|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Кога да се пробушат ушињата за обетки?
8.5.2012 16:01:20   
Popce
Lele, ima poenta sve što kažuvate. Da go čitav ova porano može nemaše da i gi dupnam usite na kerka mi sega na Blagovec.
Ama mene mi e mnogu ubava so obetkite, kako ke ja vidam mi ide da ja izedam... Priznavam, go napraviv za moj keif, da mi e ubava, i voopsto ne razmisliv za opasnostite (sega pocnav da se plasam da ne ja goltne i sl.).

Eve, koj priznava pola mu se dodava!

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 151
26.9.2012 20:02:04   
ana mari
lelel luge ajde pomagajte ja probav da i gi stavam zlatnite abe ne ide ednata i ja staviv a za drugata me faka strav zs malku i e oteceno i itece gnojce... inace svekrvami zapnala ne e nisto da ja stavam ako bila takva, ama mene mi e strav dane dojde do nesto poloso pomagajte ve molammmmmmmmmmmmmmmmmmmm.... inace nemoj da se lazete dodeka spie da i gi menuvate obetkite ima nekoj bebinja sto gi boli pa moze sok da dobijat...........

< Поракaта ја уредил ana mari -- 26.9.2012 20:04:30 >

(Одговор на членот Popce)
Непосредна врска до пораките: 152
7.10.2012 22:50:26   
majka na eva
јас и ставив обетки на Ева на 5месеци,гледавме да биде благовец,не оти има некоја врска те ама...и ми се допаѓа многу како и стојатuser posted image

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 153
7.10.2012 22:57:28   
Kockicka
Nie stavivme na 8 meseci i ne bese Blagovec baba mi sizna zosto ne ja poslusav :)

(Одговор на членот majka na eva)
Непосредна врска до пораките: 154
10.10.2012 21:35:44   
MacenceEna
na moja bebuska i gi dupnav usinjata na 5 ipol meseci dodeka bevme na odmor vo Mk. I gi dupnavme vo GTC vo istata zlatarnica vo koja i mene mi gi dupnale usinjata
user posted image user posted image
Ovde vo germanija mnogu ne bea vooduseveni od mojata odluka ,ama jas i soprugot si odlucivme taka
I preprekasno i stojat obetkite
Mnogu placki nemase , nemase ni nekoi komplikacii se super si pomina user posted image

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 155
10.10.2012 22:46:17   
Andriance
Ја не би дупнала уши на дете пред 2 години, еве ајде 1.5 година..можни се мноогу компликации, меѓу кои и ингекција на ушињата..не знам зашто брзате...од пусти мерак може ама сепак треба да се консултурате...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот MacenceEna)
Непосредна врска до пораките: 156
10.10.2012 23:18:17   
Kockicka
sekako deka sme se konsultirale i jas sum protiv na mnogu mali deca eve jas imam mnogu bliska koja e zlatarka i taa mi odobri da bide uvceto dovolno porasnato a sto se odnesuva do 2 godini togas se pogolemi sansite da si gi tegla usite i da napravi drugi komplikacii zatoa ili nekade oklolu 9 meseci ako ima dovolno mesto na uvceto ili 2 varijanta koga samo ke posaka deteto

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 157
11.10.2012 9:13:27   
MacenceEna
I nie sme se konsultirale za dali e dobro na malo dete da gi dupneme usinjata
i site ni rekoa deka moze ! Inace jas kako majka ako ima nekoi komplikacii ne bi gi dupnala ... da mu nastetam na deteto !
Kako sto i sekoja majka koja mu misli dobro na svoeto dete ! eve pomina mesec ipol i do sega se si e vo red

pozdrav

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 158
11.10.2012 12:17:09   
ostoun
Nie gi dupnavme na 4,5 meseci i sekako se konsultiravme so pedijatarot i ni odobri. Bese Blagovec, a malata samo malku zaplaka i nemase nikakvi komplikacii.

Непосредна врска до пораките: 159
12.10.2012 16:25:49   
Ring
nie gi dupnavme usinjata na 5,5 meseci i ne bese na blagovec
sakav na taa vozrast da i gi dupnam zatoa sto mislam deka pomalce ke se faka za usinjata, pomalku razbira... sto se pokaza i tocno !

Inaku epten sme slatki so obetcinja user posted image user posted image

(Одговор на членот ostoun)
Непосредна врска до пораките: 160
15.10.2012 9:28:41   
miana
Во саботата ги дупнавме ушињата..Имаме скоро 10 месеци..
Преслатка ми е,права девојчица....Плачеше повеке од жената што и ги стави ( непозната ) одколку од што ја болеше..Кога и ги дупнаа,не плачеше многу..

