|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Спонтан абортус
2.6.2012 20:59:56   
Izabela*
I jas se slozuvam so Gardenija, mozes da si napravis mikrobioloski cisto za da si bides mirna, a dokolku go prasas dr. Dimitrov toj ke ti rece deka nemas potreba. Jas moite gi pravev lani vo noemvri i bea negativni i minatiot mesec koga bev na kontrola kaj nego mi rece uzivaj nema potreba da pravis dokolku ne cuvstvuvas nisto. No jas nemozam da izdrzam i narednava nedela ke gi pravam cisto za da bidam mirna. Pozdrav

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 426
4.6.2012 9:17:48   
Mala Jovana
Fala mnogu ,go cenam vaseto mislenje! Se izvinuvam Izabela,ti dossadiv so prasanja,no mislam deka me razbiras,mnogu sakam da se sredi i kaj mene sto pobrzo,se plasam sto ke bide ponatamu.Bi sakala da znam dali i tebe ti bese prv obid za bremenost,i dali potoa Dr.Dimitrov ti dade instrukcii za nekoi drugi ispituvanja,ili samo otstranuvanje na septumot? Bidejki jas sakam kako ste spomenav prethodno,da zemam i Dabroston,za poddrska,pravev i TORCH,bese ok,i sto uste drugo da prevzemam za da bide ok sledniot pat,citam se i sesto,nekoi si Aspirini,Andoli za proretcuvanje na krvta,trista raboti se iznaslusav i veke me boli glava.Mnogu mi znaci ,ova sto slusam vasi iskustva!

(Одговор на членот Izabela*)
Непосредна врска до пораките: 427
5.6.2012 9:39:07   
Izabela*
Kakvo dosaduvanje mala jovana, bas naprotiv mnogu mi e milo sto mozam da ti pomognam zatoa sto vo vakvi momenti najmnogu ni treba poddrska i soveti. Po otstranuvanjeto na septumot dr Dimitrov mi rece prirodno da se obiduvame bidejki stom ednas se slucilo ke se sluci pak i bese mnogu protiv bilo kakva terapija, proverka na kanali, i sl.. I taka pomina pola godina i na kraj na moe licno insistiranje mi prepisa terapija so klomifen. Veke naredniot mesec pravev inseminacija koja bese ne uspesna. Toa mnogu me razocara i uste vednas si zakazav proverka na kanali i si ostanav beremena. Ti posakuvam sto pobrzo da si ostanes bremena. Slobodno prasuvaj dokolku te interesira nesto. Golem pozdrav

(Одговор на членот Mala Jovana)
Непосредна врска до пораките: 428
5.6.2012 12:56:27   
Mala Jovana
E ,da ti kazam,epten mi e milo sto si iscekuvas bebence,da dade bog,se naj naj da ti bide,i da si go docekas zdravi i zivo ! I mene mi rece Dimitrov deka stom sum uspeala ednas nema da me cepka po kanali ova-ona,no zdravje,sega da dojde histeroskopijata,pa posle ke vidime.Neznam ni kolku posle zafatot treba da se pazam ,moze dva-tri meseci.A inaku malku mi e cudno? Zosto klomifen,otzatnuvanje kanali koga veke si imala edna bremenost po priroden pat? Sto e tukae ,sega neka e dobro !

Непосредна врска до пораките: 429
8.6.2012 12:07:27   
Mala Jovana
Izabela,te molam da mi kazes,dali doktorot ti dade nesto da pies pred zafatot? Mene mi zakaza histeroskopija,i ne mi rece deka treba da pijam nesto pred zafatot? Nekako sum nervozna i isplasena,i dali znaes dali samo toj gi pravi histeroskopiite vo remedika,ili i nekoj drug od tamosnite doktori?

Непосредна врска до пораките: 430
8.6.2012 12:32:22   
Izabela*
Zdravo Mala Jovana. Nemoj da se plasis od zafatot bidejki ne e nisto strasno nitu pak bolno,a za pienje ne primav nikakva terapija. E sega zavisi kako ke ti reargira organizmot na anestezijata, zosto jas koga se razbudiv mi bese loso ama za dva casa se pomina i utredenta bev kako nova. Stom po preporaka na dr Dimitrov odis na operacija bi trebalo toj da ti ja napravi istata. Koga ti zakazaa termin za histeroskopija? Pozdrav i ne mu ja misli mnogu i ne se nerviraj, golema sreka sto ja otkrile pregradata na vreme. Jas sum 22 nedela i fala bogu do sega nemam nikakov problem se nadevam deka taka ke bide do kraj. Ajde pa te cekam so ubavi vesti

Непосредна врска до пораките: 431
8.6.2012 13:18:37   
Mala Jovana
Izzy,fala mnogu za brziot odgovor,inaku licno Dr.Dimitrov mi zakaza,za sedum dena! Pa sega so gospod napred! Inaku za pregradata mi bese kazano uste pred da zabremenam ama ne svativ seriozno bidejki si rekov stom uspeav da zabremenam lesno ,nema da imam problemi,a plus mi rece doktorkata deka e mnogu mala ,no ete se sluci toa sto se sluci! Mnogu fino sto si sega ok....se najdobro !pozzz

