Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Angelce83 znam deka ke bide Gospod koga ke saka ama jas mn sakam da si imam edno i veke 3-4 meseci probuvame ama eve seuste nema nisto. Sekoj mesec se molam da si gi vidam . Da sme zivi i zdravi ke si dojde i toa samo nadez da ne gubime.
И јас бев жива паника откако 2-3 месеци пробувавме а не се фаќаше,правев тестови се негативни а имав какогрчеви во стомак и отидов на ехо кај матичниот и пак нема ништо ми вика.И почнав да паничам викам испитувања да направиме не се фаќа , овој почна да се смее вика чекај бе девојче,после година време ако не се фати тогаш ќе почнеме со испитувања.И оп нареден месец кога бевме најотпуштени на одмор бевме отидени,се фатило .Така да само релакс грл,стискам палци за сите вас,па да ве видиме во делот бременост набрзооо
Nie na 30 Avgust praime 4 godinisnina od brak,prvite 2 ne se zamarav so ,ama poslednive 2 bea dolgi no seuste se drzam psihicki...Site sto se obiduvate pomalku od godina ne panicete,ne e nisto strasno.Pozzzzzzzz
love4ever 4 meseci sepak ne se nisto vo sporedba so tie sto cekaat godini, samo psihicki treba da e covek rastereten i togas koga najmalku se nadeva togas ke bide...
decki jas bi sakala da ve prasam tie sto veke imate decinja kakvo bese custvoto na pocetokot dodeka cekavte koga se somnevavte deka mozebi ste trudni, imavte li precustvo deka bas toa utro i bas toj test ke bide poziteven????????raskazete ni malku
decki jas bi sakala da ve prasam tie sto veke imate decinja kakvo bese custvoto na pocetokot dodeka cekavte koga se somnevavte deka mozebi ste trudni, imavte li precustvo deka bas toa utro i bas toj test ke bide poziteven????????raskazete ni malku
Ние речиси 2 години работевме на бебе, а претходно можеби уште 3-4 години не се пазевме воопшто. Мене реално нервите ми попуштија последната година и буквално се опседнав, па секое малку поинакво чувство го испитував и ми даваше надеж дека ете можеби тоа е тоа Месецот кога се фати бев на фолкикуметрија но не бевме баш активни бидејки имавме гости на спиење баш тој период Но ете сепак од тие неколку пати пред да пукне фоликулот нашето грашоче стрпливо си чекало Искрено иако имав речиси идентични симптоми како за добивање не пиев никакви апчиња против болки и знаев уште првиот ден кога ми задоцни дека тоа е тоа. Не можам да објаснам од каде таа толкава сигурност се роди во мене но едноставно знаев и воопшто не ме изненадија двете цртки на тестот И знам дека се е до психата но исто така знам дека колку и да се трудиш не можеш да не се оптеретуваш со мислата на бебе секој месец пред да добиеш Посакувам само што побрзо сите да си ги видите посакуваните бидејки навистина чувството после толку чекање е неописливо
Ја овој месец пред да ги видам уште што не ми се случи, како прво ми го правеа операција умникот, мм го напуштија од работа, имавме некои проблеми дома, имав потечени јајници и бешика и си мислев и од овој месец ништо ама периодот кога требаше да добијам почнаа да ме болат брадавиците ама градите воопшто не ме боилеа како претходните пати кога добивав, чувствув многу голем замор, имав нагон на ждригање и од тоа ми се повраќаше, ги имав истите болки како за менструација баш денот кога требаше да добијам ама онака многу појаки од претходните пати и тоа во јајниците а после наредниот ден намалија болките и си реков тука има нешто штом м и касни еден оти на мене ми е редовна менструацијата и така направив тест после два дена каснење и си ги видов и утре дента го примија мм на работа, ми се средија односите дома со домашните, како да се случи некое чудо откако ги видов и на сите им посакувам во најбрзо време да си ги видат
zdravo jas sum novo zacleneta vo ringeraja,no odamna ve sledam , i dodeka ve citam mi davate uteha vo nekoi polinja, no veke sum ocanja i baram pomos od vas za sovet ve molam pomognete mi. imam neredovna menstruacija , askoro cela godina se obiduvame so soprugot da napravime bebe i neuspesno, no pocna nesto da se slucuva ili barem jas taka mislam mi kacni cel mesec potocno 40 dena. prvite dve nedeli uste koga mi kasnese bev na ginekolog i mi kaza deka ima nesto kako zacetok no seuste e rano za da se dokaze nesto i mi rece za dve nedeli ako ne dobies napravi test, i taka i bese posle dve nedeli ne dobiv napraviv pak test i negativen, od togas pominaa uste dve nedeli i pak napraviv test i pak negativen , a imam vrtoglavici , malo gadenje i stomakot mi e naduen, ve molam za pomos odnapred vi blagodaram.
