|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Првото запче
15.5.2012 21:16:01   
ana mari
Мамички да ви се пофалам,многу сум срекна..Моето бебе за три дена ке полни пет месеци,а денес го извади првото забче...Многу сме радосни...
cestitki miana

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 701
16.5.2012 8:45:59   
cece81
Cestitki miana za prvoto zapce neka vasata princeza ima najubava nasmevkauser posted image
Dragi rr-ki bi sakala da ve prasam moeto malo za 2 dena polni 3 meseci pred edna nedela pocna prstinjata da gi pika vo usta i pocna da mi bara mnogu cajce dali mozebi e znak deka se spremaat napcata za zapcinja i dali e vo red da mu kupam gumicki za nwpca ili e uste malecko ve molam pisete ?!

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 702
21.5.2012 11:15:16   
sandriana RR
Moetouser posted image isto od 3 meseci se ligavese, i pocna da buta igraciki vo usta, taka da za glodalka i ne e rano. Prvoto zapce go izvadi na 6,5 meseci; sega iame 8 meseci i 3 nedeli, 4 zapcinja: dolnite edinici gi izvadi polesno,a za gornite se pomachivme. Seag izleguvaat paralelno gornite 2ki,i pak e noke placliva-cesto se budi i noseto i e zatnato. Temperatura nekoja ne pokazala do sega, osven za gornite edinici, koga glavceto i vriese okolu fontanelata, a na termometar ne pokaza T. Verojatno, so tek na vreme, kako rastat i drugite zabi,i samo bebe se naviknuva na neprijatnoto cuvstvo, pa polesno podnesuva user posted image

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 703
22.5.2012 13:03:00   
ivanaborjan
Na eden den pred da napravime 7 meseci go izvadivme prvoto zapce,a posle 5 dena odma i vtoroto !!!user posted image user posted image user posted image user posted image Za sreka lesno pominuvame !!!! bez temperaturi i problemi !!!

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 704
22.5.2012 13:30:51   
adrijanalima
kerka mi ima skoro 13 meseci i nema uste zabiuser posted image a pred nekoj den proodi i e mnogu smesna, odi a nema zabiuser posted image . Duri nekogas si mislam deka nema da i niknat zabi, epten sum tazna. Sum cula deka na nekoi deca duri i na 14 meseci im niknuva prviot zab. Jade se, samo mesoto i go blendiram a na zlebinite i se poznavaat site zapcinja cinis za eden den ke izlezat.

(Одговор на членот ivanaborjan)
Непосредна врска до пораките: 705
24.5.2012 13:07:35   
SkCura77
КОНЕЧНОООООООООО на 18.05.2012, петок, на 9,5 месеци му никна/проби првото запче, горе наше десно, негово лево (ваљда така се рачуна). Имаме неколку милиметри бела, остра плочка, цело време за лиже со јазичето и се чуди. Инаку цела недела беше нервозно, агресивно, кенкаво, плачливо, бесно и сега пак си е мирен бебуш сладок мој. Не кренавме температура и си јадеше нормално, ама промена на расположенија, лелее, бетер од жена у климакс или од жена у циклус! user posted image

(Одговор на членот adrijanalima)
Непосредна врска до пораките: 706
24.5.2012 13:21:03   
lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

КОНЕЧНОООООООООО на 18.05.2012, петок, на 9,5 месеци му никна/проби првото запче, горе наше десно, негово лево (ваљда така се рачуна). Имаме неколку милиметри бела, остра плочка, цело време за лиже со јазичето и се чуди. Инаку цела недела беше нервозно, агресивно, кенкаво, плачливо, бесно и сега пак си е мирен бебуш сладок мој. Не кренавме температура и си јадеше нормално, ама промена на расположенија, лелее, бетер од жена у климакс или од жена у циклус! user posted image

Да му се редат бели и здрави како бисерчињаuser posted image и лесно да си ги вади!!user posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 707
31.5.2012 19:23:08   
Darky
Nie na tocno 5 meseci gi izvadivme dvete dolni zabcinja, potoa nedela dena pred da napolni 6 meseci niknuvaa i 4 gorni. sega veke imame 6 meseci i se gledaat site 4 gore user posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 708
31.5.2012 22:49:57   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: adrijanalima

kerka mi ima skoro 13 meseci i nema uste zabiuser posted image a pred nekoj den proodi i e mnogu smesna, odi a nema zabiuser posted image . Duri nekogas si mislam deka nema da i niknat zabi, epten sum tazna. Sum cula deka na nekoi deca duri i na 14 meseci im niknuva prviot zab. Jade se, samo mesoto i go blendiram a na zlebinite i se poznavaat site zapcinja cinis za eden den ke izlezat.

Секое дете е различно. И јас познавам деца што дури после година им излегло првото запче. Нема причина да се грижиш. Потоа кога ќе почнат да излегуваат, па сите наеднаш ќе излезат, како што кажуваш дека и се познаваат.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 709
31.5.2012 23:23:46   
Fiao
Ajde i Angelina da ja zapisam vo spisokov user posted image . Nie na nepolni 5 meseci gi izvadivme dolnite edinici, a sega imame 5 i pol meseci i vekje shizime po doma zosto netrpelivo gi ocekuvame gornite edinici user posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 710
1.6.2012 0:12:38   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Ajde i Angelina da ja zapisam vo spisokov user posted image . Nie na nepolni 5 meseci gi izvadivme dolnite edinici, a sega imame 5 i pol meseci i vekje shizime po doma zosto netrpelivo gi ocekuvame gornite edinici user posted image

user posted image suoer fiao bravi za A cestitki i pobrgu da si gricnete so nv
p.s. znaci vo skot=ro vreme da oceuvam i kaj mojava Auser posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 711
1.6.2012 22:08:50   
moni teo
Fiao дали качивте температура додека ги вагаше запчињата???

