|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
2.7.2012 12:10:52   
taska
E zenicki moi ama ic gajle ne mi e za kilazava i izgledot :) da sme si zdravi zivi samo , se ce si dojde vo red :))) a denes sabajle izgleda just baby ni se poragja user posted image user posted image user posted image user posted image baknezi do site jas uste si cekam 4juli termin ne iskacam od doma si sedam na klima i si lezam i uzivam user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 501
2.7.2012 12:51:40   
Dimana

ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana RR

леллеле женички мене ептен ме фаќа страв како ќе го издржам летово, 30-та недела ја почнувам ама се потешко и потешко ми е. Ништо не ми стои убаво од гардеробата и се поразочарана сум, па уште и кога ќе ми искоментираат како вчера лелееее колку си дебела ме фрлаат веднаш во лош филм да не сакам да се погледнамuser posted image Оваа недела ќе одам на гинеколог да си го видам дебелиот грашок и тоа е единственото нешто што ме прави среќна, се надеваме и дека ќе можеме да го дознаеме полот па да се окупирам со неговото собче и да не мислам на идиотскиве работи. Не ми се верува дека од моја уста излегуваат овие зборови, јас која цел живот сум се трудела физичкиот изглед да ми биде некаде на крај во приоритетите сега сум целосно окупирана со тоа и дозволувам денот да ми зависи од него, жалосно до кое дереџе дојдовuser posted image

Mislev jas deka premnogu si gi zedov pri srce rabotite ,koga nekoj ke mi iskomentira kako nelicam na sebe sega vo poslednite nedeli od bremenost ama svativ deka nekoi luge nemaat oset ,i namesto podrska i poziti vni zborovi tie komentiraat bez sram,dojdov do situacija da mi rece edna drugarka zalam ama toa e vistinata ,ama jas koga bev trudna nebev tolku potecena ,a samo jas znam kolku bese i vrat nemase ama nitu ednas ne i rekov sekogas bev pozitivna.zatoa si resiv deka kolku mozam ke izbegnuvam negativni luge i taka sega me faka strav za poragajot ovaa nervoza ne mi treba.

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 502
2.7.2012 13:01:41   
temjana
Изгледа треба да бидеме дрски со таквите луѓе па да и враќаме од типот јас барем имам оправдување трудна сум кај и да е ќе се вратам пак на старо, ама што да правиме со тебе и твојот изглед?? Да видиме дали тогаш ќе се дрзнат повторно да искоментираат било штоuser posted image
Инаку just baby изгледа навистина се гушка веќе со нејзината среќаuser posted image Ајде што побргу да си се олесниме сите особено оние чиј термин веќе пристигнал и да не им обрнуваме внимание на несетените луѓе, си имаме ние и без друго милион други грижи. Ве гушкам мешлаци и мамички кои сте тука за нас и не подржуватеuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Dimana)
Непосредна врска до пораките: 503
2.7.2012 14:46:55   
bobi74
jas sega vleguvam vo 27 nedela....pred 10 dena imav malku kafeav sekret samo na toaletnata hartijanekoja kapka,,bev na pregled vednas i mi rece se e vo red poveke lezi..grloto na matkata malku ti e pomeko ama nema potreba od lekarstva....potoa nemav nisto,,i sega vcera pak malku isto kafeavo svetlo...umrev od strav....dali nekojimal vakvo slicno????

