|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Проверка на проодност на каналите
25.5.2012 20:25:17   
light
Jas isto pred da zabremenam napraiv HSG i izleze deka kanalite mi se proodni no isto i jas ne ostav bremena uste 2 meseci i dr mi predlozi laparoskopija toj mesec trebase da odam na laparoskopija a jas ostanav bremena i se spasiv ako ti se proodni kanalite nemoj da brzis ,ijas taka mislev ke odam pravo na INV no eve uspeav samo treba malku vreme a kolku vreme ima sto si napravila HSG

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 551
5.6.2012 11:45:45   
Sajna
light ne mi e jasno zasto ti preporacale laparaskopija ako ti bile cisti kanalite??? Kazi mi go tvoeto iskustvo te bolese li proverkata na proodnost na kanalite? jas treba da napravam drugata nedela uste sega od strav povrakam sekoj den user posted image

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 552
5.6.2012 14:10:44   
bella80
Sanja toa ne e bolka,toa e samo nekako jezivo...Veruvaj jas imam menstrualni bolki koi se 5 pati posilni od taa bolka.I epten kratko trae,ne se sekiraj.I ja ko tebe ne spiev cela nedela pred da odam za dzabe.Pozzzzzz

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 553
5.6.2012 15:48:14   
MikiSonce
Sajna, прво треба да се смириш. Со повраќање секој ден ќе си направиш триста други компликации. Еве јас ќе ти го кажам моето искуство...
И јас исто многу читав пред да одам. Некои девојки викаат дека боли, некои дека не боли воопшто.
Мене ме болеше МНОГУ.
Ти го кажувам ова не да те уплашам туку да те спремам и за таа опција. Мене другарка ми ме убеди дека нема врска тоа и ништо не боли. И после знам и се јавив и саат време ја пцуев зашто не ми кажала колку боли. Бев многу лута и на луѓето со кои зборев и на гинкологот што ме убедуваа дека не боли воопшто.

ОВА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА И ТЕБЕ ЌЕ ТЕ БОЛИ. Само дека може и да те заболи.

Е сега, дури и да заболи, добро е што тоа трае 10тина секунди, буквално. Тие се страшните, после е се издржливо. Знам дека и дури вриснав силно сега ми е срам од докторот (ама изгледа не му е првпат). После тоа боли помалку, ама сепак, осеќав болки цел ден. Прво неможев да си одам, чекав во чекална половина час да се смирам, и од болката, но повеќе од шокот.

И уште подобро, после тоа ќе знаеш на што си. Ако е се ок, одма ќе заборавиш на болката. Ако има некој проблем, ќе знаеш каде треба да се насочи лекувањето.

HSG помага и за отпушување на помали запушувања на каналите, па често после HSG може да се случи и бременост.

Мораш да најдеш храброст и да се смириш. Тек не очекуваат болки, ама слатки, се мора да се издржи!!!

< Поракaта ја уредил MikiSonce -- 5.6.2012 15:49:42 >

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 554
5.6.2012 18:28:24   
Melanija RR
Сајна после ХСГ ако не се остане бремена се прави лапараскопија,а јас блесава чекам цела година.
И заклучокот ми е како и што мислев.Нај валидна е лапараскопијата.На ХСГ 1 канал ми го најдоа целосно не прооден,а на лапараскопија прооден но со проширувања и стеснувања.

Е сега нормално глупо е да се оди на операција,но затоа пак после 6 месеци е паметно да се направи и лапаро.
Затоа на сите за памет им викам,без лапаро. и хистеро. ништо понатаму да не се презема зошто тоа е доказ цно на бело за се.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот MikiSonce)
Непосредна врска до пораките: 555
6.6.2012 7:46:44   
cacisk
Jas denes pravam HSG kaj Tolovski pa ce vidime kako ce bide, mene mnogu mi e strav da ne mi se zatnati tubite.
Pokasno ke vi pisam kako sum pominala.

Непосредна врска до пораките: 556
6.6.2012 8:34:38   
Sajna
ajdeee cacisk user posted image user posted image user posted image daj boze ic dA NE te boli pisi ni posle kako pomina

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 557
6.6.2012 10:45:10   
mesecina83
i jas vo ponedelnik ke pravam HSG i mi e mnogu strav i od postapkata i od rezultatite ama jade ne treba da mislam mnogu na toa samo opusteno i ke se zavrasi i toa

Непосредна врска до пораките: 558
6.6.2012 17:01:25   
cacisk
Samo sto se vrativ od Sk. i rezultatite mi se super user posted image user posted image Mene malku me bolese ama kratko bese 10-15 sekundi bolkata. Fala mu na boga sto dobro ispadna se. Samo mali athezii sum imala.
Dali nekoj znas sto se toa athezii??
pozdravv

