|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето II
8.8.2012 16:18:59   
Ikana
Купена е чека бебче да ја вечерка, ама утре, денес вакцина примивме, па на млеко сме само (не ме прашувај зошто така ми рекоа).user posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 276
10.8.2012 12:26:59   
Andriance
Рингерајќи...мојот цуцко вчера за прв пат пиеше АД...почна многу да ми се буди ноќе, и вистински да цица..значи не да само се мази...успутно и многу чај во текот на ноќта..па решивме со мм да му дадеме АД..земав ХИПП 2. му направив како за почеток најмала доза од 170мл...маф за 2 мин..и пупунец до сабајле...ако е стварно до млекото ќе си пукнам што не му дадов порано..да не е од времето што беше посвежо user posted image

ете такааа

< Поракaта ја уредил Andriance -- 10.8.2012 12:28:05 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 277
10.8.2012 12:35:52   
Beatris
user posted image за А! Ако му се пие нека си пие, него ти давај му пр. млекце пред да легне за да тера до сабајле, не го заучувај сега да пие преку ноќ млеко, на таа возраст сите веќе се трудат да ги одучат од ноќно цицање/пиење млекце. Пробај така вечер, нека испие колку сака, па ако се буди ноќе нека шмучне чајче малку ако ептен не заспива

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 278
10.8.2012 12:50:01   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

user posted image за А! Ако му се пие нека си пие, него ти давај му пр. млекце пред да легне за да тера до сабајле, не го заучувај сега да пие преку ноќ млеко, на таа возраст сите веќе се трудат да ги одучат од ноќно цицање/пиење млекце. Пробај така вечер, нека испие колку сака, па ако се буди ноќе нека шмучне чајче малку ако ептен не заспива

Да, и на ова ми текна...туку си викам он легнува рано..накај 21:30...а јас нема шанси пред 01h..па си викав тогаш да му давам?? ама
ај вечер да пробам д аму дадам пред да си легне..најкасно 22h...па може ќе тера до покасно...
уф грасиас најмучас user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 279
10.8.2012 13:00:45   
Beatris
Ако де, сите легнуваат тогаш горе доле, еве А уште од 6-7 месеци си легнува 9-9.30, пие млеко пред спиење, и ако се разбуди чајчето и стои во креветче, шмукнува голтка - две и си продолжува до сабајле, само навика ништо друго

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 280
10.8.2012 13:02:18   
sandriana RR
Браво Андреј, може така и полесно ќе се одбиете од цицање кога ќе дојде време user posted image . Тинка не сака ни да помириса АД млеко, ниту замаскирано со некое Лино во него user posted image

Непосредна врска до пораките: 281
11.8.2012 16:35:35   
mila28
Nie denes probavme 8 zita na nestle i mu gi izmesav so jogurt i mnogu mu se dopadna, sega samo na nestle ke mu kupuvam, ovie na hipp sto se rastvaraat so voda voopsto ne gi sakase preku sila 2-3 lazicki smao kasnuvase i samo frlav kutii polni.

Your children will become what you are; so be what you want them to be

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 282
11.8.2012 16:58:01   
Maca25
Мила, не знам баш дали е ок да ја мешаш со јогурт, затоа што таа кашичка веќе во себе содржи АД млеко, па да не му дојде многу на user posted image . Зошто не пробаш на пр. да ја направиш кашата според упатството на кутијата и да ставиш плус некое овошје внатре. Барем сега има многу избор и можеш да комбинираш. На пр. со крушка, или рендано јаболко, или слива и праска....

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 283
11.8.2012 17:01:53   
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Мила, не знам баш дали е ок да ја мешаш со јогурт, затоа што таа кашичка веќе во себе содржи АД млеко, па да не му дојде многу на user posted image . Зошто не пробаш на пр. да ја направиш кашата според упатството на кутијата и да ставиш плус некое овошје внатре. Барем сега има многу избор и можеш да комбинираш. На пр. со крушка, или рендано јаболко, или слива и праска....

Ova e na nestle kasa, na kutijata pisuva deka se rastvara so mleko. Jas seuste go dojam i ne sum mu dala kravjo mleko nitu pak adaptirano pa zatoa i probav so jogurt(procitav tuka nekoj i taka spremaat) A na hipp kasite se rastvaraat so voda tie taka i gi spremam megutoa on ne gi saka, imam probano i so dodavanje na ovosje i djabe ednostavno ne mu se vkusni i ne otvara usta ke proba ednas i tolku.

< Поракaта ја уредил mila28 -- 11.8.2012 17:02:58 >

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 284
11.8.2012 17:38:07   
*Elena*
Na Nestle kasite NE sodrzat AD mleko. Po upatstvo se pravat so mleko, megutoa ubavi se i so jogurt user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Непосредна врска до пораките: 285
11.8.2012 20:13:14   
Maca25
Јас мислев дека за кашите на Хип мислите....помина моето време на спремање кашички одамна...сум заборавила или ги немало у наше време user posted image user posted image user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 286
12.8.2012 22:13:19   
elenak
Вчера прв пат јадевме пилешко на Хип со зеленчук и ориз, user posted image изеде повеќе отколку што обично јаде, го бендиса изгледаuser posted image Сега на ред ни е мисиркино мевце. Си набавивме каши на Хип, си гребевме грепка, си добивме тањирче, ни се погоди ептен, сега само ќе си лапкамеuser posted image  