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 504
2.7.2012 23:07:19   
lavche_oh
zdravo idni mamichki jas veke ja minuvam 33nedela +3dena i voopshto nee lesno so ovie goreshtini,uf a tek doprva kako ke izdrzime.....naogajte si ladovinka jas lichno ne izleguvam preku den ,domche pod klima,a od 20 do kaj 22 chasot obavezno shetka si pravime.Sigurno veke poveketo ste se spremile za doaganje na bebushot a jas samo shto pochnav ushte mn me cheka.Vi posakuvam lesna bremenost i ushte polesen porogaj na site user posted image

(Одговор на членот bobi74)
Непосредна врска до пораките: 505
3.7.2012 12:30:20   
mmbucko
Narode, jas od vcera ne sum veke pod rezim lezenje user posted image user posted image i brzo brzo vcera cel den akav po dukani iiiiiiii Se CASTEV sebe i mm so karti za Duran Duran, vip loza :)))))))))))). Moze ne sum so site ama nemozev da izdrzam Vo kraen slucaj od Kale poblisku e Remedika ako bash mi dojde zort :))))))

(Одговор на членот lavche_oh)
Непосредна врска до пораките: 506
3.7.2012 13:36:58   
eli07
Bravo za tebe mmbucko samo napred.....Posto i jas sum tuka negde so termin mu praam plan na mm kaj da se odi vikendov (oti navodno ke bilo +40) na koja bara da se izlezavameuser posted image user posted image a ako resi user posted image porano da izleze ke se najde resenieuser posted image

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 507
3.7.2012 14:51:31   
mama_sk
Уфффф... многу сум нервозна!!! user posted image Гинекологот кога ми земаше брисеви рече дека дефинитивно имам некоја инфекција а плус имам соодветни симптоми, зголемен секрет (со појак мирис) и пецкање долу. А резултатите од брисевите денес ги земав и се негативни!!! Ова ми е трет пат да носам брисеви во завод за јавно здравје на клиника и резултатите се секогаш негативни! Пред еден месец на инсистирање на докторите од клиника дека имам инфекција решив да направам брисеви приватно во авицена и за чудо, излезе дека имам уреаплазма! Како сега да им верувам на резултативе од клиника кога не ми се даваат пак 2500ден за брисеви приватно?! user posted image

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 508
3.7.2012 15:05:54   
mmbucko
mama_sk ona shto mozam so sigurnost da ti go kazam e deka rezultatite od avicena ti se neprikosnoveno tocni. Gi znam i lugeto koi go rabotat mikroto, gi znam i metodite po koi rabotat ( zvanicni metodi vo cela EU) i im gi znam i reagenzite so koi rabotat vrvni angliski i germanski. Taka da ako navistina imash maka naj relevantni ti se rezultatite od avicena.

(Одговор на членот mama_sk)
Непосредна врска до пораките: 509
3.7.2012 15:09:55   
mmbucko
Eli07 kazi na koja bara ke se ladite, daj predlog i jas crknav. Ohrid mi e daleku, pred 4 nedeli ke go rodev bebeto na straza. Ne za drugo maka mi e da gi gledam decava kako se pecat vo sk celo leto......

Непосредна врска до пораките: 510
3.7.2012 16:23:49   
mama_sk
Знам дека авицена се најсигурни ама не ми се даваат пак 2500ден кога секој месец плаќам здравствено осигурување! user posted image

Непосредна врска до пораките: 511
3.7.2012 17:16:14   
mmbucko
Apropo tezinata izgledot i deformiranosta i nevkusnite komentari......utre demek treba da podzavrsham neshto sitno na rabota i se dogovaram sabajle da me sobere koleshkata koga odi na rabota. Preeska mi se javuvaat so kolegata da potvrdat dali doagam za da znaele dali da dojdele po mene so pickup ili da angazirale kamion i da go obezbedele vlezot preku magacin da bil sloboden za da mozele da me vnesat :((((((((( (toj vlez e za teretni vozila i viljushkari)
I posle kazete deka se humani......Jas im rekov deka za da me simnat od zgradava ke treba i kran da donesat od stranstvo oti Grujo nema tolkav kran doneseno ushte....... :((((((((((
Samo vie ja razbirate mojata maka ........

