Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Килограмите за време на бременоста 6.4.2012 10:53:33
milo20052011
jas do sedmi mesec se popraviv 20 kg a vo osmi i deveti po edno kg sto znaci vo tekot na bremenosta se popraviv 22 kg , pominaa sedum meseci od koga sum porodena i a nemam veke ni stomak mnogu brzo se vrativ vo normala
RE: Килограмите за време на бременоста 14.4.2012 20:29:42
*Bucka*
Jas sum 180 cm visoka, ostanav bremena so 91-92 kg, a se popraviv 27-28 kila vo bremenosta. Rodiv bucko od 4.700 kg, ama eve po edna godina, imam simnato samo nekolku kilogrami, slabeenjeto tesko odi. Zatoa, ne se zezajte, vnimavajte :) Otkako jas se zeznav, definitivno kje vnimavam mnogu vtoriot pat. Mislam deka se kje mi bese polesno ako bev poslaba.
RE: Килограмите за време на бременоста 17.4.2012 21:09:58
Растеме заедно
Јас сум 25 недела а моментално се имам поправен 14 килограми, со тоа што последните 11 недели ги поминав во кревет. Сега сум подобра и почнав да се движам, па можеби нема да продолжам со исто темпо до крајот на бременоста
RE: Килограмите за време на бременоста 18.4.2012 19:07:15
Just baby
Jas sum 30 ta nedela i do sega imam kaceno 16 kilogrami. strav mi e do krajot kolku ke dojdam.ama ajde neka e se vo red so bebenceto pa potoa ke mu ja mislam
RE: Килограмите за време на бременоста 23.4.2012 21:54:59
mmbucko
Здраво на сите. Јас ќе бидам презадоволна со се што е под 90 кг. . Со првата бременост стигнав до 107кг, не се вратив на стартна килажа наредните 5 год. Цело време имав некои 3-4 кг вишок. Останав бремена и со второто стигнав "со крајно пазење" до 98 кг. Неполни 9 месеци по породувањето бев -5-6 кг од старната килажа . Инаку мене 68-70 кг ми се идеална тежина кога изгледам супер оти сум 178 цм висока. Е сега сум нај твиги 26 недела и + 10 кг до сега. Поточно до 20 недла ставив + 5 кг и после за 4 недели ставив 7кг. Фала богу дигнав рачна па вратив назад 2 кг и веќе 2 недели стојам на исто . Како год 90-ската ми се смешка ли ми се смешка .
Ма на крај и на краиштата не е ни битно колку ние ќе се згицкаме битно е бебчето да ни е живо и здраво се останато е минливо!!!!!
RE: Килограмите за време на бременоста 28.5.2012 3:06:14
lavche_oh
Vlegov vo 7mi mesec i sum stavila na sebe +13kg,do kraj ke vidime,se osekame ubavo lesno se mi e vo stomak sega za sega,no do 9 ti mesec ima vreme,kako i da e vo bremenost nesmee gladuvanje i dieti samo zdrava hrana,bebeto samo si bara shto mu treba.
RE: Килограмите за време на бременоста 12.6.2012 22:41:07
mmbucko
Izvinete me ama nemozam da se vozdrzam da ne spodelam so Vas. Pa jas stignav do 34 nedela a sum +12kg. OOd 90-kata me delat celi 3 kg. Prosto ne mi se veruva. Cudno ama ne me tera na blago kako vo predhodnite bremenosti. Me mava na ovosje i salati. Prosto nemozam da si se iznacudam. Dosega ocekuvav vo najdobar slucaj 93-94kg :)))
RE: Килограмите за време на бременоста 13.6.2012 9:37:46
temjana
Ајде и јас да ви се придружам во земјата дембелија 27ма недела + 9 кг и еден задник абе луѓе стварно незнам од кај ми се појави, ауууу како погача голем Вчера пробував фустани и упм со толкав газ ништо не ти стои ахххххх, ајде барем знам бебево е големо веќе 1кг е тешко а треба околу 900 гр. па него цело време го обвинувам за се
RE: Килограмите за време на бременоста 13.6.2012 15:21:01
mmbucko
Temjana, daj malku od gazot :)))))), oti mene mi e ko tepsija. Ko nekoj so tava da mi go plesnal ramen, ramen.....a shirok ko TV 42''. Se mi e vo stomakot.....aaaaa plus i celulit leleeeee ko nikogas vo zivot. Kora od portokal vo momentov predstavuva idealno mazno vo sporedba so dupkive od celulit sto mi se pojavija.....aj Figurella mi e vo zgradata do mojata....ko ce se uzgodnime posle koj ke ne gleda ;))))
RE: Килограмите за време на бременоста 13.6.2012 16:16:50
Dimana
mmbucko me iznasmea so ramen ekran 42 ka ,jas si resiv veke ne se meram 34 nedela gi nadminav 15 kg ke se prepravam deka stojam vo mesto ,jas pa se razocarav so striite na stomak sto pocnaa da mi se pojavuvaat tolku se grozni me plasat samo se mackam ama dzabe ah nema vrakanje nazad tolku od mladoto telo otide vo nepovrat .
