Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2012 8:52:46
temjana
Јас нормално се фарбам како и пред бременоста, еднаш во месецот со обични фарби. Пробав на лореал без амонијак и тикви варени ништо не ми фати, па си продолжив како и пред тоа. Да чукнам во дрво ниту алергиска реакција ниту ништо не ми се појавило. Исто така се депилирам цела исто како и пред тоа, со еден збор воопшто ништо не променив во тој дел. И онака се чувствувам како гуде уште влакна и несредена коса да имам па нема од дома да излегувам
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2012 9:07:04
AnnaMolly RR
Се извинувам на офтопикот, ама ако ти си гуде, Темјана, јас не знам ние останатите што сме. КИТОВИ! Ќути таму со тоа стомакот како подуена од јадење си, не како трудница во трето тромесечие.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2012 10:48:05
Veronika 78
fala vi za sovetite znaci jas da si se isfarbam da ne se isplasi sinceto od mama barem da se ulepsam oti sekako ke go precekam so prase ili kit kolkava sum neznae covek dali da me skoka ili da me zaobikoli
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2012 11:18:55
Dimana
Ova izgleda nekoj hormon za razubavuvanje raboti poslednive nedeli pred poragaj site trudnici dobivaat zelba za sreduvanje ,kaj mene ima nedostatok ne se laci izgleda dovolno ,ne mi se izleguva od doma site sto ke me vidat reagiraat lele facata ti se izmenila ne licis na sebe nemozam da gi slusam jas znam deka sum zdebelena i otecena ama pa nekoi zaboravile kakvi bile koga bile trudni,nikogas ne sum se osmelila takvo nesto da im recam ,a sega samo me razocaruvaat uste poveke nemam zelba ni luge da gledam ni da odam nekade namesto postporodilna depresija mene predporagaj ke me fati izgleda.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2012 11:41:53
deluxe
Dusi4ke nemoj taka negativno da gi gledas rabotite.Jas vo prvata bremenost bev zdebelena 30kg(ako ti se veruva) imav 60kg i naednas stignav do 90kg.ama veruvav vo sebe znaev deka pak ke bidam onaa istata i ke oslabam ,duri i segi si pravev na moja smetka ama si bev pozitivna,ne dozvoliv da me potisnat takvi cuvstva iako znaev deka izgledam kako MEUR SO VODA heheheheheehe.Sega sum 32 nedela od bremenosta pak sum debelo ama mi e gajle,znam deka ke bii uste nekoe vreme i pak se vrakam vo forma kako prviot pat.Zatoa uzivaj si vo kilogramite i vo bremenosta ne se sekiraj ke ti bidi dieta ponatamu Pozzzzz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2012 12:47:20
Dimana
Jas mislam deka sekoja trudnica e svesna za promenite i kg koi se dobivaat no me frustrira toa sto brzo se zaboravaat nekoi raboti ,dali si imale pogresna percepcija koga oni bile trudni pa si se dozivuvale kako manekenki vo trudnoca a bile kako baloni ,pa sega si zadavaat za pravo da komentiraat pa jas nebev vaka ic ne bev popravena ic ne bev potecena (kako da ne mi gledaa mene ocite togas) ama nikogas ne sum iskomentirala duri i slatki mi bile a sega od nekoj sto go pominal toa takvi zborovi epa me ubivaat tolku mi treba i taka hormoni mi lupaat vo glava . Aj dosta se zalam ke im pokazam jas niv po 6 meseci kakva riba ke bidam
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2012 12:55:56
temjana
Ич да не се замараш со идиотските коментари на некои што не размислуваат. Мене така пред некој месец и тоа маж на другарка која што исто беше трудна, ме гледа и ми вели ииии колкав газ си пуштила! Лелеле од тогаш неможам да се помирам цело време само на тоа мислам И си велам па добро бе мајку му стара кој ти дава за право да коментираш за изглед без разлика дали сум трудна или не Ама ми ја наби чивијата и сега сум опседната со задникот ми голем Знам дека е тешко да ги игнорираш идиотите ама ако можеш оди си на фризер, козметичар... напрај си го ќејфот ќе видиш како расположението ќе ти се подигне
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2012 13:17:05
eli07
Epa ajde na prezivuvanje da bideme site vo bremenost samo za da ostaneme vitki i zgodni.....hellooooo pa dete nosime vo nas moze gazot da ni go jadat takvite klosari nepismeni.Ic da ne mu ja mislite.Jas celulit vo butkive imam na kilo a sum nemala ni gram, ali ne se razocaruvam zatoa sto znam deka vredi KE BIDAM MAJKA i ke imam najslatko bebence na svetot.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2012 13:30:05
deluxe
