Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
melanija dreamline e vo pravo, ne znam za tebe no jas koga piev klomifen tri meseci edno po drugo mislam ke se seknev,nema li nekoe drugo resenie,eve vitex-ot sto se na prirodna baza,zamena za klomifen bile...zs da ne probas
Melanija probaj mesec-dva so Vitex go ima vo Swanson 800-900 den se a ima 200 kapsuli taman za 2-3 ciklusa. Jas gi piev porano nekolku meseca nemase nekoj efekt, no ovoj mesec za samo 2 nedeli jas dobiv neocekuvano pozitiven rezultat. Veruvaj sto se ne sum probala i od terapii i od prirodni lekovi. Nekogas lekot e 5 pari samo da se najde.
Девојки 8ми пат но во тек на точно 2 години и по вторпат со дополнителна стимулација.Еднаш беше кломифен и 2 гонала,сега или гонал или мерионал ми рече. Првиот пат 3 месеци по ред беше кломифен сите несакани и пропратни нуспојави ги поминав после не ги ни чуствував,отрпнав . не ме истрошија зошто од 7пати само еднаш имав 2 фоликули . План ми е сега трета инсеминација,а ако не биде ќе пробам до нова година со природно,па ако ништо тогаш 4та инсеминација,па потоа недајбоже инвитро. Тоа е мора инсеминации четири,јас 5 циклуси изгубив на празно со кломифен,само 2 инсеминации тешки сите да одев со инсеминации до сега ќе ја исполнев нормата за инсеминации
Фала на подршката
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Kakov ti e hormonskiot status? koga posleden pat si go proverila. Mora nesto da ne stima stom nemas ovulacii duri ni so tolku silni stimulacii. Doktorite edvaj cekaat da pravat inseminacii i invitra i da te klukaat so hormoni, od sto inace ke ziveat. daj malce so tvojot slucaj da se pozanimavame moze ke se iznajde resenie. Mozebi problemot tvoj e mnogu ednostaven. zasto si ramnodusna i pomirena so situacijata? Ako taka stojat rabotite nema garancija deka ni so stimulacija za invitro ke imas folikuli.
Само пролактинот лани ми беше покачен пиев бромергон,годинава е ок.Имам налик на полицистични јајници,но освен со овулација други проблеми поради тоа немам. Ама болката е што каналите ми се со проширувања и стесување ,поминав се и хистеро и лапаро и док ми рече најголеми шанси 6 месеци и еве сега во септември ми е 6 месеци. Правев инсеминации зошто мора да ги имаме сите 4 за жал,Што ќе ми е стимулација без инсеминација ехе колку месеци залудни паузи по 4-5 месеци,затоа се полека и полурамнодушно. Едноставно јасно ми е дека не е ниту ќе биде лесно.Но не сум помирена со ситуацијата туку дека само и само со смиреност може се да се издржи. Животот ни е баш ок,најдов работа,парички колку толку има ,мм нај најсупер,внук кој буквално го обожавам, и тоа е тоа.Недозволум да живеам за никакви симптоми и броење на денови.Може звучи лефтерно но душата ми е мирна. Едноставно знам дека ќе дојде и мојот ден.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Ubavo sto si go nasla mirot i poarno taka otkolku da se stresuvas. No, i pokraj problemot so kanalite ti nemas ovulacija, taka? Jas mislam tebe tuka ti e najgolemiot problem i samo preku hormonskiot status moze da se vidi kade ti e problemot i sto e pricinata za toa. Zasto dgabe ti se proodni kanali ako nemas ovulacija.
Dreamline и на хормален хормонален статус немав овулација,зошто изгледа затоа може се погодил ановулатурен циклус, а пусто таман режив да си следам без лекари овулација нема тестови
за сите кои се трудиме и мачиме за
Melanija, a ciklusot redoven ti e? Na kolku dena dobivash? Pretpostavuvam veke si dobro informirana, ama za sekoj slucaj proveri ja "peruvian maca" velat deka dava mnogu pozitivni raezultati bash so problemi so ovulacija. Jas eve cekam da ne dobijam :) . Vtor den kasni, temperatura 37 ama si rekov deka se dur ne mi kasni 5-6 dena ne se zalazuvam :)
Се ми е друго во ред ,а овулација немам или барем ретко.Спермограм ок. Не дошол денот
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 10.9.2012 15:38:55
Melanija RR
Девојки имам убава вест не ,не е мене
Предмалку се јавив во аптеката што е во Систина и моментално замислете има тестови за овулација На Би сеиф се и чинат 420 денари,па повелете
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 10.9.2012 15:49:05
cacisk
Be safe gi ima samo 2 lenti vo edno pakuvanje . Kaj nas sekade gi ima ama malku se 2 lenti. Nekako skapi mi e 2 tetsa za ovulavija 420 den. Ama ako treba i dve kutii ce si zememe.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 10.9.2012 22:34:39
vesnna
Zdravo na site jas kako so rekov ke ve izvestam pregi bev na ginekolog i mi kaza nema bremenost nema cisti mi kaza hormonsko za toa ne mi e se uste doslo i mi kaza da cekam da dojde ne mi dade nikakvi apcinja.