Непосредна врска до пораките: 287
13.8.2012 12:12:12   
Kockicka
Мамички ке ве молам за совет имаме 8 месеци дали смеам да и дадам капини ( имам дома свежи но незнам дали ни е рано :)

Иначе Елена и нас ни се падна тањирче од хип, изгледа Гевгелија само тоа има :)

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 288
13.8.2012 16:13:11   
kikicka
Пробај прво 2 да дадеш,ако нема реакција зголемувај и постепено. Давај со јогуртче или сојаболко имешано дека киселки се па може нема да сака.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

Мамички ке ве молам за совет имаме 8 месеци дали смеам да и дадам капини ( имам дома свежи но незнам дали ни е рано :)

Иначе Елена и нас ни се падна тањирче од хип, изгледа Гевгелија само тоа има :)

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 289
13.8.2012 16:26:56   
Kockicka
Fala Kikicka na odgovorot

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 290
15.8.2012 14:08:59   
ivoni4ka
mamicki abe kako i so sto da dadam domat prv pat se mislam ama nemi teknuva nisto dali svez samo da go ispasiram ii pak da go svaram ili ...... vrska nemam a sakam da i dadam letoto ke pomine a A domatce ne proba user posted image

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 291
15.8.2012 14:32:12   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

mamicki abe kako i so sto da dadam domat prv pat se mislam ama nemi teknuva nisto dali svez samo da go ispasiram ii pak da go svaram ili ...... vrska nemam a sakam da i dadam letoto ke pomine a A domatce ne proba user posted image

Ако имаш убав домашен..можеш и свеж...така рендан со лепче намаз или путерче..мф мф ..ја го ставам и во манџички..т.е. зеленчукови каши - варен

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 292
15.8.2012 20:54:06   
ivoni4ka
fala adrijance bas ke probam so abc utre
ama da vi go kazam ludiot recept sto go napraviv denes
palentata ne sakase da mi ja jade abe ni so sirenje ni so pavlaka ni so nisto ama so domatce vareno maf ja napravi user posted image

Непосредна врска до пораките: 293
16.8.2012 9:59:24   
AnnaMolly RR
Не ни е баш „нова“ хранава, ама вчера првпат се изнајде пченка, онака класична варена пченка што јас си ја викам клавче user posted image
Претходно има јадено пченка во златна мешавина. Ама вчера кога виде како јадам јас, па почна да вика „Сакам клавче, сакам клавче“ му дадов неколку зрнца, ама ми вика „Јас сум голем, сам сакам да јадам“. И му го дадов цело клавче. Леле луѓе кога почна да гризе, да џвака, да се оближува... Сум се утепала од смеење.
Инаку, многу беа млади и мекички, па затоа му дојде лесно да си ги грицка сам.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 294
16.8.2012 10:00:14   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

fala adrijance bas ke probam so abc utre
ama da vi go kazam ludiot recept sto go napraviv denes
palentata ne sakase da mi ja jade abe ni so sirenje ni so pavlaka ni so nisto ama so domatce vareno maf ja napravi user posted image

Не е луд рецептов, што му фали? И јас јадам палента со томатело или кечап и на Филип му ставам во палентата томатело.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 16.8.2012 10:01:39 >

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 295
16.8.2012 14:11:59   
Ljubovce
Se mislam dali da mu dadam kornfleks?9 i pol imame,vcera kupiv na vitaija i ne mu dadov,a citam deka davate,od koja vozrast pocnavte?

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 296
16.8.2012 14:16:21   
*Elena*
Jas na polni 7 meseci, mu imam dadeno 1-2 pati, izblendan so jogurt...
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Se mislam dali da mu dadam kornfleks?9 i pol imame,vcera kupiv na vitaija i ne mu dadov,a citam deka davate,od koja vozrast pocnavte?

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 297
16.8.2012 14:26:32   
mila28
i jas isto kornfleks mu dadov na polni 7m i 1 nedela mislam ...ismesano so jogurt.

Vcera za prv pat mu dadov zivotinsko carstvo, malku da proba i mu se dopadna...(na koj ne bi blagicko cokolado)..sega ima polni 7m i 3 nedeli, a pred nekoj den mu dadov i sladoled da lizne..mozebi preterav ama toa e...nemase nekoja reakcija fala bogu.

< Поракaта ја уредил mila28 -- 16.8.2012 14:30:43 >

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 298
16.8.2012 14:43:02   
elenak
Женски а мора да е изблендан корнфлексот? Не може ли само така да го искршам со раце на поситни парчиња, нема да омекне доволно (инаку не јадам и не знам колку време му треба)? А овес на пр. не блендирам, така го оставам 10 мин и user posted image го лапка без проблем.

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 299
16.8.2012 14:58:04   
*Elena*
Epa neznam, kornfoleksot e potvrd i pogolemi se parcinjata, probaj iskrsi go positno ili istolci go so nesto i ostaj go podolgo da kisne za ubavo da omekne...

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Женски а мора да е изблендан корнфлексот? Не може ли само така да го искршам со раце на поситни парчиња, нема да омекне доволно (инаку не јадам и не знам колку време му треба)? А овес на пр. не блендирам, така го оставам 10 мин и user posted image го лапка без проблем.

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.