|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти!!! - II дел
21.8.2012 4:35:36   
Princezicka88
Zdravo na site jas sum nova ..i imam prasanje sakam da zatrudnam veke 4meseci se obiduvame so parterot i niso..user posted image nezz poveke so da pravam sekoj pat koga ke dobijam si se razocaruvam pred dve god bev trudna i bebeto ne mozea da mi go najdat bev samo 4nedeli ..i eve sega 4meseci se obiduvame i niso :(

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1776
21.8.2012 6:08:46   
bebence19
Duso site sme na taa pateka ke izdrzite sto bilo pominalo sega samo hrabro bez strav bez panika nie vke probame sedum meseci ne se sekiraj se vo svoe vreme pozdravce

(Одговор на членот Princezicka88)
Непосредна врска до пораките: 1777
21.8.2012 11:02:26   
Princezicka88
Fala ti za podrskata bebence senadevam user posted image

(Одговор на членот bebence19)
Непосредна врска до пораките: 1778
21.8.2012 12:39:45   
Нивеа
ahhhh eve i jas se vrativ od proverkava ...iiiiiiiiii zamisleteeeeee 100% proodnost, nema precki, mecki i takvi trakatanci hahahahahahahahahahahaha
mnoguuuu sum srekjna sto site rezultati mi ispadnaa superrrrrr...odime ponatamu,ajde zenicki ve castam po edno parce torta vaka virtuelno user posted image user posted image user posted image user posted image uhhhhh koja srekja !!!!!!!!!!...

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот Princezicka88)
Непосредна врска до пораките: 1779
21.8.2012 12:51:07   
Mihaela 2010
ahhhh eve i jas se vrativ od proverkava ...iiiiiiiiii zamisleteeeeee 100% proodnost, nema precki, mecki i takvi trakatanci hahahahahahahahahahahaha
mnoguuuu sum srekjna sto site rezultati mi ispadnaa superrrrrr...odime ponatamu,ajde zenicki ve castam po edno parce torta vaka virtuelno uhhhhh koja srekja !!!!!!!!!!...

Bravo Niveauser posted image user posted image ,ajde sto poskoro da ne izraduvas so tvoite dve crtki...

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1780
21.8.2012 12:53:14   
bebence19
mnoguuuu sum srekjna sto site rezultati mi ispadnaa superrrrrr...odime ponatamu,ajde zenicki ve castam po edno parce torta vaka virtuelno uhhhhh koja srekja !!!!!!!!!!...

LELE SREKA POUBAVI VESTI ZDRAVJE NEKA VI E SO SREKA I SEGA SAMO NAPRED PA POBRZO I user posted image user posted image user posted image user posted image POZDRAVCE OD MENE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 1781
21.8.2012 12:54:22   
dostickage
Nivea , ne na nas torta , da si ,kupite doma torta so mt i malce sampanj ili nekakvo ubavo vino i opusteno da si vodte ljubov.
E togas se kje si dojde na mesto.
user posted image

Непосредна врска до пораките: 1782
21.8.2012 13:12:02   
Нивеа
fala vi srcki,mnogu golema poddrska mi dadovte, sega so gospod napred, i site da si gi vidime dvete crtki najubavi na svet!!!pa mislam deka site na ovoj forum zasluzivme veke ednas user posted image user posted image user posted image
dostickage srce ke te poslusam za sovetot :) ve guskammm :*** daj boze site da si slusame samo ubavi vesti

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1783
21.8.2012 13:51:39   
Zoja
P.S. немале инаку никаков проблем за забременување- едноставно не бидувало никако...

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1784
22.8.2012 8:21:02   
Нивеа
zoja извини вака но некако многу навалуваш со женава и со медов, не дека сакам да те навредам, но секој може да си напраи дома мед со билку или еве јас како што си правам во тегличе мед, сецкани ореви и сецкани бадеми и секоа сабајле со мажот ми по едно лажиче, поздраво нема,но сепак, јас ќе кажам само едно, освен чаевите, билките и ред другите работи, сепак е битно да си со правиот доктор кој ке ти се интересира за ситуацијата,јас после два доктори сега сум на трета среќа и мислам дека сум на прав пат, не велам дека на другарка ти не и помогнало, но секој си е индивидуален,сепак 100 евра за тегла мед не е малку...поздрав (и ова не е напишано за да се навреди некој,ова е мое лично мислење user posted image ) ве гушкам

