|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
20.6.2012 9:05:31   
Herco
Vi blagodaram na site za poddrskata. Utrovo povtorno bese taka kako temno kafeavo i gust iscedok. Se javiv na sestrata i mi rece da pocekame do utre. Au, ova cekanje e ludilo. Isto, po malku i cudno me bolat jajnicite.
Kolku samo ni se teski ovie migovi na site nas koi sme go odele ovoj pat. Navistina ni e potrebna seta sila i sreka na ovoj svet.

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 876
20.6.2012 11:25:23   
liljak
Herco ajde bidi silna , moj sovet ti e da si napravis bhcg posto i jas pred nekoja nedela taka imav kafeavo, pa crveno ama po malku i primiv progesteron depi i vaginalnite i doktorot mi rece duri ne prokrvaris ne pravi test i da ti kazam primiv uste dve progesteon depo no nebilo da bidi , pocna poveke da krvaram i poradi toa sto primiv tri inekci menstruacijata mi traese 2 nedeli i koga pojdov kaj doktor tase mu velam menstruacijata mi traese mnogu vreme i mu ja kazav cela situacija ( deka doktorot sto me matkase godini bozem videl plod i me truse so inekcii) mi veli koga e takva situacijata se pravi odma bhcg za da se znae so sto da se proldolzi ponatamuia ne samo da se primaat inekcii a plod na 2 nedeli ne se gleda samo krvta ke kazi....bidi resitelna , napravi bthg i izraduvajne ...drzam sreka mila

(Одговор на членот Herco)
Непосредна врска до пораките: 877
20.6.2012 13:34:13   
Herco
Ne znam nitu sto da kazam nitu sto da pravam. Se slusnav so doktorot i mi rece utre da odam za testot. Prasav dali moze da se istusiram i mi rekoa slobodno, samo ne so mnogu zeska voda. Toa i go napraviv, no pri tusiranjeto edno parce kako grutka mi ispadna i mnogu cudno mirisase. Se preplasiv. Kazete dali na vas vi se ima sluceno vakvo nesto. 

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 878
20.6.2012 13:44:49   
nadbet
Herco moze da ispadne i taka nesto pa povtorno da e se ok. Testot ke pokaze i ke znaesh. So sreka i izradvaj ne se ubavi vesti!

Непосредна врска до пораките: 879
20.6.2012 14:16:20   
@bebe
Utrovo se javiv vo fondot za invitro i za zal ne mi odobrija vaucer, mi baraat histerolaparaskopija iako imam naod HSG deka kanalite mi se proodni 100%, a nemam nitu polipi, cisti, pregradi i slicno isto so ureden naod, ne znam dali da se otkazam, mislam deka trebase barem edna sansa da mi dadat da si ja probam srekata, bidejki veke so godini se ispituvam na eho, hormonalen status, pap test i brisevi i se e vo red, no toa e

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 880
20.6.2012 14:16:26   
Herco
jas nekako uste imam nadez, ama soprugot e vo ocajna sostojba. mene toa uste potesko mi paga. se prasuvam zosto ova ni se slucuva na site nas koi tolku mnogu posakuvame edno bebence. zarem premnogu barame!

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 881
20.6.2012 16:09:07   
liljak
ajde mila herco bidete silni , takov e nasiot pat, jas sekoj den samo tufkam i si velam koga ke imam dete gospod koga?tesok e ovoj pat , mnogu tesok , izdrzi i imaj nadez, utre obavezno test preku krv, obavezno za da ne gi kavas za gabe vaginalnite ...a dali napravi test preku mokraca?...ke bidime silni i ke uspeeme , morame , ke se borime....jas veruvaj ovie inekcite mi oziveaja veke i mestoto me boli i samo se molam da bidni rabotata pobrzo oti neznam dali ke izdrzam...pozdravce

Непосредна врска до пораките: 882
20.6.2012 16:14:36   
Herco
Napraviv test doma preku mokraca uste pred 4 dena i normalno pokaza negativen, a sto i ocekuvavme nie. Ova bese od netrpenie i demek da si go ublazime iscekuvanjeto. Doktorot me iskara epten koga mu kazav, ama bidna.
Utre odam i vi pisuvam za testot, ama ne se nadevam premnogu, zosto eve i ubavo crveno si tece.
A ti mila liljak seuste gi primas inekciite ili veke bidna transferot pa cekas.
Lele, ke izdrzime li na ovoj pat.
Pozz

Непосредна врска до пораките: 883
20.6.2012 16:27:21   
Инес
Здраво на сите
да не бевте сите Вие незнам како ќе ми поминуваа овие денови во исчекување...Денес ми е 9-ти ден од трансфер, симптоми нема никави, апсолутно, градите не ме болат ниту се зголемени(беа до вчера малку,од утринава ништо), ниту стомак, ништо, апсолутно ништо, како нормално да ќе си добијам за два-три дена, дали имате некакво искуство со вакво нешто ? Од она што го прочитав тука , одамна го исплакав моето прво инвито само ќе чекам тест во петок/ сабота да ми се потврди она што срцето ми го кажува.... На сите кои сте во исчекување и сите кои го поминуваат овој пат Ви посакувам многу среќа и истрајност!