vesnna duso ke pravis kako sto ti kazal, cim ne ti dal apcenca za da ti dojde,valjda smeta deka ne ti trebaat,ajde so lesno neka e, proveri da ne ti se policisticni jajnicite i proveri si gi hormonite da ne imas nekoe pokacuvanje moze ke treba da pies nesto!pozz
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.9.2012 10:01:24
Нивеа
ne be srce i jajnicite moze da ti gi vidi na eho, duri i na eho moze da vidi dali ti se policisticni, mene taka mi kazaa deka imam, baska mi kasnese sekoj mesec, a toa poradi policisticnite jajnici
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.9.2012 10:11:13
Sajna
Melanija RR jas go imam istiot slucaj kako tebe samo sto kanalite mi se 100 super i proodni vo red ama nemam ovulacija i imam neredovni ciklusi , me stimuliraa non stop i se polos i polos rezultat, pred tri meseci resiv od se toa da se otkazam bidejki doktorive kaj nas za pari ke te riknat , zemi kupi si gi AGNES Vitex imas bugarski i na swanson, zimaj po edno B6 dnevno eve veke 3 mesec kaj mene ima podobruvanje golemo malce moras relax da se stais zasto poloso si praime tolku vreme se macime i se borime za uste nekoj mesec ke pocekame ama prirodata ke si go naprai svoeto nie sme nasle pa sme zasle lupaj parite na neartikulisani osobi koj sto te gledaat vo banknota koga ke im vlezes vo ordinacija SAMO HRABRO i poleka
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.9.2012 10:26:02
cacisk
Sajna 100 % si vo pravo i te poddrzuvam. Samo nesto ni baraat, se mora da kupuvame, sekakvi hormoni i stimulacii. Eve i jas 3 god skoro se boram za i istite raboti sekoj mesec. Jas prosliot mesec pocnav so Agnus Castus po 3 na den, iako pisuvase po 2, i isto go imav naracano medot od Zoja sto ni go imase spomnato, i na 13 den fol. 20 mm i endometrium 10 skoro, sto dosega ne bilo svatlivo za mene so stimulacija,a ne na priroden ciklus. E sega samo spermogramot nebese bas ok Astenospermia pred 3 meseca, ama kaj mene imase mnogu pozitivni rezultati. Sega ostanuva samo da si cekam 2 nedeli pa ce vidime so gospod napred.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.9.2012 15:16:24
Melanija RR
Сајна фала на подршката Јас правам прилично паузи ама ете летово паузата не ја искористив за Витекс,последна инсем. ми е во април.Сега ќе правам па ако не дефинитивно во октомври Витекс затоа и ќе си земам тестови за овулација за да пратам ефект.Јас реагирам со кломифен ама што викам не дошол денот. Искрено скоро се си терам на државно и затоа не не чини многу скапо.Се скоро што може и дава државата користам ич ,по првиватно не ни одам зошто нема зошто.
Само деновиве да добијам
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.9.2012 15:31:04
Нивеа
melanijaRR i jas sum ko tebe, od klomifenot reagirav, a vaka nisto, zaspani ubavici mi se jajnicite hahahahahaa pozdravce deckicki sto e nase nema kaj da bega,porano pokasno ke ni dojde,so sila ubavina ne biduva :)
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.9.2012 14:09:36
Melanija RR
До каде сме?Јас денес се бришам па ќе пријавам кога ќе правам инсеминација
За тест чекаме: stelle 18 јуни ??? Anne^ 29август ???
sonce7 22 септември **IRENA 25 септември Нивеа 10 октомври bella80 1 ноември
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 14.9.2012 10:54:19 >
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.9.2012 14:37:21
Нивеа
melanija duso jas zaboraviv da ti kazam izbrisi me mene ... mi dojde tetkicata eden den porano duri hihihihi zdravje neka e pisi me tamu na 10 oktomvri guski
Briset__e me i mene! dojde na 3,sega naredno ne ja cekame na 1 Noemvri...Inaku evtini testoi moze da si poracate od OVOJ sajt Jas poracav 55 testa za 1000 den,treba denovive da mi stignat.Pozzzzzzz
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 14.9.2012 10:53:36 >
eve jas da si kazam bev vcera na lekar 10 den mi e od ciklus nemam cisti sto e pozitivno ama nema ni folikulce vika doktorot pa pak u ponedelnik treba da odam