|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  88 89 [90] 91 92   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
23.5.2012 7:14:16   
Felly RR
Andriance, можеш овошен јогурт да му направиш. Да ги изблендираш со павлака или со јогурт. Или пак како сокче, разредено со вода.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 2226
23.5.2012 10:13:55   
Calypso
Црешите може да ги измешаш со јаболко како овошна каша, убав вкус имаат така. Исто, може да изблендираш една лажица овесни снегулки, една шолја јогурт или кисело млеко и неколку цреши - почекај малку да се згусне смесата од овесните снегулки и дај му. Супер ужинка е ова, син ми ја обожава, ама со вишниuser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 2227
23.5.2012 12:41:38   
mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Црешите може да ги измешаш со јаболко како овошна каша, убав вкус имаат така. Исто, може да изблендираш една лажица овесни снегулки, една шолја јогурт или кисело млеко и неколку цреши - почекај малку да се згусне смесата од овесните снегулки и дај му. Супер ужинка е ова, син ми ја обожава, ама со вишниuser posted image

kakvi ovesni snegulki moze calypso,i dali moze bez ovesni samo jogurt i ovosje nekoe

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 2228
23.5.2012 12:51:44   
Calypso
Може како сакаш мамичка, инаку, најобични овесни снегулки (ги има во секоја продавница) може од 6 месец да се даваат. Може овошје и јогурт, слободно мешајuser posted image
Инаку, овесните снегулки ја регулираат столицата, па ако си имате проблем - слободно давајте.

< Поракaта ја уредил Calypso -- 23.5.2012 12:54:16 >

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2229
23.5.2012 14:01:51   
elenak
Мамички гледам за почеток давате по 50 г два пати во ден некоја кашичка, така?Јас почнав да и давам една кашичка што се прави со вода, од тие во прав што се, на NOY NOY е, има такво лажиче мерка во неа, ваљда исто е тоа кај сите, и пишува дека за нашата возраст 5 месеци се мешаат 6 мерки со 200 мл вода, ама тоа ептен многу излегува. Јас и давам по две мерки со 75 мл вода два пати и немам ориентација колку всушност јаде во грамовиuser posted image Ако и давам таа јаде, и повеќе да и направам ќе го изеде, ама како да знам колку и доста?

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 2230
23.5.2012 19:24:34   
mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Мамички гледам за почеток давате по 50 г два пати во ден некоја кашичка, така?Јас почнав да и давам една кашичка што се прави со вода, од тие во прав што се, на NOY NOY е, има такво лажиче мерка во неа, ваљда исто е тоа кај сите, и пишува дека за нашата возраст 5 месеци се мешаат 6 мерки со 200 мл вода, ама тоа ептен многу излегува. Јас и давам по две мерки со 75 мл вода два пати и немам ориентација колку всушност јаде во грамовиuser posted image Ако и давам таа јаде, и повеќе да и направам ќе го изеде, ама како да знам колку и доста?

elena pa otrpilika ke i staves vo teglicka od kasickite i se znae na tie gramaza ili se 125gr ili 190 si pisuva na teglickata

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 2231
23.5.2012 19:52:08   
libra.n
Zenski, kolku pati nedelno smeam da i davam jajce? Mojava go obozava, ama znam deka imase ogranicuvanje nekoe?
P.S. Zaboraviv, 10 meseci ima

< Поракaта ја уредил libra.n -- 23.5.2012 19:56:15 >

Непосредна врска до пораките: 2232
23.5.2012 20:18:02   
mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Zenski, kolku pati nedelno smeam da i davam jajce? Mojava go obozava, ama znam deka imase ogranicuvanje nekoe?

na mene pedijatar mi rece preku eden den,i toa ako nema meso vo kasata,ama jas ne davam taka davam tripati vo nedelata i tri pati meso

