Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 27.8.2012 18:15:24
Starlight
Mamici ajde malku da se olabavime so vremevo, denes sto ubavo mi bese, sigurno i na vas, samo neka potrae vaka :))). Inaku da ve prasam dali preku PRISCA 2 se otkriva polot na bebeto? Jas denes bev na eho pa posle krv mi zemaa i rekoa rezultati vo sreda, inaku mi go kazaa polot deka e , iako se nadevav na masko, zasto i prvoto mi e devojce ama neka e samo zivo i zdravo, pa dve dundi ke seta tatica :))).
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 28.8.2012 0:29:08
Фиданче
Jas sum 21 gn a pochnav da go chusvuvam bebencevo vo 16 prv pat. Ovie 2 nedeli mnogu mrda Vo 19gn duri me uplasi, mnogu se poznavase koga mrdase :) i maz mi vide :). Do zavcera go chustvuvav samo koga ke legnam, a od vcera i koga stojam. Duri i sekoj den vo odredeno vreme mrda, interesno e stvarno i fali koga nema da go osetam . Sekako d-rite vikaat deka i duri po 20 nedela nekoi ne chustvuvaat mrdanje, znachi ne e strashno za tie sto ne pochustvuvale.
Inaku i mene me boli karlicata koga stanuvam ili koga se vrtam pri lezhenje veke 3 nedeli. Duri ponekogas i koga peshacham. Mislev samo jas taka se chustvuvam :)
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 28.8.2012 1:28:37
JanaMarija
Fidance super e sto go cuvstvuvas bebeto uste sega i jas taka vo 17-ta prv pat i se cudev zosto e rano, ama ne e...posle eden period stagnira pa pak ke pocne da besnee-ama cuvstvoto e PREKRASNO
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.8.2012 18:32:16
Фиданче
Konechno denes bev na skrining - 4d ,21 nedela i 5 dena, mi rekoa se e super site organi se vo red i zenska :) Za 2-3 nedeli na kontrola zosto srceto sega se razvivalo (za sega e kako sto treba) . Prv pat mi kazuvaat pol, mnogu bev vozbudena. , pa ako ne smenat do togas :) Pozdrav !!!
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.9.2012 8:54:59
Zoja
fidance chestito dunda - inaku i dvete kje si imame dundinja i vrsnichki ke si bidat vchera bev na skrining i mi kazaa- maz mi podmochan - jas ushte vozbudena , spiena sum 3h se na se znachi zatoa se kriela ona ubavo kaza edna forumdjika pogore - deka se krie zoshto e dunde- se sramuva odma posle pregled odtrchavme so MM do "Z" i kupivme rozevi plishanki shpikozni Pozz do site meshlaciiii
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.9.2012 12:29:08
padme
Tu se devojcinja, i mene na 18-ta nedela mi rekoa deka e devojce sega sum na 10-ti septemvri na 4d pa da mi potvrdat dali navistina e devojce togas poubavo ke se vidi koga me gledase na 18-ta nedela spiese i se kriese celo vreme, daj boze samo da pomineme kako sto treba
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.9.2012 14:32:41
sandra_
Драги рр, како сте денеска ? Имам прашање до поискусните и до сите трудници , како да го надминам стравот од породување, односно гледа на youtube видеа за породување и имам некој страв кој не ми дава мир, па заради тоа почнав да сонувам кошмари.По природа не сум паничар ама ова незнам како ќе го поминам.Секој совет е добредојден..Поздрав..
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.9.2012 15:10:32
Фиданче
Da da, najchesto se krijat devojchinjata :) Jas se somnevav na zosto znam deka porano pochnuvaat da mrdaat devojchinjata, ama aj vikam da mi kazat :) Aj za 2-3 nedeli pak ke idam na kontrola pa ako mi potvrdat ke bidam pouverena :) Da se zivi, zdravi, pravi pa kakvi saka da se :) Pozdrav do site
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.9.2012 15:50:22
Maria
Sandra_ еве јас ќе пробам да те утешам. Во првата бременост и јас го имав тој страв и те разбирам како ти е.Се будев ноќе и плачев,липав,умирав од страв,постојано размислував што и како ќе биде.Кога се породив,и ми го дадоа синчето в раце,верувај,заборавив за 5 минути, нешто што траеше 16 саати. Па, потоа мислев дека ќе си останам со едно,нема да раѓам повеќе.Но, по две години, се решив и за второ.Во втората бременост воопшто не размислував што и како ќе биде,и поминав полесно.Се е тоа потсвесно,мисли на моментот кога ќе си го видиш твоето сонце,а не на тоа како ќе поминеш.Знам многу случаи кои се породиле за 5-10 минути,можеби ти ќе бидеш една од нив.Само позитивни мисли,и со лесно.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.9.2012 16:55:37
padme
Zoja sakav da te prasam kakvi se cenite vo "Z"na shpihoznite? Imali doneseno veke esenska ili zimska kolekcija? Jas bidejki imam mnogu rodnini vo holandija i tamu koga si bremena ti isprakaat pokloni za bebeto lele nemozam da vi objasnam kolku se mali i slatki rabotite sto mi gi prakaat, kaj nas ovde site kupuvaat garderoba posle 7-mi mesec a tamu do togas moras da imas se. Dali vie kupuvate garderoba za bebusite ili se uste ne?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.9.2012 17:01:46
Zoja
padme hI vo Z ima mnooogu slatki raboti i prefinetko djidjani ne selski kich jas zemav na 50% popust inaku shpikoznite se od 600 do 800den a na popust upola od toa znachi 300/400den i brojchinjata se malku pomali od relnoto ko za nashive bebinja , zemi si pogolemo brojche zatoa Odi vidi si od toa na popust moze kje nachekash neshto , inaku nova kolekcija za bebinja ushte ne vidov.. pozz
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.9.2012 17:13:34
Ane50
Zdravo devojki ne sum pisala odamna,dali mislite deka e vo red toa sto ne napraviv prisca test?Doktorot mi rece deka bebeto si e ok i spored tie dolzini sto gi gledaat ama mi rece cisto onaka da si go napravam jas ne napraviv si vikam ako saka gospod da ima nesto dali ke pravam testovi ili ne ke go ima taka da na gospod ostavam :),ni 4d ne pravev vo 14ta nedela zatoa sto ne mi preporaca ginekologot vadev brisevi krvna slika pravev,pap test i toa se mi bese ok,sega sum 15 nedela na 10ti sum na kontrola pa ke vidime sto ke kaze doktorot,dali moze vo 15 nedela da se vidi na eho sto e polot??
