Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.5.2012 8:29:28
Just baby
Nokeska osetiv nekoja cudna bolka vo preponot, kako da me zesese i peckase. ne mozev da ja pomestam nogata, a isto taka malku i vo dolniot del na stomakot. od utre pocnuvam 34 nedela, neli e malku rano za takvi bolki vo preponi?? mislev deka tie pocnuvaat od 36 nedela. vie ste pocnale veke da gi osekate?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.5.2012 11:59:36
tattoo mama
just baby nemoj da se sekiras za ova zasto i jas isto uste od 31 nedela mi se slucuvase da mi se ukocuvaat preponite i me peckase taka duri otidov i na ctg za da vidam so kako e ama nemaj gajle pij si magnezium redovno i se ke bide ok doktorkata mi kaza deka e dole so nozete i zatoa e toa taka,ako eventualno te boli mnogu pojdi si na lekar
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.5.2012 20:06:38
dzigimigi
Zdravo zenski,jas ne se imam prijaveno vo ovaa grupa a veke mislam deka sum 30 nedela(neznam zosto no se mi e izburickano so nedeli meseci )zatoa dr nedela odam na kontrola i ke prasam do kade sum ,dobro si se osekam samo sto e potesko spienjeto vrtenjeto,mi se ukocuvaat kolkovite koga spijam i samo so toa se macam pozdrvace do site mamicki
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 12.5.2012 18:47:56
AnnaMolly RR
devojki, za da ne ve bolat preponite, koga spiete stavajte si pernica megju noze. jas taka spiev edno 15 nedeli i nemav ic problemi, a stom ke zaboravev da si stavanm pernica, odma me bolea preponite. probajte, mene ova mi pomogna.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 13.5.2012 19:33:39
Just baby
Imam bolka pod rebrata od desnata strana uste od pocetokot, no eve veke 34 ta nedela sum i ne restanuvaat, i sega mozam da kazam i deka e pogolema bolkata. kako da osekam deka bebeto e tamu i me pritiska na rebrata. posebno me boli ako sum svitkana, ili ako lezam na taa strana. dali nekoj ima iskustvo so ova ?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 13.5.2012 19:34:24
Just baby
ИЗВОРНА ПОРАКА: Just baby
Imam bolka pod rebrata od desnata strana uste od pocetokot, no eve veke 34 ta nedela sum i ne restanuvaat, i sega mozam da kazam i deka e pogolema bolkata. kako da osekam deka bebeto e tamu i me pritiska na rebrata. posebno me boli ako sum svitkana, ili ako lezam na taa strana. dali nekoj ima iskustvo so ova ?
i da dopolnam deka koga pritiskam so rakata bolkata mi se smiruva a bebeto pocnuva da mrda:)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.5.2012 9:31:50
Anabanana
Мене ми се има случено неколку пати да ги стави нозете под ребрата од десна страна па да неможам ни воздух да земам ни да се помрднам....и со син ми имав такво искуство. Обично ми поминуваше за 10тина минути дури да ги спушти нозете надолу и да ми ја отпушти дијафрагмата за да можам да земам воздух со полни гради. Ке притиснам малку со рацете надолу, ќе се промрда и немам гајле. Не е ништо страшно... кои се акробации ги прават тие во стомак !
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.5.2012 11:42:29
eli07
Dragi mamicki bi sakala da prasam dali nekoja od vas posetuvala casovi ili nekoi sovetuvanja vo GAK.Imam slusnato za niv ama ne sum upatena mnogu.Od koja nedela moze da se posetuvaat kade tocno se odrzuvaat i dali se plaka....Thanks
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.5.2012 13:52:27
Bambino
Eli07 јас во моментов одам на часовите во ГАК. Најдобро е да се пријавиш кога ќе биде некаде 27-8 недела за да се приклучиш во наредниот циклус (тел бр. 3228 440). Овој циклус почна на 8-ми мај и ќе трае 4 недели, значи до 29-ти мај. По таа логика наредниот би требало да почне на 5-ти јуни...ама како и да е јави им се за да те стават на списокот.
