|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти!!! - II дел
7.8.2012 15:18:36   
Anonimen
Ufff viseee ovie tempirani odnosiuser posted image user posted image Cekam da si dojde soprugot uste nekoj sat od rabota pa da probame pak. Zenski mislite ako imame vecer odnosi i utre sabajle deka ce moze da se sluci user posted image ?? Ne sakam da vrsam pritisok odma koga ce dojde da mu recam ajde brzo vo spalna. Jas vcera vo 12h primiv pregnil. Se nadevam vecer na pozitiven rezultatm.

(Одговор на членот love4ever)
  Непосредна врска до пораките: 1726
7.8.2012 18:26:05   
bella80
Nigde u Makedonijava nema testovi za ovulacija,ispovrtev u 100 spteki i nigde nema,i u Ziva farm nema vise...Ako ima nekoj informacija molam da pise.......

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1727
7.8.2012 20:01:45   
angelce83
Isto i jas se nerviram nikade nemozam da najdam testovi za ovulacija. Ednas najdov vo Zegin vo Bunjakovec i kupiv odednas 5-bea na parcinja i koga odam doma sto da vidam...tie ne testovi za ovulacija neli da pokazat hormonot LH, tuku za hormonot HCG za bremenost..jas stvarno neznam kako mozese takvi da mi dadatuser posted image i segqa pak barav i nikade nema..
Love4ever i mene duso neli mi kasnese moze 2nedeli, stopati napraviv testovi za bremenost i site negativniuser posted image i na kraj mi dade doktorot primulut nor da pijam i eve sega dobiv..zatoa idi vidi na lekar da ne ima nesto..mene mi bilo od perzistenten folikul sto ne puknal i se napravila cista..user posted image seguser posted image

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1728
7.8.2012 20:11:28   
Нивеа
uf a mene i te kako me boli stomak za dobivanje...barem neka si dojde da ja znam deka e tuka deka se e ok user posted image user posted image user posted image
jas zemav pred edno pola godina testovi za ovulacija no ne sum prasala vo najskoro vreme, da se rasprasam ke vi pisam, ako treba nekomu da se zavrsi rabota zosto da ne!

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот angelce83)
Непосредна врска до пораките: 1729
8.8.2012 0:19:25   
**IRENA
Nivea dusicke mi mirisa user posted image user posted image user posted image user posted image

ajde daj bozeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1730
8.8.2012 6:06:49   
Нивеа
ne be srce da ne se zalazuvame mislam user posted image samo mi kasni i eve i temperaturata mi se namali na 37.0,samo mi kasni nesto pospana e od zeskovo ne i se pojavuva hahahaha

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот **IRENA)
Непосредна врска до пораките: 1731
8.8.2012 6:12:36   
bebence19
nivea ajde pravi test tuka sme da te podrzime user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1732
8.8.2012 15:32:18   
tila
NIVEA dusicko ajde izraduvaj ne napravi test, mozno e da si bremena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
inaku jas napraviv test preku krv i ne sumuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . i sega ginekolog mi prepisa apcinja za da dobijam ,no toa e sto e ne se otkazuvam, ke cekam nareden mesec user posted image .

(Одговор на членот bebence19)
Непосредна врска до пораките: 1733
8.8.2012 15:40:09   
tila
LOVE4EVER ne cekaj odi proveri test preku rv za bremenost vo drzavna na ginekologija, taka ke bides sigurna, pisi sto ke napravis pozdrav

(Одговор на членот tila)
Непосредна врска до пораките: 1734
9.8.2012 8:28:56   
Нивеа
денес се решив user posted image
одам купувам тест и утре го правам ако има само 1 црта (а знам дека ќе има) одам кај др да видам што е работава што ја одложува госпожата :D

(Одговор на членот tila)
Непосредна врска до пораките: 1735
9.8.2012 10:34:10   
love4ever
Jas dobiv sabajlevouser posted image user posted image Ajde ke cekame nareden mesec user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1736
9.8.2012 11:00:09   
Нивеа
a jas zedov test i rezultatot bese kako sto ocekuvavuser posted image user posted image user posted image edna crtka

(Одговор на членот love4ever)
Непосредна врска до пораките: 1737
9.8.2012 11:49:15   
Melanija RR
love4ever user posted image user posted image user posted image
Мене дури денес ме наболуват јајниците 33-34 ден кај и да е денес или утре нема кај да бега user posted image

