|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Спонтан абортус
15.7.2012 18:00:48   
Mala Jovana
Ema,otkako ke se sredi septumot,doktorot obicno preporacuva dva menstrualni ciklusi da pominat ,pa potoa moze da pocnete so obidi za zacnuvanje,znaci tretiot mesec po zafatot.Kaj mene pomina eden ciklus,cekam uste eden pa ke se obideme povtorno,taka mi preporaca doktor dimitrov posle histeroskopijata.pozdrav i srekno...sto poskoro user posted image

(Одговор на членот Mala Jovana)
Непосредна врска до пораките: 451
16.7.2012 10:38:36   
Gardenia

ИЗВОРНА ПОРАКА: maicka_

Кога ме чистеа, докторот го виде плодот и рече дека нема деформации, значи сумња на вирусот Цитомегаловирус, како што разбрав докторот рече дека ќе испитаме...ама ако е тоа да знаеш дека господ те чувал, бидејќи имало случаеви ако плодот се зарази со тој вирус и го преживее во текот на бременоста... подоцна во развојот на детето како последица од тоа се јавувале ментални ретардации.....

Маичка знам како се чувствуваш,ама не губи надеж,жал ми е за тоа што ти се случило.а докторот неможе да знае предвреме дека се работи цитомегаловирус,мора да си направиш анализа за torch и ќе се покаже на резултатот дали го имало
Ти посакувам побрзо закрепнување

(Одговор на членот maicka_)
Непосредна врска до пораките: 452
18.7.2012 14:16:03   
surce
Prvo sakam da gi pozdravam site segasni i idni majki i da vi kazam deka od pocetokot na mojata bremenost postojano se informirav na ovoj sajd.
NO
Pred dve nedeli mi se pojavi kafeav iscedok i odma bev vo remedika i mi kazaa deka nema srceva reakcija, iako 8 nedela bev bremena. Minatata nedela morase da se napravi revizija na klinika. Doktorkata mi kaza deka se pomina vo najdobar red. No jas seto toa mnogu tragicno go dozivuvam. Po priroda sum optimistka i non stop nasmeana, ama ovie 2 nedeli dusata mi place.

Krvaram po nekolku kapki dnevno, seuste, gi piev kapkite i antibiotik.
Poso nikoj nisto ne me sovetuvase, me interesira, koga treba da napravam ispituvanja i kakvi ispituvanja?
i koga ke mozam da si imam odnosi so mm user posted image

Pozdravce na site

(Одговор на членот delfince)
Непосредна врска до пораките: 453
18.7.2012 14:43:36   
Gardenia
surce жал ми е што ти се случило тоа,ама не губи надеж и јас го доживеав истото.Како тоа никој не ти кажал за што понатаму? гинекологот треба да знае што следно треба да направиш,мене ми рекоа после две менструации да направам испитувања пап,микробиолошки и сега друго ако треба докторот ќе ти каже.А за односи може да имаш тогаш кога ти ќе се чуствуваш спремна за тоа
Ти посакувам што поскоро да се опоравиш и да го надминеш ова

(Одговор на членот surce)
Непосредна врска до пораките: 454
21.7.2012 16:00:19   
maicka_
source, i jas piev kapki i antibiotik.....kazi mi kolku vreme krvaris od koga ti ja napravija kiretrazata?Jas isto krvaram po dve tri kapki dnevno, no eve veke 10 dena ne zapira krvarenjevo....duri i osekam nekoi tapi bolki vo preponite i kako bolkata da se siri po nogata nadole, ova neznam dali e posledica od toa il e nesto sosem drugo....

Inaku da ti pomognam, mene mi rekoa deka posle prvata menstruacija potrebno e da otidam na kontrola, i togas najverojatno se pocnuva so isptuvanjata....mikrobioloski , pap test, krvna slika, urinologija ,hormonalen status, TORCH analizi preku krv za prisustvo na virusi, e sega mene mi spomnaa deka dobro ke bide da napravime i kariotip jas i mm.

