Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.7.2012 15:09:39
Veronika 78
prvpat bev na stg vo 35 nedela i nemase nisto a baska i rano mi bese nekako sega vo 37 bev na eho kaj dr.Livrinova mi vika se e vo red so na 16.07 na kontrola,inaku stepen na zrelost na postelka 2,na preden zid i onie merki na gi zapisa kilaza 2700+-400 i tolku koga pak treba da idam na ctg?koga pregleduvaat vaginalno kako stojat rabotite?malku sum
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 12.7.2012 18:07:41
Malecka23
lele eli me iznasmea.I jas da vi se pridruzam so spisocite ete sama si zedov odgovornost da napravam i organiziram da mu pomognam na mm zs srcka sve me slusa a bas periodov non stop e na pat sveki mi s egubi u bitni momenti pa nejkam namesto veselba za mm maka da bide Nego vcera bevme na kontrola si zarabotiv feroglobin:))i dok ja gledase cucata i konstatirase deka e masala golem i premnogu visoko postaven i rece teska rab za spustanje zs ke te me fatelo uste 2meseci:)i kao najverojatno cr ne sakase kao so 100% sigurnost da zbori ostavi prostor ete deka se biva i moze da se desi pa me interesira dali ima nekoja mamicka so istiot slucaj kako se odvival poragajot i slicno
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 12.7.2012 21:39:47
Veronika 78
da gi zdruzime mazive za mekici da si pravat muabet,da im otvorime edna tema na forumov ,ima da bidat 100pati poaktivni od nas a baska i nivnata rabota e mnogu poteska od nasata kako vi se ,nekade procitav deka kao se smiruval vo denovite pred poragaj ama mojov e aktiven mil na majka i mnogu mi e ubavo, a site od stana sto me gledaat kao malku mi bil podspusten stomakot inaku imame uste 15-20dena do termin
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.7.2012 9:43:50
cleo
Dragi rr-rajki, vcera vo 11 i 45 dojde na svet moeto malo angelce Mihaela. 3 200 kg i 50 cm. Se porodiv so carski vo Remedika, imam strasni bolki, ama sè zaboravam koga ke go vidam moeto sonce. Pozdrav i gushki do site mamicki
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.7.2012 9:51:08
stela
mmmm kolku ubava vest cleo , neka vi e zdravo i zivo vaseto angelce, da se raduavate i gordeete i da bidete srekni roditeli!! Znam kakvi se tie bolki od carski, no veruvaj ke ti ide sila koga ke go gledas ili treba da go dois tvoeto malecko...ke ti bide bolno i macno no ke izdrziss i ke uzivas vo pregratkite sto ke i gi davas na tvojata princeza
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.7.2012 11:17:32
1mama
mmbucko,dimana i eli07 neka vi e so lesno poragajot..se nadevam i jas ke bidam silna majka kako vas....me iznasmeavte za mekicive uf ama mi se prijade... .pozdravce
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.7.2012 11:22:25
Dimana
1mama ,mamabucko ni se porodi ostanavme jas i eli07 no i ona mi se izgubi moze nesto sprema ,jas uste cekam denes pak na kontrola da se nadevame deka ke me zadrat,znaes kako vikaat najdobro iskacanje e za vikend pa ke vidime dali ke ima zurka .
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.7.2012 15:13:50
eli07
Zal mi e sto porano ne ve izvetiv dragi moi r-rajki ali nemase net vo Drzavna .Na 17.07.2012 go dobiv najubavoto i naj prekrasnoto maze na svetot Maksim.Nie sme dobri , se porodivme prirodno so epiduralna.Ajde gledam deka ni trgna so lesno na site da si se porodite i da bidete najsrekni mamicki na svetot
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.7.2012 20:38:29
deluxe
Neka se zdravi i zivi bebuskite Golemi da rastat!!!! cestitki za mamickite hrabri bevte izdrzavtee sega sme nie na red denes vleguvame vo 9 mesec pa zdravje boze ke se pofalime za nekoja nedela i nie aj so lesno neka ni e mamicki
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.7.2012 14:12:57
Gwendolin
Опааа гледам бебушки нови, ќе си честитам кај што им е местото, ама гледам и се спремаат мамички за нови бебушки... Да се придружам и јас, ете 36 недела тераме, па гледам има и други 9 месец сега, па ај ќе се бркаме која побрзо . Е па си се тркалам јас на жешкото, моја клоца и се превртува, мислам дека на секои 15 мин. проверува колку здрави ребра имам . Поздрав
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.7.2012 21:18:33
Bela Bela
Evo me i mene vo tretoto tromesecje,27w4d sum,za sega se e ok i so mene i so bebeto,3 kila sum popravena,mislam deka e malce ama DR vika deka e vo red,bebeto e vo normalna golemina.Sega samo mi se vrti vo glava kako ke bide so poragjaj zosto imam eden carski rez a za ova sakam da probam prirodno a DR ne mi dozvoluva,odnosno me preporacuva kaj drug DR ako sakam prirodno i sega sum vo golema dilema.Sakam da odam na konsultacii barem pa da mi objasnat koi se rizicite i sansite za prirodno poragjanje.Inace kako ste vie,so sto ste preokupirani ova posledno tromesecje,sto vi se vrti niz glavata najveke.Pozdrav do site i uzivajte vo poslednive meseci sto ostanaa.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.7.2012 22:39:37
1mama
CESTITO ELI ..HIHIHI bas mi e milo....bidete zivi i zdravi...ajde Dimana so lesno neka e se nadevam vikendov ke ne usrekis. ...i na site ostanati mamicki so vlegle vo 9ti mesec im posakuvam lesna bremenost..