Bravo zenski e vakvi ve sakam pozitivni ,ic ne mu ja tupete, toj sto e ubav, ubav e i vaka i onaka,na kraj kraeva imame podrska od sopruzite neli????mazot mi misli deka sum super i so 90 kg na mene hehehehehehehe zatoa samo napred vazno e da imame zdravi bebuski a za teloto ke si se vrati vo normala po nekoj mesec pozzzzzz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2012 22:10:19
mmbucko
Vcera si bevme na kontrola i bebco e super, imame 3 kg. Da izdrzime barem do sreda pa posle neka iskaca bebco.......Mada deneska go preziveav denot, se utepav sreduvajki po doma, kako shto lezev minative nedeli ova deneska prava gimnastika :))). A za gickanje boli me uvo, koga ke mi padne maka od slikat shto ja gledam vo ogledalo (citaj likot mi e skroz deformiran)si najdov lek. Si gi vadam slikite od predhodnite bremenosti, od onie pred i posle i se tesham. Kogauspeav za 7-8 mesec da izgledam top posle 107 i 98 kg, pa belki sea nema da bidam baksuz so 87. A koga me zezaat kolegite na rabota, a veruvajte dusha mi vadat, vrtam na shala i si praam zaebancii na svoja smetka i super mi e :)))
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.6.2012 10:52:12
Malecka23
Decki znae li nekoj dali smeam da napravam ladna u bremenost?otkako ostanav trudna kosata skros mi se ispravi i sea sakam da si napravam frizurce:))malata koa ke izleze sredena da me vidi:))
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.6.2012 11:38:04
Dimana
Kolku sto se sekavam majkami na vremeto koga pravese ladna ,ja vitkaa kosaata i ja mackaa so kiselina a toa taka uzasno mirisa ,neznam kolku bi mozela da podneses a i na koren treba da te macka jas ne bi ti preporacala no najdobro prasaj si ja frizerkata dali ke se nafati .
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.6.2012 14:14:18
Malecka23
ne e problem generalno mirisi mozam da podnesam ama strav mi od kiselinata da ne napravam steta na bebeto sto koa ke irazmislam e slicno so fabanjeto zatoa ne sum sigurna
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 30.6.2012 10:47:07
bebe7
Dobro utro mamicki Nie vlegovme vo 32 nedela. Vcera bevme na kontrola super se . Za 2 nedeli nova kontrola i CTG bara doktorkata a jas sum resila da drzam do 36 nedela bar. Vcera si gi pocestiv bebinjata i so prvite bodi i spihozni a denovive i so krevetcinja , ne mi e rano ,neli ? Si primivme minatata nedela 2 dozi Dehametazon za plukata a narednava nedela ke treba uste 2 . Jas za razlika od vas imam drug problem, moram da pojacam proteinska ishrana , posto me vodat so gestaciski diabetes i pritisok sum na "dieta" pa sum popravena samo 6 kg . Doktorkata vika deka ke moram malku da kacam na tezina zaradi bebinjata Sto se odnesuva do razubavuvanjeto, se farbam sekoj mesec so regularna farba i si pravam topla depilacija ( i na preponi) bez nikakov problem do sega , taka da ako vi se razubavuva ( sto e sosema normalno i zenski ) ne se sekirajte dozvolete si takov tretman . Ako zena dade komentar ( negativen) na tvojot izgled ili ne bila trudna ili ti zaviduva, a za komentari od mazi , ma sto znaat tie osven kolku im bilo tesko vo vojska ili se ljubomorni sto nemozat i tie da ragaat. Na site sto ke se olesnat ovaa nedela im posakuvam lesno poroduvanje i pobrzo zakrepnuvanje pokraj zdravi i veseli bebcinja Na site drugi sto cekaat vi posakuvam pobrzo i polesno da vi minuvaat denovi
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 30.6.2012 13:00:44
1mama
zdravo idni mamicki.. .imam edno prasanje ve molam iako ne sum vo ovaa grupa.. jas sum vo 20 nedela od bremenost a skrining mi zakazaa vo 22 nedela vo GAK,da ne e slucajno kasno za toj pregled ve molam da mi kazete?nekoi velat deka do 20 nedela se pravel,kazete mi ako ne da odam na privatno da ne cekam,bidejki do 17 nedela imav komplikacii vo bremenosta..i cel 4ti mesec lezev vo krevet...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 30.6.2012 14:59:37
temjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: 1mama
zdravo idni mamicki.. .imam edno prasanje ve molam iako ne sum vo ovaa grupa.. jas sum vo 20 nedela od bremenost a skrining mi zakazaa vo 22 nedela vo GAK,da ne e slucajno kasno za toj pregled ve molam da mi kazete?nekoi velat deka do 20 nedela se pravel,kazete mi ako ne da odam na privatno da ne cekam,bidejki do 17 nedela imav komplikacii vo bremenosta..i cel 4ti mesec lezev vo krevet...
