Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување III дел 14.6.2012 18:24:21
Nasha29
kotina, duso ajde nema razocaruvanje, guraj napred sugurno ke ispadne edno . loza CESTITO mila se raduvam za tebe a i za nas, ni davas kuraz a ti liljace super sto si zakazala kaj Tase, eve pojdi ke vidis deka ke te opravi
RE: Вештачко оплодување III дел 14.6.2012 18:33:39
liljak
se nadevam deka dobro ke pominam kaj dr tase, deka ke najdi terapija za mojot problem, deka ke me prifati kako pacient...moram da zaboravam se sto mi se slucuvalo vo sv lazar so dr nikolce damcevski , of kolku loso iskustvo...pozzz ke vi pisam kako pominav kaj tase
RE: Вештачко оплодување III дел 14.6.2012 19:23:12
Herco
Zdravo na site! Jas sum nova na forumov i eve denes recisi cel den gi citam vasite objavi i iskustva. Mene denes mi e petti den od embriotransfer-ot. Mozete da zamislite kakvo e iscekuvanjeto. Sakav samo da prasam, bidejki ova mi e prvo IVF, dali ima simptomi uste na pocetokot i dali bi mozela da napravam test za bremenost uste sega? Vi blagodaram mnogu i mnogu mnogu sreka na site koi go odele, odat i ke go odat ovoj pat!
RE: Вештачко оплодување III дел 15.6.2012 10:33:40
betti
dradi moi prijatelki mojot test bese negativen nogu sum razocarana no veruvam vo gospod gospod e golem mislev deka ako mo recat test negativen ke poludam ama ne poludev ziveam naj normalno uste pojaka me napravi ova bol i ako dusa mebi sercevo mi se kine zivotot prodolzuva dalje pozzz
RE: Вештачко оплодување III дел 15.6.2012 11:15:29
chery33
dradi moi prijatelki mojot test bese negativen nogu sum razocarana no veruvam vo gospod gospod e golem mislev deka ako mo recat test negativen ke poludam ama ne poludev ziveam naj normalno uste pojaka me napravi ova bol i ako dusa mebi sercevo mi se kine zivotot prodolzuva dalje pozzz
edvaj cekav da pises ubavi vesti mnogu mi e zal mila betty ajde glava gore...
RE: Вештачко оплодување III дел 15.6.2012 14:39:59
@bebe
betti, mnogu mi e zal, bidi hrabra kako do sega sto si bila, sekoj den e nova nadez za nas, zatoa i ziveeme so nea, ne se otkazuvaj, toa neka bide del od tebe, veruvam deka site ke uspeeme, nekoj porano, a nekoj podocna, nikogas ne se znae koga e vistinskiot moment za nestoto sto go posakuvame, samo napred...
RE: Вештачко оплодување III дел 15.6.2012 15:04:46
betti
blagodaram bebe za nadesta sto mi ja davas ko gi citam postovive mii davate nades a i usto taka so solzi vo ici gi citam mi se place so visok glas da odam vo nekoja planina nikoj da ne me slusa samo gospod ovaa bol mene me pravi uste pojaka mora da se izderzi uste ednas mila ti blagodaram za poderskata samo vie mozete da me razberete kolku me boli ve guskam na site
RE: Вештачко оплодување III дел 16.6.2012 18:22:29
gina
devojki malku su zbuneta neli dobiv izvestuvanje od fond deka mi odobrija i vcera koka se javiv vo plodnost me prasaa sto tocno pisuva im kazav deka deka odobruvaat i tie mi rekoa ce go zemes vaucerot i dr. dokumenti drugiot mecec koga ce pocnam. Ama sum zbuneta za toj vaucer e drugo nesto od kade da go zemam ili e ova izvestuvanje sto mi stigna
betti ti prativ pp
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 17.6.2012 1:48:41 >
RE: Вештачко оплодување III дел 16.6.2012 20:29:02
mesecina83
ИЗВОРНА ПОРАКА: gina
devojki malku su zbuneta neli dobiv izvestuvanje od fond deka mi odobrija i vcera koka se javiv vo plodnost me prasaa sto tocno pisuva im kazav deka deka odobruvaat i tie mi rekoa ce go zemes vaucerot i dr. dokumenti drugiot mecec koga ce pocnam. Ama sum zbuneta za toj vaucer e drugo nesto od kade da go zemam ili e ova izvestuvanje sto mi stigna
draga gina neli treba i da se uplatat pari na ziro smetka za da go dobie vaucerot nie koga prasavme eden doktor so koj celo vreme kontaktirame ni rece ke treba da uplatite 100 evra na ziro smetka i posle go dovbivate vaucerot koj e vo iznost od 85 000 den i vika posle so nego moze deka sakate da odite vo bilo koja bolnica rasprasaj se informirajse poubavo i so sreka naskoro da spodelis ubavi vesti ti posakuvam se njaubavo
