide se dobro.
Pozdrav do site idni mamicki

(Одговор на членот Debora)
Непосредна врска до пораките: 314
3.5.2012 16:39:46   
Ikana
user posted image user posted image user posted image
Браво за новите рингерајчиња, добредојдовте трудници во третото тромесечие, а Ципи Рипи, уживај мила, и опушти се, и наспиј се сега, зашто после ќе те буди едно мило мало гласче кое ќе стане центар на твојот свет user posted image
СО ЛЕСНО НАЈМИЛИ!!!

< Поракaта ја уредил Ikana -- 3.5.2012 16:40:53 >

(Одговор на членот pudingce)
Непосредна врска до пораките: 315
3.5.2012 16:54:34   
Cipi Ripi
Ви благодарам милички. И мене просто не ми се верува колку многу издржав. Утре ги заокружувам моите 40 полни недели. Ќе одам на ГАК околу 12 и ќе видам што ќе ми каже др, можеби ќе ме задржат. После толку проблеми, лежење повеќе од 20 недели, едвај чекам да си го гушнам.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 316
3.5.2012 18:41:36   
pudingce
Cipi ripi samo da te prasam za utrogestanot dali go koristese do sega t.e do kraj ili go prekina vo nekoja faza od bremenosta. Kolku nedeli od prilika go koristese? mene mi rekoa da go prekinam okollu 30 nedela.
Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 317
3.5.2012 20:15:07   
Cipi Ripi
Пудингче јас утрогестанот го ставав до 35 недела и некој ден. Кога ми рече др да не го ставам веќе. ми рече да одам да шетам, во 37 недела му рече на мм да купи нива за да копам, во 38 недела му рече да кречиме дома и да се помачам, еве сум сега пред краен рок и сеуште ништо. Сакам да кажам кога ќе ти речат да ги прекинеш немој да се плашиш, пошто мене ми беше страв да престанам да ги користам за да не се отворам.

(Одговор на членот pudingce)
Непосредна врска до пораките: 318
4.5.2012 9:38:34   
Just baby
da ne se javuva kaj maticniot, prvo vas da ve prasam, sto da pijam za smiruvanje na nervi? 

Непосредна врска до пораките: 319
4.5.2012 10:30:24   
eni
E toa ne znam user posted image I mene site me nerviraat, a mislam deka i jas nivuser posted image Inaku mamicki od denes sum oficijalno vo tretoto tromesecje. Ajde neka ni e so lenouser posted image

Непосредна врска до пораките: 320
4.5.2012 12:36:55   
mama_sk
Mislam deka e dozvoleno da se napies dve tableti Bedoxin za da se smiris (max 3 tableti dnevno). A vo isklucitelni zuti minuti mozes i Diazepam od 2mg user posted image Sepak prasaj si ja maticnata...

ИЗВОРНА ПОРАКА: Just baby

da ne se javuva kaj maticniot, prvo vas da ve prasam, sto da pijam za smiruvanje na nervi? 

Непосредна врска до пораките: 321
4.5.2012 17:26:43   
sofijadaniel
Zdravo sakam da ve prasam od koja nedela pocnavte da odite na CTG?

(Одговор на членот mama_sk)
Непосредна врска до пораките: 322
4.5.2012 18:23:16   
Ikana
Софијаданиел, здраво, на ЦТГ се оди генерално после 36 или 37 недела кога и наближува терминот за пораѓање. Ако има некои индикации тогаш ЦТГ може да се направи и порано, но не пред 32 недела. (можеби прават меѓутоа јас не сум слушнала за тоа)

< Поракaта ја уредил Ikana -- 4.5.2012 18:24:23 >

(Одговор на членот sofijadaniel)
Непосредна врска до пораките: 323
4.5.2012 18:29:18   
sofijadaniel
Fala ti Ikanauser posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 324
4.5.2012 18:31:08   
Ikana
user posted image
Нема проблем!

(Одговор на членот sofijadaniel)
Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali denot go zapocnuvate so utrinsko kafence?

Da (50%)

Ne (0%)

Ponekogas (50%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!