Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Проверка на проодност на каналите 25.5.2012 20:25:17
light
Jas isto pred da zabremenam napraiv HSG i izleze deka kanalite mi se proodni no isto i jas ne ostav bremena uste 2 meseci i dr mi predlozi laparoskopija toj mesec trebase da odam na laparoskopija a jas ostanav bremena i se spasiv ako ti se proodni kanalite nemoj da brzis ,ijas taka mislev ke odam pravo na INV no eve uspeav samo treba malku vreme a kolku vreme ima sto si napravila HSG
RE: Проверка на проодност на каналите 5.6.2012 11:45:45
Sajna
light ne mi e jasno zasto ti preporacale laparaskopija ako ti bile cisti kanalite??? Kazi mi go tvoeto iskustvo te bolese li proverkata na proodnost na kanalite? jas treba da napravam drugata nedela uste sega od strav povrakam sekoj den
RE: Проверка на проодност на каналите 5.6.2012 14:10:44
bella80
Sanja toa ne e bolka,toa e samo nekako jezivo...Veruvaj jas imam menstrualni bolki koi se 5 pati posilni od taa bolka.I epten kratko trae,ne se sekiraj.I ja ko tebe ne spiev cela nedela pred da odam za dzabe.Pozzzzzz
RE: Проверка на проодност на каналите 5.6.2012 15:48:14
MikiSonce
Sajna, прво треба да се смириш. Со повраќање секој ден ќе си направиш триста други компликации. Еве јас ќе ти го кажам моето искуство... И јас исто многу читав пред да одам. Некои девојки викаат дека боли, некои дека не боли воопшто. Мене ме болеше МНОГУ. Ти го кажувам ова не да те уплашам туку да те спремам и за таа опција. Мене другарка ми ме убеди дека нема врска тоа и ништо не боли. И после знам и се јавив и саат време ја пцуев зашто не ми кажала колку боли. Бев многу лута и на луѓето со кои зборев и на гинкологот што ме убедуваа дека не боли воопшто.
ОВА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА И ТЕБЕ ЌЕ ТЕ БОЛИ. Само дека може и да те заболи.
Е сега, дури и да заболи, добро е што тоа трае 10тина секунди, буквално. Тие се страшните, после е се издржливо. Знам дека и дури вриснав силно сега ми е срам од докторот (ама изгледа не му е првпат). После тоа боли помалку, ама сепак, осеќав болки цел ден. Прво неможев да си одам, чекав во чекална половина час да се смирам, и од болката, но повеќе од шокот.
И уште подобро, после тоа ќе знаеш на што си. Ако е се ок, одма ќе заборавиш на болката. Ако има некој проблем, ќе знаеш каде треба да се насочи лекувањето.
HSG помага и за отпушување на помали запушувања на каналите, па често после HSG може да се случи и бременост.
Мораш да најдеш храброст и да се смириш. Тек не очекуваат болки, ама слатки, се мора да се издржи!!!
< Поракaта ја уредил MikiSonce -- 5.6.2012 15:49:42 >
RE: Проверка на проодност на каналите 5.6.2012 18:28:24
Melanija RR
Сајна после ХСГ ако не се остане бремена се прави лапараскопија,а јас блесава чекам цела година. И заклучокот ми е како и што мислев.Нај валидна е лапараскопијата.На ХСГ 1 канал ми го најдоа целосно не прооден,а на лапараскопија прооден но со проширувања и стеснувања.
Е сега нормално глупо е да се оди на операција,но затоа пак после 6 месеци е паметно да се направи и лапаро. Затоа на сите за памет им викам,без лапаро. и хистеро. ништо понатаму да не се презема зошто тоа е доказ цно на бело за се.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2012 10:45:10
mesecina83
i jas vo ponedelnik ke pravam HSG i mi e mnogu strav i od postapkata i od rezultatite ama jade ne treba da mislam mnogu na toa samo opusteno i ke se zavrasi i toa
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2012 17:01:25
cacisk
Samo sto se vrativ od Sk. i rezultatite mi se super Mene malku me bolese ama kratko bese 10-15 sekundi bolkata. Fala mu na boga sto dobro ispadna se. Samo mali athezii sum imala. Dali nekoj znas sto se toa athezii?? pozdravv
< Поракaта ја уредил cacisk -- 6.6.2012 17:05:27 >
RE: Проверка на проодност на каналите 6.6.2012 22:26:28
**IRENA
Sajna nemoj da se sekiras ne e nisto strasno!Pred mesec dena pravev HSG vo sistina kaj dr-Palcevski i pominav super!malku e neprijatno ama toa trae okolu 35sek!isto kako prv den od menzis kakva neprijatnost osekas i toa e nekako isto!ne se sekiraj ne e tolku strasno!mecka strav tebe ne strav pozz
RE: Проверка на проодност на каналите 7.6.2012 14:49:58
srcushka
imam dve kerkichki i dvapati napraviv hsg ako ne napravev i do den denes nashiot dom ke beshe prazen po prvata bremenost ostanav vonmaterichno bremena po pauza od dve godini napraviv pak hsg i sega sum dvapati MAMA pa vie odluchete sami ke ja izdrzite li bolkata
RE: Проверка на проодност на каналите 7.6.2012 16:06:04
Sajna
nivea ne pravat vo remedika :( samo vo sistina i kaj Tolovski i u cair edna imalo ama za taa neznam jas denes dobiv pa ke mora da zemam sila da zakazam :(
RE: Проверка на проодност на каналите 7.6.2012 16:19:20
Нивеа
Sajna fala ti na odgovorot!Jas deka tamu odam na pregledi i zatoa prasav dali ima tamu HSG, inaku mojot doktor mi predlozi, dokolku do septemvri ne ostanam bremena, posto imam policisticni jajnici, da mi napravi laparoskopija so koja ke mi gi otstrani cistite od jajnicite i so toa ke mi gi proveri i jajovodite, pa zdravje do septemvri ke si pocekam 2 vo 1! ako ne ostanam bremena do togas,da sme zivi i zdravi!
RE: Проверка на проодност на каналите 8.6.2012 22:46:00
mesecina83
zdravo dragi rr mi e potrebna vasata podrska denska zakazav za vo ponedelnik da pravam hsg i pomalku se plasam kakov ke bide rezultatot drzete mi sreka i konecno da se ostvari mojot najposakuvan son da bideme roditeli konecno da drzam vo racete d\ da vidam konecno dovolno bea 8 godini cekanje vreme e bog da ne blagoslovi
RE: Проверка на проодност на каналите 8.6.2012 23:38:42
Melanija RR
mesecina83 ја имаш целата подршка и не размислувај за резултатот најважно е да бидеш опуштена за време на ХСГ-то. За карање си што за 8 години не си направила важно испитување. Чекаме да ни пишеш дека се било во ред и да си ги видиш
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Проверка на проодност на каналите 10.6.2012 12:50:11
Sajna
ja s se javiv vo sisitina da zakazam mi rekoa sreda najverojatno i da se napijam eden ketonal i eden dijazzapam pred pregledot za da sum bila opustena aaauuu ke si puknaaam
RE: Проверка на проодност на каналите 11.6.2012 18:55:23
Melanija RR
Сајна тој е фален доктор,и не се секирај мораш да се смириш вака на психа ти иде се а мора да бидеш опуштена за ХСГ. Знаеш дека имаш тука поддршка.И запамти тоа е патот кон и за 2-3 минути се ќе помине
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.