Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Честитки и од мене до сите трудници долго не сум била на форумов ме изненадија убавите вести само напред Едно прашање помагајте незнам кој пат да го фатам сакав да одам на Инвитро ама ме загрижуваат седиментите кои се 25/50 што знаци тоа незнам и кој доктор ке кажи, демек организмот се борел со инфекција. А јас сум здрава си велам хехех освен што имам хронични синуси на кој им нема лек, и сега ме фаќа страв затоа што на приватно ке одам а парите не се малку за давање подобро се да доиспитам. Незнам седиментите дали ке влијаат на инвитрото. Ако некоја од вас имала ваков проблем нека кажува кој пат да го фатам... поздрав
Mila sedimentacijata moze da e visoka i od proces na zab.Mozebi ne te boli no mal proces da ima javuva na sedimentacija.Isto ako malku se cepmati i sinusite moze da deluva.No sepak konsultacija so tvojot doktor celosna krvna slika ne e losho da se napravi. Pozdrav i se najdobro mila.
Mila padme ,me raduvash so vestite shto konecno uspea da najdesh donor i da isturkate do kraj kako sto kaza:-),bravo mila se nadevam deka naskoro ke slushanm ushte poubava vest:-) .Ti ja prakam celata sreka samo da uspeesh milicka,otpusti se ne milsi negativno i samo cekaj dobri rezultati. Jas seushte nemozamn da se resham so donor mila,prvo ke probam mila so moi ako se uspee da se izvadi neshto:-?0.Pozdrav i otpushteno,uzivaj vo ovie momenti i neka Gospod e so tebe da bide se uspeshno .Kiss
zdravo devojki. jas cekam da dobijam ciklus i da pocnam so ivf postapkata. me interesira dali site pijat kontraceptivni apcinja pred postapkata ili ne? zosto mene mi rekoa deka ke pocnam od 3 den jasmin i posle ne znam kako ide...? moze nekoj da go podeli svoeto iskustvo? Fala Vi i isprakam poddrska do site, mora da uspeeme i sigurno ke uspeeme.
zdravo devojki. jas cekam da dobijam ciklus i da pocnam so ivf postapkata. me interesira dali site pijat kontraceptivni apcinja pred postapkata ili ne? zosto mene mi rekoa deka ke pocnam od 3 den jasmin i posle ne znam kako ide...? moze nekoj da go podeli svoeto iskustvo? Fala Vi i isprakam poddrska do site, mora da uspeeme i sigurno ke uspeeme.
Zdravo i od mene, new york ja imas mojata podraska i samo napred, kako sto rece mora i ke uspeeme . I jas se spremam za IVF no i nemam nigde procitano za toa sto go kazuvas kontraceptivni apcinja pred postapka za IVF. Devojki kazete ni kakvo e vaseto iskustvo na toa pole. vi blagodaram - pozdrav
Aninanna i New york Da! se pie kontracepcija od 3ti den na ciklusot barem 1 mesec pred da se pocne so postapkata za ivf.fakticki i toa e del od procesot ,jas bidejki imav cisti piev 3 meseci pred da zapocnam. pozdrav se nadevam vi pomognav. SREKNO i pisuvajte!!!
zdravo aninanna..ajde so lesno i na tebe. Ke uspeeme, samo ete moralo po podolgiot pat. Mene mi kazaa deka bilo preporaclivo kontraceptivni zosto gi odmarale jajnicite i sledniot mesec bile podobri za stimulacija. Gi molam drugite devojki sto pominale niz procedurata da ni pisat koe e nivnoto iskustvo? pozdravce i ajde so pozitivni misli, prolet e :)
Da tocno e toa sto go kazuva new york toa e za da se odmorat jajnicite i ako eventualno ste imale policisticni jajnici da se stvorat cisti. kontracepcijata e sekako del od protokolot,kolku sto znam jas. E sega veke stop ne smeete da imate odnosi so soprugot poveke ili ako imate strogo pazenje da ne se zezne slucajno rabotata hehhe,vnimavajte.
