|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
23.6.2012 19:00:47   
new york
padme srcka kaj odis ti na lekar? Kade ke pravi skrining, zs i jas za dve nedeli treba da odam. Jas vo sistina odam

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 1226
23.6.2012 21:07:38   
lilly
Zdravo devojki, jas tukusto vlegov vo 6-ta nedela i denes koga bev na pregled vidovme i srceva akcija :) Ama od prv den koga doznav deka sum bremena imam krvarenje taka da i jas moram postojano da lezam, isto taka imam i odvreme na vreme pojaki bolki vo stomakot, duri i malku samo ako sum podolgo na noze.

Непосредна врска до пораките: 1227
24.6.2012 16:33:32   
padme
new york i jas odam vo sistina skrinirn mi zakazaa kaj dr. Gordna Petrovska, ovicno ona i ili dr.Dimcev pravat skrining kaj tie dvajca me upati dr. Lazarevski, inaku Lilly ne se sekiraj skoro site tuka sto sme na forumov imavme ili krvarenje ili kafen iscedok pa na site doktorite ni velat deka e normalno i jas vo 6-ta nedela imav malo krvarenje i kafen iscedok pa se bese vo red sega sum 10-ta nedela recisi 11-ta nedela i se e vo red daj boze taka i da ostane , taka da ne se sekiraj mnogu i site ne boli stomakot mozes da procitas niz postarite objavi ke vidis site iste. Pozdravche ringerajki i uzivajte vo bremenosta.

Непосредна врска до пораките: 1228
24.6.2012 17:15:57   
new york
padme i jas ke odam kaj istata doktorka i ke prodalzam kaj nea da ja vodam bremenosta. mene lazarevski mi rece kaj nea deka strucna bila. aj moze ke se sretneme tamu, posto tuka negde sme so terminive user posted image

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1229
24.6.2012 21:20:23   
lilly
Mene ginekologot mi rece ne smee da ima nikakov iscedok, sega sum pod terapija i miruvanje

Непосредна врска до пораките: 1230
27.6.2012 18:23:59   
nadbet
Mili moi rr=ki
Denes bev na eho, 10 gn i mu gi vidov racinjata, stapalcata na bebeto, kolku beshe samo ubavoooo. A srcenceto cuka tahikardicno sto e normalno Preubavo cuvstvo!
user posted image user posted image user posted image
Skriningot sakam da go pravam na klinika vo 12gn pa dali znaete koj doktor e dobar tamu za da probam kaj nego da odam?
Od Sistina preporacuvaat kaj niv ama iskreno veke rezervite na pari mi se stopija zaradi privatnoto ivf pa ke moram nesto da skoknam od privatno. Se nadevam deka i na klinika ke ja dobijam istata usluga a treba i prisca da pravam.
Pozdrav

(Одговор на членот lilly)
Непосредна врска до пораките: 1231
28.6.2012 16:14:40   
Dreamline
Devojki kako ste..jas nekako koga imav krvarenje vo 7 nedela deka celo vreme samo na forumi bev..morav da napravam pauza ..nekako sekoj pat koga ke pomislev da otvoram forum mi teknuvase na krvarenjeto... sega sum dobro nemam krvarenje i sum 11+1.
jas zakazav skrining vo rememdika kaj Petrova. Inace na GAk odele kaj Adamova, taa isto i vo remedika rabotela sekoj vtornik... zenata bila mnogu strucna ama nekako mnogu negativni kometari po forumite procitav za nejze vo smisla na odnos so pacientot.
Pozdrav do site.... i jas go vidov na eho...so nodzinja i racinja e.. :-) pa duri i maftase :-)

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 1232
29.6.2012 10:45:00   
nadbet
Dreamline super deka si dobro i deka krvarenjeto prestanalo! Za Adamova i jas slusnav deka e mnogu strucna pa ke gledam kaj nea da odam, ona ima ambulanta vo cetvrtok.
Rr-ki planirate li odmor? Mi se odi na odmor barem do Ohrid ama ne znam dali smeam i kolku e toa pametno.
Ve user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1233
30.6.2012 20:12:24   
new york
devojki da ve prasam, jas ja pocnuvam 12 nedela od bremenosta i denes prv pat pravev krvna slika od kako sum bremena. Se bese ok osven leukocitite koi mi bea 9,9 a gorna granica pisuva 11,3. Znam deka se seuste vo granica no sepak mislam deka se visoki. Nikogas ne mi bile tolku visoki. Bas pred da zabremenam 2 nedeli pravev krvna slika i mi bea 5,5 a sega ova? Citav nesto na net deka se zgolemuvala vo bremenost no sepak sum zagrizena. Duri za edna nedela sum na lekar..imal li nekoj slicna situacija da mi kaze?

