|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
21.6.2012 21:36:49   
tanjuskaaa
Zdravo idni mamicki, jas citam i vi zaviduvam po malku na tie sto veke ste otvoreni i pocnati do nekade :) jas sum 38 skoro 39 nedela, so neomeknato i zatvoreno grlo i normalno voopsto neotvorena, bebuvceto tropa li tropa, i mn e nisko slezeno. Koga veke do tuka stignav se nadevam deka pred sreda nema da se porodam, majkami doaga na pomos vo vtornik vecer pa barem da ja pocekame :) inaku jas bev ot tie sto mislea deka posle vleguvanje vo 9ti mesec odma ke bidi :) a mazotmi mi velese i uste mi veli deka ke go nadnosam i izgleda sin ili kerka na tatko ke bidi pa vo pravo mazotmi :)
za tie sto ste so pogolemi bebuvcinja, neznaci deka porano ke se porodite, no za zal najcesto e potesko, jas ne ziveam vo Mk i kade sto sum koga se bebinjata napredni skoro nikogas nedozvoluvaat vaginalen poragaj, no si znaat sekade doktorite kako sto treba pa ke vi kazat vo zavisnost od vasiot slucaj kako da se postapi.
toa so nastinkite - da ne e zarazno za bremeni zeni ;))) jas denes se osekav nastinata no se napiv cajce i mislam deka sega sum super, samo sum izmorena od na rabota ali toa e.
Toa e mamicki pa da pouzivame vo mirot i tisinata uste malku, a bebuvcinjata neka rastat i tropaat uste malku
pozdrav do site i vnimavajte so pekolnite temperaturi.

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 451
22.6.2012 9:42:44   
eni
Mamicki da ve prasam nesto. Jas sum 35-ta nedela i vcera pocnaa da me bolat preponite. Ne e konstantna bolkata, tuku koga stojam ke osetam ostra bolka. Dali na nekoja i se slucilo istoto?

(Одговор на членот tanjuskaaa)
Непосредна врска до пораките: 452
22.6.2012 10:08:16   
mmbucko
Toa e normalno Eni, ligamentite koi ja drzat karlicata se rastegnuvaat za da moze bebco da izleze. Ne se grizi toa e normalen proces.

(Одговор на членот eni)
Непосредна врска до пораките: 453
22.6.2012 10:09:18   
milika
Eni, ne se grizi, se e toa normalno. Mojata bebuska uste vo 25-26 nedela se imase namesteno za izleguvanje user posted image , od togas imam bolki vo preponite, kolkovite, pritisok na karlicata, a veke napravivme 37 nedeli. Gledaj poveke da si lezis i da si odmaras.

(Одговор на членот eni)
Непосредна врска до пораките: 454
22.6.2012 12:08:40   
Dimana

ИЗВОРНА ПОРАКА: eni

Mamicki da ve prasam nesto. Jas sum 35-ta nedela i vcera pocnaa da me bolat preponite. Ne e konstantna bolkata, tuku koga stojam ke osetam ostra bolka. Dali na nekoja i se slucilo istoto?

I jas sum 35 nedela ,i mene istoto mi se slucuva jas mislev prviot den deka premnogu se zamoriv so cistenje pa od toa me bolat ,no i denovive imam bolki i navecer duri i kolkovite me bolat si zemam magnezium dvapati po 250 kako da me opusta malku ili do psiha e neznam .

(Одговор на членот eni)
Непосредна врска до пораките: 455
22.6.2012 14:18:18   
mama_sk
Бев на преглед и докторката на извештајот (меѓудругото) запишала ОПВ со џеб од 41*28мм. Знаете што значи ОПВ? Ништо не ми објасни една арогантна докторка на ГАК... user posted image

(Одговор на членот Dimana)
Непосредна врска до пораките: 456
26.6.2012 10:57:05   
Just baby
odamna ve nema user posted image
kako ste kako odi? jas eve so polni 39 nedeli i nekolku dena si cekam da si go vidam bebenceto i da si go drzam vo racete user posted image

(Одговор на членот mama_sk)
Непосредна врска до пораките: 457
26.6.2012 18:34:15   
Dimana
Samo sto se vrativ od lekar 36 nedela user posted image e 3 kg ubavo si napreduva i se e ok ,imam otoci samo mi preporaca poveke proteini da vnesuvam vo ishranata ,a toa sto mi se grci stomakot rece deka se lazni kontrakcii,no dokolku zacestat i bidat pojaki da se javam na lekar .
Just baby ti kade ke se poragas zakaza li dr ?