Здраво на сите. Разбрав дека можело да се прави инвитро на природен циклус. Каква е процедурата? Како оди тоа? Може ли од првпат такво инвитро или по неуспешно инвитро се прави? Моја пријателка правела вакво инвитро со само еден фолекул и било успешно, ама друго не прашав. Па дали знаете како оди тоа и колку чини? Поздрав
Fala za odgovorot bebabeba jas si imam napraveno kompletna krvna slika i se e vo red zatoa sum zbuneta. Mi idi da odam na zabolekar i da gi smenam site plombi. Od koga znaam sedimentite mi se tolku 25/50 zosto kako neznam, sinusive za nikade mi se. Zdravje ke vidime, nikoj ne znae nisto od doktorive opsti, vikaaat nema vrska arna si. pozdravceeeeeeeeee
mila posle pocnuvanjeto so jasmin tret den od ciklus sigurno ke ti zakazat pregled na koj ke dobies sema za toa kako ke se odviva celata postapka,znaci potoa se pocnuva so stimulacija...jas primav superfakt(podkozno) za koj odlucuva lekarot koj po kolku dobiva, zasto kaj sekoj pacient ima razlicna terapija,sekoj pacient e razlicen...potoa na nereden tret den od ciklus dobiv fostimon...dodeka trae bockanjeto se od na pregledi za da se sledi sostojbata i potoa sleduva stop inekcijata,pa sleduva punkcijata i na kraj vrajkanjeto na oplodenite jajce kleti...se nadevam pomognav...ajde mila stiskame palci daj boze nabrzo da si gi vidis posakuvanite crtki
fala bogdancanka, so sreka i so lesno na site. jas probuvam da ne sum mnogu na forumi, deka kolku pomagaat tolku i panika stvaraat. No ponekogas ako ti treba razmena na iskustvo, se korisni, osobeno za mamickite so bebenca.
Najdragi moi forumdjiki eve me mene povtorno so vas, konecno bev kaj mojot Dr. i mi rece deka od sledniot ciklus prv den pocnuvam so kontracepcija leleeeeee ke pravam inf, neznam dali da se raduvam ili da placam huhuhuhuhuhuhu verojatno da se raduvaaaaammm Daj boze da si gi docekame site nasite a posle 9 meseci i Me interesira da mi kazete od vase iskustvo otkako ke se pocne so kontracepcija posle kolku vreme doadja do oploduvanje, dr. mi rece da se pojavam kaj nego 14 ili 15 den od prvata tableta Voopsto ne mi e jasno sto se slucuva Znaci me interesira po kolku vreme od zapocnuvanje so kontracepcija bevte oplodeni? Pomos???
New york i ti li pocnuvas so postapka za inf? Aj daj boze da ni se posreci na site ..... me interesira i koj moze da pise od koga imate zemeno odmor ili boleduvanje... kolku vreme odmarate.... kolku pati se odi vo klinika otkako ke se zapocne so postapka... imam edna prijatelka sto pravese inf vo Bitola i bese uspesno od prv pat, taa mi rece deka mnogu ubavo pominala, od startuvanje so kontracepcija za nepolni 26 dena ja oplodile neli e malku brzo ???? Pls pisete kakvo iskustvo imate, mnogu sum vozbudena
za tolku brzo ne veruvam ,milslam ne mozno ,jas doduse ednas pravev i izleze uspesno,pa ke vi go kazam mojot slucaj se nadevam ke pomognam Znaci pocnuvas na 3ti den od ciklus so kontracepcija ,taa se pie 21 den ,potoa se prekinuva ,i se ceka da dobies ,bi trebalo vo rok od najkasno 5 dena da vi dojde menzis. od prilika na 10 do 15 den od prviot den na ciklus znaci zbruvam za onoj ciklus prv od pogore koga se pocnuva i so kontracepcija ,ke vi dadat suprefact ili sto i da e slicno toa ke odluci doktorot vo koja forma i kolkava doza ,se bocka podkozno. se do kraj t.e do stop inekcijata. na 3 ti den od ciklus,posle kontracepcijata koga ke dobiete ke vi kazat da odite i ke vi ispitaat hormonski status preku krv. Spored tie analizi ke se odredi od koj den ke se pocne so stimulacija pak po izbor na vasiot doktor i vo doza preporacana za vasiot slucaj,voedno i ke ve vidat na eho. Jas bev na malku podolg protokol ,mozebi plus 3 ili 4 dena so stimulacii za razlika od drugi bidejki imam eden jajnik pa sakaa poveke folikuli. Inaku stimulacijata trae od 7 do max 15 dena. vo meguvreme na sekoi 4 do 5 dena odite i proveruvate hormoni ve sledat na eho i se gleda kolku i kolkavi se folikulite. Koga ke vidi doktorot deka se dovolno porasnati i golemi i ima dovolen broj,togas vi dava stop inekcija,naredniot den ne se bockate so nisto osven so suprefakt i navecer nekoe apce za procistuvanje. Utredenta na gladno zedno ..vecerta pred punkcija smeete da jadete do 8 navecer i voda do polnok,sabajle na punkcija. Odkoga ke zavrsi punkcijata ,ke se dogovorite na koj den ke bide transferot.na 3ti ili 5ti den.denot na punkcija ne se broi. taka da se nadevam vi pomognav. Ako sakate tocno da vi kazam jas pocnav so suprefakt na 11 02 2012 a punkcijata mi bese na 08 03 2012 transferot na 13 03 2012 znaci skoro 29 ili 30 dena.bidejki izvinete bidejki transferot mi bese na 5ti den od punkcija . Sega tocno neznam od koga pocnav so kontracepcija bidejki jas piev poradi cisti 3 meseci kontracepcija.