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 161
15.10.2012 9:56:39   
Mihaela 2010
I jas se mislam dali da i gi dupneme,ama se nesto mi veli da si pocekam da si porasne,kakva e prgava taa ke gi fati i ke gi otkorne pa uste edna belja da si napravam...

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 162
15.10.2012 20:14:46   
kremco
Nie istotaka gi dupnavme usinjata,mnogu malku placese,epten e slatka sega!
Imame nepolni 10 meseci.
Mamicki koga pocnavte so zlatni obetki? Nam ni rekoa sto porano podibro,podobri se zlatnite,dali po 3-4 dena

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 163
15.10.2012 22:42:45   
Kockicka
nikako kremco za 3-4 dena sega sigurno imate od tie medicinskite znaci tie treba sekojdnevno da gi vrtite i koga slobodno veke ke se vrtat ( sega na pocetokot sigurno malku tesko ke vi odi
) ke gi zamnete ama ne se preporacuva 15 dena za da ne vi zarasnat ili ne daj boze da dojde do nekoja komlikacija.I ne zaboravaj pred da gi smenis zlatnite obetki da gi iscistis so alkohol

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 164
16.10.2012 10:07:27   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Imame nepolni 10 meseci.
Mamicki koga pocnavte so zlatni obetki? Nam ni rekoa sto porano podibro,podobri se zlatnite,dali po 3-4 dena

Mene mi rekoa ( tamu kaj sto i gi dupnaa ) da gi nosi dve nedeli medicinkite i da stavime zlatni..Mi rekoa da i gi mijam so 3 % hidrogen ( ako i fakaat koricka ) da gi vrtam cesto i da gi mackam so hidrocilkince ako ima potreba...

Непосредна врска до пораките: 165
16.10.2012 10:49:34   
Beatris

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Imame nepolni 10 meseci.

Mene mi rekoa ( tamu kaj sto i gi dupnaa ) da gi nosi dve nedeli medicinkite i da stavime zlatni..Mi rekoa da i gi mijam so 3 % hidrogen ( ako i fakaat koricka ) da gi vrtam cesto i da gi mackam so hidrocilkince ako ima potreba...

... И три песни да им испееш, секој ден од друг изведувач, ако не бива со таа маст ќе си купиш поскапа... Абе не ми е јасно зошто ги малтретирате децата??? Поубави ви се? Фора ви е некоја? Сакате порано да ги пораснете, што е филмот? Јас стварно оваа појава не можам да ја разберам!!! Што не ги носите прамени да им извадат, баш ќе бидат слатки user posted image

До душа ваша работа!

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 166
16.10.2012 11:03:10   
niki
da prijavam deka uste ne sme dupnale usi, nitu razgovarame na taa tema
na poklon veke imame dva para mengusi dobieno, koi verojatno nikogas nema da gi stavi na usi
samo pari da se trosele bez potreba, ete toa e ovaa pojava

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 167
16.10.2012 11:05:28   
MacenceEna
Znaci mnogu me iritiraat vakvi mislenja
I ne ne ni e nekoja fora , moda ili bilo sto i pred 20 godini im gi dupnuvale usinjata na mali deca , i sega isto
I ne sporeduvam sega kako bilo vo toa vreme i sega , tuku sakam da kazam deka jas pred da gi dupnam usinjata na malata (6 mesci) prvo se konsultirav so povekje strucni lica dali e vo red na taa vozrast ...
Ne sum sigurno majka bez mozok
I jas kako i sekoja majka , mislam za dobroto na moeto dete i ne ne bi napravila nesto sto ne e dobro za nea
I ne e isto dupnuvanje na usinja , so prameni od kosa
Ve molam

Pozdrav

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 168
16.10.2012 11:18:01   
kremco
Lele Beatrisce,pa ova ne go pravime radi moda,normalno devojce e ,i taka kje i gi dupnam usite nekogas,normalno deka e simpaticna pa bebe e .Isklucivo i gi dupnav na 10 meseci zatoa sto e mala i nema da gi fakja ili inficira,mnogu polesno kje pomineme,fala bogu mnogu lesno,me sovetuvase bratucetka mi deka e podobro koga e bebe otkolku koga kje ima 3 godini.Nie na maskite deca sunet im pravime,sto bi rekla na toauser posted image

Непосредна врска до пораките: 169
16.10.2012 11:20:38   
kremco
na poklon veke imame dva para mengusi dobieno, koi verojatno nikogas nema da gi stavi na usi

Ova Niki e tvoe mislenje,zosto pa bez potreba ,i zosto da ne nosi obetcinja devojce?
ne razbiram?