Za odnosi mi rekoa eden mesec bez odnosi, vtoriot mesec odnosi so zastita..

< Поракaта ја уредил maicka_ -- 21.7.2012 16:01:53 >

(Одговор на членот surce)
Непосредна врска до пораките: 455
9.8.2012 10:59:34   
Elence3
Zdravo dragi rr-ki,

jas imam edno prashanje do vas, bi sakala da znam dali nekoja od vas imala slicno iskustvo. Imeno, jas imav spontan negde vo 4-5 nedela i ne me cistea, rekoa deka nemalo potreba bidejkji plodot bil mal. Togash krvarev 10 dena, pa 5 dena mi prekina pa povtorno 10 dena i sega posle pet dena nekrvarenje, povtorno prokrvarev. Na ginekolog mi velat nishto ne e, normalno e, ama mene me fakja strav. Dali i na nekoja od vas i se slucilo istoto? Pozdrav

(Одговор на членот Mala Jovana)
Непосредна врска до пораките: 456
13.8.2012 14:23:12   
Elena27
Eve i jas da go spodelam moeto iskustvo. Imav eden spontan abortus , po edna godina, uspesna bremenost i normalno poroduvanje. Megutoa za vtora bremenost se slucuvaat dva posledovatelni spontani abortusi t.e nerazvivanje na plod.
Doktorot od Remedika preporaca da se napravat paket ispituvanja za spontani abortusi vo hemolab . Vo meguvreme treba torch mikrobioloski i na kraj histeroskopija.
Prasanjeto moe e dali nekoj imal iskustvo so vie ispituvanja vo hemolab ( koi se mnogu skapi) i kade treba da napravam torch ( ne sum od skopje)
Se nadevam deka ce se najde pricinata za spontanite za povtorno da si rodam edno detence.
Pozdrav i fala vi

(Одговор на членот Elence3)
Непосредна врска до пораките: 457
13.8.2012 14:53:58   
Gardenia
Елена се надевам ќе си го најдеш одговорот на твојот проблем,можам да ти помогнам само околу тоа дека торчот ти е најефтин во лабораторија Авицена,зборувам конкретно за скопје,незнам кои се тие хемолаб и како работат,а авицена се само пофални зборови имам слушано,Torch e 2900,00 денари а во другите лаборатории по 4000-5.600,00 ден.Ова знам дека јас прашав во сите лаборатории низ Скопје,а за микробиолошки обазено направи си, за хистероскопија прво докторо да те види на ехо ,ама она стомачно што е за да види дали имаш септум за со сигурност да се знаеш дали си за хистероскопија или не,кај мене за среќа се докажа дека нема септум сега само чекам резултати

(Одговор на членот Elena27)
Непосредна врска до пораките: 458
13.8.2012 14:57:34   
pinokio2010
Devojki, kazete mi koj e najdbar doktor za kiretaza? na edna moja prijatelka maticnata i rekla deka plodot ne i se razviva dobro i mora vednas da odi na kiretaza, no ne znae kaj koj doktor da se odluci..i spomnale za dr.Dimitrova od sv.Lazar, pa dali ima nekoja iskustvo so taa doktorka? Pozz do site i vi posakuvam naskoro zdravi bebcinja!

4 x IUI =0
1.ICSI (02/2011) -:(
2.ICSI (07/2011) -:(
3.ICSI prir.ciklus + FET - :(

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 459
13.8.2012 16:38:09   
Elena27
da se nadevam ce se najde kade e problemot , Nesto pri eho pregled spomna deka ima mal miom iako pred edna godina nemase nisto a pak imase spontan, inaku za torch mi rece nesto vo Republicki zavod za zdravstvena zastita so plav karton , pa verojatno ne e mnogu skapo.