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1785
22.8.2012 8:39:25   
dostickage
Nivea kompletno se soglasuvam so tebe. Sega samo opusteno i ne ti trebaat nikakvi teglicki od 100 EUR.
Samo relax a za tie 100 EUR daj Boze da si kupis krevetce za beebto za nekoj mesecuser posted image

Znam deka nekoj sto ne znae kje mi rece lesno ti e na tebe da zboris zasto imas dete i ne znaes kako e . Tocno ne znam , no znam deka imam mnogu seriozen zdravstven problem i najdobar doktor na svet. Koga se rabolev mi rece vaka:prvo sto kje ti recat lugjeto koga kje slusnat od sto si bolna aj da jades vakva ili onakva hrana a vtoro sto kje probaat e da ti prodadat se i sesto. A ti kako razumna nemoj da napravis nisto od toa zasto nie doktorite si ja znaeme rabotata a vie pacientite kako razumni lugje znaete sto e zdravo i dobro i sami kje si jadete taka.
Posle se sto mi se sluci i posle bezbroj odbieni ponudi za razno razni "teglicki, tableti,vitamini i bilki na prirodna baza" za zal gledam deka seto toa e samo eden surov nacin za da se zaraboti na makata na drugite.

Se raspisav epten, vi ja posakuvam seta srekja na svetov i sto pobrz da si gi vidite dolgoposakuvaniteuser posted image user posted image  

Непосредна врска до пораките: 1786
22.8.2012 9:04:35   
AnnaMolly RR
Офтопик сме со муабетите, ама еве и јас да си кажам што мислам :)

Имам дете, ми се фати од прв обид, еве го сега голем дечко од 2 години. Не знам какви се маките на жените коишто не можат да забременат.

Ама од луѓето околу мене што ми се многу блиски имам слушано приказни за забременување. Луѓето толку многу сакаат деца, па би пробале буквално се и сешто. И мед и бајачки и молитви и креми и не знам таму што. Маката ги тера луѓето се да пробаат, иако потајно и потсвесно знаат дека најверојатно нема да им помогне. Само си викаат подобро да пробам, да знам дека сум се обидела.

Затоа, кој сака нека си купува мед, нека си оди по бајачки, нека прави се што мисли дека можеби ќе му помогне.

Live and let live

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1787
22.8.2012 9:35:48   
Gardenia

ИЗВОРНА ПОРАКА: Нивеа

mnoguuuu sum srekjna sto site rezultati mi ispadnaa superrrrrr...odime ponatamu,ajde zenicki ve castam po edno parce torta vaka virtuelno user posted image user posted image user posted image user posted image uhhhhh koja srekja !!!!!!!!!!...

Ах Нивеа одлично,мило ми е што е така,ај и јас да се пофалам дека резултатите ми се супер нема ништо на уринокултурата и микробиолошките брисеви,а на папот само кандида,јајници одлични и матка, нема септум...така да се е во ред здрава сум и ми рече др може кога сакам да се пуштам во работа за бебеuser posted image ,ама ај уште малку ќе си почекам некако шубе ми еuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1788
22.8.2012 9:41:23   
Mihaela 2010
Gardenia nikako cekanje,opustise i pocni so rabota,za vakvi raboti nema cekanje...so srekja

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 1789
22.8.2012 9:49:21   
Zoja
Бог ми е сведок дека немам нити задна намера нити профит од овој лек...знам само како е во борбата до бременост и сакав да помогнам (доколку е можно)
како и да е дај боже на сите да ви даде бог по едно user posted image и среќно - а лекот ќе го поделам кај луѓе што ми веруваат

Непосредна врска до пораките: 1790
22.8.2012 10:14:43   
Ikana
Ако кај некои парови едноставно не биднува, можеби се крие некој посериозен проблем...јас знам за една двојка, не можеа никако деца да имаат, а кај двајцата се беше во ред со плодноста, направија ин витро и се фати од прва, но по 8 недели девојката го изгуби бебето.....на крај открија дека има почетен стадиум рак на дојка...така да убаво проверете се пред да почнете да одите по бајачки и да користите непроверени супстанци, кои исто така можат да ви наштетат колку што потенцијално можат да ви помогнат. Добар доктор, психички мир и редовна контрола....тоа се тие три начини како најбрзо до бебе, доколку се друго е во ред.