nema potreba da plakas nisto odnapred.ke si odlucis kade t.e vo koja klinika ke odis i tamu duri na kraj se plakaat minimum 100 evra ke si prasas potocno kolku e .jas doplativ plus nekoi 500 evra ama bidejki primiv poveke inekcii od kolku sto priznava fondot taka da si bides spremna na sve. pozdrav so sreka
Zdravo na site. Ve molam za odgovor na moevo prasanje zosto sum celata vo bunilo i tazna do beskraj. Denes mi e 9-ti den od IVF i utrovo prokrvarev ama cudno. Iscedokot bese temen, duri kako crn i nekako gust. Kazete mi sto moze da bide ova? Dali znaci deka ne e uspesno in vitrto? Ve molam pisete za vasite iskustva1
RE: Вештачко оплодување III дел 19.6.2012 14:03:20
bombonce
Duso, ne mora nisto da znaci moze da e od vaginaleti!Cekaj si go testot!I mene isto mi se sluci samo sto jas so crvena krv prokrvavev,i doktorot mi rece se dodeka e kafeavo i rozevo e vo red , ne e dobro ako e crveno i so parcinja(partali krv)POZDRAV I TI POSAKUVAM SRECA@@@@@@@
RE: Вештачко оплодување III дел 19.6.2012 19:12:43
Herco
Bombonce ti blagodaram mnogu za odgovorot! Bev vo bolnica i primiv inekcija PROGESTERON DEPO. Mi rekoa deka ne e se zagubeno i da cekam za testot vo petok, a da se javam povtorno samo ako obilno krvaram, duri mi rekoa deka ova e i dobar znak i deka vo najgolem broj slucaevi ova bilo normalna pojava, da ne se plasam. Jas nemam obilno, tuku po malku i kafeavko. Sepak sme mnogu psihicki padnati so soprugot, posebno toj. Duri i muabet ne mu se pravi. Lele kolku e samo tesko.
RE: Вештачко оплодување III дел 19.6.2012 22:12:39
bombonce
Herco, ne se sekiraj sto e tvoe ke si dojde !Nie sega pred dva dena doznavme deka prvoto invitro ni e neuspesno :( .Mojot soprug duri i povracase od stresot pa morav nego da go tesam, pa majka mi i svekrvata,posle se izleze deka samo mene nema koj da me tesi,a dusava mi znae kako mi e!Na nas doktorot ni rece ksmet ,toa e !!Se super bese ama KSMET!! Taka da opusti se i ne se grizi se e bozja volja sto e vase ke si dojde!! samo opusteno
RE: Вештачко оплодување III дел 19.6.2012 22:46:57
Herco
cherry i bebe gledam deka ste on line. Ve molam pisete mi sto mislite da pravam. Eve sega bev vo toaalet i na vloskata nema bilno krvarenje, samo malku kafeavko, no koga ke se izbrisam e crveno i koga ke se izmokram ima kako partalcinja. Dali da se javuvam kaj doktorot, dali da odam do bolnica, bidejki mi rekoa ako e poobilno krvarenjeto da otidam vo bolnica. Dali vecerva da ja stavam vaginaletata? Lele, ne znam sto da pravam. Mnogu sme izbezumeni.
RE: Вештачко оплодување III дел 19.6.2012 23:34:16
bella80
Herco smii se malku,cim ne e obilno krvarenje ne e strasno.Staj si ja vaginaletata moli se i cekaj.Ti ja prakam seta sreka na ovoj svet,znam kako ti e ,da ne dade BOG NIKOMU DA CEKA KO STO CEKAME NIE PO TRANSVER...
cherry i bebe gledam deka ste on line. Ve molam pisete mi sto mislite da pravam. Eve sega bev vo toaalet i na vloskata nema bilno krvarenje, samo malku kafeavko, no koga ke se izbrisam e crveno i koga ke se izmokram ima kako partalcinja. Dali da se javuvam kaj doktorot, dali da odam do bolnica, bidejki mi rekoa ako e poobilno krvarenjeto da otidam vo bolnica. Dali vecerva da ja stavam vaginaletata? Lele, ne znam sto da pravam. Mnogu sme izbezumeni
milicke sega procitavn ,,,koj den ti eod tranfer? ? kupi si test za bremenost proveri kako sto kazuvas imas krvarenje ne mozamnisto da ti kazmasto bi tipomognalosmao da se smiris pastopisalbog ke bide smiri se uste vecerva pa utre proveri si beta ...pisi
herco sega vidov 9 den tie od transf.utre najubavo napravi si test si ja primila i progesteron depo ke ti se smiri krvarenjeto od inekcijata ajd emilicke soberi sila bidi jaka za edno vredi da se borime...ti ja pusttame celata sreka da uspees!!
Herco jas kako sto imam procitano dokolku se pojavi takov iscedok moze da e implantacija na plodot. t.e podobro vnezgnuvaje na plodot vo matkata, samo bidi smirena i relaksirana, ti ja posakuvam najgolemata sreka bidejki vo vakvi momenti navistina ni treba, samo sledi gi upatstvata na d-r i da se molime na boga, uste ednas so sreka