Непосредна врска до пораките: 884
20.6.2012 16:59:55   
Herco
Mila Ines nikako ne se obeshrabruvaj. Simptomite nisto ne znacat i nemoj da gi baras. Jas gi imav site pozitivni simptomi pa eve vcera prokrvarev i najverojatno i moeto prvo in vitro e bezuspesno. Utre ke pravam test. Inaku jas na 9-ti den od transferot prokrvarev, denes mi e 10-ti den. I ova nesto treba da ti znaci, kaj tebe takvo nesto nema.
Samo pozitivni misli i so sreka. Taa najmnogu ni treba na site nas
Pozz

(Одговор на членот Инес)
Непосредна врска до пораките: 885
20.6.2012 17:19:57   
Инес
Благодарам на подршката Херко, на сите ни треба срека и позитивни мисли, ама некако тешко оди...
Дали сте имале искуство со одредени инекции кои го потпомагаат инплантирањето на ембрионот? Дали вакво нештво има во МК? бидејќи јас не добив кога правев ивф, освен крионе гелот?

Непосредна врска до пораките: 886
20.6.2012 18:35:09   
LUBA

ИЗВОРНА ПОРАКА: @bebe

Utrovo se javiv vo fondot za invitro i za zal ne mi odobrija vaucer, mi baraat histerolaparaskopija iako imam naod HSG deka kanalite mi se proodni 100%, a nemam nitu polipi, cisti, pregradi i slicno isto so ureden naod, ne znam dali da se otkazam, mislam deka trebase barem edna sansa da mi dadat da si ja probam srekata, bidejki veke so godini se ispituvam na eho, hormonalen status, pap test i brisevi i se e vo red, no toa e

Mila Bebe jas veke odamna krenav race od fondot iako imav hcg dostaveno i snimka od 4d eho pak mi pobaraa histero laparoskopija ja na praviv operacijata i bukvalno se e vo red me vratija pak sega mi baraat 4inseminacii na rastojanie od 6 meseci,a toa e mnogu golem vremenski periodsto znaci se pravat za da ne dozvolat.Mojot soprug ki skina site dokumenti i mi kaza poveke ne se zamaraj so niv i ne gubi vreme i taka sega ke pocekam zdravje uste mesec ili dva za da mi pomine 6 meseci od operacijata i so novi sili kaj dr Tase na in vitro,a veke imam praveno edno in vitro vo sk na privatno.POZZ

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 887
20.6.2012 20:09:49   
Herco
Nema nadez veke. Denes e bas kako dobiena menstruacija. Iako d-r vika toa ne mora nisto da znaci, sepak znam deka e taka. Uf kolku e samo tesko, a solzive nikako da prestanat.

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 888
20.6.2012 22:22:36   
cacisk
I jas da si ja kazam makata. Imam 26 god i 2 god se obiduvame za dete ama se ustenisto. Kaj mene skoro se e vo red osven prolaktinot koj go srediv za nekolku mesecii i kaj mm isto se e vo re, ama user posted image uste nisto. Imam praveno hsg i site brisevi i ispituvanja, site mi vikaat da odam na in vitro ama nekako mlada se osecam za in vitro . I mm ima 27 god. Ne znam sto da pravam? Dali da odam na in vitro ili ne?

Непосредна врска до пораките: 889
20.6.2012 22:26:49   
Herco
cacisk moj sovet e da ne cekate, iako seuste ste mladi. Ama i jas i soprugot taka si vikavme, pa i se bese vo red, ama godinite si minuvaa i eve veke pominaa 5 godini, a predhodno i vo vrska 8. Nemojte da odolgovlekuvate zosto podocna se e potesko. sepak konsultirajte se so poveke doktori ako treba.
Pozz i so sreka

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 890
20.6.2012 22:32:14   
Инес
Caci nemoj da cekas, ne mora invitro vednas, stom se e vo red probajte so nekolku inseminacii, dodeka seto toa zavrsi ke pomine najmalku godina dve, I jas smeatv deka sum mlada na 27 godini da se grizam, ama dodeka se napravt ispituvanja, pa potoa inseminacii, pa dodeka go dobiv vaucerot za invitro napolniv 30 i sega strav me faka da ne sum prestara zasto kako odminuvaat godite i tie stanuvaat se pogolem nas neprijatel. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 891
20.6.2012 22:52:08   
mesecina83
ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

I jas da si ja kazam makata. Imam 26 god i 2 god se obiduvame za dete ama se ustenisto. Kaj mene skoro se e vo red osven prolaktinot koj go srediv za nekolku mesecii i kaj mm isto se e vo re, ama user posted image uste nisto. Imam praveno hsg i site brisevi i ispituvanja, site mi vikaat da odam na in vitro ama nekako mlada se osecam za in vitro . I mm ima 27 god. Ne znam sto da pravam? Dali da odam na in vitro ili ne?

