Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.5.2012 17:46:44
Calisto
Marijam не би требало да мислиш многу на тоа, кај мене се појавија неколку темни влакненца кои ги санирам со чупалица, инаку би те советувала да не ги депилираш ако не се многу, мајка ми работи на гинекологија и верувај ми не треба да му мислиш многу, многу како изгледаш, влакна или не, што се не виделе они, тоа им е работа, поздрав и без грижа тоа се минорни работи
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.5.2012 23:13:17
marijam
Calisto mila...pa ne se bash malce baagi se na cel stomak ,jas si imav i predhodno gi depilirav ne tolku ama eve veke 3 pati gi izbriciv i sega se crniiii Prasaj ja majka ti dali da se izbricam pak ...ili da gi izdepiliram stoznam veke neznam ni sama . pozdrav
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.5.2012 7:36:14
Calisto
Драга marijam како што прочитав имаш поминато ИВ постапка, со тоа хоморните се донесени до ниво на лудило и предопоставувам од тогаш почнале и влакненцата, мислев ако немаш воопшто почнато со депилација да не почнуваш, бидејки после бременоста главно самите ќе се изгубат. Но штом веќе се депилираш ништо нема штета и пак, не му штети на плодот ништо, изборот е твој дали ќе ги отсртаниш со жилет или депилација. Многу поздрав
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.5.2012 15:09:55
kikicka
ДОбро а што толку ви сметаат влакненцата на стомакот,и кај мене се зголемија и поцрнеа за време на бременост,па сепак не се окупирав толку околу тоа ,еве сега се веке повлечени. Нормално е да ви се пореметат и хормони и се ,башка трудници сте шо се замарате со лепота,и влакненца на стомакот,незнам колку не е штетно,али сепак ми е безвезе восок на труднички стомак и депилации, оно деплиација се знае,раце,нозе,препон ,нема ништо срамота од влакна на стомак накрај краева ни овие моделиве не се замараат толку со депилации колку ние овде!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.5.2012 15:14:49
marijam
kikicka ...ednostavno imam premnogu vlakna na stomakot a treba da odam na skirining i mi e nezgodno ne samo sto se mnogu ,debeli i crni se ,neznam dali me svakas i da ne me svatis ke te razberam ,jas sekako si gi imav i predhodno ama sega bidejki pred da zabremenav imav 2 oreracii ne planirani i se izbriciv nekolku pati ,stanaa ostri i duri bockaat onaka preku gakicki. Znam veke pocnav da zamaram ,ajde veke ke ja zatvorime ovaa tema ,pa ke si pisuvame za drugite nasi simptomi.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.5.2012 16:17:20
kikicka
Таман работа не замараш,те сваќам тотално,ама дали вреди ради тоа незгодно наскринг да ризикуваш ,само ради влакненцата,ке се средиш,и остави ги не ги бричи повеќе,издепилирај ги и толку остај нека растат после депилацијата такви какви што се,сигурно ке се помеки,мене ме избричија на царски и одтогаш не сум чепнала со брич на стомакот а и депилација никаква на стомак само до резоти малку над него доста е. Башка мм ми викаше од каде овие влакна ти се појавија не беше ваква,нормално хормони се лудуваат. Енда моја пријателка,имаше многу мов на лицето,се депилираше и почна веќе како брада да и расти, на крај реши да оди на ласерска депилација и толку повеќе нема.Така да за се има лек кога тогаш ке помине! Среди го сега со депилација и остави и онака иде лето ке осветли влакното.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.5.2012 16:59:19
mama_sk
Jas licno ne sum za depilacija vo bremenost, posebno ne na stomak... Ako ti e samo za pregledot pred doktorot, pa toj ima videno se i sesto i razbira deka kaj trudnicite se zabrzuva rastot na vlakna po celo telo. Site imame vlakna na stomakot, nekoja povekje, nekoja pomalku... Ne se kompleksiraj voopsto, a ako tolku mnogu ti smetaat togas pred sekoj pregled izbrici gi, podobro mehanicki da gi otstranis otkolku hemiski. A kremi za depiliranje nikako ne smeat da se koristat, strasno se stetni. Jas se bricam pred da osam na pregled i toa samo kaj fatam zatoa sto nemam preglednost tamu dolu i ne se pritresuvam mnogu
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.5.2012 18:21:54
marijam
Fala vi srcki na site ,jas seuste ne sum odlucila imam vreme edna neela da odlucam samo se smeeme so soprugot ima li nema li hehe nego ne mu precat ,pa togas ne mi e gajle ni za doktorite heheh pozdrav
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 12.5.2012 0:01:26
marijam
hehe me nasmea straslivke zasto be da se plasis pa toa e nesto najubavo na svetot sto moze da ti se sluci. ne se plasi ic samo misli si pozitivno, eve jas sum 11 nedeli i 1 den hehe i srekna sum mnogu jas do sega 2 pati go vidov vo sreda odam na skrining odvaj cekam da go vidam pak. ti do sega samo ednas go vide zasto tolku cekase ...? sto ti kazaa kolkavo e bebnceto... kolku tocno si bremena pisi ni nie sme tuka za sekakov sovet. pozdrav
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 12.5.2012 0:15:55
Beatris
Абе какво бричење луѓе што ви е, во кој век жиивееме? Јас се немам избричено никаде 10 години. Кажете ми една добра причина зошто да не се оди на депилација во бременост? Секако не треба да се оди по секакви салони, туку таму каде што сте сигурни дека користат восок за една употреба за интимните делови. Јас се депилирав скроз на 20 дена па ништо не ми фали, на па уште помалку. Депилацијата е еден вид лична хигиена, не разбирам зошто не би се практикувала и во бременост.