За тест чекаме:
stelle 18 јуни
malena1 20 јули
----------------------
Kokiceto 2 август
Нивеа 5 август
Melanija RR 8 август
Sajna 11 август
sonce7 28 август
**IRENA 30 август
bella80 2 септември

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 9.8.2012 22:19:41 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1738
9.8.2012 12:23:38   
bebence19
ooooooo melanija srcka pa jas pisav deka bobiv i toa dva tri den pred datumot :) izbrisime so novi sili sledniot mesec

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1739
9.8.2012 13:27:36   
tila
NIVE i LOVE FOREVER, ajde nareden mesec daj boze da bide i jas cekam, za nareden mesec , ikaj mene testot od krv pokaza deka nema bremenost , i sega pijam apcinja za da mi dojde sto mi gi prepisa ginekologot, pa so novi slili nareden mesec, daj boze site da vidime user posted image , user posted image , i da dobiemeuser posted image user posted image user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1740
10.8.2012 14:15:09   
stefanija bella
Eve i jas da vi pisam dodeka bebusot mi spie.Mojata prikazna e slednata posle svadba resivme deka sakame bebe i jas mu vikam na mm deka prvo ke si napravam test za brisevi za na mikrobiologija pa posle ke prajme dete.I taka jas neazurna dodeka zavrsiv rabota (sreka se bese ok) pominaa 2 meseci i taman pocnavme sve nesto se desavase stresovi eden ton i normalno ne se faka .Posle 4-5 meseci (zasto ja u meguvreme se opsednav deka ne se faka) mu vikam na mm nisto od bebe aj ke sobirame pari letovo da ideme na Krf pa zdravje od septemvri ke mu ja mislime i op bas toj mesec so dvapati imanje odnosi se fati :)))A za custvoto pa mislam deka denot koga trebase da dobijam mi bese loso i stomak me bolese kako za dobivanje a ne dobiv i znaev toa e toa (a inaku mi e tocna do saat) napraviv test i vidov dve crti:))) Na Krf uste ne sme bile ama mojot "svet" spie momentalno vo spalna.user posted image

Zaboraviv uste eden moment da spodelam, denta koga trebase da dobijam mi potekoa nekolku kapki mnogu bleda krv i za moment pomisliv deka sum dobila i kako sto e red neli si staviv uloska i tek posle nekolku saati vidov uloskata kako nova nema nisto i togas svativ bez test toa e toa , ustavri ne mi ni kasnese testot go napraviv na 28 den i pokaza user user posted image .

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 10.8.2012 15:48:22 >

Непосредна врска до пораките: 1741
11.8.2012 11:41:05   
Melanija RR

Нивеа,Kokiceto,Sajna до каде си со исчекувањето?Мене ми касни user posted image ќе видиме до кога

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот stefanija bella)
Непосредна врска до пораките: 1742
11.8.2012 11:44:32   
Нивеа
Melanija srce mi se izmaci tetkava za site pari user posted image hahahahahaha
tri dena me boli stomak,vcera imav kafeavo taka so crveno, ali denes ja osekam najkasno do vecer da mi dojde 100000 % hihihi, mnogu stresovi imav zatoa mi kasni si ja znam jas, no nikako da ja ubedam da zakasni taka 9 meseci hahahahaha...aj se nadevam naskoro ke ja ubedam da ne trosam pari za nea, za nesto drugo da trosam....srce ke ti kazam za koga naredniot mesec da me pises samo da mi dojde user posted image ...

btw duso daj boze da ti zakasni tebe 9 meseci ajdeee user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 11.8.2012 11:51:04 >

Непосредна врска до пораките: 1743
11.8.2012 21:00:09   
Anonimen
Idni mamicki moze edno prasanje? Jas vo Petokot sabajle primiv Pregnyl a odnosi imavme samo vo Nedela navecer bidejki ne bevme vo moznost poranouser posted image . Znam deka vo Sabotata nastanala ovulacija, no sakam da prasam dali ima sansi da sum zabremenila samo 1 sto imavme odnosi i dali bi priziveale jajce kletkite tolku??
Mnogu mi znacat vasite odgovori!!

