|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти!!! - II дел
13.8.2012 0:23:12   
Melanija RR
Нивеа те пишав user posted image
Јас утре одам на гинеколог да си ја разјаснам мојава ситуација user posted image негативен дест уште немам добиено.
cacisk ништо што пиша не ми е јасно.
Прво пред да ти стави Прегнил требал да те види на ехо.Од прегнил може да болат јајници кога ќе прснат фоликулите но тоа е за 36 часа од примањето не после 5 дена.
Второ 6 фоликули не се премногу,но добро може кај тебе реагирал така организмот.
Трето фоликули од 30мм,50мм не постојат тоа се цисти но со треба да прснат.Барај се да ти објасни и постојано следи на ехо како се фоликулите.
Кај кој доктор одиш?

За тест чекаме:
stelle 18 јуни
malena1 20 јули
----------------------
Kokiceto 2 август
Melanija RR 8 август
Sajna 11 август
sonce7 28 август
**IRENA 30 август
bella80 2 септември
Нивеа 11 септември

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1751
14.8.2012 9:22:14   
Sajna
CACISK se sto e nad 25 mm se smeta veeke za cista i zatoa tebe tolku te bolelo zatoa sto cistite se teski taka da ne se sekiraj ke puknat i ke ti olesni , znaci folikul ako si primila pregnil mora da ti pukne do 36 casa najdocna ... jas uste nemam dobieno sabajle pravev test edna crtka ke pocekam uste nekoj denpa ke proveram preku krv vaka simptomi nemam :( za bremenost ama nisto ne se znae

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1752
14.8.2012 13:07:33   
Melanija RR
Еве ме на рапорт легната во кревет user posted image

Вчера додека одев накај лекар почнаа јајниците да болат,ме гледа на ехо ок се е во ред нема ништо ниту бременост,но важно се друго ок,значи од хормонски недобивам.Му викам јас чуствувам дека денес ќе добијам,ми вика не почни утре со Примолут норт 10 дена и ќе си добиеш.Како одам на кај работа чуствувам готово добив.
Вчера јајници ме болат,и денес плус обилно.Како и да е се спасив да не пијам хормони и сепак да добијам.
Се договоривме следниот месец одам на 3та инсеминација со мерионал.

Толку од мене user posted image

Сајна user posted image
Инаку сите во јули и август се жалат да проблематични циклуси user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1753
14.8.2012 13:18:38   
Zoja
Ајде Меланија дај боже следниот пат да се залепи user posted image
сите дечки ќе си ги видите user posted image црти -сигурна сум , само е прашање на време
Чекањето е гадничко , ама патот е различен за секого и мораме да си го изодиме сакале или не user posted image
Ви посакувам среќа и трпение...и да се редите со позитивни вести една по една да ви се радуваме... user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1754
14.8.2012 13:34:22   
Нивеа
девојкиии денеска сум посебно среќнаааа user posted image user posted image user posted image
ми стасаа резултатите од ХПВ типизацијата
утврдено е дека нема присуство на ХПВ вируссссс ни ЦИН ни мин user posted image user posted image user posted image ....многу сум среќнааааааааааа се е чисто....продолжуваме понатаму со испитувањата, срцето ми е конечно на место ве гушкаммммм

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1755
14.8.2012 14:18:17   
Gardenia
суперр нивеа,баш ми е мило,и јас си ги чекам резултатите од папот и микробиолошките,а на уринокултурата немам ништо,па ќе видиме како ке биде со овие,ме фаќа паника по малкуuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1756
14.8.2012 14:42:44   
Melanija RR
Gardenia и Нивеа user posted image user posted image user posted image
Браво за убавите вести user posted image

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 1757
14.8.2012 16:04:12   
love4ever
Nivea bravouser posted image user posted image user posted image bas mi e milo za tebe Melanija ajde sledniot mesec zdravje da si gi docekame siteuser posted image user posted image Pozdravce

Непосредна врска до пораките: 1758
14.8.2012 19:05:02   
Нивеа
fala vi srcki,blagodarenie i na vas so vasite pozitivni stavovi..e sega samo smireno,razmisluvanje na pozitiven nacin, verba i kockite ke si dojdat na svoe mesto...da sme zivi i zdravi samo...ke ve izvestuvam i ponatamu
melanija i site sto si cekate dve crtki da ne se nervirame i sekirame, ke ima bel den i za nas...moze samo treba da pocekame user posted image
ve guskam

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот love4ever)
Непосредна врска до пораките: 1759
15.8.2012 1:14:56   
Anne^
Нема вртење назат, идеме само напред со нови сили! Дај боже сите што си ги чекаме тие user posted image црти во најскоро време да си ги видиме!

Меланија срце, пишиме за 29 август!

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

Непосредна врска до пораките: 1760
15.8.2012 10:55:19   
Melanija RR
За тест чекаме:
stelle 18 јуни
malena1 20 јули
----------------------
Kokiceto 2 август
Sajna 11 август
sonce7 28 август
Anne^ 29август
**IRENA 30 август
bella80 2 септември
Нивеа 11 септември

(Одговор на членот Anne^)
Непосредна врска до пораките: 1761
15.8.2012 13:17:47   
zajche
Луѓе што да правам??? советувајте!
До пред 5 месеци имав редовна менструација добивав на 28-ми ден.Од кога почнавме со обите за забременување јас почнав да добивам се порано и последниот пат добив на 23-от ден.Чудно ми е зошто пред тоа не ми се случуваше. Неможам да си ги определам ни плодните денови зошто незнам секој нареден месец кога ке добијам. Освен со мерење на температура за кое немам време како можам да разберам кои ми се плодните денови и дали нешто се случува со мене што толку време веке поминува а јас никако да забременам???