Непосредна врска до пораките: 512
3.7.2012 17:57:41   
eni
Mamicki da prasam nesto? Znam deka ima posebna tema na forumov za porodilno otsustvo, ama vie site ste veke pri kraj, pa ke mi odgovorite pobrzo. Dali e zadolzitelno da go zemes 28 dena pred termin porodilnoto. Mene ginekologot mi rece deka mozam koga sakam da go zemam, pa se javiv vo fondot da prasam i tamu mi rekoa mozes koga sakas, samo HR vo mojata firma vika deka bilo protivzakonski i moralo da se zeme 28 dena. Kazete vo vasite firmi kako e?

Непосредна врска до пораките: 513
3.7.2012 18:51:14   
Veronika 78
mmbusko me iznasmeauser posted image user posted image neka si brkaat rabota kazi im ili neka ja iznesat rabotata nadvor pa da ja zavrsis e togas da gi vidamuser posted image
mama_sk na tvoe mesto ne bi se mislela,sepak povazno e user posted image daj boze da nema nisto ama vo sekoj slucaj prezali gi uste tie 2500den.
eni vo vrska so boleduvanjeto moze da go otvoris 28dena pred predvideniot termin no nemora, moze i mora da se otvori na denot na poroduvanjeto pa makar toa bilo i 2 dena pred predvideniot termin

(Одговор на членот eni)
Непосредна врска до пораките: 514
3.7.2012 19:25:11   
Dreamline
mmbucko bas se smesni tvoive kolegi.. ne treba da im se lutis...toj sto se smee zlo ne misli.

Tuku sakam da ve prasam..sakam da pravam mikrobiloski brisevi i vo avicena da gi nosam pa dali znaete kakva e postapkata. Dali gi zema ginekologot i sam si gi nosis ili tie gi prakaat?

(Одговор на членот Veronika 78)
Непосредна врска до пораките: 515
3.7.2012 20:22:34   
eli07
MMbucko mi go razubavi denov...se ubiv od smeenjeuser posted image user posted image user posted image Ne se sekiraj mene na rabota ne me sobirase biroto i foteljata pa moraa da ja konfuskuvaat od kaj direktorot za da me izdrziuser posted image Eni jas ke si go otvoram boleduvanjeto so denot na poragjaj taka da ne bi trebalo da ti pravat problem. Dreamline mene brisevite i site drugi lab. ispituvanja mi gi nosea od kaj maticniot taka da ako imaat dogovoreno bi trebalo tie da si ja zavrsat rabotata.Normalno si plakas za toa...user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 516
3.7.2012 20:42:25   
Dimana
I jas denes so istiot somnez, za brisevite koga gi zemase dr mi rece sigurno imas kandida stavaj vaginaletki a denes na rezultatite se negativno e sega da se raduvam ili povtorno da pravam od ponedelnik sum 38 nedela ,ima li pricina za somnez za rezultatite od javno zdravje imal nekoj takvo iskustvo ili vodeni od toa deka samo privatnite kliniki se relevantni dali zaradi parite sto gi davame.
Kako i da e do kraj jas ke si stavam vaginaletki od vreme na vreme a i urinata ako e uredna mislam deka nema da ima problem .
Mmbucko znam kakva e tvojata maka za komentarite ,bidejki kolku i da se potsmevame na svoja smetka ,nesto dlaboko vo nas dopira od tie zborovi i stvarno ne e seedno kolku i da se trudime da go potisneme toa .

Непосредна врска до пораките: 517
3.7.2012 21:20:10   
mmbucko
Demijan, ma kolegive mi se srcki , ama ja kazuvaat vistinata. Stvarno nemam mnogu kg ama cela sum izdeformiranana :(((((. Sega bev vo anzi, stalno sum tamu ama odkoga sum bremena ne vlegov nekako. Me gleda prodavackata i mi vika a be ti si ili ne si, mnogu si popravena :((((((((. Ako sum jas debela oni se ruzni a jas ke si oslabam. Oni neka mu ja mislat za plasticna operacija :))))))