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 460
13.8.2012 16:40:22   
Elena27
pinokio, - Petanovski ili Efremov od Remedika.Mislam deka okolu 7700 den. e zafatot

Непосредна врска до пораките: 461
2.9.2012 14:48:41   
lukas
dragi moi ringerajki pred edna nedela e izvestiv deka sum trudna,no vcera prokrvariv i ne sum poveke,otidov na ginekolog i se ustanovi deka plodot nema srceva akcija...
i sega sreda ke odam da se cistam...pozzz do site i site da mi ste zdravi i zivi...user posted image

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 462
2.9.2012 14:53:00   
Pepelaska *
Лукас,user posted image user posted image user posted image
многу ми е жал,
се надевам ке ти се исполни желбата за брзо време

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 463
2.9.2012 14:59:06   
lukas
vcera bev mnogu skrsena no denes hrabro se nosam so toa,ke dade gospod toj za sekoj od nas ima plan...pozzz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 464
2.9.2012 15:01:25   
Natuska85
Лукас user posted image user posted image user posted image многу ми е жал, само храбро и во најбрзо време те чекаме пак да не израдуваш како пред некоја недела.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 465
2.9.2012 15:16:14   
lukas
fala srcka kaj e gospod nikoj ne e...ke bide se user posted image

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 466
2.9.2012 16:48:31   
kikicka
охх Лукас стварно ми е многу жал, биди храбра. user posted image user posted image Здрава жива па во најскоро време пак да те дарува господ!

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 467
2.9.2012 20:36:09   
Maca25
Лукас user posted image user posted image user posted image ..не се секирај, чим било еднап со лукас и уште еднаш си забременила, мислам дека нема да има проблем за уште еднаш.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 468
2.9.2012 21:43:39   
Martins mom
Лукас, жал ми е, ама биди ведра и позитивна...па во најбрзо време сестричка на Лукас. Те гушкам најсилно

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 469
3.9.2012 0:09:12   
Melanija RR
lukas user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 470
3.9.2012 6:40:42   
bebence19
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image znam deka kolku pregratki i da ti pustam nema da bidat dovolni bidi hrabra i jas sum sigurna deka vo skoro vreme se ke se sredi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 471
3.9.2012 7:56:40   
arh_diz
Lukas mnogu mi e zal user posted image , ti posakuvam sto pobrzo da si zabremenis

Биди тоа што си

(Одговор на членот bebence19)
Непосредна врска до пораките: 472
4.9.2012 14:53:05   
kasapce
dali nekoj ima iskustvo kako moevo bremena sum mislam 1mesec presreni koga razbravme deka po vtor pat ke stanam majka no svetot denes mi se srusi pred da razberam deka sum bremena imav problem so rbetot pa na rengen go snimav posle koga razbrav deka sum bremena kasno bese deneska me sovetuvaa da go prnet plodot od mene zatoa sto mozelo da se rodit so anomaalii koj plod si vikam toa e bebe covece malo ah kolku mi e tesko dali znaete dali mozam nekako da ispitam da doznam dali bebeto ke mi e zdravo user posted image

Postoi edna ljubov koja nikogas nema i ne moze da izneveri: toa e majcinska ljubov

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 473
4.9.2012 15:05:38   
temjanuska75
Една моја пријателка исто како тебе беше на рендген за рбетот без да знае дека е бремена, и немаше никакви компликации по плодот си роди живо и здраво девојче.
А за аномалии мислам со редовниот преглед во 12 недела може да се открие.
Немој да се грижиш, биди позитивна се ќе биде во ред.user posted image

(Одговор на членот kasapce)
Непосредна врска до пораките: 474
5.9.2012 9:13:01   
kasapce
fala temjanuska75 mi dade nekakva nadez ke odam utre skopje sv.lazar i tamu dda vidam kakov sovet ke mi dadat se nadevam na mala nadez od tamu i ke prifatam da rizikuvam sekako ako bide se vo red so bebeto posrekna od mene ke nema,a ako bide poinaku toa ke mi e najteskot den vo zivotot user posted image

Postoi edna ljubov koja nikogas nema i ne moze da izneveri: toa e majcinska ljubov

(Одговор на членот temjanuska75)
Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Ovoshje
AnMari

Koe ovoshje e pozdravo za detskiot razvoj?

Kajsija (67%)

Vishna (0%)

Praska (33%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!