Непосредна врска до пораките: 170
16.10.2012 11:24:22   
niki

ИЗВОРНА ПОРАКА: MacenceEna

Znaci mnogu me iritiraat vakvi mislenja
I ne ne ni e nekoja fora , moda ili bilo sto i pred 20 godini im gi dupnuvale usinjata na mali deca , i sega isto
I ne sporeduvam sega kako bilo vo toa vreme i sega , tuku sakam da kazam deka jas pred da gi dupnam usinjata na malata (6 mesci) prvo se konsultirav so povekje strucni lica dali e vo red na taa vozrast ...
Ne sum sigurno majka bez mozok
I jas kako i sekoja majka , mislam za dobroto na moeto dete i ne ne bi napravila nesto sto ne e dobro za nea
I ne e isto dupnuvanje na usinja , so prameni od kosa
Ve molam

Pozdrav

pred 20 godini im gi dupnuvale da se razlikuva zensko od masko bebe, toa im bilo vazno
denes zosto im gi dupnuvate, deka strucno lice reklo moze
ma daj, a sto bi rekol drugo, ne moze
tvoe dete, tvoj izbor
i ako si sigurna deka ne si napravila nisto loso na deteto tvoe sto se naogas povredena od necij tug izbor i mislenje
sto ne molis
da ne kritikuvame pojava koja ja smetame nepotrebna kaj tolku mali bebinja
zosto ne molis
ili mozebi te grize malku sovesta

izvini ama na prasanje koga da se probusat usinja
moze da se odgovori i so nikogas, nema potrebauser posted image

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Непосредна врска до пораките: 171
16.10.2012 11:29:24   
niki

Ova Niki e tvoe mislenje,zosto pa bez potreba ,i zosto da ne nosi obetcinja devojce?
ne razbiram?

a zosto da nosi?
sto dobiva so nosenje obetki?
malecko kakvo e i neznae sto se slucuva okolu nego, i samo znae da place mu gi dupnuvas usinjata da go boli, zosto?
deka e devojce?
pa nema polot da mu se smeni za 10 godini
cel zivot ke bide zensko
ako posaka ke gi dupne nekogas koga ke moze da izdrzi bolka, koga ke znae da kaze sto boli, koga ke razbira zosto trpi bolka

Непосредна врска до пораките: 172
16.10.2012 11:31:40   
MacenceEna
Nikako ne zamoliv za da mi dadete potvrdno mislenje deka e dobro da se dupnuvaat usinja
Rekov Ve Molam od uctivost user posted image
Inace jas ne se pravdam na nikoj , a Sovesta ama ic ne me grize
user posted image
Vase mislenje e deka ne e dobro , moe mislenje deka nema nisto strasno
I si stojam na toa user posted image
Koj kako si saka
Pozdrav

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 173
16.10.2012 11:36:56   
kremco
Ne e nekoja bolka ako place pomalku od minuta? i da moram da cekam da porasne da dupneme usinja ko da e kojznae koja maka pa ne e toa sunet, pa i uste togas da gi pipa ili iskomplicira.
Ne deka mora da nosi obetki,ama nam ni izgleda pozenski i sakavme porano da gi stavime,ama koga kje razmislam voopsto ne e ni vazno dali kje gi nosi,nitu gledam pricina da ne gi nosi.

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 174
16.10.2012 11:37:09   
miana
Незнам што ви е филмот,ама ова не е во ред дефинитивно....
Кеиф ми беше и и ставив,и сега што???
Јас кога имав 11 гпдини патев да имам обетки и кога бабами ме носеше се убив од плачење пред да ми ги стават од страв ..Зошто да не и ги ставам сега кога воопшто нема поима што и се случува,и болката трае 1 секунда отколку кога ке подпорасне па да се вади од памет??
Незнам што ви е со ова осудувањево..Мене ми е поубава и конечно ми заличи на девојче со обетки...И сега некои како вас да ме осудуваат за нештоо што е сосема нормално????
Ај ве молам не пишувајте на оваа тема,или пишете - никогаш,а не нас да не осудувате што сме им ги дупнале....

Непосредна врска до пораките: 175
Страница:   <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Цртани филмови.
пеперутка16

Дали вашите деца гледаа цртани филмови како Тинејџерски мутант нинџа желки, Ју Ги О, Покемон... и станаа насилни поради нив?