Непосредна врска до пораките: 432
12.6.2012 9:26:56   
Mala Jovana
Izabela,ke moze li da mi kazes kolku te kostase histeroskopijata? Sto se spaga vo cenata,mislam drugi nekoi analizi da ne ti pravea? Me faka panika ! Pozz

Непосредна врска до пораките: 433
14.6.2012 12:08:43   
Izabela*
Lele mala jovana duri sega ja gledam porakata. Ke ti pisam za cenata samo moram doma da ja vidam smetkata sega sum na rabota a ne se sekavam kolku bese. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 434
15.6.2012 8:57:37   
Mala Jovana
Izabelce,vcera bev vo Remedika na histeroskopija,odstranet mi e septumot,mene me cinese zafatot 31.900 ,inaku doktor Dimitrov e super covek ! Za site ringerajki,da znaete ne e nisto strasno,denes ne otidov na rabota bidejki sakav da se odmoram malku,ne deka nemozev,vcera malku mi se vrtese vo glava od anestezijata,no sabajlevo e mnogu podobro! Krvaram minimalno ,skoro voopsto,i nemam apsolutno nikakvi bolki,sturucnjakot si ja zavrsil rabotata kako sto treba ! Mi dade ciklo proginova i estrofem,a pokraj toa mi rece i aspirin 100 i folna kiselina ! Te molam izabelce,seti se dali i tebe ti dade aspirin 100 i kolku vreme gi piese,ako ti gi dal ! Pozzzzzi sekoe dobro! Koj se plasi neka ne se plasi,i neka si sredi toa,Dimitrov e najdobar !

Непосредна врска до пораките: 435
15.6.2012 10:22:00   
Izabela*
Bas mi e milo mala jovana sto se pominalo vo najdobar red, a doktorot e super. ja vidov smetkata mene mi naplatile 30. 000 den i ja primav terapijata estrofem i cikloproginova no za aspirin doktorot voopsto ne mi spomna. Ne e vazno sepak mi e milo sto sega si super i ajde te cekam posle godisnite odmori so golemo mese. Pozdravce

Непосредна врска до пораките: 436
18.6.2012 7:33:42   
Mala Jovana
Izabela izvini te molam,no sega malku mi e neprijatno sto dosagam so prasanja,no te molam da mi kazes,kolku vreme krvarese posle zafatot? Jas prvite dva dena minimalno ,skoro voopsto,no mislam pod dejstvo na ciklo proginova pocnaa i blagi grcevi kako pred dobivanje i bleda krv malku poveke od prvite dva dena? Koga bi trebalo da prestane sosema,ili pak sto e normalno koga se zema ciklo proginova,zbuneta sum .Te molam kazi mi ?

Непосредна врска до пораките: 437
19.6.2012 9:01:14   
Izabela*
Mala Jovana voopsto ne mi dosagas slobodno prasaj me sto te interesira. Kolku sto me drzi sekavanjeto mislam deka krvarev minimalno cela nedela i mislam deka toa e vo red nemoj da se zamaras mnogu okolu toa uste nekoj den i ke vidis deka se ke se sredi. Opusti se i uzivaj. Pozdravce

Непосредна врска до пораките: 438
19.6.2012 10:47:02   
Mala Jovana
Tnx :*,pozdrav do tebe .tvoeto user posted image vo stomakot ,i site ringerajki. Inaku se osekam super,krvarenjeto veke pomina ,skoro i da go nema! Daj boze kaj site sto cekaat ,pa i kaj mene,kon krajot na letovo da zdogledame user posted image .

Непосредна врска до пораките: 439
29.6.2012 12:10:44   
Mala Jovana
Zdravo na site! Bidejki imav spontan abortus vo petta nedela,napraviv histeroskopija,otstranet mi e septum.sega planiram pak bremenost....imam prasanje do site ringerajki ,gledam deka ste zemase utrogestan ili dabroston,otkako ste imale spontan,jas i rekov na mojata doktorka da mi dade,potocno da mi objasni dali treba da zemam stom planiram pak bremenost i ustvari koga treba da zemam dali pred da se zacne ili otkako ke se utvrdi zacnuvanje! Taa mi rece deka nema potreba,a jas citam nasekade deka treba ? Neznam sto da pravam,dali da cekam duri koga ke odam na kontrola kaj Dimitrov ,pa nego da go prasam? A toa e tek vo avgust ,vtora polovina....Ako znae nekoja od vas nesto neka mi pise ,dali ima steta ako se zema ,ili moze samo da koristi.

Непосредна врска до пораките: 440
29.6.2012 12:42:23   
vezilka RR
Здраво Mala Jovana. Утрогестан или дабростон не се зема без консултација со доктор, бидејќи тоа се хормони и имаат одредена улога во организмот. Ако докторот ти рекол дека нема потреба можеби проценил дека спонтаниот абортус не бил од хормонска причина, можеби утврдил дека причината била септумот кој си го извадила. Ако не си сигурна во неговата одлука ти препорачувам да побараш и второ мислење, ама никако да земаш лекарства на своја рака. Секако пиши ни што ќе направиш user posted image

Непосредна врска до пораките: 441
29.6.2012 14:36:15   
Mala Jovana
Vezilce,doktorkava mi vika deka koga otkrivame septum,veruvame deka e toj pricina za spontan....e sega ne sme 100% sigurni deka e taka,ama bidejki e septum ajde toa e! E sega sto ako ne e,sto ako e progesteronot,zatoa ako nema steta,sakam da go zemam,i ke se konsultiram so uste dvajca doktori.