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.7.2012 7:48:19
bucko mal
Bela Bela zdravo jas sum vo 30nedela od bremenosta.Isto e i kaj mene imam eden carski vo mk sega ziveam vo druga drzava i tuka doktorite nesakaat da slusnat za prirodno da se porodam bidejki nemaat informacii(pismeno)za mojot prv carski a jas nemozam nikako da dobijam informacii od bolnicata vo cair.kako i da e dignav race vo 39 nedela ke me porodat na zakazan carski so nekoj vid na anestezia vo kicma,voopsto nesum voodusevena ama nemam izbor pa si vikam ko za site taka i za mene samo so ubavo da pomineme.pzdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.7.2012 8:05:44
bucko mal
da dodadam tuka mi rekoa mene doktorite deka rizikot bil mnogu golem bidejki neznaat kako sum bila vnatre secena i sto se slucuvalo bez razlika sto se bese vo red so carskiot oni na zbor ne veruvaat si baraat dokument ama pak tesko deka ke sakaa prirodno da me porodat i da imav dokument.a kako jas se custvuvam mnogu isplaseno ko da mi e prv pat samo gluposti mi pominuvaat niz glava posebno od taa anes. vo kicma imam uplav.drugo se spremame za bebeto kupuvame se so treba,vaka se custvuvam super nemam nikakov problem si se debeleam dosega13kg plus kojznae do kraj uste kolku ke stavam
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.7.2012 8:13:05
Dimana
Bucko mal ne mu ja misli tolku sto e bitno dali carski ili prirodno bitno e da bide se ok ,slusaj si gi dr i svirkaj si cekaj da si dojde denot, Jas site gi isprativ mekici se iznajadov mislev porano ke bide no nisto mu e ubavo vo meseto na mama ne saka nadvor jas znam deka imavme dogovor da ne izleguva do 23 epten zdravo za gotovo me svati,ako bide cel zivot vaka poslusen blaze mene .Utre ke vidime dali dogovor kuka gradi ili ne .
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.7.2012 9:29:31
bucko mal
Dimana aj so les so pobrzo da si se olesnis pa prati nekoja mekica nakaj mene hehehe.jas sakam da doznam neso povejke za taa anestezia vo kicma,vo mk ne slusav bas ubavi raboti ama toa ke pisam vo druga tema treba da pobaram vo forumov.pozdravce
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.7.2012 9:35:11
bucko mal
Dimana aj so les pobrzo da si se olesnis pa prati nakaj mene nekoja mekica hehehe.jas sakav neso povejke da doznam za taa anest.vo kicma ama aj ke pobaram nekoja soodvetna tema na forumov.pozdravce
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.7.2012 11:42:59
bebe7
Dragi mamicki, najprvo da vi cestitam na site sto ste si dobile prinova, da vi se zdravi i zivi . Nie sme vo 35 nedela , ama posto sme bliznacinja ovaa nedela ke se znae koga cicko doktor ke ne donese na svet. Mozebi do petok Sekako ke bideme carski , malku sme mali okolu 2100 sekoe ama ne nakljukaa so Dehsametazon za zreenje na plukata pa se nadevame deka inkubatorot ke go skokneme ili bar malku ke sedime vo nego. Do sega bevme na 3 CTG super se amam veke se gleda deka ni e tesno pa ja klocame mnogu mama Periodov izleze bagi ploden sto od vrukinive sto po red da si odi ba si imame mnogu novi drugarcinja Cekaj te ne i nas za druzba vo tekot na slednava ili narednata nedela Drzete se hrabro
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.7.2012 16:10:16
majka na tri deca
Честитки за новите мамички и со лесно на останатите. Јас имам едно прашање, се работи за една моја многу блиска роднина во 31 недела е и почесто има низок притисок и тоа многу 90 со 40; 90 со 50 итн. и тогаш лошо се чувствува дали има некој вакво искуство и какви се последиците и што да превземе освен што пие мн. течности и супи ?Ве молам за брз одговор многу сме исплашени