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 458
26.6.2012 20:11:23   
tanjuskaaa
Zdravo zenski, i jas samo sto se vrativ od na lekar 39 nedeli i 2 dena :/ na bebuvceto moe ne mu se izleguva, grloto na matkata konecno omeknalo no ne sum otvorena voopsto, i pak po 1 nedela me zakazaa - toa paga posle mojot kraen rok, ako ne se porodam do togas izgleda ke molam za provokacii :) kontrakcii imam mnogu retko no zatoa bebce mrda kako ludo, posebno noke. Pozz do site pa ke ve izvestam ako ima nesto novo :)

(Одговор на членот Dimana)
Непосредна врска до пораките: 459
26.6.2012 22:41:00   
eli07
Ajde ajde masalaaaa osekam deka nedelava ke bide plodna so novi rr bebuscinjauser posted image Potajno se nadevam i jas megu niv user posted image

(Одговор на членот tanjuskaaa)
Непосредна врска до пораките: 460
27.6.2012 0:15:56   
mmbucko
Jas sum utre na kontrola pa da vidime do kade sme. Mene kontrakciive me ubija. More nema beanje danokot na vakov ili onakov nacin mora da se plati.
I mene nedelava mi mirisa na nekolku user posted image YESSSSSS user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 461
27.6.2012 0:48:46   
Just baby
a kolku vreme moze da pomine i da se ostane so eden prst otvoren i meko grlo na matkata ? user posted image

Непосредна врска до пораките: 462
27.6.2012 0:56:25   
mmbucko
Just baby toa ti e individualno, jes veke 4 nedeli sum so 2 prsta i omeknato grlo, dodushe podlezuvam. Minatata bremenost 3 meseci bev 3 prsta otvorena, za grloto ne se sekavam.... Taka da kaj tebe kaj i da e se gleda krajot.....Sto se odnesuva do bolkite nema sansa da se utnat ednostavno znaes deka se tie. Verojatno prirodata ne napravila so nekoj instikt da gi prepoznaeme.......

Непосредна врска до пораките: 463
27.6.2012 3:13:48   
taska
Decki a kako ve pregleduvaat da vidat kakvo e grloto na matkata i dali si otvorena ? ja dosega nemav vaginalen pregled , samo ctg i eho .
Boli li pregledot ? i jas sum 39 i 2 dena :) stomakot mislam deka ce mi pukne :)))

Непосредна врска до пораките: 464
27.6.2012 3:54:07   
Just baby
Pregledot e vaginalno so raka :) kaj mene e bolen, ne znam kaj drugite :)

(Одговор на членот taska)
Непосредна врска до пораките: 465
27.6.2012 8:08:22   
eli07

ИЗВОРНА ПОРАКА: taska

Decki a kako ve pregleduvaat da vidat kakvo e grloto na matkata i dali si otvorena ? ja dosega nemav vaginalen pregled , samo ctg i eho .
Boli li pregledot ? i jas sum 39 i 2 dena :) stomakot mislam deka ce mi pukne :)))

Taska mislam deka e pametno veke i vaginalno da te pregledaat so ogled na toa deka si veke pri kraj.Jas imav vaginalen pregled i so raka i so sonda minatata nedela (35 nedela) ne bese bolno bese samo neprijatnouser posted image . Nego mene drugo me interesira posto petok idam prv pat na ctg i ne znam kako e??? Vi pravat i Eho pregled preku ctg-to ili toaq e samo za kontrakciiuser posted image

(Одговор на членот taska)
Непосредна врска до пораките: 466
27.6.2012 9:27:09   
Just baby
na CTG koga se odi porebno e da si najaden, odnosno bebeto da e razbudeno i razmrdano. bidejki jas odam nautro, a ne mozam vednas da jadam, kasnuivam malku, pijam voda, i gledam toa sto go kasnuivam da e blago bidejki so blago neli bebeto e najaktivno. mislam deka moze i da se napies samo koka kola.
ti vrzuvaat 2 lastici na stomakot i 2 sondi (ne znam kako da gi narecam) i taka ke si lezis 15 tina minuti.
potoa ke te pregledaat na eho, i site standardni raboti koi ti gi pravele do sega, i ke gi vidat rez od CTG-to
malku poveke opisna bev user posted image ama se nadevam me svati

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 467
27.6.2012 11:42:50   
mama_sk
Ајде побрзо да си се олесните вие што броите ситно user posted image
Да ве прашам, кои испитувања ги правевте од 30та недела па натаму? Јас сум влезена во 31ва недела па ме интересира што наредно треба да закажам, освен редовните контроли на крв, урина и брисеви?! user posted image

Непосредна врска до пораките: 468
27.6.2012 12:01:42   
Malecka23
Vo 32ra imas kontrolen skrining vo 33ta ili 35 imas brisevi standard urina i krv i mozno e i skrien seker da te teraat da proveris ako veke ne si proverila toa e toa