Страшливке зошто си исплашена? Пред тебе се 9 прекрасни месеци. Уживај во бременоста!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 15.5.2012 17:15:31
pepuska
Сакав да ве прашам во која недела ви излегува скринингот зашто мене ми е закажан за 29 ти а тогаш ќе бидам 11 недела и 4 дена некако ми изгледа малку рано
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 15.5.2012 18:44:40
marijam
Eh i jas taka samo mislam i mene mi zakazaa rano 11 nedli i 6 dena a toa e utre neznm zasto tolku rano ama valjda doktorot znae podobro stoznam.ke odam utre i ke ti kazam posle toa kako sto bilo pozdrav
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 16.5.2012 11:08:07
manuella
Ve molam za sovet....Prva bremenost mi e posle cekanje od godina i pol i sega sum 7 ma nedela...na ginekolog mi rekoa deka e se vo red,i deka so krvta e se vo red.Nisto ne mi dade da pijam vitamini osven standarno folnata kiselina.Gadenja imam ali ne cesto ponekogas,zavcera bev na ginekolog i mojot bebus go gledav i ja slusnav srcevata akcija ..custvoto bese super,doktorot mi rece deka vo ovoj termin bebusot treba da bil do 9 mm a mojot bebus mi rece deka e 9,6 mm i mi dade obrazlozenie deka sme jas i soprugot visoki pa zatoa i bebusot bil malku po golem. I se e vo red osven nervozata koja mi e zgolemena mnogu...se nerviram za banalni raboti i si placam ko luda..dali e seto toa od samite hormoni ili neznam sto e...A najbitnoto sto sakam da prasam dali nekoj od vas mu se imalo sluceno da krvari od nosot.Eve dva dena unazad od nosot mi tece krv.Sto e rabotava neznam...se tesam sama deka e od nervozata.A nikogas ne mi krvarel nosot.Ve molam kazete mi nekoj ako imal takvo iskustvo i dali e nesto strasno,da sredam na vreme...pozdrav do site mamicki
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 16.5.2012 11:18:00
arh_diz
manuella uzivaj si vo bremenosta ne se nerviraj za gluposti, nemoj da si napravis nekoj problem.Toa sto ti tece krv od nosot najdobro e da se konsultiras so ginekologot
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 16.5.2012 11:31:35
temjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: manuella
Ve molam za sovet....Prva bremenost mi e posle cekanje od godina i pol i sega sum 7 ma nedela...na ginekolog mi rekoa deka e se vo red,i deka so krvta e se vo red.Nisto ne mi dade da pijam vitamini osven standarno folnata kiselina.Gadenja imam ali ne cesto ponekogas,zavcera bev na ginekolog i mojot bebus go gledav i ja slusnav srcevata akcija ..custvoto bese super,doktorot mi rece deka vo ovoj termin bebusot treba da bil do 9 mm a mojot bebus mi rece deka e 9,6 mm i mi dade obrazlozenie deka sme jas i soprugot visoki pa zatoa i bebusot bil malku po golem. I se e vo red osven nervozata koja mi e zgolemena mnogu...se nerviram za banalni raboti i si placam ko luda..dali e seto toa od samite hormoni ili neznam sto e...A najbitnoto sto sakam da prasam dali nekoj od vas mu se imalo sluceno da krvari od nosot.Eve dva dena unazad od nosot mi tece krv.Sto e rabotava neznam...se tesam sama deka e od nervozata.A nikogas ne mi krvarel nosot.Ve molam kazete mi nekoj ako imal takvo iskustvo i dali e nesto strasno,da sredam na vreme...pozdrav do site mamicki
Миличка значи се што чувствуваш е нормално, рачунај дека хормоните се полудени овој период и ќе треба малку време да се вратат во нормала но заради бебето ќе мораш да бидеш по внимателна и да не си земаш се при срце, бидејќи верувај и те како чувствуваат кога е мама е нервозна. Инаку што се однесува до крварењето од носот и тоа е сосема нормална работа во текот на бременоста поради здебелената слузокожа. Јас до минатиот месец значи до 5-ти месец од бременост бев затната и дишев на уста ужасссс како старец некој Крварењето може да те следи цели 9 месеци а може и да ти се изгуби околу треттиот месец за повторно да се јави во петтиот од тоа што го имам читано по книгите за бременост. Ти посакувам лесна и среќна бременост и те молам помалку нервирање
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.5.2012 15:35:47
marijam
Taisa i Manuella cestitki do dvete vi posakuvam lesna i udobna bremenost. Jas vcra bev na skrining hehe dobri sme rasteme se e odlicno kako sto mi kazaa. Bebusot e skoro 6 sm od glavceto do dupeto hehe,imame po 5 prstinja na racinjata i nozinjata. вредностите за нт и носна коска бутна коска се е во граници на нормала srekna sum sega sum mnogu pomirna si go galam meseto i se nadevam se ke bide ok. backi do site.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.5.2012 15:37:11
marijam
sakav da ve prasam nesto jas denes sum tocno 12 nedeli znaci utre 12 nedeli i 1 den sega me interesira ...dali uste pripagam na ovoj forum ili treba veke da se preselam vo trudnici vo vtoro tromesecie. Fala na site .