Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Проверка на проодност на каналите 20.9.2012 19:43:27
Clea
a i ovulacija imam redovna,, 3 doktori dosega toa mi go potvrdija.. i vo Sistina mi potvrdija kaj dr. Lazarevski bev na pregled na pocetokov na mesecov i doktorot navistina me ohrabri i napravi da se cuvstvuvam podobro... Ama misla koga ke ti dojde:(( abre zensko da ne sii,,, niz sto ne pominuvame veke!!! kako trka na 500 m,,ama so prepreki..
Veke pisav deka DR Lazarevski mi kaza deka imalo na matkata nekoja malecka pregrada od 6 mm. Mi rece deka mozel da ja otsrani vaginalno za minuti so anestezija, ama prvo da gi proveram hormonite. Nekoj da ne slucajno znae makar i priblizno kolku bi cinel takov zafat vo Sistina..Nemozam ni da pretpostavam. Da znam da trgname nesto na strana.. Oti kakov mesec se pogodi,,maler do beskraj pola familija mi e vo bolnica od soobrakajka.. a ja si brkam sama rabota,,si pravam ispituvanja,, i na nikoj ne kazuvam,,si vikam uste jas da im kazam i kapak ke bide na se... Prostete mi vaka,,ama mi olesnuva nekako na dusata da se iskazam....
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 20.9.2012 21:43:49 >
RE: Проверка на проодност на каналите 20.9.2012 20:24:17
sladjana ms
ИЗВОРНА ПОРАКА: Clea
Veke pisav deka DR Lazarevski mi kaza deka imalo na matkata nekoja malecka pregrada od 6 mm. Mi rece deka mozel da ja otsrani vaginalno za minuti so anestezija, ama prvo da gi proveram hormonite. Nekoj da ne slucajno znae makar i priblizno kolku bi cinel takov zafat vo Sistina..Nemozam ni da pretpostavam. Da znam da trgname nesto na strana.. Oti kakov mesec se pogodi,,maler do beskraj pola familija mi e vo bolnica od soobrakajka.. a ja si brkam sama rabota,,si pravam ispituvanja,, i na nikoj ne kazuvam,,si vikam uste jas da im kazam i kapak ke bide na se... Prostete mi vaka,,ama mi olesnuva nekako na dusata da se iskazam....
Clea jas imav septum na matkata i pravev laparaskopija so histeroskopija za otstranuvanje na istiot.Mene mi rekoa deka mozam da ostanam bremena so septumot,no dokolku toa se sluci moze da dojde i do spontan abortus pa zatoa i se operirav.Mene vo GAK me cinese 2400 den. so sini kartoncinja, a kolku sto znam vo Sistina ovoj zafat cini 1000 evra, no sepak rasprasaj se podtalno.Pozz
RE: Проверка на проодност на каналите 22.9.2012 19:34:37
macika4
Zdravo na site ...Veke podolgo vreme ve citam i sakav da prasam bidejki i jas veke podolgo vreme nemozam da ostanam bremena , sega treba vo ponedelnik da napravam HSG i mnogu mi e strav a pred toa pravev inseminacija i me bolese mnogu ...sakav da prasam dali istata bolka e kako i inseminacijata zasto bolese kako da treba da dobijam ....Uffff kolku mi e strav !!!!
RE: Проверка на проодност на каналите 22.9.2012 23:28:28
Bogdancanka
Macika4 mila dobredojde na rr
nema mesto sa panika ne se sekiraj,celata postapka za proverka na proodnost na kanalite e mnogu kratka taka da moze da imas malku bolki no ne e nisto strasno,samo opusti se ne se sekiraj...pozz mila cekame da ni pises kako si pominala
RE: Проверка на проодност на каналите 23.9.2012 0:29:30
Melanija RR
Clea пролактинот ќе го намалиш не се секирај, туку што направи за ХСГ закажа ли?
macika4 добре дојде и од мене Може при инсеминација те болело зошто не си била опуштена, да боли но минутка е во прашање нели и се е ок.Исто е и со ХСГ ,сигурно ќе издржиш само не се плаши и не се стискај.Чекаме убава вест како си поминала
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Проверка на проодност на каналите 23.9.2012 14:47:24
Clea
zdravo devojki,,
Jas zakazav HSG sega na 26ti vo Sistina.Pa ajde se nadevam se ke bide vo red, so Gospod napred,, kako nego nikoj ne e. Ne sum isplasena bas kolku boli neka boli,,trae kratko. Ajde ke go vidime rezultatite i od toa. Ke ve izvestam pak.Pozdrav do site i da mislime na ubavo!!!