RE: Килограмите за време на бременоста 13.6.2012 16:36:18
taska
Zdravo na site jas sum 37 nedela i imam +16 kg , sakate gaz sakate celulit noze baloni hahaha se imam na raspolaganje :) kolku i da pazis na hrana kilogrami se kacuvaat , se nadevam deka ce se simnat posle poradjaj :))) pozz do site mene mi e termin 4 juli ima lii nekoja so mene da si se druzime :)))
RE: Килограмите за време на бременоста 13.6.2012 19:50:58
tanjuskaaa
oooo mamicki mene ova mi e "bolna" tema :) sega sme vo 9ti mesec (skoro 38 nedela) so +25kg, strasna rabota. prirodno jas sum visoka i slaba 178cm i 58-59kg, site mi velat deka se mi e vo stomaceto i deka odnazad ne se ni poznava deka sum trudna ama jas si znam kako izgleda da nosis tolkava tezina na sebe i ne e lesno :) tolku celulit, nikogas dosega nemam videno. No nema opravduvanja, edinstven simptom na bremenost od pocetokot do sega mi e zgolemen (ogromen) apetit, bebceto e okolu 2.95-3.1kg momentalno. pozz mamicki
RE: Килограмите за време на бременоста 13.6.2012 19:51:30
mmbucko
E sto se odnesuva do gradite tesko deka nekoj moze da mi konkurira. E tuka sum masalaaaaaaa. A be jas sum presrekna so segasnata kilaza. So prvoto bev +32-35kg neznam tocno kolku oti na 98 kg i se skarav na vagata a se porodiv 4 nedeli posle kavgata. So vtoroto pak demek pazev pa bev +23-25 kg. Pa i so dvete, doduse vo vtoroto pobrgu do godinata bev avion. Sea koa ke vidam sliki od pred bremenost kaj sto mislam deka sum debela i imam visok kg, solzi sami mi idat kolku sum bila zgodna :((((((
RE: Килограмите за време на бременоста 13.6.2012 19:55:12
mmbucko
A za stiite, zto i da pravis dzabe...Genetika i tocka. Mene na gradite mi izlegoa uste so prvata bremenost, so pari dadov za sekakvi kremi dzabe. So tek na vreme samo ke izbledat nema da se crveni i tolku.....
RE: Килограмите за време на бременоста 13.6.2012 22:01:08
JanaMarija
HAHAHAHAHAHAHA
abre luge me presmeavte, vaka na glas se nemam smeeno odamna. Mm gleda fudbal a jas si citam i se smeam kako budala. Ne deka sum nesto podobra od vas, ama ke prestanam i jas da se meram.