Инаку јас закаснив (според мене) со јавувањето и кога ги почнав вежбите веќе бев 34 недела, а идеално до сега треба би требало да сум на средина на циклусот за да ги дослушам пред да влезам во 9-ти месец. На првиот час ни зборуваше за етапите на пораѓање, на вториот за правилно дишење и имаше човек од cryosave за матични клетки ни го переше мозокот. Наредниот час мислам дека ќе не носат на тура низ болницата... и после тоа има уште еден ама не знам за што ќе биде тој.
Часовите се бесплатни и се одржуваат во новата ГАК на 3-ти кат.Мислам дека се покрив:)Ама слободно прашај ако те интересира уште нешто.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.5.2012 21:10:16
eli07
Ti blagodaram na informaciite Bambin,. samo sto i jas izgleda kasnam dosta, denes vleguvam vo 31 nedela.....Kako i da e ke se javam pa ke vidam sto kako.Samo uste edna informacija . Soprugot ide vo paket neli i kolku pati nedelno gi posetuvas casovite ???? Fala uste ednas ...pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.5.2012 11:05:07
Bambino
Да да...со сопругот...дури и кога ќе се јавиш ќе ти препорачаат да одиш заедно со сопругот. Часовите се еднаш неделно (во вторник). Нема да те врата ако си 31-ва недела:) Јас се чуствувам како касно да почнав зошто и движењето ми е потешко сега и седењето 2 часа на столче...и се:)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.5.2012 14:09:38
sharlot
eve jas samo sto se vrativ od kontrola.Doktorot vika deka se e evo red 35 nedela,bebeceto si e namesteno so glavceto,a tesko okolu 2500-2600 grama, kolku bile teski vasite bebcinja vo ovaa nedela? me interesira zatoa sto doktorot vika deka e malku pokrupno i ponapredno za nedelite
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.5.2012 14:44:03
AnnaMolly RR
Шарлот, не се секирај супер си е. Последниот месец бебињата секоја недела се поправаат по 250 грама. Еве конкретно јас да ти кажам, се породив само што влегов во 37 недела и бебето се роди 3.190.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.5.2012 14:47:00
Ikana
Уживај си, супер си напредува бебето, со ова темпо до 4 кила ќе стигне!
ИЗВОРНА ПОРАКА: sharlot
eve jas samo sto se vrativ od kontrola.Doktorot vika deka se e evo red 35 nedela,bebeceto si e namesteno so glavceto,a tesko okolu 2500-2600 grama, kolku bile teski vasite bebcinja vo ovaa nedela? me interesira zatoa sto doktorot vika deka e malku pokrupno i ponapredno za nedelite
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.5.2012 18:47:43
tattoo mama
zdravo zenski jas sakam ako nekoj imal iskustvo da mi kaze nesto za poragaj kako mojov slucaj,sega sum 38 nedela i uste mi e so glavata gore,a nozete dole znaci e karlicno postaveno i mi kazaa deka mozno bilo po priroden pat da me porodat.a mene mnogu mi e strav pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.5.2012 23:47:58
cleo
Zdravo na site mesinja. Jas vlegov vcera vo 29ta nedela i se e ok so bebusot fala mu na Boga, a i ajs se custvuvam odlicno i si uzivam vo . Bi sakala dokolku nekoja od vas ima iskustvo so Dr. Adamova od Ginekologija da mi pise, me interesira, bi sakala da pojdam kaj nea na posledniot skrining pred poroduvanje okolu 32ra nedela. I dali pregledite gi naplakja privatno i dali mnogu se ceka za da zakazes termin? Ako nekoj ima iskustvo ve molam da mi odgovori. Blagodaram i se najdobro na site!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.5.2012 9:16:39
Dimana
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo
Zdravo na site mesinja. Jas vlegov vcera vo 29ta nedela i se e ok so bebusot fala mu na Boga, a i ajs se custvuvam odlicno i si uzivam vo . Bi sakala dokolku nekoja od vas ima iskustvo so Dr. Adamova od Ginekologija da mi pise, me interesira, bi sakala da pojdam kaj nea na posledniot skrining pred poroduvanje okolu 32ra nedela. I dali pregledite gi naplakja privatno i dali mnogu se ceka za da zakazes termin? Ako nekoj ima iskustvo ve molam da mi odgovori. Blagodaram i se najdobro na site!
