|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
17.5.2012 15:37:40   
Beatris

ИЗВОРНА ПОРАКА: taisa

fala temjana so lesno da ni bide i se nadevam deka ke vi sum od pomos. se mi e seuste svezo vo sekavanjeuser posted image

Честитки таиса! Секако и на храброста user posted image user posted image user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 1126
17.5.2012 15:46:55   
miana

ajde i jas oficijalno da vi se priklucam vo grupata 5ta nedela sum i majka na 6 mesecno devojceuser posted image

Локација:Форум > [Бременост] > Бременост и породување > RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
Lele Taisaaaa bravo srcka,...Cestitki,kakva hrabrost..BRAVO!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ajde sega edno since zivo i zdravo neka ti dade bog...

Непосредна врска до пораките: 1127
17.5.2012 15:51:42   
Annet
taisa so lesno mila lele kolku ubavo alal da ti e bravo mnogu si hrabra ti se voshituvam;-))))

ajde i jas oficijalno da vi se priklucam vo grupata 5ta nedela sum i majka na 6 mesecno devojceuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1128
18.5.2012 10:56:47   
Kori
Еве и јас се приклучувам во групава 5-та недела а веке мама на 3 годишна убавица....user posted image user posted image , со лесно на сите.....

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 1129
18.5.2012 15:03:04   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: marijam

sakav da ve prasam nesto jas denes sum tocno 12 nedeli znaci utre 12 nedeli i 1 den sega me interesira ...dali uste pripagam na ovoj forum ili treba veke da se preselam vo trudnici vo vtoro tromesecie. Fala na site .

Ајде доста ти беше тука време е малку во мојата група да дојдешuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1130
18.5.2012 19:47:24   
marijam
Fala temjana eve me idam hehehhe !!!
Milo mi bese sto se druzevme do sega jas ne ve napustam ke zirkam i tuka ponekogas fali Vi na ogromnata poddrska i vnimanie .Na site novi trudnici Vi posakuvam lesna i udobna bremenost user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1131
18.5.2012 20:38:31   
pepuska
Честитки на сите нови трудиници инаку јас денес навршувам 10 и полека ја започнувам 11тата недела и едвај чекам да се видиме со бебушов (тигарчево)user posted image на 29

Непосредна врска до пораките: 1132
21.5.2012 20:01:17   
manuella
Vi blagodaram na vasiot precek i na utesnite zborovi.Imam golema podrska od vas..Bravo za site i sekoja cest.Jas iskreno dali oti mi e prva bremenost nekako cela sum vo prasalnici.Sega sum 7 ma nedela i 4 dena i neznam sto drugi ispituvanja sledat.Sto e toa " skrining" moze li nekoj da mi pojasne podobro? Ne mi e za nisto drugo osven ona sto imam fobija od igli i bockanja.Znam ke recete toa mora...da znam deka mora,no moze da se reducira na pomalku bockanja...ne mi e do bockanjeto tolku kolku sto ne mozat da mi najdat veni i sekoe laboratorisko ispituvanje sledi so saat vreme maltretiranje i bockanja kade uste ne i na kraj so moe kolabiranje.Zatoa ve molam ako nekoj znae da mi objasni sto e skrining..Znam deka ke moram i do 12 ta nedela d anapravam i ona za dawon sindrom ...ali drugo nesto ???? pozdrav do site mamicki.ve baknuvam

(Одговор на членот Calisto)
Непосредна врска до пораките: 1133
22.5.2012 9:39:50   
Dreamline
Zdravo trudnici. eve i jas da se prikllucam na grupava. Denes vlagam vo 7 nedela. Oslven bolni gradi drugi simptomi i macnini sega za sega nemam. I jas neznam kako odat ovie ispituvanja, bas fino dokolku nekoj so poveke iskustvo ni objasniuser posted image

(Одговор на членот manuella)
Непосредна врска до пораките: 1134
22.5.2012 10:16:49   
temjana
Мануела скрининг се прави од 19-20 до кај 24-та недела тоа е првиот и во 32 недела е вториот скриниг.Станува збор за 4д ехо преку кое може да се види колку се развиени внатрешните органи на бебушот, и да се воочи доколку има некаква аномалија. Значи на скринингот немаш боцкање абдоменално ехо е и целиот преглед трае околу 20-30 мин зависи колку добро е свртено бебето. А она за кое што ти прашуваш е приска1 и се проверува преку крв на трансфузиологија со упат или пак на приватно како сакаш. Првата приска се прави околу 12-та недела после гинеколошкиот преглед на кој што се мери нухалната бразда, најчесто доколку е се во границите на нормала немаш потреба да го правиш значи не е задолжителен доколку имаш под 35 години, тоа е твоја и на сопругот одлука дали ќе решите да го правите ова испитување. Наредното е приска2 и се прави во истата недела кога и првиот скрининг, и повторно ќе речам ниту едно од овие испитувања нее задолжително доколку нели нема реална потреба, се е ваша одлука. Ви посакувам на сите лесна бременост и без многу оптеретувањаuser posted image

(Одговор на членот manuella)
Непосредна врска до пораките: 1135
22.5.2012 10:33:03   
Dreamline
Temjana dali toa Priska 1 i priska 2  ona sto se vika double i triple test?