< Поракaта ја уредил cacisk -- 6.6.2012 17:05:27 >

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 559
6.6.2012 20:46:29   
Sajna
cacisk kade pravese.....? ne boli MNOGU ???? lele ke si puknaaam

Непосредна врска до пораките: 560
6.6.2012 22:26:28   
**IRENA
Sajna nemoj da se sekiras ne e nisto strasno!Pred mesec dena pravev HSG vo sistina kaj dr-Palcevski i pominav super!malku e neprijatno ama toa trae okolu 35sek!isto kako prv den od menzis kakva neprijatnost osekas i toa e nekako isto!ne se sekiraj ne e tolku strasno!mecka strav tebe ne stravuser posted image user posted image pozz

Непосредна врска до пораките: 561
7.6.2012 9:16:33   
cacisk
Jas kaj Tolovski pravev, ne se sekiraj Sanja ne e strasno i jas mislev taka. Se na se 4-5 min trae moze i pomalce.

(Одговор на членот **IRENA)
Непосредна врска до пораките: 562
7.6.2012 14:44:41   
Нивеа
А дали некој знае дали може да се направи проодност на канали во Ремедика и колку чини?

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

Непосредна врска до пораките: 563
7.6.2012 14:49:58   
srcushka
imam dve kerkichki i dvapati napraviv hsg
ako ne napravev i do den denes nashiot dom ke beshe prazen
po prvata bremenost ostanav vonmaterichno bremena po pauza od dve godini napraviv pak hsg i sega sum dvapati MAMA pa vie odluchete sami ke ja izdrzite li bolkata user posted image

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 564
7.6.2012 16:06:04   
Sajna
nivea ne pravat vo remedika :( samo vo sistina i kaj Tolovski i u cair edna imalo ama za taa neznam jas denes dobiv pa ke mora da zemam sila da zakazam :(

(Одговор на членот srcushka)
Непосредна врска до пораките: 565
7.6.2012 16:19:20   
Нивеа
Sajna fala ti na odgovorot!Jas deka tamu odam na pregledi i zatoa prasav dali ima tamu HSG, inaku mojot doktor mi predlozi, dokolku do septemvri ne ostanam bremena, posto imam policisticni jajnici, da mi napravi laparoskopija so koja ke mi gi otstrani cistite od jajnicite i so toa ke mi gi proveri i jajovodite, pa zdravje do septemvri ke si pocekam 2 vo 1! ako ne ostanam bremena do togas,da sme zivi i zdravi!

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

Непосредна врска до пораките: 566
8.6.2012 22:46:00   
mesecina83
zdravo dragi rr mi e potrebna vasata podrska denska zakazav za vo ponedelnik da pravam hsg i pomalku se plasam kakov ke bide rezultatot drzete mi sreka i konecno da se ostvari mojot najposakuvan son da bideme roditeli konecno da drzam vo racete d\user posted image da vidam konecno user posted image user posted image dovolno bea 8 godini cekanje vreme e bog da ne blagoslovi

Непосредна врска до пораките: 567
8.6.2012 23:38:42   
Melanija RR
mesecina83 ја имаш целата подршка и не размислувај за резултатот најважно е да бидеш опуштена за време на ХСГ-то. За карање си што за 8 години не си направила важно испитување.
Чекаме да ни пишеш дека се било во ред и да си ги видиш user posted image
user posted image user posted image user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 568
10.6.2012 12:50:11   
Sajna
ja s se javiv vo sisitina da zakazam mi rekoa sreda najverojatno i da se napijam eden ketonal i eden dijazzapam pred pregledot za da sum bila opustena aaauuu ke si puknaaam

Непосредна врска до пораките: 569
10.6.2012 15:51:48   
gina
i jas dosega nemam napraveno ХСГ koga go prasav dr. Tase mi rece deka nema potreba. Me interesira kolku pari e vo sistina ili na drzavna klinika

Непосредна врска до пораките: 570
10.6.2012 16:26:15   
Sajna
privatno 4200 na klinika 800

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 571
10.6.2012 19:37:18   
Нивеа
Ajde site sto se za na HSG vi stiskame palci pa da ni kazete sto kako!

Непосредна врска до пораките: 572
11.6.2012 0:37:16   
gina
Fala sajna

Непосредна врска до пораките: 573
11.6.2012 10:55:07   
Sajna
user posted image zakazav vo sreda vo 2 30 aaaaa kaj Mitko Ivanovski vo Sistina,,,,pravela li nekoja od vas kaj nengo so nego kakov e ??? se nadevam ke pomine se ok

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 574
11.6.2012 18:55:23   
Melanija RR
Сајна тој е фален доктор,и не се секирај мораш да се смириш вака на психа ти иде се а мора да бидеш опуштена за ХСГ. Знаеш дека имаш тука поддршка.И запамти тоа е патот кон user posted image и за 2-3 минути се ќе помине
user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.