E sea jas da prasam dali e normalno vo 32 da imas bolki mentrusalni vo kicmata stomakot ne me bolese ama preponite mnogu vcera od krevet ne sum mzoela da stanam osekav deka celata tezina mi poaga na kicmata i deka kaj i da e ke se raspadnam edvaj sum zaspala ama zatoa i toa cudno koa sum zaspala kako top a jas obicno imam lesen son nesto mi e cudno ne znam stvarno sto euser posted image user posted image user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama_sk

Ајде побрзо да си се олесните вие што броите ситно user posted image
Да ве прашам, кои испитувања ги правевте од 30та недела па натаму? Јас сум влезена во 31ва недела па ме интересира што наредно треба да закажам, освен редовните контроли на крв, урина и брисеви?! user posted image

Непосредна врска до пораките: 469
27.6.2012 12:50:03   
Gwendolin
Здраво на сите user posted image , Малечка 23, јас да не прочитав од тебе немаше да знам дека има контролен скрининг во 32 недела, јас сум 33 сега и не ми споменал докторот такво нешто , додуша бев претходната на преглед, ми рече добро е user posted image , само имам калцификати на постелката user posted image , па ајде ќе видеме ако user posted image си расте како што треба, може нама пак да треба да примам клексани user posted image . А имам болки во колкови многу, особено што на едниот имам стара повреда од дете и зараснал така, малку дислоциран, ама никој доктор нели не се сетил тогаш да ме прегледа, ми викаа реума ти е (имам болки уште од основно, не знам од каде идеја реума во основноuser posted image ). Добро што почнав на масажа пред 1 год. ради болки во кичмата, па имало некој совесен да ми каже што ми е, па сега зачестив со масажите, точно ради болките во колкот и кичмата. Мешенца, нека ве масираат татковците и на врат и на раменици и нозе и стопала...секојдневната макар 5 минутна масажа многу помага, освен онаа професионална. Ете и јас го терам секоја вечер мм да ме масира по малку, инаку нема да станам од кревет другиот ден и нема ручек user posted image . Доволно се изнапишував, ме чека работа (до вечер user posted image ) , Поздрав до сите и со лесно да си ги поминувате жештините, јас се мрднав веќе од жешко, кога одам пешки, поминувам покрај прскалките за тревата по улициве што се да се изладам ...сега од кога го напишав ова сфаќам какви глупости правам user posted image

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 470
27.6.2012 14:12:51   
Veronika 78
Zdravouser posted image
Nezam kako ama sinoka konecno spiem posle tolkuuu vremeuser posted image
Kako stoite so farbanje na kosata,jas sum 35 nedela nemozam veke da se gledam pa zemav color sampon na loreal bez amonijak i uste ne znam dali e toa ok
Cekam vase mislenje a dotogas uzivajte vo prijatnite temperaturi user posted image

(Одговор на членот Gwendolin)
Непосредна врска до пораките: 471
27.6.2012 14:23:49   
Just baby
jas se farbam cela bremenost so istata farba kako i prethodno so hidrogen

(Одговор на членот Veronika 78)
Непосредна врска до пораките: 472
27.6.2012 14:26:25   
mmbucko
Veronika jas cela bremenost se farbam so posebna linija na farbi na bilna osnova od viola Biockar mislam se vikaa. Poveke od 95% se bilni ekstrakti, bez amonjak i se preporacuvaat na trudnici i pacienti so ekstremno osetliv skalp. Boite im se navistina ubavi i so ubav sjaj. Sekako pozelno e da se koristat farbi bez amonjak i na prirodna osnova. Prvo probav nekoja isto demek prirodna farba od Zegin i ja plativ 500 den. Ono ispadna nekoj vid na kna koja ne da ne ja biva za nishto tuku kosata ja pravi kako tutkal bez sjaj i ko kal da si stavil na nea.

(Одговор на членот Veronika 78)
Непосредна врска до пораките: 473
27.6.2012 17:30:32   
mama_sk
Уф, и мене ми треба добро средување на косава... Сакам да се шатирам (со бланш) ама не знам дали смеам?! user posted image

Непосредна врска до пораките: 474
27.6.2012 17:41:25   
taska
Vikaat dekak satiranje e pobezbedno demek nee idelo od koren , mada nema veze toa ... i jas se farbav i satirav eve sega pred 2 nedeli sa si se sredam a predhodno za svadbata , znaci 2 pati za cela bremenost ...

Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Мојот порок е?
kikicka

Дали и вие имате некој порок?

Цигари (47%)

Алкохол (3%)

Секс (12%)

Коцкање (2%)

Лоша храна (37%)

Број на сите гласови: 104

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!