Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Ufff viseee ovie tempirani odnosi Cekam da si dojde soprugot uste nekoj sat od rabota pa da probame pak. Zenski mislite ako imame vecer odnosi i utre sabajle deka ce moze da se sluci ?? Ne sakam da vrsam pritisok odma koga ce dojde da mu recam ajde brzo vo spalna. Jas vcera vo 12h primiv pregnil. Se nadevam vecer na pozitiven rezultatm.
Nigde u Makedonijava nema testovi za ovulacija,ispovrtev u 100 spteki i nigde nema,i u Ziva farm nema vise...Ako ima nekoj informacija molam da pise.......
Isto i jas se nerviram nikade nemozam da najdam testovi za ovulacija. Ednas najdov vo Zegin vo Bunjakovec i kupiv odednas 5-bea na parcinja i koga odam doma sto da vidam...tie ne testovi za ovulacija neli da pokazat hormonot LH, tuku za hormonot HCG za bremenost..jas stvarno neznam kako mozese takvi da mi dadat i segqa pak barav i nikade nema.. Love4ever i mene duso neli mi kasnese moze 2nedeli, stopati napraviv testovi za bremenost i site negativni i na kraj mi dade doktorot primulut nor da pijam i eve sega dobiv..zatoa idi vidi na lekar da ne ima nesto..mene mi bilo od perzistenten folikul sto ne puknal i se napravila cista.. seg
uf a mene i te kako me boli stomak za dobivanje...barem neka si dojde da ja znam deka e tuka deka se e ok jas zemav pred edno pola godina testovi za ovulacija no ne sum prasala vo najskoro vreme, da se rasprasam ke vi pisam, ako treba nekomu da se zavrsi rabota zosto da ne!
Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.
NIVEA dusicko ajde izraduvaj ne napravi test, mozno e da si bremena . inaku jas napraviv test preku krv i ne sum . i sega ginekolog mi prepisa apcinja za da dobijam ,no toa e sto e ne se otkazuvam, ke cekam nareden mesec .
денес се решив одам купувам тест и утре го правам ако има само 1 црта (а знам дека ќе има) одам кај др да видам што е работава што ја одложува госпожата :D
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 9.8.2012 22:19:41 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
NIVE i LOVE FOREVER, ajde nareden mesec daj boze da bide i jas cekam, za nareden mesec , ikaj mene testot od krv pokaza deka nema bremenost , i sega pijam apcinja za da mi dojde sto mi gi prepisa ginekologot, pa so novi slili nareden mesec, daj boze site da vidime , , i da dobieme .
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 10.8.2012 14:15:09
stefanija bella
Eve i jas da vi pisam dodeka bebusot mi spie.Mojata prikazna e slednata posle svadba resivme deka sakame bebe i jas mu vikam na mm deka prvo ke si napravam test za brisevi za na mikrobiologija pa posle ke prajme dete.I taka jas neazurna dodeka zavrsiv rabota (sreka se bese ok) pominaa 2 meseci i taman pocnavme sve nesto se desavase stresovi eden ton i normalno ne se faka .Posle 4-5 meseci (zasto ja u meguvreme se opsednav deka ne se faka) mu vikam na mm nisto od bebe aj ke sobirame pari letovo da ideme na Krf pa zdravje od septemvri ke mu ja mislime i op bas toj mesec so dvapati imanje odnosi se fati :)))A za custvoto pa mislam deka denot koga trebase da dobijam mi bese loso i stomak me bolese kako za dobivanje a ne dobiv i znaev toa e toa (a inaku mi e tocna do saat) napraviv test i vidov dve crti:))) Na Krf uste ne sme bile ama mojot "svet" spie momentalno vo spalna.
Zaboraviv uste eden moment da spodelam, denta koga trebase da dobijam mi potekoa nekolku kapki mnogu bleda krv i za moment pomisliv deka sum dobila i kako sto e red neli si staviv uloska i tek posle nekolku saati vidov uloskata kako nova nema nisto i togas svativ bez test toa e toa , ustavri ne mi ni kasnese testot go napraviv na 28 den i pokaza user .