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 2233
23.5.2012 21:48:07   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

na mene pedijatar mi rece preku eden den,i toa ako nema meso vo kasata,ama jas ne davam taka davam tripati vo nedelata i tri pati meso

eden den meso eden den zolcka...a nekogas davam i cist zelencuk

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 2234
23.5.2012 22:38:08   
elenak
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

elena pa otrpilika ke i staves vo teglicka od kasickite i se znae na tie gramaza ili se 125gr ili 190 si pisuva na teglickata

Само што почнавме и немам досега купено готова кашичка ама се снајдов, го измерив празно чинивчето на кујнска вага и потоа со се кашичка, малку математика и готовоuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2235
26.5.2012 12:33:12   
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

Andriance, можеш овошен јогурт да му направиш. Да ги изблендираш со павлака или со јогурт. Или пак како сокче, разредено со вода.

Пред некој ден му направив сок од црешите и супер си го кркна..денес викам ај ќе го почастам еден овошен јогурт...ставив две лажички кисело млеко...и цреши..и ги изблендирав и многу течно бе..како да го згуснам user posted image ??

< Поракaта ја уредил Andriance -- 26.5.2012 12:34:40 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 2236
26.5.2012 13:14:34   
Ikana
Па во купечкиве каши ставаат гриз и скроб од ориз да ги згуснат.....

Непосредна врска до пораките: 2237
26.5.2012 13:15:14   
@Mila@
Mamicki od koga pocnavte da davate palenta i kako ja podgotvuvate koj soodnos?tnx

Непосредна врска до пораките: 2238
26.5.2012 13:15:16   
@Mila@
Mamicki od koga pocnavte da davate palenta i kako ja podgotvuvate koj soodnos?tnx

Непосредна врска до пораките: 2239
26.5.2012 13:21:04   
miana
Mila ma,pa ti tuka si bila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Za palenta vo e rano malce...Jas sekogas od prilika stavam i sekogas mi ispaga taman..Stavam malce voda ( kolku eden fildzan za kafe ) i potoa koga ke zovrie vodata pocnuuvam da stavam od palentata i onaka sipuvam od prilika.Neznam kako da ti objasnam..Stavam malce palenta ( voda da ima poveke )0 i ja mesam ,ja poklopuvam so kapak i ja ostavam da se vari a povremeno ja promesuvam i na kraj stavam malce margarince ..Ova ti go kazuvam i go davam na pogolemkata kerka a na bebeto uste ne sum dala mislam deka e rano. Nekade posle 7 meseci bi ti preporacala za da moze ubavo da ja golta ili pak malce po retka da ja napravis,i da mozes da i stavis k.mlekce ili jogurtce vo nea...

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 2240
26.5.2012 13:22:41   
miana
Mozes i bisvitka melena da stavis i taka dago zgusnes...
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Пред некој ден му направив сок од црешите и супер си го кркна..денес викам ај ќе го почастам еден овошен јогурт...ставив две лажички кисело млеко...и цреши..и ги изблендирав и многу течно бе..како да го згуснам user posted image ??

Непосредна врска до пораките: 2241
26.5.2012 13:29:53   
@Mila@
Tuka sum samo poretko pisuvam.moevo bebule 5 ipol napravi i krka se sto ke mu dades a izborot za ova vozrast e mal nemam poima vise sto novo da mu dadam,od masa koga jademe se tegne se da proba,srce toa mamino

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 2242
26.5.2012 13:35:53   
miana
Jas koga bev so pogolemava sega skoro na lekar ,ja prasav pedijatarkava sto da davam na bebeto i mi rece : nautro ovosje ( se sto ti dozvoluva sezonata-osven onie sto imaat zrnca-jagoda,malina isl) a porucek zelencuk isto sto mi dozvoluva sezonata: tikvica,kompir,morkov,oris,spanak,brokula i sl..Kombiniram po dve od ovie i toa vo kombinacija od potvrdoto stavam poveke a od drugoto pomalce .Na primer Kompir poveke a brokula pomalce..Mi trece da stavam i po nekolku zrna sol ,i slobodno da stavam maslinovo maslo ili puter..

