Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Нивеа те пишав Јас утре одам на гинеколог да си ја разјаснам мојава ситуација негативен дест уште немам добиено. cacisk ништо што пиша не ми е јасно. Прво пред да ти стави Прегнил требал да те види на ехо.Од прегнил може да болат јајници кога ќе прснат фоликулите но тоа е за 36 часа од примањето не после 5 дена. Второ 6 фоликули не се премногу,но добро може кај тебе реагирал така организмот. Трето фоликули од 30мм,50мм не постојат тоа се цисти но со треба да прснат.Барај се да ти објасни и постојано следи на ехо како се фоликулите. Кај кој доктор одиш?
За тест чекаме: stelle 18 јуни malena1 20 јули ---------------------- Kokiceto 2 август Melanija RR 8 август Sajna 11 август sonce7 28 август **IRENA 30 август bella80 2 септември Нивеа 11 септември
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
CACISK se sto e nad 25 mm se smeta veeke za cista i zatoa tebe tolku te bolelo zatoa sto cistite se teski taka da ne se sekiraj ke puknat i ke ti olesni , znaci folikul ako si primila pregnil mora da ti pukne do 36 casa najdocna ... jas uste nemam dobieno sabajle pravev test edna crtka ke pocekam uste nekoj denpa ke proveram preku krv vaka simptomi nemam :( za bremenost ama nisto ne se znae
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.8.2012 13:07:33
Melanija RR
Еве ме на рапорт легната во кревет
Вчера додека одев накај лекар почнаа јајниците да болат,ме гледа на ехо ок се е во ред нема ништо ниту бременост,но важно се друго ок,значи од хормонски недобивам.Му викам јас чуствувам дека денес ќе добијам,ми вика не почни утре со Примолут норт 10 дена и ќе си добиеш.Како одам на кај работа чуствувам готово добив. Вчера јајници ме болат,и денес плус обилно.Како и да е се спасив да не пијам хормони и сепак да добијам. Се договоривме следниот месец одам на 3та инсеминација со мерионал.
Толку од мене
Сајна Инаку сите во јули и август се жалат да проблематични циклуси
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.8.2012 13:18:38
Zoja
Ајде Меланија дај боже следниот пат да се залепи сите дечки ќе си ги видите црти -сигурна сум , само е прашање на време Чекањето е гадничко , ама патот е различен за секого и мораме да си го изодиме сакале или не Ви посакувам среќа и трпение...и да се редите со позитивни вести една по една да ви се радуваме...
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.8.2012 13:34:22
Нивеа
девојкиии денеска сум посебно среќнаааа ми стасаа резултатите од ХПВ типизацијата утврдено е дека нема присуство на ХПВ вируссссс ни ЦИН ни мин ....многу сум среќнааааааааааа се е чисто....продолжуваме понатаму со испитувањата, срцето ми е конечно на место ве гушкаммммм
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.8.2012 14:18:17
Gardenia
суперр нивеа,баш ми е мило,и јас си ги чекам резултатите од папот и микробиолошките,а на уринокултурата немам ништо,па ќе видиме како ке биде со овие,ме фаќа паника по малку
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.8.2012 14:42:44
Melanija RR
Gardenia и Нивеа Браво за убавите вести
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.8.2012 19:05:02
Нивеа
fala vi srcki,blagodarenie i na vas so vasite pozitivni stavovi..e sega samo smireno,razmisluvanje na pozitiven nacin, verba i kockite ke si dojdat na svoe mesto...da sme zivi i zdravi samo...ke ve izvestuvam i ponatamu melanija i site sto si cekate dve crtki da ne se nervirame i sekirame, ke ima bel den i za nas...moze samo treba da pocekame ve guskam
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 15.8.2012 10:55:19
Melanija RR
За тест чекаме: stelle 18 јуни malena1 20 јули ---------------------- Kokiceto 2 август Sajna 11 август sonce7 28 август Anne^ 29август **IRENA 30 август bella80 2 септември Нивеа 11 септември
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 15.8.2012 13:17:47
zajche
Луѓе што да правам??? советувајте! До пред 5 месеци имав редовна менструација добивав на 28-ми ден.Од кога почнавме со обите за забременување јас почнав да добивам се порано и последниот пат добив на 23-от ден.Чудно ми е зошто пред тоа не ми се случуваше. Неможам да си ги определам ни плодните денови зошто незнам секој нареден месец кога ке добијам. Освен со мерење на температура за кое немам време како можам да разберам кои ми се плодните денови и дали нешто се случува со мене што толку време веке поминува а јас никако да забременам???
