|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Килограмите за време на бременоста
14.6.2012 12:56:44   
Dominika
Се поправив вкупно 9 килограми, од се ми се лошеше. Се трудев сепак да јадам здраво и да внесувам доволно овошје и зеленчук. По породувањето веднаш се вратив на старата линија, а и стомакот многу брзо ми се повлече, за две недели веќе си ги носев алиштата од пред бременоста.

(Одговор на членот marko009)
Непосредна врска до пораките: 626
14.6.2012 14:33:27   
JanaMarija
Mamicki iskusni, aj ve molam za sovet: gledam nikoja nemala stomak posle poragaj, vikaat odma pojas da se stavi da se stegni stomakot-ima vistina vo toa? Pomaga?

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 627
14.6.2012 14:42:15   
mmbucko
Jana Marija, vo prasanje e genetika i normalno ako ne se zdebeli covek premnogu. Doduse jas iako se zdebeluvav po mnogu vednas po poroduvanjeto da debela sum ama stomak nemam. A starosvaticata moja epten malku se popravi i bese bas slabicka ama stomakot i ostana. Neznam sto ne pravese za da i se povlece stomakot i mideri i saloni posle ama dzabe. Taka da po ovie gorestini i pojas da stavis leleeeee pa ke se spurish.....

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 628
22.6.2012 16:43:06   
aklif
ajde i jas da se pridruzam :) veke sum 22 nedela a do 16 nedela meseto ne mi se poznavase user posted image do 20 nedela kaciv 5 kg i ostanav na tolku vcera bev na pregled i povtorno bev 50 kg i d-r mi rece deka bebeto napreduva dobro user posted image

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 629
22.6.2012 19:22:56   
Regina
Jas veke vlegov vo 17 nedela i do sega ne sum kacila nitu kilo, vnimavam na ishranata poveke gledam da vnesuvam ovosje, zelencuk a izbegnuvam blago i teska hrana dodusa na zeskovo i da sakam ne mozam da ja konzumiram.

(Одговор на членот aklif)
Непосредна врска до пораките: 630
1.7.2012 1:10:12   
1mama
Regina alal da ti e 17 ned a nemas kaceno ni kilo.....user posted image ..jas sum 20 so 5kila kaceno,no mnogu otekuvam pa si se tesam deka se otoci....user posted image se nadevam deka nema da stasam do 20 ama mi se jade mnogu se kontroliram epten,vo zivotov ne sum jadela tolku leb so margarin i patligan....kako li samoke me bide nesnam....user posted image ke slabeeme posle so nesonici i trcanje(se nadevam) pozdravce do site mamickiuser posted image

(Одговор на членот Regina)
Непосредна врска до пораките: 631
1.7.2012 20:11:58   
JanaMarija
1Mama i jas bev otprilika tolku 6 kg vo 20-21va nedela ama posle kako bebeto naglo raste, ti go stiska zeludnikot i ne ti se jade, a bogami na zeskovo sega samo na jogurt i praski sum+ malku eurokremce user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako i da e tuka sme si da se tesime :)))))

Go sakam zivotot

(Одговор на членот 1mama)
Непосредна врска до пораките: 632
1.7.2012 21:42:14   
Veronika 78
jas sum veke 36 nedela i do sega imam kaceno 15-20kguser posted image ne e za uteha ama jas bev mnoooogu slaba koga ostanamuser posted image pa okolu 12-13kg kaciv do 20nedela
user posted image go merevme vo 32 nedela normalno si napreduvase i bese okolu 2200 ovaa nedela pak ke go izmerime mislam deka si napreduva kako sto treba a jas stagniram so kilaza
a na zeskovo luge nisto ne mi se jade
kako e kaj vas so ishranata?user posted image sosila jadam ovosje,jogurti i sl.zatoa sto znam deka moram ama stvarno mi e mnoooogu tesko a vikaat treba da se vnesuva poveke kalorii sega posledniov mesec