RE: Проверка на проодност на каналите 24.9.2012 10:09:05
macika4
Uffff kolku mi e strav uste malku i treba da odam na HSG zasto mora da e tolku strasno aman i nie zenite niz se sto pominuvame za da dojdeme do ....Aj da ne se nerviram tolku poposle ke vi pisam drzete mi sreka
RE: Проверка на проодност на каналите 24.9.2012 12:43:19
Melanija RR
Clea и macika4 само опуштено и ве чекаме со убави вести
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Проверка на проодност на каналите 24.9.2012 15:33:56
macika4
Epa dobar den na site jas go zavrsiv moeto HSG i ne bese strasno samo moram da vi kazam edna smeska ...Bidejki sum od kumanovo i znaete deka nasiot jazik e mnogu smesen ... i dodeka doktorot mi go pravese HSG jas pocnav da vikam vadi ga doktore ja nemozu da izdrzu hheheh inace poveke od strav ne od bolka ...taka da ne e bolno i ne e nisto neizdrzlivo pozdrav do site
RE: Проверка на проодност на каналите 24.9.2012 15:57:34
macika4
Da da se e super tubite se proodni matericata na mesto me bolese malku na levata strana sigurno bilo zapuseno vazno me izduvaa i sega ke pravime bebe so gospod napred
RE: Проверка на проодност на каналите 24.9.2012 22:23:13
macika4
Ubavo kaza Sajna deka posle ke se smejam i taka ispadna ...Clea nie zenite sme izdrzlivi i poveke od mazite se izdrzuva se ....Srekno te cekame da pises
E da da ve nasmejam pak zasto vecer ke odmaram utre ako ima zemjotres da znaete deka sum vredna hahahahha se citame dobra vi nok
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 24.9.2012 22:31:21 >
RE: Проверка на проодност на каналите 24.9.2012 23:24:39
suzeto
i jas nedelava ke odam za hsg............ama nekako so krvarenjevo ne sum kako sto treba piev kontraceptivni i dobiv pred da gi dopijam no po malku krvarev toa se sluci pred edna nedela jas prodolziv da gi pijam uste nekolku dena i denes poveke krvaram kako za vtori den ........i sega ne znam od koj den da racunam deka sum dobila ....ke vidam uste utre kolku ke krvaram i vo sreda da odam da proveram sedimentacijata dali e ok............ ili da proveram eden den pred hsg????????
RE: Проверка на проодност на каналите 25.9.2012 21:33:34
Nataniela
Почитувани мој пријателки, Еве ме и мене за прв пат во вашето ддруштво. Се надевам дека сите ние членови на овој форум многу брзо ќе станеме прекрасни разгалени трудници, а потоа нежни и грижливи мајки. Сакам да им се обратам на сите оние ко ги очекува преглед за проодност на каналите односно ХСГ. Пред да отидам бев премногу исплашена и ги читав сите форуми од кои искрено уште толку се исплашив.Затоа сакам да го поделам со вас моето лично искуство дека тоа НЕ Е ВООПШТО ТОЛКУ БОЛНО доколки каналите ви се проодни.Речиси како еден гинеколошки преглед. Значи драги мои,со една позитивна мисла и храброст пристапете кон тоа испитување без страв и предрасуди за она што ве очекува. Нема да биде болно и ќе биде се во ред.Каналите ќе бидат проодни.
RE: Проверка на проодност на каналите 26.9.2012 16:22:47
LoveableMe RR
Здраво на сите,
Сакав и јас да го споделам искуството за ХСГ бидејќи неодамна го правев. Процедурата не е баш најпријатна, но потсетува на пап-тест и треба да не паничите и да си мислите на убави работи во тој момент. После тоа има благо крварење 1 -2 дена и толку. За сите што ќе правите, слободно одете и не се паничете.
RE: Проверка на проодност на каналите 26.9.2012 19:36:07
suzeto
lele kamoli da e taka........jas neznam sto da pravam dr.sto trebase da me gleda na rengen odi turcija eden mesec na doucuvanje ,,,,,,,,,,,a maticniot mi vika vo ponedelnik da odam za krv i vo vtornik da pobarame doktor .........a i plus neznam koj den ke mi e vo ponedelnik bideki od prosliot ponedelnik pomalce krvarev od kontraceptivnite a ovoj ponedelnik krvarev poveke........a denes mnogu malce.......
RE: Проверка на проодност на каналите 26.9.2012 21:43:38
Clea
Eve me i mene,,pred saat vreme se simnav od avtobus! Da vi kazam deka dobro pominav,, ne bolese malce bese neprijatno ama nisto strasno..Najbitno e sto mi kazaa deka jajcevodite se proodni i dvata, i matkata e dobra. Uf da vi kazam kolku mi olesni na dusata,, mi padna kamen od srce. Sega aj da se nadevame,, zdravje boze. Mi kazaa da pijam Citeral 5 dena 2X1. Krvarev malce ama gotovo do sega prekina i super sum. Ajde pozdrav do site i edno ohrabruvanje od mene deka nema nisto strasno,, eve i jas se ubediv i od srce vi blagodaram za poddrskata. Ve guskam site i bas sum HAPPY denes!!!
RE: Проверка на проодност на каналите 27.9.2012 12:25:01
Melanija RR
Clea супер сега можеш да се опуштиш
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.