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1791
22.8.2012 12:44:27   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja

Бог ми е сведок дека немам нити задна намера нити профит од овој лек...знам само како е во борбата до бременост и сакав да помогнам (доколку е можно)
како и да е дај боже на сите да ви даде бог по едно user posted image и среќно - а лекот ќе го поделам кај луѓе што ми веруваат

Зоја верувам дека целта ти е само и само да помогнеш.Секоја чест
Коментари од типот верувам не верувам во природно ,и како некој заработувам ми се сувишни и да ги коментирам.Секој има право на избор,па и дали ќе даде 100евра.И не е исто сваќањето кај ти е што не го поминале патот и го тие што го одат.
Дај боже никој да не го оди тој пат,но верувајте страшно многу има парови кои имаат проблем со забременување со или без реален проблем.
Јас (секако и мм) се сметам за најреална и опуштена во однос на забременување и после 2,5 години обиди,со 2-3 паузи од по 3 месеци.
Верувам во медеицината но е невкусно и од лекар да ти каже немој да веруваш на лекови на природна база.
Нонсенс природата се дава,а што се лековите па дел од природата со хемикалии.
И да недолжам секој предлог за можна помош е добредојден,со додатни позитивни или негативни искуства.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1792
22.8.2012 12:55:00   
Melanija RR
Нивеа мило ми е што се е во ред на ХСГ

За тест чекаме:
stelle 18 јуни
malena1 20 јули
----------------------
Kokiceto 2 август
Sajna 11 август
sonce7 28 август
Anne^ 29август
**IRENA 30 август
bella80 2 септември
Нивеа 11 септември

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1793
22.8.2012 13:06:05   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja

Zoja nikoj ne te obvinuva tebe sekoj ima pravo da pise dali veruva ili neveruva
Jas iako imav maka nikogas ne posegnav po takvi raboti, sekoj prolem sto go imavme medicinski go resivme i fala mu na gosopd imame zdravo i zivo detence
Ne e cesno da se bogati nekoj na coveckata maka , sepak 100 evra za tegla med e premnogu.Kako sto postoi zakon vo nekoi zemji treba i kaj nas da ima da se ispita da se vidi dali e toa vistina ili samo perenje pari
Makata covek ke go natera na se

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 22.8.2012 13:19:27 >

Биди тоа што си

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1794
22.8.2012 13:17:45   
Melanija RR
Arh а како да се испита,тоа не може да се докаже.Едноставно на некои делува на некои не.Може во тоа улога има и дијагнозата. Сешто се продава,но маката ќе не натера или не да пробаме.user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 22.8.2012 13:18:09 >

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1795
22.8.2012 13:43:07   
arh_diz
Tie sto lecat neka se prijavat i legalno neka ja rabotat svojata rabota.
Eve eden tekst Полицијата во Србија месечно апси барем еден видовит, пророк, исцелител, надрилекар, чие мото е финансиски да оштетат болни граѓани или некој од нивните најблиски во тешка здравствена состојба, а кои се подготвени да го дадат и последниот динар, па и да се задолжат со цел да оздрават.

Сепак, поради благата казнена политика тие најчесто поминуваат со парични казни и си ја продолжуваат работата, па така полицијата откри дека некои гатачи со флаширана минерална вода лечеле заболени од рак.

Статистиката покажува дека повеќе од 70 отсто родители ги воделе своите деца на надрилекари, на кои месечно во просек им плаќале од 5 до 15 илјади евра.
Освен изработка на амајлии кои лечат од најтешки болести, таа за висока сума на пари лечела и со биоенергија на далечина. Полицијата утврдила дека амајлиите ги изработувала по цена од пет динари, а на граѓаните им ги наплатувала и до 25.600 динари.

Според криминологот Душан Стошиќ, за надрилекарите и слични измамници заедничко е многу ниското ниво на образование и фактот дека работата со која се бават е илегална, значи се казнува, но тие не се во затвори.

- Луѓето многу ретко се одлучуваат да пријават гатач, бидејќи не сакаат да си признаат дека се измамени, а кога тоа ќе се случи, се плашат од одмазда бидејќи и самите веруваат во нечовечките моќи на тие луѓе. Од друга страна, многу тешко е законски да се казнат такви измамници, бидејќи нема доволно докази затоа што луѓето парите ги даваат доброволно, колку што имаат, по непишани ценовници. Поради тоа, само со парични казни, надрилекарите многу брзо продолжуваат со истите измами, објаснува Стошиќ кој истражувал многу вакви случаи.