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 712
15.6.2012 23:20:49   
anaana
ние утре ке правиме 3 месеци. ама последниве три четири дена е многу некако нервозно кенкаво. се лигави веќе 2 недели и тоа ептен. денес некако послебо јаде. не знам дали ќе вади запче или и е некој период...

(Одговор на членот moni teo)
Непосредна врска до пораките: 713
19.6.2012 12:52:43   
adrijanalima
konecno pred dve nedeli ni izleze prvoto zapce, na celi 13meseci-sega moze slobodno da disamuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот anaana)
Непосредна врска до пораките: 714
20.6.2012 13:07:05   
light
Mamicki mnogu sum srekna i sakam da ja spodelam so vas , deneska ni izleze prvoto zapce na 8 meseci i 26 dena temperaturanemavme no nervoza mnogu i mnogu plakevme hehe user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 715
20.6.2012 18:46:26   
Yummy Mammy
Eve i nie imame edno vrvce od zapce user posted image Od vcera grebe, no se uste ne i se poznava zabceto. 8 meseci i 3 dena. user posted image
Temperatura fala bogu nemavme, ama imavme mnogu proliv, krvarenje od nos, vristenje, grizenje, placenjeeeeee do beskraj, i mnogu mnogu nosenje vo race.... pfiu!

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 716
22.6.2012 23:47:51   
elenak
Леле мамички можно ли е моево дете од 2-ки 3-ки да почнуваuser posted image На десната страна не веднаш до единицата туку малку по настрана има нешто што боцка и цело време прстето го пика таму... Ама не знам дали е запче? Тоа што боцка на допир не е одозгора туку некако напред, што ли е? Стварно ме загрижува, се мислам кај забар да ја однесам да ја видиuser posted image   

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 717
23.6.2012 13:26:22   
Ikana
Исто е кај нас еленак, не и никнале уште долните две единици, ама затоа двојката на десна страна ја чеша ли чеша....се познаваат бели плочки каде што треба да и никнат единиците, ама нема ништо уште...не сум загрижена бидејќи различно е кај секое бебенце, е сега и давам онакви глодалки во фрижидер што ги чувам за да и дојде убаво ладно на местото да ја смири, и почна малку да плаче преку ден и константно пика прсти на местото.....

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 718
23.6.2012 13:28:27   
miana
Mackaj te gi so onie gelovi sto gi prodavaat na prirodna baza za pomaganje pri vadenje zabi,a moze da si kupite i kilibarno lance na edna komsika mnogu i pomogna toa ( mislam na onie koi imaat nad 9-10 meseci a seuste nema zabcinja )

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 719
23.6.2012 22:20:28   
elenak
Исто е кај нас еленак, не и никнале уште долните две единици, ама затоа двојката на десна страна ја чеша ли чеша....се познаваат бели плочки каде што треба да и никнат единиците, ама нема ништо уште...не сум загрижена бидејќи различно е кај секое бебенце, е сега и давам онакви глодалки во фрижидер што ги чувам за да и дојде убаво ладно на местото да ја смири, и почна малку да плаче преку ден и константно пика прсти на местото.....

Ама ова не двојка тројка ќе да е нашетоuser posted image Сите наопаку моево терсене, се чудеше тетка забарка денес. Не ме држеше место ја однесов, ама ми вика нема што друго да е мора да е запче, па ќе видиме. Нервозна е деновиве, само квичи и пред некој ден ми беше некако топла, измерив на два три пати Т 37.3.
А и долните единици се познаваат веќе дека се оформени само ете не никнуваат, она другото запнало прво да биде. Леле ќе биде како Ѕверчето од Мапет Шоу user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 720
24.6.2012 20:09:14   
*Elena*
Denes ni nikna prvoto zapce user posted image , imame 6 meseci i 14 dena user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 721
24.6.2012 21:09:16   
Ljubovce
I nie si dovibme zabce :) vcera ni nikna prvoto tocno na 8 meseci...

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 722
24.6.2012 23:08:46   
elenak
Честики за запчињата ајде ставајте по еден сутлијашuser posted image Туку кажувајте каде никнаа? Нас уште не ни пробило, боцка на допир ама го нема на видело. 

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 723
25.6.2012 10:50:41   
Ljubovce
Kaj nas dole edinica desno,ama tolku e naporen sto mislam deka i drugo kaj i da e ke vadi.

Непосредна врска до пораките: 724
25.6.2012 11:24:53   
Yummy Mammy

Ама ова не двојка тројка ќе да е нашетоuser posted image Сите наопаку моево терсене, се чудеше тетка забарка денес. Не ме држеше место ја однесов, ама ми вика нема што друго да е мора да е запче, па ќе видиме.

I kaj mojava primetivme takvo kose od 3ka od dvete strani dole uste koga imase 2-3 meseci. I mnogu ja cesaa i se tamu butase prsti. No eve, na 8 meseci konecno probija dolu edinicite. Probija pred nedela dena i uste stojat na istata visina. Kolku sporo i iskacaat, prosto ne mi se veruva. Na golemata kerka ne ni primetivme koga i niknaa, samo edno sabajle se razbudivme i op imase dolu dva zaba (na 6 meseci)

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Id idnata godina..........
zelba

dali si vetuvate nesto sebe si deka od idnata godina ke promeni te

nemam (36%)

da prestanam da pusam (13%)

na dieta (32%)

navedi sama sto (19%)

Број на сите гласови: 84

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!