Jas sum 23-ta nedela so +7kg. aj se tesam ne e strasno, ama poleka mi se vraka mnooooooooogu apetitot cela sum edna celulitna topka-ne portokal-ananas ne mi e ramen
Ama kako sto se kazale pogore-neka e zivo i zdravo pa ke mu ja mislime od noemvri pozz
RE: Килограмите за време на бременоста 14.6.2012 9:10:07
stela
Zeni kg se zgolemuvaat tolku mnogu zasto metabolizmot na bremenata zena se usporuva, bas zaradi toa da se skladiraat rezervi za da ima bebeto sto da jade. Kako inaku se ragjale bebinja vo uslovi na vojna, prirodni nepogodi nesreki i sl, koga nemalo tolku hrana. Prirodata se pogrizila i za toa. Nemame realno tolkava potreba od jadenje, e sega nie sto sakame da si kasneme, poveke e psihicki. Ama kasnete si koj saka, sskladirajte i za vas, ne samo za bebeto, oti posle koga ke nemate vreme da jadete i ke trcate po decata dobro ke vi dojdat (od licno iskustvo) i pak ke si se vratite na svoe
RE: Килограмите за време на бременоста 14.6.2012 9:25:45
temjana
Море остајте метаболизам и разно разни оправдувања, сакаме да си кркаме и тоа е Мене вкусот ми е тотално променет од кога забременив. Буквално се што не сум поднесувала а мм го сакал сега и јас го обожавам, не ми се верува дека почнав да јадам благо а за сладолед очите ми истекуваат Јас во моите 32 години сладолед имав 10-тина пати каснато, значи ни како дете не сум сакала, всушност воопшто благо не сакав ама бре сега одлепувам. Лубеница бљак, диња обожавав е сега е обратно од самат помисла на диња ми се креваат цревата. Не ми се верува сеуште како е возможно зарем толку јак ген има мм па што истите работи ги сака и бебево
RE: Килограмите за време на бременоста 14.6.2012 9:40:06
Hunny
Јас не се поправив многу додека бев бремена, околу 7, 8 кг. и со породувањето ги снема, стомакот уште одма ми беше даска,немам стрии,ама затоа си имам мака со градите. Мислам дека се ми отиде во нив. Уште за време на бременоста се зголемија, а после кога ми надојде млекото уште повеќе. Почнав да ги жалам оние што имаат силикони . Со стомакот немав мака при спиењето, ама затоа сега на едната страна не можам да спијам. Плус ми се чини како едната града да е поголема од другата. Деновиве малку како да се намалија, ама ми е страв да не ми останат така. Воопшто не сакам големи гради, па ми е непријатно тесна маичка кога ќе облечам.
RE: Килограмите за време на бременоста 14.6.2012 10:31:56
Dimana
E kako da ne se kacat kg stanuvam vo 5 kako vampir nemozam da spijam i vo 7 stomakov revolucija krkori si bara lepce ,aj jadam edno jabolko a toa uste poveke apetit mi otvara i si krknav edno senvice malo eve sega se vozdrzuvam do 12 togas ke rucam . Abre mi se jade sega kako nikogas gledam po malku ama pa zatoa pocesto krkam , i lubenica koj spomna sega na misla mi e ah sto teski maki imam samo na jadenje da se mislelo.
RE: Килограмите за време на бременоста 14.6.2012 10:47:41
mmbucko
Јас по природа сум стрвна. Количински нема да изедам многу ама морам се да пробам. Е ама кога сум бремена е тоа е сосема несто друго. Стрвноста ко опсесија ми е. Недај бозе да влезам во самопослуга за 1 работа дома се вракам со 10. Се сакам ама баш се. Некни си се утепав од смеење сама на себе. Гледам ТВ некоја глупост и цурата таму носи нешто во тањирот и и паѓа....Јас подстанав оод столчето за да видам што е тоа во тањирот да не пропустам нешто случајно. А бе декаденција невидена. Во моментот кога ќе се породам копчето се исклучува и пак сум онаа старата
RE: Килограмите за време на бременоста 14.6.2012 11:18:47
marko009
eve malku i za moeto iskustvi.Jas vi bremenosta se poptaviv samo 7kg mislam duri deka nemase nisto nakeceno na mene samo detetoi plodovata voda.Koga se porodiv vednas gi snema kg a za stomakot po poroduvanjeto izbegavav da pijam tecnosti iaki doktorite ti vikaat sto poveke.Posle 2 nedeli bev 5 kg poslaba od pred bremenosta