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 15.8.2012 13:47:53
Нивеа
зајче не се нервирај.... плодните денови освен според температурата можеш да си ги одредиш и со тест за овулација, но најсигурно ти е и да си се советуваш со доктор зошто толку рано ти иде, да не имаш некое хормонално пореметување, и мене така ми се поремети цел организам откако почнавме да пробуваме за но мене ми каснеше...
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 16.8.2012 11:30:13
marija/
Рингерајки мили како сте, многу ми е жал за тие што добиле пошто се надевав за нив, ама сега почнете со нови сили зашто чекањето се исплаќа и не можам да ви кажам да не мислите на бебе додека водите љубов со вашите мажи оти јас самата многу бев опседната со мислата за бебе и кога ќе слушнев дека некој така ќе ми рече се лутев Инаку со мојава имам многу мачнини и многу повраќам, а завчера го слушнав срценцето на бебето, и цело време ве читкам не ве заборавив Ве поздравувам Мили рингерајки и Ве Им посакувам на сите кои чекаат да си ги видат во најскоро време
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 16.8.2012 14:29:42
Melanija RR
Марија добро што не читкаш и не не заборави на овој подфорум сигурно ќе поминат мачнините и ќе уживаш во бременоста.
zajche добре дојде Што се почнува за обидување за забременување настануваат промени па се добива или порано или покасно.Но тоа не ти е валидно за кога ти се плодни денови.Најдобро оди на гинеколог и тој на ехо ќе ти каже кога ти се плодни денови.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 16.8.2012 23:59:29
pucilda
nie so mm(togas decko) 10 meseci ne se pazevme pred da ostanam trudna,a ja non stop vo mojava glava eve sega ke bidne,ama nikako i na kraj nekako se opustiv ne mislev na toa rekov sto bide neka bide,i koga mene ne mi doaga, menzisot mi idese tocno na 28 dena od koga pocnavme redovno odnosi,inace prethodno mi doagala na 30-31 den...zatoa ne mu ja mislete i opustete se i ke vidite deka ke se pokazat tie 2 crti....
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 17.8.2012 19:08:51
Anne^
Така е! Еве на пример јас, од моментот кога ке добијам не мислам на бебе скоро ич, но како се приближува времето за неможам да не мислам на тоа ни 1 минутка!
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 19.8.2012 10:45:15
cacisk
Kolku vreme ti docni Sajna? Jas mislam podobro da si napravis test zosto neizvesnosta ubiva Se tamu ce ti bide pametot. I da ispadne I crta ce si otides na ginekolog i ce vidis sto e problemot. A moze i da si vidis koj znae. Ako ti kasni poveke od 3-4 dena a imas tocen ciklus moze i da e. Sepak tvoe e da resis. Ajde stiskame palci za tebeee i da ne izraduvas so
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 20.8.2012 19:13:45
Нивеа
zenicki moi me nemase nekolku dena, no ovde sum da vi kazam deka rezultatot od hormonite e super,se e vo normala, utre odam na ispituvanje na proodnosta na kanalite...stiskajte palci , sega za sega samo ubavki vesti si slusam, daj boze i utre da bide se vo najdobar red
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 20.8.2012 20:20:48
cacisk
Bravo Nivea mnogu mi e milo za tebe, ajde so gospod napred se ce bide Ok. Ima edna pogovorka: Neka e pozabaeno, otkolku zabraeno.Mislam deka taka bese Jas denes (15 den posle ovulacija) pravev tets i izleze negativen Zdravje od Septemvri pocnuvame odnovo pak.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 20.8.2012 21:18:25
Sajna
jas napraiv dva testa i pak po edna crta :( ginekologot ne mi e tuka taka da moram da pocekam da vidam sto e rabotava ... inace mi kasni 7 dena seuste se nadevam na ama bidejki nemam nikakvi simptomi neznam so da kazam...NIVEA ajde ke vidis utre se ke bide super ic da ne se sekiras cekame rezultat ubav da ni kazes pozdrav na site jas cim imam oficijalni vesti ke vi pisam
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 20.8.2012 22:26:46
Melanija RR
Sajna дај боже да си ги видиш . Последниве 2 месеци многу се жалат на каснење на циклус,ете и мене 7 дена одам на ехо ништо се баш се во ред,збудалеле хормоните и дента покасно добив.Но дајбоже кај тебе Нивеа само храбро