natus
|
Nie sme 2 meseci i 1 nedela i imame 5 kg, a sme dolgi 55-56, ne mozese da ja izmeri doktorkata ne bese mirna, se rodi so 3380 i 51 cm, od bolnica izlegovme so 3200, jas nemav mleko, tecese nesto ama mnogu slabo, od bolnica kako demek moeto glavno dohrana samo malku, i na 2 nedeli zakacivme teska bakterija vo krvta, bevme padnati na 3.140 koga ne izmerija na priem, pa sledese golgota, nekolku dena neizvesnost sto ke bide, i ostanavme vo bolnica 12 dena. Fala mu na boga i na doktorkata, izlegovme zivi i zdravi, so 3 500. PO 10 dena na kontrola, pred tocno mesec imavme 3950, i sega sme 5 kg i ona sto mi bese pobitno, dolzinata ne mi ja kaza tocno. Se raduvam sto i pokraj teskata bolestina napreduvame vo red, samo za visinata mi e malku krivo, pobitno mi e odkolku tezinata, no najbitno da sme zivi i zdravi. Inaku do pred 2 nedeli imav malku mleko, da cicne kolku da ne e bez ic majcino, ama celata ishrana i e na NAN1, si piese po mnogu, taa 60 ml piese vtoriot den od raganje, na 3 nedeli vo bolnica po 100 na sekoi 3 casa, doma prodolzi isto, samo ovie 3 dena me zezase, dali radi gorestinive, ama eve, ja uplasiv so odenje na lekar :) i od denes si pocna po staro. AMa mi ostana sube za ova visinava, jas sum niskicka pa nejkam da e na mene :) mada dobra bese rodena, 51, se nadevav visoka na tato ke bide :))
|