немој да чекаш еве јас кога се оженив имав 21 година и на крај памет не помислив дека 8 години ќе се борам со стерилитетот сега сум 29 исто колку и мажот ми и на крај памет не помислив дека башка на нас ќе ни се случи тоа дека мажот ми не е плоден ама тоа е што е неможеме ништо да смениме здравје напредна е медицината и ќе одиме на донатор и чекаме одговор од фондот до крајот на месецот затоа не чекајте уште од утре почнете со испитувања со собирање документи за инвитрото и ти држам среќа на тебе и на сите да ни се оствари да имаме едно слатко бебенце па како што гледам еве во мојот град сите што ги познавам што биле на инвитро знам дека се породиле со близначиња па дај боже и на сите нас да ни се насмее на нас истѕата среќа да имаме многу user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил mesecina83 -- 20.6.2012 22:59:23 >

Непосредна врска до пораките: 892
20.6.2012 23:03:44   
liljak
herco kako si?kaj koj doktor odis?.....ines ne cekaj , nema vrska godinite , veruvaj i invitroto veke ne e sigurna rabota deka ke se ostani bremena....tesok e nasiot pat, mnogu tesko.....kazete rr sto da pravam kako da gi pokrivam modrinkite od racete sto mi se pravat od potkoznite inekcii , veke se poznavaat ,dali mozi so pudra da gi pokrivam , dali ke mi se napravi nekoja ifekcija?of lele maki nasi, se krieme od prijatelite, ne kazuvame po koj pat odime no veke inekcite ke me iizdadat, no borbata prodolzuva...pozdravce

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 893
20.6.2012 23:20:10   
Инес
Liljak jas site inekcii gi stavav vo stomak, t.e. maz mi gi stavase, i ne dobiv ama bas nikakva modrinka.Mislam deka fintata e vo toa da ne se pogodi nekoj kapilar, treba popoleka i nezno da se stavaat, ako pri prviot ubod od iglata dobies bolka, vednas izvadi ja i probaj na drugo mesto.soprugot inaku ima dijabetes i sekoj den samiot se bocka po 2pati i ima dolgogodisno iskustvo, taka sto mnogu profesionalno mi gi stavase inekciite , apsolitno nemav nikakva bolka ili pak modrica. probaj vo stomak, mnogu pomalku boli i da se napravat modrinki, nema da se poznava.Pozdrav na site budni RR vo ova vreme user posted image

Непосредна врска до пораките: 894
21.6.2012 0:07:39   
Herco
odam vo re medika kaj d-r Dimitrov, ama iskreno ne sum bas najzadovolna od d-rot, a od drugiot personal, prekrasni se,sestrite, a od site najsrce e embriologot Tina.
ne mozam da zaspijam a sabajle treba vo 8 casot da bidam vo re medika za testot. son ne me faka. mislev deka nema da bide volku tesko, ama pretesko bilo.

(Одговор на членот Инес)
Непосредна врска до пораките: 895
21.6.2012 0:07:47   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

Caci za In vitro po moe ti e rano,ne gi praj rabotite ko mene preku red,prvo inseminacii 3/4 pa posle in vitro.Mene mi se brzase,napraiv i na kraj pak nisto.Sega duri i mi e potesko,porano barem imav nades deka mozam prirodno a sega nekako sum skeptik.Si vikam ako nekese so In vitro prirodno nema sansi.Zatoa opusti se i uzivaj,prvo letovo dobar odmor,pa inseminacii , i na kraj in vitro,Pozzz i se najdobro!

Непосредна врска до пораките: 896
21.6.2012 8:57:13   
lina123
Herco mila ti ja pustam seta sreka na ovoj svet za tvojot test da bide pozitiven, i ajde cekam ubavi vesti da pises....pozz

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 897
21.6.2012 15:23:13   
LUBA
Sakam da ve prasam na tie sto sopruzite vi pijat proxeed plus dali znaete kako da go poracam Proxeed plus preku net zosto vo Mk poveke go nema.

(Одговор на членот lina123)
Непосредна врска до пораките: 898
21.6.2012 19:47:15   
Herco
Eve me mene. Posle tezok, bolen, tazen i ne znam kakov uste ne den. Testot e negativen. A sto da se pravi. Toa e, nema otkazuvanje, zdravje vo septemvri ke se obideme povtorno.
Ne znam sto da kazam, premnogu boli.
Na site onie sto ocekuvaat rezultati im ja posakuvam celata sreka na ovoj svet.

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 899
21.6.2012 19:58:16   
lina123
navistina mi e zal Herco,zdravje boze mozebi vo septemvri i dvete ke se raduvame posto i jas sum vo septemvri isto kaj Dr- Dimitrov,nemoj da gubis nadez, bidi pozitivna i so nasmevka na tvoeto lice, i ke dojde toj den ke bideme srekni zatoa imaj pozitivni misli.....pozdrav

Непосредна врска до пораките: 900
Страница:   <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?