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1136
22.5.2012 14:29:28   
manuella
Ti blagodaram Temjana RR na odgovorot.Da ti kazam mi olesna mnogu.Edno dve ispituvanja labaratoriski ke izdrzam,moram...za zal 35 god sum :) i znam deka ke moram da odam pak na ispituvanje iako na prethodnota analiza na krvta bese super cak i odlicna,nesto doktorot mi spomna za krvnata grupa zasto jas sum negativ a soprugot e pozitiv...iako znam deka toa e bitno za vtoro dete...ama doktorot nesto mi spomna i za prvo.Ke se konsultiram i so nego dali e tolku potrebno toa..pa ke vidime.Vo sekoj slucaj vi blagodaram na informaciite,mi olesna mnogu.Kiss

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1137
22.5.2012 15:27:27   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Dreamline

Temjana dali toa Priska 1 i priska 2  ona sto se vika double i triple test?

double i triple test?

Значи станува збор за едноставен тест направен преку крв со кој што се мери нивото на три хемикалии во мајчината крв односно alfa-fetoprotein (AFP) хормонот estriol и humani korionični gonadotropin (hCG). Овој тест не го идентификува постоењто на ниту една специфична аномалија туку само присуството на хемикалиите која што може да индицира ризик. Постои и double тест кој што ги мери двете вредности, што значи дека ги покажува резултатите со помала точност. Е сега сите овие тестови се најчесто за откривање на Д.С а во поново време сите доктори ги препорачуваат без разлика дали има индикации за негово постоење односно некаква хромозонска модификација, бидејќи не се ризични ниту за плодот ниту за мајката.

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1138
23.5.2012 15:24:28   
Фиданче
Zdravo na site! I jas sum nova na forumov. 7 Nedela sum i do minatata nedela nemav drugi simptomi osven gradite sto mi bea otecheni, no od ovaa nedela mi se gadi po cel den i me tera da jadam ;) Aj se nadevam deka nema dolgo da trae gadenjevo pa da ne se popravam mnogu :D

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1139
23.5.2012 19:40:29   
bate
zdravo za site RR. jas se prefrlam od in vitro na ovoj forum. jas sum 7 sedmica i 5 dena. deneska bev na eho i vidivme 2 bebinjauser posted image user posted image . presrekna sum za toa.
no imam nedno prasanj do site vas. jas sum krvna grupa A Negativ, a MM e A pozitiv. i d-r mi rece deka vo ovoj slucaj mozebi ke ima nekoi komplikaciiuser posted image user posted image . mnogu sum zagrizena. ve molam pomagajte. ima li nekoj slucaj kako mojot. ve molam , pomos

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1140
24.5.2012 8:29:17   
Dreamline
Bate jas mnogu za krvnite grupi ne se razbiram,ne se grizi ima i za toa sigurno nekoe resenie.  ama samo ke ti kazam suuuper za dvete user posted image user posted image ..lele kolku ubavooooouser posted image  ete koj ceka ke doceka.

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1141
24.5.2012 13:55:30   
taisa
najdov nesto mnogu striktno za toa sto prasuvas samo na angliski ako sakas da ti pratam link ili da go prevedam pa da ti go pisam?
Linkot e izbrisan , mozes vo PP da i go pratis

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 24.5.2012 14:16:56 >

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1142
24.5.2012 14:10:23   
Ikana
Честитки за сите нови трудници, ви поскувам лесни и најубави 9 месеци!!!

Непосредна врска до пораките: 1143
24.5.2012 18:22:50   
Фиданче
Bate ! Jas imam edna drugarka ona e vo 8 mesec i pred nekoe vreme primi edna inekcija zatoa sto e A neg. Neznam samo vo koja nedela vo 20i nekoja:) i ke primi druga inekcija odma posle poroduvanje, taka i bese i so prvoto taka i sega. Ova znam za 1, za dve moze ima nesto plus. Pozdrav!

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1144
24.5.2012 18:40:14   
bate
fidance, mila a so prvoto se bese vo red neli? a bebeto sega e pozitivna ili negativna grupa? aj prasaj ja ako mozes.
fala ti, me utesi. mnogu se zagriziv dali se ke bide vo red?

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1145
24.5.2012 19:43:36   
taisa
ti pisav vo pp nesto poveke za toa sto mozev da ti najdam a ti prativ i linkovi

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1146
24.5.2012 22:11:41   
bate
mila jas nemam pp, ako mozes prati mi ja uste ednas.
fala mnogu mila

Непосредна врска до пораките: 1147
27.5.2012 15:07:16   
nadbet
Eve i jas da Vi se pridruzam tuka! 6 nedela! Konecno posle 6 god borba so neplodnost eve me so nadezz deka se ke bide ok i konecno ke si imamuser posted image
Pozdrav!

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1148
27.5.2012 19:01:42   
marijam
user posted image user posted image user posted image
Nadbet mila bash se izdraduvav mnogu mi e milo za tebe,sto se ne pomina za ovoj ishod na kraj ,sega odmaraj lezi si uzivaj si i cekame izvestuvanja os srceva reakcija.te guskam silno i ti posakuvam lesna i udobna bremenost
pozdrav

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 1149
28.5.2012 15:08:37   
taisa
samo sto se vrativme slusavme srceva akcija inaku 7nedeli 3 dena

Непосредна врска до пораките: 1150
Страница:   <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?