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.9.2012 19:35:07
Mammi
Ане, во Скандинавијава, а знам и за Америка, освен ако не видат дека има потреба, никаде не се прави приска. Тука дури да влезеш во 4ти не те гледаат на доктор. Кога бев мк, април месец бев влезена во 16 недела и докторот ми го кажа полот на бебето. Тука во мај само ми потврдија и уште една потврда на последнаво ехо. Иако може и да се зграши, ама мислам ако се оди на пр на анализа на бутна коска, поставеност на внатрешни органи, бешиката на пр, нема утка ако др си ја знае работата. Мојов др од Мк, до сега го нема некое буце прелажано Секоја му чест. Само нека се здрави, прави и живи др ништо не е важно. Секое добро
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.9.2012 19:46:55
Ane50
Sto saka neka e neka e zdravo i zivo samo od toa se plasam :) negde citav za dolzinata na rbetot deka na nekoi bebinja dolzinata im bila 1.40 a toa bilo normalno a na moeto bebe e 1.85 toa neli e mnogu sprema 1.40..A sto e toa nekogas osekam custvo kaj matkata kako koga ti krkorat crevata ko vnatre da mi vrie nesto imal nekoj takvo iskustvo :)
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 2.9.2012 18:47:43
nadbet
Ane opusti se mila i razmisluvaj pozitivno. Tocno deka najvazmo e da e zivo i zdravo pred se a ne e vazno dali e ili / Kaj mene uste vo 12 gn mi kazzaa deka e a celo vreme potsvesno si znaev i od sekogash sakam since samo se neka e ok do kraj. Inace planiram da pravam sega prisca2 vo 21 gn so plavo kartonce na GAK pokraj 4d skriningot, onaka za sekoj slucaj.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 3.9.2012 9:23:41
Dreamline
eve i jas da se javam...i mene vo 12 nedela Petrova od Remedika mi rece deka e . Bidejki ne ziveam vo mk istoto mi go potvrdija i ovde na eho vo 18 nedela. Pravev i Priska 1 vo remedika i izleze so nizok rizik a ovde kaj sto ziveam ne gi pravat tie ispituvanja i priska 2 nema da pravam. Samo da se zivi i zdravi toa e najbitno
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.9.2012 12:53:14
padme
Nadbet Gordana Petrova e vo Sistina ne e vo Remedika jas odam kaj nea, sega na 10-ti septemvri imam zakazano na 4d ke bidam 21 nedela i 6 dena i znaes kolku sum vo grc dodeka ne go pominam uste ova 4d daj boze samo da bide i ova se vo red.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.9.2012 14:12:18
Ane50
Jas denes bev na kontrola mi rece doktorot deka normalno si e postaveno deka si se razviva super ko so treba mu merese obikolkata na glavceto stomaceto i nozinjata :)rece deka se si e ok recce deka ima veke mozoce i malo mozoce :) prv pat da go vidam da spie ama duri i koga spie mrdaa celo vreme bese so skrsteni noze i mi rece deka e masko :) junak na majka daj boze se da bide vo red uste da go pominam i 4dto drugiot mesec i tamu se da bide ok ke bidam mnogu srekna :)
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.9.2012 14:23:40
sandra_
Ане 50 честитки за бебенцето и со лесно нека е.И ја денеска бев на гин, и ме прегледуваше , се беше во ред, мозчни келии одлично развиени, па се зафркаваше лекарот, нешто како аа ова бебе ќе биде идниот научник , ми кажаа дека е и мојата претпоставка дека носам девојче падна во вода, ама најбитно ми е да е здраво и да е се во ред со него..Поздрав драги трудници..
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.9.2012 15:47:18
new york
padme i jas imam na 10-ti zakazano kaj Gordana skriningot. ne da mi e strav..edvaj cekam da pomine. da ve prasam, jas go osekam bebeto uste od 18 nedela kako mrda, i toa koga mrda mnogu ubavo se oseka. duri i na stomak da stavam raka se oseka. e sega ima nekoi denovi poveke mrda, nekoi pomalku i togas se zagrizuvam odma. nekogas ke mrdne pa dva tri saati go nema pa pak ke mrdne. kaj vas kako e? normalno li e toa..ili..
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.9.2012 16:23:18
padme
new york kaj mene se potpolno isti simptomite kako sto gi objasnuvas ti, nekoj denovi mnogu mrdna nekoj denovi malku i togas se sekiram dali e se vo red, jas i ti celo vreme isto se dvizime duri i pregledite ni se vo isto vreme mozebi i se gledame vo cekalnata hahah. Denovive treba i krvna slika da napravam dr. Gordana mi rece so krvna slika da odam na pregledot, a inaku nitu priska nitu pak amniocinteza pravev. Pa sega na 10-ti so gospod napred.