Непосредна врска до пораките: 2243
26.5.2012 13:50:56   
@Mila@
A be isto i na mene mi kaza jas se mu spremam sto ima sezonsko i se sm probale sto e soodvetno za vozrasta,mu davam tikva praska sliva kasicki kupecki i mlecnite kasi na hipp i griz od humana ama covekov golem saka da proba se rgto e na masa i lepce mu dadov da si go ceska zapceto i uziva i kako da ne mu dades nesto koga ti broi zalciuser posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 2244
26.5.2012 15:18:47   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: @Mila@

A be isto i na mene mi kaza jas se mu spremam sto ima sezonsko i se sm probale sto e soodvetno za vozrasta,mu davam tikva praska sliva kasicki kupecki i mlecnite kasi na hipp i griz od humana ama covekov golem saka da proba se rgto e na masa i lepce mu dadov da si go ceska zapceto i uziva i kako da ne mu dades nesto koga ti broi zalciuser posted image

Ја не би рекла дека баш сака да јаде се зашто гледа....па гледа прво зашто му е чудно дека јадеш со раце...дека користиш лажичка, сето тоа него му е интерсно..а што и да му дадеш он ќе го пикне во уста...значи остани си ти на сите овошја...
јаболко банана слива кајсија праска дуња круша...стави гриз или плазма...дај некој млечен напиток...ќе мешаш секој ден и доволно е

Непосредна врска до пораките: 2245
28.5.2012 12:25:47   
*Elena*
Ajde edno prasanje sea vo vrska so domasnite kompoti i marmaladi (onie od babite napraveni) , od koga moze da im se davaat na user posted image , poradi toa sto znam deka sigurno sodrzat seker, za drugo mislam konzervansi deka nema ?

Непосредна врска до пораките: 2246
28.5.2012 13:19:50   
mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*

Ajde edno prasanje sea vo vrska so domasnite kompoti i marmaladi (onie od babite napraveni) , od koga moze da im se davaat na user posted image , poradi toa sto znam deka sigurno sodrzat seker, za drugo mislam konzervansi deka nema ?

pa zavisi dali sakas da davas so seker ,jas i pravev sok i kupuvav sveza jabolka i ja mesav so praska od kompot, sekako jabolka pogolema kolicina i navasa i ne se ni oseka deka e blag

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 2247
28.5.2012 14:10:23   
*Elena*
Pa zaradi sekerot mi e dilemata, nesakam da mu davam uste sega sekeri, ne mi e problem sto ke go oseti, nego nepotreben e, zasto da go vnesuva user posted image ...moze malku da mu izmesam so nesto drugo, kolku da go vkusi..

Непосредна врска до пораките: 2248
28.5.2012 14:20:47   
light
Ej ovie pediatri sekoj razlicno mene i vo mk i ovde kaj ziveaam mi rekoa sekoj den crveno meso ednas nedelno pilesko poradi hormonite po 50 gr do edna godina a od edna godina po 100 gr a za zolcka preku eden den i jas taka praktikuvam sega komu da veruvas

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 2249
28.5.2012 14:30:53   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Andriance, прво изблендирај само цреши, па измешај ги со киселото млеко. А павлака не си почнала да му даваш? - за да биде погусто.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 2250
Страница:   <<   < Претходна страница  88 89 [90] 91 92   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  88 89 [90] 91 92   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

imeto za moeto vtoro maze
vanessa30

Aj ve molam za pomos okolu imeto za moeto vtoro detule, koe spored terminot treba da se rodi vo avgust - okolu praznikot uspenie na Sveta Bogorodica i sega sakame imeto soodvetno i da mu go dademe

Marijan (17%)

Marin (18%)

Martin (20%)

Marko (45%)

Број на сите гласови: 179

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!