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 7.5.2012 23:50:35 >
fala mirijam, bas ubavo si ni objasnila. i jas ke bidam na slicen protokol kako tebe, edinstven kosmar od celava postapka mi e anestezijata i punkcijata. Kako ke me zaspijat, dali ke se razbudam..znaes sekakvi filmcinja si pravam :)
Mila taa ,ic da ne se sekiras ,jas imav i nekoj tip na alergicna astma predizvikana od materijali so koi rabotam .primav i kortiko sprej i pumpica pa bev isplasena .Anesteziolozite si ja znaat rabotata heheh nema na nisto da se sekavas zaspivas dodeka kazes kako se vikas hehehe i se budis brzo za pola saat posle toa bidejki toa ne se anestezii teski ,kako sto se davaat pri operacii.super ke pomines. A za na rabota ne vi kazam ,mozete slobodno da si odite na rabota voopsto nema da vi preci se do transferot i den pre nego da si bidete reaksirani. e potoa ke si posedite doma kolku sto ke vi kaze doktorot minimum 15 dena .pozdrav
fala mirjam, ajde da pocnam pa so lesno neka ni e na site sto se vo postapka. I tebe sekako so lesno do krajot na bremenosta, pa se citame za soveti i konsultacii :)
Lindicka, da moze ivf na spontan ciklus sto e i mnogu poednostavno, bez stimulacii, bez terapii. Ovaa postapka se primenuva voobicaeno kaj zeni so namalena rezerva na jajnici, kade terapiite ne davaat rezultat. Se vadi 1 jajce kletka, se oploduva i se vraka nazad ako e oplodena i dobar embrion se dobie. So sreka na site koi se vo procedura za ivf i stiskame palci! Sto poskoro do bebenca
< Поракaта ја уредил nadbet -- 7.5.2012 12:43:50 >
Mila Bate, bez panicenje - moze da e nisto. moja drugarka isto imase nekoj kafeav iscedok bese na lekar i i rekoa deka samo treba da odmara - lezi poveke, plodot i e dobar no ke ja pomine cela bremenost vo miruvanje. so gospod i se ke bide vo red, ti posakuvam se najdobro.
bate ...ne se otkazuvaj odma ...molim te i ne cekaj do utre zasto...? odi denes odma napravi test bhcg ke pokaze nesto odi kade bilo sistina remedika neznam kade si go pravela ,moze ke ti dadat nekoja dopolnitelna terapija. i jas prokrvarev pa eve k e sega ...i uste po malce si prokrvaruvam odi denes ne cekaj ,neizvesnosta ubiva znam. kako i da e te guskam silnooooo!!! Lezi i ne stanuvaj
Bate razmisluva pozitivno! Mozebi se ke bide vo red! Pozdrav mila. Ti ja prakam set_a pozitivna energija na ovoj svet! Marijam fala za detalniot opis na postapkata.
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 7.5.2012 22:04:19 >
Lele marijam, fala ti mnogu na poopsirniot odgovor sega barem do negde mi e jasno sto kako ke se odviva, ti kaj pravese inf, jas odam vo Plodnost Bitola posto edinstveno tamu mi postavija dijagnoza za neplodnost posle dve godini mucenje Daj boze neka bide sega pa se ke zaboravam new york nema sto da se plasis od anestezija, mnogu e ednostavno i lesno... ja pravev eksplorativna kiretaza vo april so totalna anestezija, bukvalno kako 5 minutki e se, a izgleda i je pet minutki Ajde so gospod napred ke si docekame site