Непосредна врска до пораките: 633
2.7.2012 16:32:32   
JanaMarija

ИЗВОРНА ПОРАКА: Veronika 78

jas sum veke 36 nedela i do sega imam kaceno 15-20kguser posted image ne e za uteha ama jas bev mnoooogu slaba koga ostanamuser posted image pa okolu 12-13kg kaciv do 20nedela
user posted image go merevme vo 32 nedela normalno si napreduvase i bese okolu 2200 ovaa nedela pak ke go izmerime mislam deka si napreduva kako sto treba a jas stagniram so kilaza
a na zeskovo luge nisto ne mi se jade
kako e kaj vas so ishranata?user posted image sosila jadam ovosje,jogurti i sl.zatoa sto znam deka moram ama stvarno mi e mnoooogu tesko a vikaat treba da se vnesuva poveke kalorii sega posledniov mesec

I jas jadam sosila ovosje-samo praski sakam, ama i niv gi prejadov i neznam sto vekeuser posted image a od zelecnuk domatce piperka i krastavica, morkov i kompir vo jadenje, supa a jogurt sosila naj sosila oti d-rkata me karaseuser posted image ama se zauser posted image

Go sakam zivotot

(Одговор на членот Veronika 78)
Непосредна врска до пораките: 634
2.7.2012 17:24:57   
pepuska
17 недела сум и имама качено 1,5 кило и се надевам дека нема многу да качам зашто и бременоста ја почнав со 7 кила вишок така уште да се збуцкам и крај ќе ми нема user posted image

Непосредна врска до пораките: 635
3.7.2012 12:03:54   
mmbucko
Eve me i mene vo 37 nedela. Veke 2,5 meseci stojam na isto +12-13 kg. Zeshkovo ubiva, jas pak samo ovosje ladno mozam da jadam, a bebco pred 1 nedela beshe veke 3 kg. Cudno mi e oti so predhodnite bremenosti vo 7-9 mesec stavav najmalku 10 - 15 kg. A be po cel den smo jadev ko luda......Ne deka se zalam tuku se falam. Odamna mislev deka ke ja probijam 90-kata ama uste sum pod nea :))))))))))))

(Одговор на членот Veronika 78)
Непосредна врска до пораките: 636
3.7.2012 12:40:05   
taska
ja 40 nedela +17 kg :))) dobro e be ce oslabneme hahahahahuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 637
3.7.2012 12:50:07   
mmbucko
De be taska shto e 17kg......ke oslabesh za cas, vidi pogore, koga jas se spraviv so +35 i + 28, pa +17e mackina kashlica :))))))))))))

(Одговор на членот taska)
Непосредна врска до пораките: 638
3.7.2012 12:50:38   
mmbucko
De be taska shto e 17kg......ke oslabesh za cas, vidi pogore, koga jas se spraviv so +35 i + 28, pa +17e mackina kashlica :))))))))))))

(Одговор на членот taska)
Непосредна врска до пораките: 639
3.7.2012 13:33:08   
eli07
Eve i jas da se pofalam +16 kg, a sum 37 nedela.Iskreno mislam deka e ok i ne mu se zamaram mnogu. A za jadenjeto imame sreka sto e leto pa i apetit a i hranata sto ja jademe e dosta pomalku kaloricna.Jas mislam da imav zimasko bebe do sea ke bev +30 ko nisto.Taka da uzivajteeeeuser posted image user posted image Nego MMbucko posto procitav deka bebusot ti bil negde 3 kg vo 36 nedela a i moevo buci tezi tolku sto ti kazaa deka taa kilaza za ovoj period od bremenosta e ok? Mene mojon idiot me iznervivra so komentarot ufff tvoevo bebe e bajagi napred da ne imate familijarno golemi glavi .....be seljak. I pokraj toa sto obicno ne reckam takvi komentari ovoj me pogodiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 640
3.7.2012 14:26:56   
mmbucko
Toa kilazata po ultrazvuk jas ja zimam orientaciono.....ne ja zimam zdravo za gotovo.....bitno da ima porast od minatiot pat. A seljaci (se izvinuvam ama toa e karakterna osobina) ima na sekoj cekor. Jas denta koga me primina za raganje na prvoto dete me pregledaa na eho na priem i doktorot vo panika mi vika: leleeeeee majka kolkavo ti e bebeto, pa kako ke go rodish tolkavo? Jas bebushot go rodiv za 2,30h (prvo dete) i toa teshko 3350g. Edno ogromno shto da ti kazam. Taka da ic ne mu se sekiraj, mene sega nishto za bebco ne mi kaza mojata maticna, vika samo bebco e super i teraj :))))) Pozzz