napravi si ispituvanja na hormonite pap test brisevi i ke ti dadam uteha mojata sestra imase neredovna menstruacija pa ostana bremena odma nemase nikakov problem da zabremeni no prethodno redovno si odese na kontroli za hormonite piese lekovi uste pred da planira da ostane bremena
kapina prasaj ja sestra ti kolku vreme i kasnese koga prv pat ostana bremena, inaku da imam napraveno pap test i nikrobioloski ispituvanja i mi kazaa deka se e vo red no toa bese pred edna godina i sega pred eden mesec pravev pak pap test i sega suste cekam rezultati. inaku ova e prv pat olku da mi kasni otkako se obiduvame so soprugot da pravime bebe, sekogas mi kasnelo okolu 3 do 5 dena i posle dobivam , a sega cel mesec i nema aber da mi dojde a testovite negativni, pa se prasuvam dali moze da se netocni testovite za bremenost
Тила јас цел,ама баш цел живот имам нередовна менструација.И баш го прашував докторот за тоа пред да останам ми кажа дека немора ништо да значи.На 25.09 правевме свадба а мене веќе 10 дена и повеќе може ми каснеше и си мислев дека од возбуда,наредна недела (значи плус уште 7 дена) направив тест и ги видов моите . Откако се породив добив после 9 месеци и еве сега пак ми е нередовна,а баш мислев дека ќе ми се стабилизира
10 dena i kasnese i bese normalno toa da i kasneoti na nea menstruacijata nikogas ne i bese redovna no koga dozna oti e bremena i bese mnogu loso i otide na lekar zatoa i tamu napravila test i kazale da naprave i izlegle crti i posle i na ehoto se videlo oti e bremena a hormoni i imas li ispitano hsg imas li napravenonajdobro e da si napraves test preku krv najtocen e
< Поракaта ја уредил kapina -- 4.8.2012 23:25:57 >
tila оди повотрно одма на ехо ако си бремена поминат е цел месец и сигурно ќе се гледа.Ако нема ништо ќќе ти даде може апчиња за да добиеш ништо страшно,но потоа обавесно да испиташ хормони. Дај боже да си бремена,но неодолговлекувај веднаш на лекар.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Nivea dusicke ki ja pustam celata sreka da e toa sto mislam
Inaku vcera dobiv jas ama i ocekuvano dobiv poso i bas mnogu mnogu ne bevme aktivni !ajt zdravje boze vise srece buduce kolo slednata nedela odam na odmor pa em plodni denovi em more sonce plaza mmmm ke ima mnoguuu zadovolstva sobrani na edno mesto , a i plus imam vo plan da si zemam nekoj vaginaleti so kantarionovo ulje onaka cisto za procistuvajne koga ke mi zavrsi !a inaku ne znam kako e kaj vas ama kaj mene ete si zedov za sloboda(znam deka ne e mnogu bas ok toa)koga imam da imam odnosi (pa neli i togas nekogas uspeva de da si )ama ne 1-2 ili pak 3 den nego 4-5 i sto primetiv sledniot mesec voopsto ne me boli stomak koga ki ide moz ok e moz ne ali jas super se osekam!!
eee srce kje mi dojde, samo koga malku rabotevme mesecov ,mi zemaa brisevi,imavme ispituvanja, tesko deka ima nesto, no se prasuvam sto e obicno 2-3 dena pred da mi dojde imav simptomi ovojpat nisto
За тест чекаме: stelle 18 јуни malena1 20 јули sonce7 23 јули ---------------------- Kokiceto 2 август bebence19 2 август Нивеа 5 август Melanija RR 8 август suzeto 13август sonce7 28 август **IRENA 30 август bella80 2 септември
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 7.8.2012 11:17:01 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
vi blagodaram na site za pomosta,obavezno vo tekot na ovaa nedela ke odam na ginekolog i ke ispitam se i ke napravam test na krv , daj boze da sum bremena ke vi pisam sto bilo sigurno , inaku nikogas ne mi kasnelo cel mesec i poveke do sega, samo me zagrizuva zosto testovite za bremenost se negativni a jas seuste ne dobivam, imam nekoi simptomi cudni , kako vrtoglavica, me boli glava , imam promena na raspolozenije ili sum mnogu nervozna ili placam, stomakot mi e naduen ama ne znam dodeka ne napravam ispituvanja,. daj boze ispituvanjata da bidat dobri i da imam ili
nivea ti ja pustam celata sreka da vidis ili , zasto znam kolku mnogu sakas , daj boze za brzo vreme da ne izraducas site
love4ever ti ja pustam cela sreka na sved da vidisuser posted image ,ako do sega ne ti kasnelo do tolku sigurno treba da si bremena
a vi blagodaram mnogu na melanijaRR i na kapina , mnogu mi znaci vastata informacija i vasata podrska, sato stvarno sum izbezumena daj boze da sumuser posted image , no i me faka strav da ne ispadne i nesto drugo loso nedaj boze
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 6.8.2012 0:06:13 >
Tila dusicke samo so pozitivni misli ke ni se slucuvaat i pozitivnio rabota!i ke se uveris deka ne e toa sto misles
do tebe
ИЗВОРНА ПОРАКА: Нивеа
eee srce kje mi dojde, samo koga malku rabotevme mesecov ,mi zemaa brisevi,imavme ispituvanja, tesko deka ima nesto, no se prasuvam sto e obicno 2-3 dena pred da mi dojde imav simptomi ovojpat nisto
E pa tuka moz lezi zajaceto ovoj pat moze i nema da ti dojde od kaj znaes ]ajde cekam pozitivni rezultati od tebe
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 6.8.2012 0:09:56 >
tila srce ti blagodaram mnogu ama ne se nadevam bas naj naj ovoj mesec , ti ja citav situacijata, stvarno ti e mnogu nezgodna, ama obavezno da otides na ginekolog, da ne imas slucajno policisticni jajnici?ili nekoj hormonalen disbalans sto taka ne ti ide a negativni testovi imas daj boze nitu edno od ovie da ne e!!! daj boze da si bremena pa da slavime tuka na sajtov ajde ti drzime srekicka