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 10.8.2012 15:48:22 >
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.8.2012 11:41:05
Melanija RR
Нивеа,Kokiceto,Sajna до каде си со исчекувањето?Мене ми касни ќе видиме до кога
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.8.2012 11:44:32
Нивеа
Melanija srce mi se izmaci tetkava za site pari hahahahahaha tri dena me boli stomak,vcera imav kafeavo taka so crveno, ali denes ja osekam najkasno do vecer da mi dojde 100000 % hihihi, mnogu stresovi imav zatoa mi kasni si ja znam jas, no nikako da ja ubedam da zakasni taka 9 meseci hahahahaha...aj se nadevam naskoro ke ja ubedam da ne trosam pari za nea, za nesto drugo da trosam....srce ke ti kazam za koga naredniot mesec da me pises samo da mi dojde ...
btw duso daj boze da ti zakasni tebe 9 meseci ajdeee
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 11.8.2012 11:51:04 >
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.8.2012 21:00:09
Anonimen
Idni mamicki moze edno prasanje? Jas vo Petokot sabajle primiv Pregnyl a odnosi imavme samo vo Nedela navecer bidejki ne bevme vo moznost porano . Znam deka vo Sabotata nastanala ovulacija, no sakam da prasam dali ima sansi da sum zabremenila samo 1 sto imavme odnosi i dali bi priziveale jajce kletkite tolku?? Mnogu mi znacat vasite odgovori!!
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.8.2012 21:10:39
Anonimen
I zaboraviv da prasam dali da prodolzam da zemam Dobreston ili ne? Ako nema sansi za zabremenuvanje da ne se trujam so hormoni. Fala Odnapred za odgovorite!
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.8.2012 22:09:38
**IRENA
Zdr dusicki moi mili Melanija daj boze da ne izraduvas taka da ti kasni 9 meseci Nivea dusicko kako za mene taka i za tebe vise srece buduce kolo
Anonimna mila kolku sto sum procitala i me drzi memorijata mislam deka folekulite traat od 6-12 casa(poiskusnite slobodno mozat da me ispravat) mada ne me drzi za zbora! za toa oti ednas samo ste imale ic ne beri gajle ako se fatilo i od predsemenskata tecnost moz da se ostane a ne pak so namera!sto znam mislam deka ne e bitno kolku pati ke se ima odnos bitno e da go pogodite momentot(taka mi veli mojot ginekolog) kako sto e slusajot kaj mene se e vo red ali momentot se ni bega !ama ke go fatam za sija toj MOMENT kad tad
e sega jas poiskusni ajt pomagajte vo ponedelnik zaminuvam na more bas i plodni denovi i se i so sovet od ginekolog da se zapretam okolu pola cas vo pesokot malku toplina na matkata , a poznat mi e faktot deka za mm ne e ubavo(tusirajne so topla voda pred odnos ili toj da lezi vo pesokta) poso so toplinata izumiraat sprematozioidite!makata mi e kako jas ke si ja toplam matkata a vo mene ke imam spermatozoidi zar kaj mene nema da go ima istiot efekt kako kaj mm??malku moz glupo prasajne ali da si prasam jas glupo ne glupo se nadevam ke mi odgovori nekoj poso site kocki ke bidat naredeni za samo uste da se fati
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.8.2012 23:28:03
Melanija RR
Фала за желбите Анонимен и еднаш е доволно,а дали да продолжиш со дабрестон тоа неможеш да знаеш,патот е тој мора хормони. Ирена незнам дали сватив убаво пред оноси да се затоплиш со песок?Тоа што ќе се стоплиш не треба да влија замо ќе се загрееш нема да се вжештиш,а и како што знае често се препорачува затоплување со ќебе веројатно затоа ти рекол.Пробај ништо не е на одмет.Со среќа
Da da Melanija toa mi bese prasajneto samo mana mi e na dolgo i na siroko da objasnuvam sto i jas samata se mrzam nekogas za taa osobina sto ja poseduvam ali kakva sam takva sam jaka mu dusa na toj sto me trpi doma !Ti blagodaram mnogu za odgovorot mnogu mi pomogna!!
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 12.8.2012 11:25:26
cacisk
Mamicki jas samo sto se vracam od Urgenten centar. Vcera cela vecer ja pominav tamu. Imav, i seuste imam neizdrzlivi bolki vo jajnicite i malku nad stomakot i kolabirav primav 2 infuzii i sega mi e podobro. Utrovo bev na ginekologija i doktorot mi rece deka sum imala 6 folikuli (a mi e 18 den od ciklus )od koi 2 puknale i zatoa sum imala vakvi bolki. Imam uste 4 folikuli edniot 30mm drugiot 45 mm, i 50 mmi ta posledniot neznam bas. Jas mislam deka ovie se cisti ama doktorot mi rece deka se folikuli i kaj da e ce puknat i da imame odnosi. Iako ne mi e jasno bas toa. Inace sum bila najverojatno hiperstimulirana od klomifenot,a vo Ponedalnikot primiv Pregnyl. Dali moze ovie golemi folikuli da bidat cisti ili kako sto vika doktorot da se folikuli?? Pozdrav4e i se nadevam na nekoj vas komentar.