Непосредна врска до пораките: 1234
1.7.2012 12:00:57   
Dreamline
Ehhh nadbet i jas bi rado na odmor ama mi e strav nekako od zestinite. Treba cel den v soba da sedam i samo prikvecer ili rano sabajle da se banjam. I jas sum na um za odmor ama uste nemam odluceno. Mozebi vo avgust zdravie ako e se vo red.Ke odam i jas malce na ezero godinava ama ne se banjam. vo more bi se banjala ama na ezero neznam..mada rekoa na vesti deka godinava ezerata imaat dobar kvalitet na vodite.

Непосредна врска до пораките: 1235
1.7.2012 20:12:31   
dezdemona
Zdravo na site
Da ve prasam dali na nekoja rr i treba Crinnone gelot mi ostana mene i ne go koristam ako vi treba pisete mi vo poraka.
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 1236
3.7.2012 10:08:22   
Crcufce
Драги рингерајки... user posted image
Најнапред здраво на сите! Нова сум на форумот, а вашите коментари ми помогна многу уште од моментот кога добивме user posted image , а тоа е пред две и пол недели... Во брак сум седум месеци и уште од почетокот си правевме бебенце, и баш кога најмалку очекувавме си добивме бебувче во стомачето. Сега сум при крај на шеста недела, но ниту ми се лоши, ниту чувствувам мачнини, само градите малку ме болат и ми растат, други симптоми немам. До пред три дена секој ден имав мала болка во долниот дел на стомакот, но и тие исчезнаа сосема. Тоа малку ме стави на мисла, а на преглед имам закажано дури во понеделник. па сакав да ве прашам дали некој имал такво искуство и дали има место за паника или да си чекам да дојде понеделник и да видиме до каде сме пораснале и дали ќе му го слушнеме срценцето. Поздрав и имајте убав ден!

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1237
3.7.2012 10:27:27   
mila28
Crcufce dobro dojde na RR, cestitki za bremenosta !!! Za simptomite nemoj da se grizis, jas od samiot pocetok nemav ama bas nikakvi bolki nitu vo stomakot nitu pak gradite mi se zgolemoja i stanaa bolni...voopsto nisto, kaj sekogo e individualno, ti opustise i uzivaj vo najubaviot period od zivotiot...ti posakuvam lesna bremenost

Your children will become what you are; so be what you want them to be

(Одговор на членот Crcufce)
Непосредна врска до пораките: 1238
3.7.2012 10:55:47   
Crcufce
user posted image Мила ти благодарам за брзиот одговор, убаво викаш... Јас и не се грижам толку, како треба да биде - така, но негде прочитав дека ако симптомите наеднаш престанат, да се оди на лекар. Јас спокојно и мирно ќе си го чекам понеделник, па ќе ви пишам што сме направиле и до кај сме... user posted image

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 1239
3.7.2012 10:58:11   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Crcufce

user posted image Мила ти благодарам за брзиот одговор, убаво викаш... Јас и не се грижам толку, како треба да биде - така, но негде прочитав дека ако симптомите наеднаш престанат, да се оди на лекар. Јас спокојно и мирно ќе си го чекам понеделник, па ќе ви пишам што сме направиле и до кај сме... user posted image