E sega za brisevite neka ti gi zeme genikolog i najdobro sama odnesisi gi. Najdobro predpladne. Ova ti go kazuvam najprofesionalno. Neznaesh za kolku vreme genikologot ke gi odnese a za nekoi vidovi na bakterii bitno e brisot da se zasee vo rok od 1h od zemanjeto. Demek nekoj mikrobiolog sum neli ;)))))

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 518
3.7.2012 21:31:45   
mmbucko
Izvinete jas i kuma vi stanav , odgovorlt beshe za Dreamline. A shto se odnesuva do Dimana i mene vo site 3 bremenosti brisevite na kraj mi bea OK ama za sekoj slucaj jas vo 36-37 nedela si stavam zadolzitelno Canesten 3, za sekoj slucaj. Shto e sigurno sigurno si e.
Shto se odnesuva do javnoto zdravstvo nekade predhodno rekov deka rabotam so site laboratorii i gi znam rabotite od prva raka. Nikoj ne e blesav da dava pari ako nemora ama jas site analizi gi pravam vo avicena i si sobrav pari za poroduvanje vo remedika. Dq se razbereme ne deka za neshto ne sum otishla i vo drzavno ama za raka covek i zavrshuvash rabota. Jbg takvo ni e zdravstvoto.

Непосредна врска до пораките: 519
3.7.2012 21:39:08   
mmbucko
Mama_sk neshto mi tekna, a kakva boja ti e sekretot. Da ne e zelenkast so miris da mi prostiah na riba?

Непосредна врска до пораките: 520
3.7.2012 21:52:02   
Hunny
Ени, породилното можеш да го отвориш од денот на породувањето. Јас се породив сега во април и на работа одев до крај.

Непосредна врска до пораките: 521
3.7.2012 21:53:12   
eli07
E sega pocnav i jas da se somnevam vo tocnosta na rezultative od brisevite.Navodno site mi bea negativni ama gospod znae dali se tocniuser posted image user posted image .Mene mi gi zema ginekologot posle gi nosat vo Drzavna. I rezultatite navodno kasnea edna nedela.Pa sea ti vidi.

Непосредна врска до пораките: 522
3.7.2012 21:56:31   
eli07
A koga sme kaj sekretot i jas go imam ama ne mirisa i e so nekoja mlecna boja sea vo posledniov mesec malku pogusta.Dr. me utesi deka ako mene ne mi smeta nemalo potreba da se tretira.

Непосредна врска до пораките: 523
3.7.2012 22:18:48   
mmbucko
Eli07 ako nema miris i nemash simptomi ok, mada nikogash na kraj od bremenost ne e na odmet canesten3 da se stavi za sekoj slucaj kanalot da e cist bebushot pri poroduvanje da ne zakaci neshto.

Непосредна врска до пораките: 524
3.7.2012 23:30:13   
eni
Pa dobro zarem mozat taka da gi gresat rezultatite vo drzavna? pa sto ako e so plavi kartoncinja, toa ne e besplatno. I jas imav slucaj so pogresni rezultati od mikrobiologija ama mislev e incidentno. Pravev brisevi pred sda zabremenam, pa vo 13-ta nedela i bea negativni. I na narednite vo 25-ta brisot za klamidija pozitiven. Na mojot maticen mu bese cudno pa rece da gi povtorime brisovite i da ne pocnuvam so nikakva terapija. I narednata nedela gi odnesov i vo drzavna i vo avicena i vo prolet poliklinikata i sekade ispadnaa negativni. Sto znaci deka prethodniot bil pogresen, za edna nedela ne moze klamidijata sama od sebe da si se izleci. Bas e zalno ova so naseto zdravstvo.

Непосредна врска до пораките: 525
Страница:   <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Ajde da vidime?
Jana9

Kolku ovde na sajtov se mamicki na bliznaci? A kolku na edno detence?

Mama na bliznaci (0%)

Mama na edno dete (100%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!