Jas bev kaj Adamova ,prviot pat me izvisi iako imav zakazano dve nedeli odnapred ama bev kaj druga dr no po tri nedeli pak otidov kaj Adamova znaci vo 24 nedela i super e zenata nemam zborovi a i ehoto kako da i bese drugo poubavo se gledase od ona sto me gledase drugata dr vo drzavna znaci odi slobodno ,ne se naplaka privatrno samo 150 den plativ a za zakazuvanje neznam koga ke ima termin treba so vreme da se zakaze. E sega jas neznam koga da odam jas od ponedelnik pocnuvam 31 nedela koga e vtoriot skrining maticnata nisto ne mi naglasi do koga moze da se odi .?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.5.2012 12:11:39
eni
ga, a i ajs se custvuvam odlicno i si uzivam vo . Bi sakala dokolku nekoja od vas ima iskustvo so Dr. Adamova od Ginekologija da mi pise, me interesira, bi sakala da
Cleo jas bev kaj Adamova vo 24-ta nedela na skrining, se javuvas, zakazuvas i kazuvas deka sakas bas kaj nea. Kosta 150 den so kartonce i bas e super doktorkata. Ona raboti i vo remedika mislam honorarno, ama tamu se plaka privatno. Brojot za zakazuvanje e 03119727
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.5.2012 15:02:54
Mary
Zdravo Ringerajki imam edno prasanje.Jas sum momnetalno 31 nedela i nekoj den,sega pravev onaa krvna slika kontrolna i kontrola na urina.Vo krvta mi se pokaceni leukocitie i granulocitite,no ne so mnogu golema razlika i vo Urinata isto taka Leukocitite samo so povisena razlika ako e dozvoleno max.10 kaj mene se 22-25,toa mi rekoa deka e najverojtano nekoja Infekcija ili nastinka koja e od bubrezite i so antibiotik ke se sredi.Dali nekoj imal vakov problem,denes zakazuvam kaj maticniot pa da vidam koga e sloboden poso me zagrizuva ova do sega niso ne mi bese sega na kraj li .Najveke se plasam za da ne mu nastetam neso na nego.Pozdrav Golem
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.5.2012 19:28:44
tattoo mama
zdravo na site mesenca jas sum 39 nedela ama nikako da se svrti so glavata dole karlicno mi e postaveno so nozete dole e i mi kazaa deka e mozno i prirodno da me porodat ama ke vidat kako ke bide mnogu se plasam sto kako ke bide,ako nekoj imal vakvo iskustvo ve molam da pisete
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.5.2012 19:43:25
Ikana
Татумама, браво за тебе издржа скоро до крај мајка ми ја породиле природно, а јас сум била карлично поставена, во 39 недела. Сега не сум сушнала во скоро време некој природно да се породи додека бебето е карлично поставено, најсигурна опција им е царски рез. Можеби бебето ќе се сврти, се случувало и во последните 5 минути да се сврти.....јас сум породена со царски рез, ама кај мене беше свртено веќе од 30 недела, друга беше причината што не можев природно да родам.
Мари, не се секирај, и јас примав едно чудо антибиотици и пред да се породам, поради зреење за плодот и откако се породив бидејќи фатив инфекција откако се отворив, а ме држеа отворена 5 дена, не знам од што. Исто така, брисевите чисти цела бременост, само кандида доаѓаше и си одеше, и на крај ја оплескавме. Ама ништо, примав линдацин, па после за царскиот рез еден антибиотик на Е, па после панцеф, ама ние бевме друг случај...поентата ми е, не се секирај, има и други случаи како тебе па и полошо, и се е добро.
< Поракaта ја уредил Ikana -- 21.5.2012 19:44:39 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.5.2012 9:34:09
Mary
Ti Blagodaram mnogu Ikana,bev vcera kaj maticniot doktor me prati da pravam Urinokultura pa za 2 dena ke vidime,mi rece najverojatno ke mi dade Ampicilin za pienje,pa se nadevam ke se sredi toa se kako sto treba.Ama znaes krivo mi paga cela bremenost mi e super nemav nikakov problem so nisto i sega na kraj nekoja si infekcija vo mocnite kanali.Doktorov vika epten ubavo si napreduvate 1.950grama super si e ,ama ti sea najde da upleskas rabota,mora da sredime pobrzo toa se
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.