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 442
29.6.2012 15:00:58   
vezilka RR
Најдобро е да се консултираш. А и прогестеронот можеш да си го провериш, ќе ти направат хормонски статус и со тоа ќе бидеш на чисто.

Непосредна врска до пораките: 443
29.6.2012 15:03:44   
liljak
mala jovana....jas utorgestanot go stavav otkako ke se izvrsese inseminacijata ili transferot se do 14 den koga trebase da se napravi testot za bremenost...posto i jas sum so spontan , bev kaj doktor tase i mi rece deka ako nedaj boze nastane uste eden spontan odma pravime histeroskopija ( mislam deka taka se vikase...bas ti go pisa za da se vide vo matkata da ne ima nesto )..jas veruvam deka septumot pravel problemi kaj tebe , no konsultirajse i si drug doktor ....inace nema potreba po moe milsenje da zemas utorgestan, no sepak konsultirajse i so doktor ...pozdravce

Непосредна врска до пораките: 444
14.7.2012 20:41:02   
maicka_
Поздрав до сите рингерајки,

Сакам да ја споделам мојата болка со вас,Пред неколку дена отидов на регуларен преглед во 12 недела ми земаа микробрисеви и пап тест и ајде рековме бидејќи ке одиме на одмор да испитам крв и урина па и на ехо да ме види докторот...нели да проверам се и да одам на раат на одмор , кога на ехо докторот вика нема срцева реакција.....user posted image user posted image user posted image ....ШОК......сум имала missed abortion или како би дошол во превод пропуштен спонтан абортус пред неколку недели, поточно тоа е кога ке умре плодот а нема никакви знаци на спонтан абортус..ни крварење, ни болки, ни мачнини....., замислете сум носела 3 недели мртов плод во мене(арно мене не ми станало нешто), радувајќи се и фалејќи дека сум бремена..., прва бременост ми беше дури после две години обидување.... Скршена сум.... но читајќи ги вашите приказни не сум сама и многу ми помогнавте....за да ја дигнам главата горе и да продолжам понатаму со надеж дека ќе се открие од што е...ќе се излечи...и за неколку месеци ќе бидам повторно бремена

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 445
14.7.2012 20:47:39   
liljak
maicka... pogolema bolka od spontan abortus nema , i jas kako tebe jas vervaj duri i castev na rabota , bev presrekna deka uspeav , deka ke stanam majka no zavrse kako sto ne sakav , toa e so novi sili ponatamu ...pozdrvce

(Одговор на членот maicka_)
Непосредна врска до пораките: 446
14.7.2012 22:54:37   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

bev kaj doktor tase i mi rece deka ako nedaj boze nastane uste eden spontan odma pravime histeroskopija ( mislam deka taka se vikase...bas ti go pisa za da se vide vo matkata da ne ima nesto )

Лилјак извини ама хистероскопија не се прави само после спонтан,и констатацијата ако има спонтан тогаш ќе правел.Нависитина не стручно од толку фален доктор.Јас направив дијагностички одма после прва неуспешна инсеминација,зошто не правење може да значи многу изгубено време.

maicka_ жалми е што тоа ти се случило,но имаш среќа што ти си поминала добро.
Инаку и без спонтан се дава утрогестан бидејќи не е штетно а може да биде пресудно да се задржи плодот.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 14.7.2012 22:56:55 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 447
15.7.2012 10:52:00   
maicka_
Кога ме чистеа, докторот го виде плодот и рече дека нема деформации, значи сумња на вирусот Цитомегаловирус, како што разбрав докторот рече дека ќе испитаме...ама ако е тоа да знаеш дека господ те чувал, бидејќи имало случаеви ако плодот се зарази со тој вирус и го преживее во текот на бременоста... подоцна во развојот на детето како последица од тоа се јавувале ментални ретардации.....

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 448
15.7.2012 14:01:20   
emaaaa
dragi prijatelki otkako ke ti ostranat septum za kolku vreme se ostanuva bremena mene mi rekoa toa bilo pricinata za mojte 2 spontani pozzz

(Одговор на членот maicka_)
Непосредна врска до пораките: 449
15.7.2012 17:57:00   
Mala Jovana
Izrazuvam zalenje poradi situacijata niz koja pominuva maicka,bolno e ,osobeno razbiranje imame nie sto sme pominale niz toa.Inaku ke se sredi,ne se grizi ! no ne mi e jasno ,kako mozel doktorot da utvrdi deka mozebi pricina bil Citomegalo virus,sepak za toa se pravi TORCH analiza...ajde so novi sili ponatamu.

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 450
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

.
Jana9

Dali vasite deca piat meko?

Da (100%)

Ne (0%)

Nesemee (0%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!