Според психолозите, во природа на човекот е да бара алтернативни решенија кога официјалната медицина ќе ги исцрпи сите можности за лечење. На некои заболени, посебно во случаи кога болеста има и психолошка основа, надрилекарството барем привидно помага.

Се работи за силна сугестија и верување во надрилекарот дека неговиот метод е успешен. Вакви методи имаат плацебо ефект, т.е. ист ефект кој понекогаш се постигнува со замена на лекот со апче кое нема никакви терапевтски својства, а пациентот може да почувствува подобрување.

- Причините за зголемениот број на ваков тип на лечење не се само необразованост и неинформираност, сметајќи дека постојат податоци за тоа дека бројот на надрилекарите во Србија во последните 15 години дупло се зголеми, како и тоа дека таа појава може да се сретне и во големите градови. На семејството и на пациентот им е тешко да прифатат дека нема лек, па бараат решенија кои ги нуди надри медицината. Луѓето за тоа ретко зборуваат, а и тогаш најчесто само на лица во кои имаат доверба. Тоа е една од причините што само по некој надрилекар ќе се најде на обвинителна клупа, додека другите непречено продолжуваат со својата пракса.

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1796
22.8.2012 14:04:13   
Ikana
Не сакам да се мешам, не ни осудувам, само сакам да кажам дека тие што ветуваат дека можат да помогнат со некоја натприродна моќ, најчесто се толку подмолни луѓе и сурови што на вашата мака сакаат да заработат. Психата човечка е многу голема и неисцрпна тема, истражете ја, опуштете се психички и ако веќе сакате некоја натприродна моќ да ви помогне, молитвата чуда прави за оние кои навистина го посакуваат тоа, бидејќи Господ помага на оние кои си помагаат самите на себе (се разбира ако немате некој друг здравствен проблем). Психа драги мои, ништо повеќе.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1797
22.8.2012 15:17:04   
Нивеа
devojki jas se izvinuvam sto taka go zapocnav muabetot,ne sakav da navredam nikoj, neli sekoj si e so svoe razmisluvanje,no sepak ne daj boze eve i jas odam po toj pat 2 godini,i sum bila na "vidoviti" luge, sum piela lekovi od "nadri lekari" i sum iskusila se na svoja koza,taka da znam sto e kako e, se dodeka ne si najdov dobar doktor i toa e se...znaci ne daj boze da te natera maka na toa,no covek na se moze da poveruva...znam sto e kako e i zatoa ne deka ne veruvam, nego taka si mislam deka psihata,verbata deka ke bide se vo red i verbata vo Gospod,doktorot i opustenosta e najbitna...so srekja na site nas sto cekame user posted image i user posted image ve guskammm

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1798
22.8.2012 16:07:27   
Ikana
Нивеа нема што да се извинуваш, тука сме да дискутираме за идеи за предлози, за се што би можело да го сметаме за помош. Ни Зоја е крива ни ти си крива, едноставно на човек му треба некогаш автосугестија или обична сугестија од друг човек во форма на било што да се опушти....па затоа ако постојат теглички скапи, постојат и психолози и психијатри, е сега зависи за што ќе се одлучите, цената е таа и за двете опции....никого не осудуваме, Боже мој, сите си ја знаат тежината на проблемите.
Еве и Меланија знае, скоро ни почина другарка што роди дете, но за жал по година и пол почина од сериозен здравствен проблем. Затоа проверувајте се, јадете здраво, бидете позитивни колку и да ви се чини тешко.

Непосредна врска до пораките: 1799
22.8.2012 16:31:37   
Anonimen
Citav niz forumov no ne mozev da najdam bas soodveten odgovor.
Jas bev stimulirana so Klomifen i 12 den Pregnyl. Posle 5 dena bev na ginekolog zosto bev nestrpliva rekov da vidam dali se gleda nesto user posted image i mi rece deka imam uste folikuli po 22, 25 i 28 mm i da imam odnosi tie denovi. Jas mu kazav deka prethodno sum primila Pregnil (pred 5 dena) i mi vika ako nema vrska i ovie ce piknat moze sega da se fati user posted image . Sto mislite dali navistina moze da se fati posle 5 dena. Dali bi mozela jas da ostanam bremena od tie folikuli , bidejki prethodno iako bese mnoguu rano ne vide na exo nisto.
Ova me jade odvnatre, Se obiduvame za user posted image 1 godina ne e mnogu dolg period ama sekoj minut se na toa mislam.

(Одговор на членот Ikana)
  Непосредна врска до пораките: 1800
Страница:   <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?