Не за да те утешам, туку да ти кажам дека јас воопшто немав симптоми, никакви

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 1240
3.7.2012 11:25:21   
Crcufce
Дај Боже се да биде во ред... ако имате било каков совет, што треба, што не треба, па и како треба - слободно пишете user posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1241
3.7.2012 13:49:34   
ljubicica
прво да ви се пофалам дека сум бремена веке некаде 10-та недела
е сега сакам да ве прашам нешто, денес бев на лекар ми се здрви неврот на десната страна на лицето, нее многу некоја почетна фаза на пареза, така мислам дека ми рекоа и нели дека сум бремена ми дадоа само некои инекции б1, б6, б12 витамин и таблети за имунитет, се надевам дека оваа не е штетно за бебето така , нели сепак се само витамини, и се надевам за брзо ке ми помине без некоја последица?
мојот матичен гинеколг е на одмор па неможам да се чујам да ја прашам

Непосредна врска до пораките: 1242
5.7.2012 1:26:26   
slip
Женски јас сум скоро 12 недела и неможам да се спасам од тој кафеав исцедок. немав неколку дена, еве сега пак ми се појави пропратено со болки во стомакот.инаку сум на терапија со прогестерон инекции и утрогестан, и постојано лежење. Дајте ми некој совет, само плачам,све во страв да не го изгубам бебето до кое едвај дојдов...user posted image

(Одговор на членот ljubicica)
Непосредна врска до пораките: 1243
5.7.2012 12:28:08   
Dreamline
slip da ne primas nekoi lekarstva? i da ne pies nekoi vitamini osven folna?

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1244
5.7.2012 15:01:32   
slip
ИЗВОРНА ПОРАКА: Dreamline

slip da ne primas nekoi lekarstva? i da ne pies nekoi vitamini osven folna?

Пијам магнезиум 750мг дневно (поради болките мораше толкава доза), и витамин Ц од 1000мг. А Б6 пијам по потреба. Друго ништо не користам. 

Непосредна врска до пораките: 1245
5.7.2012 17:21:36   
nadbet
Slip strogo miruvanje, samo vo krevet, jadenje vo krevet, stanuvanje samo za do toalet i ke bidesh ok. Jas za istoto na 2pati piev i Almatex tbl. ama konsultiraj si go lekarot za toa. Tie se protiv krvarenjata od hematomi.
Pozdrav!

(Одговор на членот slip)
Непосредна врска до пораките: 1246
5.7.2012 21:39:10   
Starlight
Dragi majki,

Sakam da ve prasam za brisot koj se zema vo 12ta nedela, dali e zadolzitelen bas taa nedela ili nema razlika ako se zeme i nedela pokasno? So ogled na toa deka brisevite se nosat na klinika, sigurno i se ceka po 3 nedeli za rezultati... Jas sum bremena so vtoro, ama iskreno zaboraviv dali bese strogo zadolzitelno za taa nedela...Inaku prasanje do site trudnici, kako gi izdrzuvate gorestinite? Jas imam strav da izlezam na toplovo, i taka ne gi sakam ni malku zestinive, pa vo ovaa sostojba mislam deka nadvor mi e 70 stepeni user posted image

Pozdrav do site vas user posted image

Непосредна врска до пораките: 1247
6.7.2012 14:30:36   
maja1983
Zdravo Starlight

Jas kolku sto znam brisevite treba da se napravat do 12gn zosto ako ima nekoj problem,infekcija ne daj Boze do togas smees da pies antibiotici i do togas moze da se sprecat nekoi raboti.
Sto se odnesuva do zestinive iskreno edvaj gi podnesuvam,plus i samoto telo zaradi bremenosta mi stvara dodatna toplina i uzas sum user posted image

***HT***

(Одговор на членот Starlight)
Непосредна врска до пораките: 1248
6.7.2012 14:35:22   
Natuska85
Мислам дека брисеви можеш и во Авицена да испиташ па немора толку долго да се чека,реузлтатите се готови за неколку дена.А колку што памтам се зимаат до 12та недела

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Starlight)
Непосредна врска до пораките: 1249
10.7.2012 17:23:58   
nadbet
Mili rr-ki jas da Ve pozdravam, se selam vo nareden forum od 13 nedela i na site Vi posakuvam sreka. Mi ostana 1 kutija estrofem 1mg pa bidejki se deficitarni ako na nekoj mu treba pishete mi pp.
user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1250
Страница:   <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

женски имиња
детенце

Кое име ви е најубаво?

Илина (45%)

Јана (55%)

Благица (0%)

Димитрина (0%)

Број на сите гласови: 11

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!