Непосредна врска до пораките: 1744
11.8.2012 21:10:39   
Anonimen
I zaboraviv da prasam dali da prodolzam da zemam Dobreston ili ne? Ako nema sansi za zabremenuvanje da ne se trujam so hormoni.
Fala Odnapred za odgovorite!

Непосредна врска до пораките: 1745
11.8.2012 22:09:38   
**IRENA
Zdr dusicki moi miliuser posted image user posted image user posted image
Melanija daj boze da ne izraduvas taka da ti kasni 9 meseci user posted image
Nivea dusicko kako za mene taka i za tebe vise srece buduce kolo user posted image user posted image

Anonimna mila kolku sto sum procitala i me drzi memorijata mislam deka folekulite traat od 6-12 casa(poiskusnite slobodno mozat da me ispravat) mada ne me drzi za zbora! za toa oti ednas samo ste imale ic ne beri gajle ako se fatilo i od predsemenskata tecnost moz da se ostane user posted image a ne pak so namera!sto znam mislam deka ne e bitno kolku pati ke se ima odnos bitno e da go pogodite momentot(taka mi veli mojot ginekolog) kako sto e slusajot kaj mene se e vo red ali momentot se ni begauser posted image user posted image !ama ke go fatam za sija toj MOMENT kad tad user posted image user posted image

e sega jas poiskusni ajt pomagajte vo ponedelnik zaminuvam na more bas i plodni denovi i se i so sovet od ginekolog da se zapretam okolu pola cas vo pesokot malku toplina na matkata , a poznat mi e faktot deka za mm ne e ubavo(tusirajne so topla voda pred odnos ili toj da lezi vo pesokta) poso so toplinata izumiraat sprematozioidite!makata mi e kako jas ke si ja toplam matkata a vo mene ke imam spermatozoidi zar kaj mene nema da go ima istiot efekt kako kaj mm??malku moz glupo prasajne ali da si prasam jas glupo ne glupo se nadevam ke mi odgovori nekoj poso site kocki ke bidat naredeni za user posted image samo uste da se fati user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1746
11.8.2012 23:28:03   
Melanija RR
Фала за желбите user posted image
Анонимен и еднаш е доволно,а дали да продолжиш со дабрестон тоа неможеш да знаеш,патот е тој мора хормони.
Ирена незнам дали сватив убаво пред оноси да се затоплиш со песок?Тоа што ќе се стоплиш не треба да влија замо ќе се загрееш нема да се вжештиш,а и како што знае често се препорачува затоплување со ќебе веројатно затоа ти рекол.Пробај ништо не е на одмет.Со среќаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1747
12.8.2012 0:23:05   
**IRENA
Da da Melanija toa mi bese prasajneto samo mana mi e na dolgo i na siroko da objasnuvam sto i jas samata se mrzam nekogas za taa osobina sto ja poseduvam user posted image ali kakva sam takva sam jaka mu dusa na toj sto me trpi doma user posted image user posted image user posted image user posted image !Ti blagodaram mnogu za odgovorot mnogu mi pomogna!!user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1748
12.8.2012 11:25:26   
cacisk
Mamicki jas samo sto se vracam od Urgenten centar. Vcera cela vecer ja pominav tamu. Imav, i seuste imam neizdrzlivi bolki vo jajnicite i malku nad stomakot i kolabirav primav 2 infuzii i sega mi e podobro. Utrovo bev na ginekologija i doktorot mi rece deka sum imala 6 folikuli (a mi e 18 den od ciklus )od koi 2 puknale i zatoa sum imala vakvi bolki. Imam uste 4 folikuli edniot 30mm drugiot 45 mm, i 50 mmi ta posledniot neznam bas. Jas mislam deka ovie se cisti ama doktorot mi rece deka se folikuli i kaj da e ce puknat i da imame odnosi. Iako ne mi e jasno bas toa. Inace sum bila najverojatno hiperstimulirana od klomifenot,a vo Ponedalnikot primiv Pregnyl. Dali moze ovie golemi folikuli da bidat cisti ili kako sto vika doktorot da se folikuli??
Pozdrav4e i se nadevam na nekoj vas komentar.

Непосредна врска до пораките: 1749
12.8.2012 17:17:15   
Нивеа
melanija srce ajde srekicka ti pustame user posted image user posted image user posted image
mojava user posted image mi dojde pisete me za 11 septemvrii ajdee pozzzz :D

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1750
Страница:   <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?