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 641
24.7.2012 11:21:59   
Фиданче
Zdravo! Jas sum 16 nedela i do sega se popaviv 1,5 kg, ama vikaat deka okolu 20 nedela se zgolemuvalo nekoe kilce :) Ke vidam za ponatamu kako ke ide :) Vazno neli se da e dobro ! Pozdrav do site :)

Непосредна врска до пораките: 642
1.8.2012 15:48:04   
JanaMarija
Abe na pocetok ubavo trgnav so kilaza ama sega sum 30 nedela so + 10 kila user posted image user posted image user posted image

Definitivno se nakacuva vo 7 mesec

Go sakam zivotot

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 643
1.8.2012 21:46:46   
vesna.123
Jas sum 20-21 nedela i sum popravena + 4. Jadam zdrava ishrana i mnogu planinaram.Ovaa nedela kaciv 1,5 kilo i toa me plasi...
se nadevam deka nema sekoja nedela da kacuvam po tolku..

Непосредна врска до пораките: 644
2.8.2012 17:34:57   
oliva
jas sum 12 ned.popravena sum 3kg.toe e mnogu,inaku sum slaba,vo prvata bremenost kaciv 30 kgsto bese preterano,pa otkako se porodiv za tri meseci se vrativ na starata kilaza 57kg,sega so ovaa bremenost se nadevam deka pomalku ke kacam

(Одговор на членот vesna.123)
Непосредна врска до пораките: 645
7.8.2012 22:48:44   
te sakam
Еден СОВЕТ до сите трудничи внимавајте како се исхранувате бидејки теско се врака килажата, јас останав бремена со 58 а се породив со 96 знаци се здебелив вкупно 36 кг...е сега мака мачам еве малиот ми е 6 месеци а јас сум 85 ког а се исхранувам само со зеленчук овосшје и не ми е јас не симнувам а и + дојсам уште може е од тоа не можам да намалам незнам многу се нервирам

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 646
10.8.2012 18:15:24   
1mama
jas sum vo 26nedela so +9 kila,neznam strav me faka kako ke me bide,ne veceram,jadam 2pati vo denot zdrava ishrana,mnogu ovosje i zelencuk no pijam mnogu tecnosti,voda,caj, a samo se popravamuser posted image

(Одговор на членот te sakam)
Непосредна врска до пораките: 647
5.9.2012 13:35:11   
babyblue
jas za vreme na cela bremenost se popraviv 8 kila, ama celo vreme povrakav zatoa ne se pokaci poveke. kilazata ja simnav vednas po poragaj no ja kaciv pak po dva meseci zosto doev i morav da jadam. taka si se tesam. stom prestane da cica ke si ja vratam linijata, valjda.

(Одговор на членот 1mama)
Непосредна врска до пораките: 648
6.9.2012 22:57:35   
pucilda
jas se zdebeliv 20 kila vo bremenosta,cela bremenost mi bese so povrakanje i do 6 mesec ne se ni poznavav deka sum bremena,iako si bev krupnicka,jadev na dorucek i posledno jadenje mi bese vo 17h,blago ne sakav da vidam iako bred bremenost ne legnuvav bez blago da jadam,e sega kako se zdebeliv? BUTAV MNOGU LEB.....i sega treba da simnam 12 kila da se vratam na mojata tezina,ama ne mi ide....

(Одговор на членот babyblue)
Непосредна врска до пораките: 649
14.9.2012 13:33:29   
sandra_
Сега сум 18 недела и сум здебелена цели 6 кг, знам дека е многу и док. ме предупреди највеќе до 12кг и јас самата незнам од каде толку кг кога претежно сум на овошје, за ручек што има зготвено дома, а не вечерам ни сега ни пред да останам user posted image .
Но многу ми е чудно тоа што стомачето малку ми се познава исто како да не сум бремена, а нозете не ми се поправени сеуште влегувам во исти фармерки со едно откопчано копче горе и се чудам кај отидоа сите тие кг.

(Одговор на членот pucilda)
Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Цртани филмови.
пеперутка16

Дали вашите деца гледаа цртани филмови како Тинејџерски мутант нинџа желки, Ју Ги О, Покемон... и станаа насилни поради нив?