Непосредна врска до пораките: 1762
15.8.2012 13:47:53   
Нивеа
зајче не се нервирај....
плодните денови освен според температурата можеш да си ги одредиш и со тест за овулација, но најсигурно ти е и да си се советуваш со доктор зошто толку рано ти иде, да не имаш некое хормонално пореметување, и мене така ми се поремети цел организам откако почнавме да пробуваме за user posted image но мене ми каснеше...

(Одговор на членот zajche)
Непосредна врска до пораките: 1763
16.8.2012 11:30:13   
marija/
Рингерајки мили како сте, многу ми е жал за тие што добиле пошто се надевав за нив, ама сега почнете со нови сили зашто чекањето се исплаќа и не можам да ви кажам да не мислите на бебе додека водите љубов со вашите мажи user posted image оти јас самата многу бев опседната со мислата за бебе и кога ќе слушнев дека некој така ќе ми рече се лутев user posted image
Инаку со мојава user posted image имам многу мачнини и многу повраќам, а завчера го слушнав срценцето на бебето, и цело време ве читкам не ве заборавив
Ве поздравувам Мили рингерајки и Ве user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Им посакувам на сите кои чекаат user posted image user posted image да си ги видат во најскоро време user posted image

Непосредна врска до пораките: 1764
16.8.2012 14:29:42   
Melanija RR
Марија добро што не читкаш и не не заборави на овој подфорум user posted image сигурно ќе поминат мачнините и ќе уживаш во бременоста.

zajche добре дојде user posted image
Што се почнува за обидување за забременување настануваат промени па се добива или порано или покасно.Но тоа не ти е валидно за кога ти се плодни денови.Најдобро оди на гинеколог и тој на ехо ќе ти каже кога ти се плодни денови.

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 1765
16.8.2012 23:59:29   
pucilda
nie so mm(togas decko) 10 meseci ne se pazevme pred da ostanam trudna,a ja non stop vo mojava glava eve sega ke bidne,ama nikako i na kraj nekako se opustiv ne mislev na toa rekov sto bide neka bide,i koga mene ne mi doaga, menzisot mi idese tocno na 28 dena od koga pocnavme redovno odnosi,inace prethodno mi doagala na 30-31 den...zatoa ne mu ja mislete i opustete se i ke vidite deka ke se pokazat tie 2 crti....

Непосредна врска до пораките: 1766
17.8.2012 10:38:30   
Нивеа
абе многу е лесно да се каже да не се мисли на ништо...но, да се направи да не се мисли е тешкичко user posted image

(Одговор на членот pucilda)
Непосредна врска до пораките: 1767
17.8.2012 19:08:51   
Anne^
Така е! Еве на пример јас, од моментот кога ке добијам не мислам на бебе скоро ич, но како се приближува времето за user posted image неможам да не мислам на тоа ни 1 минутка!

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

Непосредна врска до пораките: 1768
19.8.2012 9:50:32   
Sajna
jas uste nemam dobieno ke si puknam strav mi e test pak da pravam panika me faka od taaa edna crta :)))

(Одговор на членот Anne^)
Непосредна врска до пораките: 1769
19.8.2012 10:45:15   
cacisk
Kolku vreme ti docni user posted image Sajna? Jas mislam podobro da si napravis test zosto neizvesnosta ubivauser posted image Se tamu ce ti bide pametot. I da ispadne I crta ce si otides na ginekolog i ce vidis sto e problemot. A moze i user posted image da si vidis koj znae. Ako ti kasni poveke od 3-4 dena a imas tocen ciklus moze i user posted image da e. Sepak tvoe e da resis.
Ajde stiskame palci za tebeee i da ne izraduvas so user posted image

Непосредна врска до пораките: 1770
19.8.2012 19:25:34   
cacisk
Sajna napravi testce?? Ajde edvaj cekam da me izraduvas so user posted image .

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1771
20.8.2012 19:13:45   
Нивеа
zenicki moi me nemase nekolku dena, no ovde sum da vi kazam deka rezultatot od hormonite e super,se e vo normala, utre odam na ispituvanje na proodnosta na kanalite...stiskajte palci user posted image user posted image user posted image , sega za sega samo ubavki vesti si slusam, daj boze i utre da bide se vo najdobar red

Непосредна врска до пораките: 1772
20.8.2012 20:20:48   
cacisk
Bravo Nivea mnogu mi e milo za tebe, ajde so gospod napred se ce bide Ok. Ima edna pogovorka: Neka e pozabaeno, otkolku zabraeno.Mislam deka taka bese user posted image
Jas denes (15 den posle ovulacija) pravev tets i izleze negativenuser posted image Zdravje od Septemvri pocnuvame odnovo pak.

Непосредна врска до пораките: 1773
20.8.2012 21:18:25   
Sajna
jas napraiv dva testa i pak po edna crta :( ginekologot ne mi e tuka taka da moram da pocekam da vidam sto e rabotava ... inace mi kasni 7 dena seuste se nadevam na user posted image ama bidejki nemam nikakvi simptomi neznam so da kazam...NIVEA ajde ke vidis utre se ke bide super ic da ne se sekiras cekame rezultat ubav da ni kazes pozdrav na site jas cim imam oficijalni vesti ke vi pisam

Непосредна врска до пораките: 1774
20.8.2012 22:26:46   
Melanija RR
Sajna дај боже да си ги видиш user posted image .
Последниве 2 месеци многу се жалат на каснење на циклус,ете и мене 7 дена одам на ехо ништо се баш се во ред,збудалеле хормоните и дента покасно добив.Но дајбоже кај тебе user posted image
Нивеа само храбро user posted image

Непосредна врска до пораките: 1775
Страница:   <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?