1 мама вториот скрининг се прави од 20-та до 24-та недела така да немој да се грижиш на време ти закажале И јас го правев на гак во 22-та недела и многу сум задоволна од целата услуга и внимание кое ми го посветија. Ти посакувам убава и лесна бременост
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 1.7.2012 22:08:26
Just baby
kako odi mamicki? jas ja pocnav 41 nedela i nestrplivo si cekam kako se spravuvate so zeskovo? eve tuku sto procitav deka od utre ne cekalo uste potoplo vreme. jas si sedam doma, i bioritamot mi e poremeten, spijam po nekolku casa pa se razbuduvam pa pak kako da se naviknuvam na spienje na rati za koga ke se rodi bebenceto
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 1.7.2012 22:28:40
eli07
Jas imam izgleda uste bajagi da veslam tek sum 37 nedela i od narednava nedela treba pocnam da odam na ctg vo GAK. Me interesira kako odite na pregledi vo ovoj period (vo 9 mesec) dali eho pregled vi pravat voopsto i kolku cesto? Dali ctg e dovolno do kraj t.e do poragjaj?Pozz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 1.7.2012 22:32:42
Mary
Just baby ti uste si tuka.Ajde so lesno cekam denovive ubava vest.So zestinive samo za po doma sme site jas ako mozam ovaa nedela do sreda ke teram na rabota,pa na pregled sum kaj doktorot so ke me poraga inace sme 37ma nedela i 3 dena,koga se zamoruvam i sedam podolgo vreme imam bolki dole kako menstrualni a eve vikendov uzivav po doma se naspav i super mi e.Pozdrav i so lesno na site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.7.2012 9:01:46
temjana
леллеле женички мене ептен ме фаќа страв како ќе го издржам летово, 30-та недела ја почнувам ама се потешко и потешко ми е. Ништо не ми стои убаво од гардеробата и се поразочарана сум, па уште и кога ќе ми искоментираат како вчера лелееее колку си дебела ме фрлаат веднаш во лош филм да не сакам да се погледнам Оваа недела ќе одам на гинеколог да си го видам дебелиот грашок и тоа е единственото нешто што ме прави среќна, се надеваме и дека ќе можеме да го дознаеме полот па да се окупирам со неговото собче и да не мислам на идиотскиве работи. Не ми се верува дека од моја уста излегуваат овие зборови, јас која цел живот сум се трудела физичкиот изглед да ми биде некаде на крај во приоритетите сега сум целосно окупирана со тоа и дозволувам денот да ми зависи од него, жалосно до кое дереџе дојдов
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.7.2012 10:34:17
Mammi
Темјана те молам не почнувај болна тема И јас на крај памет си ги имав ставено килажата, дека од секогаш горе долу тука сум била и сум немала проблеми никакви. Ама сега како што растам, и мајка ми прва истрча да ми каќи како сум била дебела и не чинело, дури и докторот го имаше натерано да ми каже мк кога бев, а ваму бабицата смао ми се насмевна, рече додека е се во ред нема место за паника, и што мислиш ми вика дека ќе слабееш? После ќе си надоместиш. А тоа со облеката ми е ноќна мора кога се полека почнува да не ме собира. Ама ме држи среќна и не можам да дочекам да си се видиме
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.7.2012 10:53:51
eni
Mamicki ne se nervirajte, sega na toplovo ke vi se namali apetitot. Jas sega bev na pregled 35 nedeli i 3 dena i zemavme brisevi, pa se nadevam ok ke bidat. Bebco si raste, 2.5 kila ima, edvaj cekam da si go vidam Inaku doktorov moj me zacudi malku. Mi vika ne moram porodilnoto da go zemam 28 dena pred termin. Jas mislev deka mora taka pa sega ne znam sto da pravam, ne deka mi se ide nesto posebmo ma rabota, ama pa podobro posle so bebco da si sedam
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.7.2012 11:04:51
Cipi Ripi
Леле Темјана, ти ги читам постовиве и се чудам. Па како може некој на трудница во 7 месец на 40 степени да и каже Лелееее колку си дебела??? Според мене тоа сигурно некој што љубоморел на твојот изглед пред да останеш бремена, па сега со твојата состојба се радува дека не си таква каква шѕо си била, па сега си дозволува да ти каже дека си дебела, но само да знаеш дека ти не си дебела, туку ти носиш дете во тебе. ИИ немој да си викаш леле на какво дереџе дојдов, затоа што ќе се нервираш за џабе, а верувај после пораѓај е потешко, барем за мене беше, секогаш кога ќе се видев во огледало си викав Леле на што личам, стрии ми излегоа после породување,ама се поминува Поздрав до другите трудници, секој ден ја отварам темава со надеж дека некоја се породила, ама се ме прелажувате. .